FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

MojaMalenkost
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MojaMalenkost » 10 maj 2021, 20:31

Od povratnika samo Dzeko, Amir, Baja, Visca i Ara i tu podvuci crtu. Od ovih skorasnjih jedino Krpic..
Pročepit će negdje.

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 10 maj 2021, 20:32

Ovaj dio teksta od poznatog rezisera Gorana Markovica najbolje oslikava našu upravu i njenu strukturu ljudi u ove zadnje 2,5 godine a Goran ovdje opisuje šibicare i njihov nacin ”poslovanja”.

”Ovo sve pominjem jer mi je na pamet pala jedna više nego upadljiva analogija između šibicarenja i načina na koji postojeća garnitura vlada. Imate Velikog manipulatora koji na veoma vješt način, rekao bih kao pravi virtuoz premješta naše sudbine od šibice do šibice. Čas otkriva o čemu se radi, da bi odmah zatim sakrio svoje namjere. Čini to velikom brzinom od koje nam se svima muti u glavi. Stalno priča, ne prestaje da govori, ponavljajući kako radi u korist sopstvene štete i neprestano traži da ga sažaljevamo. Svi su, navodno, protiv njega, a on želi samo da igra pošteno, otvoreno…

Njegov antagonista, najčešće oličen u nekom političkom protivniku, pretvara se da deluje protiv njega, iako je jasno da obojica predstavljaju uigrani tandem koji je samo podelio uloge dobrog i lošeg policajca. Sve to služi da se većina stanovništva navuče na igru i da počne sveopšte pogađanje gde je sakrivena kuglica. Ostvarenju velikog cilja doprinose nagovarači preobučeni u novinare u kontrolisanim medijima, kao i vjerni sledbenici Velikog manipulatora iz redova njegove partije rasuti po važnijim ustanovama, javnim preduzećima i svim onim mestima u koje su, gurani svemogućom rukom, uspjeli da upadnu.

Kod svih šibicara postoji sistem obezbeđenja koji sprečava da prevara bude otkrivena. Potpuna kontrola nad službama bezbjednosti i sudstvom obezbeđuje da sve djeluje regularno i da oni koji treba da ulete u igru ne povežu dva i dva i ne shvate o čemu se radi. Kada shvate, biće kasno. Družina šibicara će međusobno podjeliti plijen i nestati u gradskoj vrevi.

Jedno mi, ipak, nije jasno. Kako je moguće da neko poveruje u tu igru i postane žrtva jedne tako providne obmane? Svaki put kada bih spazio šibicare kako „rade”, bilo bi mi jasno da je reč o najobičnijoj uličnoj prevari i koliko god oni bili uigrani, vješti i uvjerljivi, nemoguće je sakriti da se radi o bandi koja želi da iskoristi naivne. I pohlepne, to je važno”.

Možda je u tome tajna?
Zadnja izmjena: HapicaRadePaprica, dana/u 10 maj 2021, 20:34, ukupno mijenjano 1 put.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 maj 2021, 20:33

MojaMalenkost je napisao/la:
10 maj 2021, 20:31
Od povratnika samo Dzeko, Amir, Baja, Visca i Ara i tu podvuci crtu.
Niko. Neka ostanu u lijepom sjecanju, a ne ko Stilic da uyebu sve sto mogu kod navijaca.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 10 maj 2021, 20:34

obagol je napisao/la:
10 maj 2021, 20:30
Benderrr je napisao/la:
10 maj 2021, 19:58
Predsjednik Intera Steven Zhang zatražio je od igrača novog prvaka Italije da se odreknu dvomjesečne plate kako bi pomogli klubu u teškoj finansijskoj situaciji.

Kao i mnogi drugi klubovi u Evropi, Inter se također suočava sa velikom finansijskom krizom koja je uvjetovana pandemijom koronavirusa, a na posljednjem sastanku s igračima predsjednik Zhang je zatražio da se odreknu plate za dva mjeseca.

Potpredsjednik kluba Javier Zanetti nedavno je priznao da je Inter u ozbiljnim finansijskim problemima, dok je sportski direktor Beppe Marotta tvrdio da će klub tražiti pomoć od igrača.

Sta li su ovi u Interu radili da su se grijali ne bi ovako dugovali, kako li to? Inteligentni oremus
Stvarno? Povlacis paralelu sa klubom koji je osvojio sampionsku titulu. Klub ulazi u pregovore da se igraci odreknu 2 plate ali ce im pritom isplatiti sampionski bonus. S kim se ne dogovore, dobice svoje plate. Mi nismo usli u pregovore sa igracima nego im jednostavno imali sta uplatiti. Pritom smo se raspali, popucali po svim savovima
Najsmjesnije je kad se ovo sto mi imamo pokusava podvuci pod neku finansijsku krizu. Ovo nije nikakva kriza. Ovo je najbrutalniji raspad sistema po svim savovima..
Pročepit će negdje.

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 10 maj 2021, 20:34

Hocemo li mi nekoga pobijediti do kraja ? :think:
Zadnja izmjena: Machak, dana/u 10 maj 2021, 20:37, ukupno mijenjano 1 put.
Mjau !

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 10 maj 2021, 20:36

Machak je napisao/la:
10 maj 2021, 20:34
Hocemo li mi nekoga pobjediti do kraja ? :think:
Nikoga

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 10 maj 2021, 20:37

LjoZee je napisao/la:
10 maj 2021, 20:33
MojaMalenkost je napisao/la:
10 maj 2021, 20:31
Od povratnika samo Dzeko, Amir, Baja, Visca i Ara i tu podvuci crtu.
Niko. Neka ostanu u lijepom sjecanju, a ne ko Stilic da uyebu sve sto mogu kod navijaca.
Ma Stila je vanserijski talenat da uyebe. To ga prati kroz citavu karijeru..

Za ove ostale nemoj zayebavati :mrgreen: I onako su samo mokri snovi..
Pročepit će negdje.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 10 maj 2021, 20:40

Machak je napisao/la:
Borca

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 10 maj 2021, 20:43

Dobicemo Krupu. Velez i Borac nerjeseno. Zrinjski pusa..
Pročepit će negdje.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 10 maj 2021, 20:44

SudoHusika je napisao/la:
10 maj 2021, 16:54
zeljodogroba je napisao/la:
10 maj 2021, 16:52
Sta vam je ljudi, kakve sudije, za nas ce se suditi korektno iz razloga jer su nas zaklali do te mjere da smo ispali iz svih opcija. Nije im vise nit zanimljivo nit potrebno da nas kolju...
Ma nije to poenta buraz, yebo ovu tekmu mi smo svakako na dnu. Nego princip... da je k'o što nije, ovaj jadnik ne bi smio prići našem klubu a ne da ti sudi utakmice poslije onoga što je uradio.
Mislim da ovaj put nismo mi meta. Meta je Velež jer treba pomoći Zrinjskom i Širokom u borbi za Europu.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 maj 2021, 20:46

slika
slika

Jesu li glasali za sebe na ovom izboru Kristalnih 11 znal se sta?

Treba uvesti kategoriju "Najveci bogalji sezone 2020/21" i uvrstiti svih 11 nasih plus klupu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 10 maj 2021, 20:47

Nadam se na fer i korektno sudjenje. Da ne bude da nam ovde sudije nesto poklone pa da se opet prezentira da nama sudije pomazu, sto je notorna laz. Kad su nas sudije zaklale u 5 utakmica kad smo bili relevantni za Evropu. Dodje Baka Sliskovic kad nemamo sanse za Evropu, a ono odjednom normalno sudjenje. Toliko je to providno, sramota.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 10 maj 2021, 20:52, ukupno mijenjano 3 puta.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 10 maj 2021, 20:47

LjoZee je napisao/la:
10 maj 2021, 20:46
slika
slika

Treba uvesti kategoriju "Najveci bogalji sezone 2020/21" i uvrstiti svih 11 nasih plus klupu.
Ovo popunjavaju tikete. Kakvo glasanje :urnebes:
Pročepit će negdje.

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 10 maj 2021, 20:53

Valter je napisao/la:
10 maj 2021, 20:44
SudoHusika je napisao/la:
10 maj 2021, 16:54
zeljodogroba je napisao/la:
10 maj 2021, 16:52
Sta vam je ljudi, kakve sudije, za nas ce se suditi korektno iz razloga jer su nas zaklali do te mjere da smo ispali iz svih opcija. Nije im vise nit zanimljivo nit potrebno da nas kolju...
Ma nije to poenta buraz, yebo ovu tekmu mi smo svakako na dnu. Nego princip... da je k'o što nije, ovaj jadnik ne bi smio prići našem klubu a ne da ti sudi utakmice poslije onoga što je uradio.
Mislim da ovaj put nismo mi meta. Meta je Velež jer treba pomoći Zrinjskom i Širokom u borbi za Europu.
Ja sam vam ovdje napisao kakav ce ishod prošlog prvenstva biti,mnogo prije donošenja njihove odluke i zašto.Javio mi dobar prijatelj,anamo on,sa kobilje glave a ukljucen u rad saveza.Iz tog trougla koji o svemu odlucuje Beus,Begic,Vico ispo je Begic.Sad ova dvojica prde u jednu.Sve ce uraditi da pitare i Veleza maknu.I mislim da ce uspjeti u tome.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 10 maj 2021, 20:54

LjoZee je napisao/la:
10 maj 2021, 20:46
slika
slika

kako su nesposobni kad moraju jedni od drugih prepisivati :rol: :rol:

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 10 maj 2021, 20:56

obagol je napisao/la:
Benderrr je napisao/la:
Predsjednik Intera Steven Zhang zatražio je od igrača novog prvaka Italije da se odreknu dvomjesečne plate kako bi pomogli klubu u teškoj finansijskoj situaciji.

Kao i mnogi drugi klubovi u Evropi, Inter se također suočava sa velikom finansijskom krizom koja je uvjetovana pandemijom koronavirusa, a na posljednjem sastanku s igračima predsjednik Zhang je zatražio da se odreknu plate za dva mjeseca.

Potpredsjednik kluba Javier Zanetti nedavno je priznao da je Inter u ozbiljnim finansijskim problemima, dok je sportski direktor Beppe Marotta tvrdio da će klub tražiti pomoć od igrača.

Sta li su ovi u Interu radili da su se grijali ne bi ovako dugovali, kako li to? Inteligentni oremus
Stvarno? Povlacis paralelu sa klubom koji je osvojio sampionsku titulu. Klub ulazi u pregovore da se igraci odreknu 2 plate ali ce im pritom isplatiti sampionski bonus. S kim se ne dogovore, dobice svoje plate. Mi nismo usli u pregovore sa igracima nego im jednostavno imali sta uplatiti. Pritom smo se raspali, popucali po svim savovima
Sto ne bi povlačio jer nismo mi jedini, pola Evrope u dugovima. I da, Interu duguju 9 plata al da se svi odreknu po 2. No to je najmanje bitno, Sarajevo koje je bilo na 0 opet su u dugovima itd. Jos su prodali tri igraca, doveli samo Jasmina imaju investitora. Znaci treba biti malo realan a ne da ulijecete ko nindze odmah.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 10 maj 2021, 21:00

Benderrr je napisao/la:
10 maj 2021, 20:56
obagol je napisao/la:
Benderrr je napisao/la:

Sto ne bi povlačio jer nismo mi jedini, pola Evrope u dugovima. I da, Interu duguju 9 plata al da se svi odreknu po 3. No to je najmanje bitno, Sarajevo koje je bilo na 0 opet su u dugovima itd.
Benderu ti bi mogao biti malo realniji i nas uporedjivati sa Krupom,Mladosti,Olimpikom...ljudi nas razvalili a bez duga ili sa zanemarljivim drugom u odnosu na nas a ne uporedjivati nas sa Interom.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 10 maj 2021, 21:05

Machak je napisao/la:
Borca aBd

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 10 maj 2021, 21:08

Ja nas poredim s klubovima koji imaju tradiciju a ne s klubovima koji su nastali prije 20 godina.

Ovaj dug da želi Badzak moze iz picke sredit toliko, moze i Miske da želi, imaju love i onda se pitaju šta god žele.

Al nece niko, svi hoće da dodju u klub kad ima para. Sto sad neko ne stisne Pa udje u klub kad nema navijača, nema prihoda, nema sta? Lako je na tastaturi mlatiti i botove placat kad ima para.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 10 maj 2021, 21:19

Meni je iskreno strasno ovo u vezi ovolikog duga! Bukvalno se nešto mora promjeniti iz temelja. Ne zagovaram nikakvu prodaju pomoćnog, ali bez svježeg novca ne vidim drugo rjesenje :eh: :eh:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa, mavi, Paromlinac, WeekendOffender i 64 gosta.