FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

MrkiMedo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MrkiMedo » 10 maj 2021, 15:31

LjoZee je napisao/la:
10 maj 2021, 14:48
MrkiMedo je napisao/la:
10 maj 2021, 14:34
Ko bi sutra od “mladjih” mogao zaigrati?
Niko sutra, ali prekosutra bi mogao neko. :D

Rekao je Sliskovic da do kraja idemo sa izmijesanim sastavom ili ti ga mladjim.
Vidi danas ponedjeljak :mrgreen:

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 10 maj 2021, 15:32

LjoZee je napisao/la:
10 maj 2021, 15:17
sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
10 maj 2021, 15:07
Jeste neiskusan i ja kad sam napisao sam skontao da je neiskusan. Treba gurnut Štilića umjesto Subašića i Miletića umjesto Drine ovu tekmu. Ako Gasal bude mogao igrat ako ne onda i tu ubacit Mustafu. A iducu tekmu Kulašina i Durakovića zamjenit iskusnijim a od mladjih ubacit Drinu i Subašića. I vec pocet razmisljat o Miličeviću na golu.
Ma da, kombinovati. Medjutim, tu moraju malo ovi stariji pomoci. Ako stavi jednog od njih onda da igraju i daju podrsku, a ne samo hodaju. Jedino od omladinaca u naredne tri ne bih Milicevica i Drinu. Njih bih protiv Krupe jer moze se desiti katastrofa s obzirom da su to sve dobri igraci sa druge strane, suteri, bore se za nesto i Sliskovic ga skloni sljedecu i nisi dobio nista osim sto si ga poljuljao. Tu cu uzeti primjer Muftica bez obzira sto karakteristike ne odgovaraju golmanu, ali si mu dao sansu, izlozio ga pritisku javnosti, prozivkama i sklonio. Plus izgubio bodove zbog njegovih gresaka. Znaci katastrofa na kub.

Ja bi uvijek gurao mlade ali ako bude previse mladih bit ce prevelik pritisak na njih. Muftić nema predispozicije za golmana. Bilo mi je zao momka ali jednostavno je tako kako je.

@Brkooo u pravu je ljoZee jer ako stavis sve mlade odjednom i ako izgube puno razlike to ce im unistiti psihi ovako kad ih probavas trojicu cetvoricu sve i da izgube pritisak ce ici na starije koji su navikli a mladi se nece pogubiti. Kad bi stavio sve mlade odjednom pogubili bi se. Ja sam siguran da cemo barem dvije zlatne koke imati u ovoj generaciji i probao bi sve mlade koje imamo. Kad bi tipovao ko ce biti te dvije zlatne koke najprije bi rekao Gasal i Kulašin i zato se nadam da ce Kulašin dobiti priliku da igra u nekoj od narednih utakmica.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 10 maj 2021, 15:36

plavousrcu je napisao/la:
10 maj 2021, 14:46
obagol je napisao/la:
10 maj 2021, 14:39
10 maj 2021, 14:21
Do kad je bio rok nije vazno. Cinjenica je da jedna Uprava koja ga dovela i otjerala je ostavila dug drugoj Upravi, a imala je vremena da to rijesi. Nije zato sto nije bilo para i kad su legle pare prvo su namirili sebe. Neka su. Cinjenica je da druga Uprava je isplatila taj dug samo ne na vrijeme i da je Zeljo popusio. Mi se bijemo, a Zeljo pusi. Krivi jedni radi duga, krivi drugi jer nisu na vrijeme isplatili, a popusio Zeljo.
To nije dug jedne Uprave drugoj. To je Željin dug. Ti ne možeš bilo koji dug odnijeti Žuji, Misketu, Amaru, Telibećireviću...i reći im de platite ovo, ovo je vaš dug. Ti ljudi sve što rade, rade u Željino ime i na Željin trošak a mi ih branimo (ma koliko im potezi bili pogubni po klub) kao da nam život ovisi o njima. Zato smo sad tu gdje jesmo.
Kontam sta govoris, to i potenciram. Govorim na fonu nase diskusije. Na kraju je Zeljo popusio, to je jedino bitno. Treba se vaditi iz govana, Zeljo je u ****, nije niko iz Uprava. Opet cu reci, prodaja pomocnog terena je jedina solucija koja nas vadi iz govana.
Ne mogu se složiti s tobom oko pomoćnog. Ne smije biti prodaje da bi se zakrpili dugovi. Prvi ću ja pomisliti da je neko namjerno nabio dugova da bi hajrovao kroz prodaju pomoćnog. Pored toga, sa ovakvim načinom rada, mi ćemo prodati pomoćni, zatvoriti dugove i kroz 5-7 godina ćemo imati opet isti iznos dugovanja samo što tad nećemo imati drugi pomoćni da prodamo. Klub se mora reorganizovati na svim poljima i to najkasnije do ljeta. Mora se reorganizovati na način da se skrešu svi mogući troškovi, da se vidi koliko to Željo ustvari "zarađuje" para i da se troškovi optimiziraju u skladu s tim. Mora se zaustaviti stvaranje dodatnih dugova kroz trošenje više para nego što zarađuješ. Mora se podhitno podvući crta i reći toliko dugujemo tome i tome. Ekipa se treba rekonstruisati, ostaviti 2-3 iskusna igrača, ove mlađe koji su pod ugovorm a ostalo popuniti igračima iz OP, igračima koji su na posudbama i eventualno dovesti par igrača ciljano na pozicije koje škripe (ali nikako neke povratnike, naše legende, istrošene igrače).

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 10 maj 2021, 16:13

Tristan10 je napisao/la:
10 maj 2021, 15:23
Blaz Sliskovic je ko pokojni Odovic kad nas je zadnji put vodio. Hoce neku atraktivnu igru, da se nadigrava, igra za gol vise, a nismo u stanju sanse da stvorimo kako treba citavu utakmicu. Fakticki nemamo igrace za tako nesto. A na sredini terena smo suplji ko svicarski sir.
Ne tako davno mi smo bili u vrhu tabele i igrali sasvim konkretno.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 10 maj 2021, 16:27

obagol je napisao/la:
10 maj 2021, 15:36
10 maj 2021, 14:46
obagol je napisao/la:
10 maj 2021, 14:39

To nije dug jedne Uprave drugoj. To je Željin dug. Ti ne možeš bilo koji dug odnijeti Žuji, Misketu, Amaru, Telibećireviću...i reći im de platite ovo, ovo je vaš dug. Ti ljudi sve što rade, rade u Željino ime i na Željin trošak a mi ih branimo (ma koliko im potezi bili pogubni po klub) kao da nam život ovisi o njima. Zato smo sad tu gdje jesmo.
Kontam sta govoris, to i potenciram. Govorim na fonu nase diskusije. Na kraju je Zeljo popusio, to je jedino bitno. Treba se vaditi iz govana, Zeljo je u ****, nije niko iz Uprava. Opet cu reci, prodaja pomocnog terena je jedina solucija koja nas vadi iz govana.
Ne mogu se složiti s tobom oko pomoćnog. Ne smije biti prodaje da bi se zakrpili dugovi. Prvi ću ja pomisliti da je neko namjerno nabio dugova da bi hajrovao kroz prodaju pomoćnog. Pored toga, sa ovakvim načinom rada, mi ćemo prodati pomoćni, zatvoriti dugove i kroz 5-7 godina ćemo imati opet isti iznos dugovanja samo što tad nećemo imati drugi pomoćni da prodamo. Klub se mora reorganizovati na svim poljima i to najkasnije do ljeta. Mora se reorganizovati na način da se skrešu svi mogući troškovi, da se vidi koliko to Željo ustvari "zarađuje" para i da se troškovi optimiziraju u skladu s tim. Mora se zaustaviti stvaranje dodatnih dugova kroz trošenje više para nego što zarađuješ. Mora se podhitno podvući crta i reći toliko dugujemo tome i tome. Ekipa se treba rekonstruisati, ostaviti 2-3 iskusna igrača, ove mlađe koji su pod ugovorm a ostalo popuniti igračima iz OP, igračima koji su na posudbama i eventualno dovesti par igrača ciljano na pozicije koje škripe (ali nikako neke povratnike, naše legende, istrošene igrače).
Ne vidim izlaz. Mnogo novca se duguje, ovog kojeg ne mozes odlagati i sto ti visi kao mac nad glavom. Da bi se bilo sta konkretno napravilo, taj dug mora biti rijesen. Kako? Kako nabaviti vise od miliona za plate, a pored toga da zivis iducu sezonu? To mozes na dva ili tri nacina. Prodaja pomocnog, dizanje velikog kredita gdje ces morati pod hipoteku opet stavljati imovinu (vec dva takva kredita smo dizali) ili ulazak investitora a to znaci i prodaju kluba. Nista konkretno ne mozemo napraviti od ovog dole sto si naveo ukoliko ne ocistimo dugove prema igracima, struci, radnoj zajednici i bitnim dobavljacima.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 10 maj 2021, 16:48

Antoni Bandić nam sudi protiv Veleža :crazy:

slika
Zadnja izmjena: braco, dana/u 10 maj 2021, 16:50, ukupno mijenjano 1 put.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 maj 2021, 16:49

braco je napisao/la:
10 maj 2021, 16:48
Antoni Bandić da nam sudi protiv Veleža :crazy:

slika
Fuj!
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 10 maj 2021, 16:49

Bože sačuvaj. E Bože sačuvaj...
Željezničar za život cijeli!

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 10 maj 2021, 16:52

Sta vam je ljudi, kakve sudije, za nas ce se suditi korektno iz razloga jer su nas zaklali do te mjere da smo ispali iz svih opcija. Nije im vise nit zanimljivo nit potrebno da nas kolju...

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 10 maj 2021, 16:54

zeljodogroba je napisao/la:
10 maj 2021, 16:52
Sta vam je ljudi, kakve sudije, za nas ce se suditi korektno iz razloga jer su nas zaklali do te mjere da smo ispali iz svih opcija. Nije im vise nit zanimljivo nit potrebno da nas kolju...
Ma nije to poenta buraz, yebo ovu tekmu mi smo svakako na dnu. Nego princip... da je k'o što nije, ovaj jadnik ne bi smio prići našem klubu a ne da ti sudi utakmice poslije onoga što je uradio.
Željezničar za život cijeli!

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 10 maj 2021, 16:55

Kakvu zadnju liniju imamo sudija nam ni ne treba.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 10 maj 2021, 17:00

SudoHusika je napisao/la:
10 maj 2021, 16:54
Ma nije to poenta buraz, yebo ovu tekmu mi smo svakako na dnu. Nego princip... da je k'o što nije, ovaj jadnik ne bi smio prići našem klubu a ne da ti sudi utakmice poslije onoga što je uradio.
Ma razumijem ja tebe apslutno i slazem se, ali mislim da nam je to trenutno najmanji problem nazalost. U iducoj sezoni praviti pritisak ko sto to kone rade 5 dana prije tekme da sve bruji od nas kad nam dodijele Bandica, Musu i slicne. Mislim da u novoj sezoni svi zajedno moramo uci (mislim da premierligase) i da pocnemo svi da zagovaramo ferplej, a ne samo da galamimo kad smo mi zakinuti (odnosi se na sve klubove). Na kraju krajeva, razlika je kad se 5-6 klubova obrati uefi u odnosu na to kad se jedan klub obrati uefi.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 10 maj 2021, 17:01

SudoHusika je napisao/la:
10 maj 2021, 16:54
Ne da ne bi smio prici klubu, nego uopsteno fudbalskim terenima. Al' jbg, apsurdistan.

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 10 maj 2021, 17:13

Benderrr je napisao/la:
10 maj 2021, 16:55
Kakvu odbranu imamo pomocni da drzi zastavicu sve vrijeme podignutu mi bi ga primili.

Po meni treba do kraja isforsirati Subasica, Gasala i jos maksimalno dvojicu mladih u kombinaciji sa ovim penzionerima. Sav pritisak i svu odgovornost prebaciti na iskusne stare igrace, svakako smo navikli gubiti pa **** ga nek do kraja sve izgubimo al nek' nauce djecu bar nesto. Time bi puno dobilo naredne sezone jer bi u startu imali beka, krilo i veznjaka za narednu sezonu koji bi bili na niskim platama a imali bi odredjeno iskustvo.

Ako bi jos malo dali sansu Nargalicu, Durakovicu i Hrelji, imas jos trojicu. Kako god nisam ja taj koji treba znati i detektovati mlade igrace, ali u situaciji u kakvoj jesmo, gore navedeni bi sa jos nekoliko odigranih tekmi ove sezone mogli znatno smanjiti troskove kluba a dostojno pokriti pozicije. Svakako nam se prikljucuju i Malic i Mehic tako da komotno mozes pocinjati utakmice sa 5 mladih a za sve ostale pozicije mladi igraci neka budu na klupi i kad se ukaze sansa ili potreba neka mijenjaju.

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 10 maj 2021, 17:18

slika

Evo kome isticu ugovori na ljeto. Sumnjam da ce Bojo i Ikic produziti ali bi ih bilo dobro zadrzati. Sto se ostalih tice ja licno bi produzio samo Sehicu i Mesi, Bekricu ako pristane na minimalac.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 10 maj 2021, 17:24

Corcaigh je napisao/la:
10 maj 2021, 17:13
Benderrr je napisao/la:
Kakvu odbranu imamo pomocni da drzi zastavicu sve vrijeme podignutu mi bi ga primili.

Po meni treba do kraja isforsirati Subasica, Gasala i jos maksimalno dvojicu mladih u kombinaciji sa ovim penzionerima. Sav pritisak i svu odgovornost prebaciti na iskusne stare igrace, svakako smo navikli gubiti pa **** ga nek do kraja sve izgubimo al nek' nauce djecu bar nesto. Time bi puno dobilo naredne sezone jer bi u startu imali beka, krilo i veznjaka za narednu sezonu koji bi bili na niskim platama a imali bi odredjeno iskustvo.

Ako bi jos malo dali sansu Nargalicu, Durakovicu i Hrelji, imas jos trojicu. Kako god nisam ja taj koji treba znati i detektovati mlade igrace, ali u situaciji u kakvoj jesmo, gore navedeni bi sa jos nekoliko odigranih tekmi ove sezone mogli znatno smanjiti troskove kluba a dostojno pokriti pozicije. Svakako nam se prikljucuju i Malic i Mehic tako da komotno mozes pocinjati utakmice sa 5 mladih a za sve ostale pozicije mladi igraci neka budu na klupi i kad se ukaze sansa ili potreba neka mijenjaju.
Ako budemo tako krenuli u drugu sezonu bliže ce nam druga liga biti na terenu, nego s financijske strane.
by KANA

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 10 maj 2021, 17:28

Corcaigh je napisao/la:
10 maj 2021, 17:18
slika

Evo kome isticu ugovori na ljeto. Sumnjam da ce Bojo i Ikic produziti ali bi ih bilo dobro zadrzati. Sto se ostalih tice ja licno bi produzio samo Sehicu i Mesi, Bekricu ako pristane na minimalac.
Ne treba nijednom igracu produzit ugovor.
Mesa vise ne moze da hoda isto kao Bekric, Sehic je prica za sebe, nikada ozbiljnog fudbalera od njega.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 10 maj 2021, 17:28

braco je napisao/la:
10 maj 2021, 16:48
Antoni Bandić nam sudi protiv Veleža :crazy:

slika
Može li neko postaviti ovu fotografiju nakon 20:05, večeras? Hvala! :bih:
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 10 maj 2021, 17:33

Benderrr je napisao/la:
10 maj 2021, 17:24
Corcaigh je napisao/la:
10 maj 2021, 17:13
Benderrr je napisao/la:

Ako budemo tako krenuli u drugu sezonu bliže ce nam druga liga biti na terenu, nego s financijske strane.
Vidi, ja licno smatram da je nas OP odron i da nema kvalitetnih igraca. Cak i ako ima, citava situacija oko kluba je toliko toksicna da jednostavno nije za mlade. Ali evo ne vidim neki izlaz.

Ti mi reci imamo li para da dovedemo pojacanja? Slozit ces se da nemamo. E onda, mislim da ne moze Malic biti losiji od Milicevica koji je 0, ne moze ni jedan igrac iz OP biti losiji od Celikovica i Veselog koji su 0. Sa ovom ekipom nas vidim u federalnoj, a ako ocistimo malo govana pa sa tih par mladih (samo par, ne sa citavom mladom ekipom) mozda izborimo opstanak. Jos ces srezati troskove samo na ovoj trojici za nekoliko hiljada mjesecno.

Dakle ja sam ovo gledao da sa finansijske strane ustedimo a izborimo opstanak. Slazem se ja da je najbolje dovesti Ziljkica, Zakarica, Fanima itd. ali kako :mrgreen:

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 10 maj 2021, 17:34

**** vam bandic mrtve majke u picku
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, Hrasno15, pinki, voltron30 i 44 gosta.