Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

delko
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la delko » 09 maj 2021, 23:43

Sky9 je napisao/la:
09 maj 2021, 21:05
VenamaHrabrih je napisao/la:
09 maj 2021, 19:11
Sky9 je napisao/la:
09 maj 2021, 18:24

Gdje je samo vidio to za 3. trećinu, baš me zanima...
To je, kako on kaže, tz. "duh pravilnika", odnosno stav koji će zauzeti mjerodavna tijela prilikom donošenja odluke.
Zašto? Pa baš zbog novog sistema, odnosno Bergerove (ako sam ispravno naveo) tablice.
Dakle, ulaskom u 3/3 prvenstva, oformljava se novi sistem bodovanja gdje se igra po jednokružnom sistemu. Novi sistem, odnosno novo stanje, prihvatili su svi učesnici lige, te su iz istog sistema prioizašla i prava i obaveze klubova.
Zadnja trećina prvenstva je de iure novi sistem, tj novo takmičenje i nova tabela. Aktivira se u slučaju gorenavedenih slučajeva, odnosno po zatečenom stanju, a koje nije prethodno riješeno ukupnim saldom takmičenja. Posljedično prednjem, ova klazula je mehanizam koja neće dozvoliti pravi haos i donošenje odluka koje se mogu pobijati razumnom sumnjom.
Summa sumarum, ako se završi istim brojem bodova
1. Borac
2. Sarajevo
Itd. Na moju veliku žalost.
Nadam se da si zadovoljan objašnjenjem.
Živio
Nisam zadovoljan :)

Prije ili kasnije ćeš se uvjeriti da taj nije neki naročiti ekspert.

Ovakva vrsta pravila moraju biti apsolutno jasna i nedvosmislena. I to prije početka prvenstva mora biti jasno svim učesnicima prvenstva.

Pravila su upravo to, jasna i nedvosmislena i nije potrebno ničije tumačenje. Borac je šampion ako budu imali isti broj bodova kao vi, ali to ama baš nikakve veze nema sa 3. trećinom prvenstva.
Sky je u pravu, nigdje ne stoji da se 3. trecina prvenstva odvaja i posebno boduje, naprotiv stoji lijepo da se SVE UTAKMICE uzimaju u obzir u slucaju da prvi i drugi imaju isti broj bodova. :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 maj 2021, 23:59

Borac BL od ukupnih 57 bodova, na domacem terenu je osvojio 41!
Godina 2005 welcome :kafa:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 10 maj 2021, 00:09

delko je napisao/la:
09 maj 2021, 23:43
Sky9 je napisao/la:
09 maj 2021, 21:05
VenamaHrabrih je napisao/la:
09 maj 2021, 19:11

To je, kako on kaže, tz. "duh pravilnika", odnosno stav koji će zauzeti mjerodavna tijela prilikom donošenja odluke.
Zašto? Pa baš zbog novog sistema, odnosno Bergerove (ako sam ispravno naveo) tablice.
Dakle, ulaskom u 3/3 prvenstva, oformljava se novi sistem bodovanja gdje se igra po jednokružnom sistemu. Novi sistem, odnosno novo stanje, prihvatili su svi učesnici lige, te su iz istog sistema prioizašla i prava i obaveze klubova.
Zadnja trećina prvenstva je de iure novi sistem, tj novo takmičenje i nova tabela. Aktivira se u slučaju gorenavedenih slučajeva, odnosno po zatečenom stanju, a koje nije prethodno riješeno ukupnim saldom takmičenja. Posljedično prednjem, ova klazula je mehanizam koja neće dozvoliti pravi haos i donošenje odluka koje se mogu pobijati razumnom sumnjom.
Summa sumarum, ako se završi istim brojem bodova
1. Borac
2. Sarajevo
Itd. Na moju veliku žalost.
Nadam se da si zadovoljan objašnjenjem.
Živio
Nisam zadovoljan :)

Prije ili kasnije ćeš se uvjeriti da taj nije neki naročiti ekspert.

Ovakva vrsta pravila moraju biti apsolutno jasna i nedvosmislena. I to prije početka prvenstva mora biti jasno svim učesnicima prvenstva.

Pravila su upravo to, jasna i nedvosmislena i nije potrebno ničije tumačenje. Borac je šampion ako budu imali isti broj bodova kao vi, ali to ama baš nikakve veze nema sa 3. trećinom prvenstva.
Sky je u pravu, nigdje ne stoji da se 3. trecina prvenstva odvaja i posebno boduje, naprotiv stoji lijepo da se SVE UTAKMICE uzimaju u obzir u slucaju da prvi i drugi imaju isti broj bodova. :)
Nemoguće brate da se oko nečega ovakvoga mora polemizirati uopšte.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 10 maj 2021, 00:10

Vico od Dominkovica ucio.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 10 maj 2021, 00:15

ElCartel11 je napisao/la:
09 maj 2021, 23:59
Banjalučani u fazonu:

Svi mi vidimo šta se dešava, nekad se na Tušnju nije mogao bod uzeti, ali svako normalan je to vidio i raja se smijala odlukama sudija... Vide to i oni u BL, viđali ste i vi mnogo puta kao i kone vaše itd.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Fighter1926
Kontakt:

Post Postao/la Fighter1926 » 10 maj 2021, 00:16

Sarajevo 35, u gostima i Sarajevo i Borac imaju 5 pobjeda, ali vi ako osvojite bice liga je top, sve u redu, a ako Borac bice suprotno, jako ste licemijerni, pogani, vas pdf je cista umobolnost sta sve pisete, predstavljate se kao neki multietnicari, a propagirate nacionalizam najvise na ovom forumu, cast izuzecima ( ima ih 3-4 ) i samo zbog toga bih volio da ostanete bez oba trofeja!
U zivotu je vazno biti BORAC!!!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 10 maj 2021, 00:20

Fighter1926 je napisao/la:
10 maj 2021, 00:16
Sarajevo 35, u gostima i Sarajevo i Borac imaju 5 pobjeda, ali vi ako osvojite bice liga je top, sve u redu, a ako Borac bice suprotno, jako ste licemijerni, pogani, vas pdf je cista umobolnost sta sve pisete, predstavljate se kao neki multietnicari, a propagirate nacionalizam najvise na ovom forumu, cast izuzecima ( ima ih 3-4 ) i samo zbog toga bih volio da ostanete bez oba trofeja!
Samo 6 bodova razlike jel. Citava liga vidi, da se vama od pecetka silji, a sad u nastavku je to jos vise ocigledno. Vasa braca iz Bijeljine se zalili na sudjenje sta onda za ostale reci.
Nefuram ja multietnicnost. Kad se kod vas budu povratnici Bošnjaci/Hrvati osjecali sigurno i bez napada tad cu i ja to furati. A do tad sto ste dalje vise vas volim.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 10 maj 2021, 00:20

Pa realno, bolje da mi osvojimo, vama titula ne treba jer Bosna nije vasa drzava :kafa: :bih:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 10 maj 2021, 00:22

Kakav bolan nacionalizam. Ovdje raja ako ima nesto ima protiv kluba Borac i Vice. Niko klub ne veze za nacionalnost niti grad ne daj Boze !! Ako to ti mislis da je tako grdno se varas ( mada je vas bivsi predsjednik a sada prvi covjek saveza javno govorio da BiH nije njegova drzava, sto je apsurd), jer niko to ovdje ne gleda tako. Pa i Sarajevo je ko klub mulitetican, sve sto se kaze protiv nekog naroda vrijedja i nase igrace !!

Nemojte lagat i okretat pricu uvijek na nacionalizam i sticenje vitalnih interesa, nemojte biti glupi i ovce. Ovdje su stvari ipak mnogo prostije. Sve se samo vrti oko novca i to je to.

Edit. Znao sam da ce ova prica na kraju otic na nacionalizam i kao mrznju prema jednom narodu. Pogledaj da ti za klub igraju Bosnjaci Hrvati, Muslimani i Katolici parazmisli i cemu pricas
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Saban123
Kontakt:

Post Postao/la Saban123 » 10 maj 2021, 00:32

feniksptica je napisao/la:
10 maj 2021, 00:22
Kakav bolan nacionalizam. Ovdje raja ako ima nesto ima protiv kluba Borac i Vice. Niko klub ne veze za nacionalnost niti grad ne daj Boze !! Ako to ti mislis da je tako grdno se varas ( mada je vas bivsi predsjednik a sada prvi covjek saveza javno govorio da BiH nije njegova drzava, sto je apsurd), jer niko to ovdje ne gleda tako. Pa i Sarajevo je ko klub mulitetican, sve sto se kaze protiv nekog naroda vrijedja i nase igrace !!

Nemojte lagat i okretat pricu uvijek na nacionalizam i sticenje vitalnih interesa, nemojte biti glupi i ovce. Ovdje su stvari ipak mnogo prostije. Sve se samo vrti oko novca i to je to.

Edit. Znao sam da ce ova prica na kraju otic na nacionalizam i kao mrznju prema jednom narodu. Pogledaj da ti za klub igraju Bosnjaci Hrvati, Muslimani i Katolici parazmisli i cemu pricas
Siroki Brijeg likes this

Fighter1926
Kontakt:

Post Postao/la Fighter1926 » 10 maj 2021, 00:34

Miljacka je napisao/la:
10 maj 2021, 00:20
Pa realno, bolje da mi osvojimo, vama titula ne treba jer Bosna nije vasa drzava :kafa: :bih:
Tebe smatram jednim od gotivnih likova ovdje... :D
Ovaj elcartel vidi se da jos nije otisao dalje od svoje vukojebine, a ovaj feniks druzee sta pricas na vasem pdf svaka druga cetnici, genocidasi ovo ono znaci teska umobolnost...
U zivotu je vazno biti BORAC!!!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 10 maj 2021, 00:35

Jeste jeste ti ces znati bas :rol:
Kad vam se uzvrati istom mjerom cvilite. Ugrozeni.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 10 maj 2021, 01:02

10 maj 2021, 00:34
Miljacka je napisao/la:
10 maj 2021, 00:20

Tebe smatram jednim od gotivnih likova ovdje... :D
Ovaj elcartel vidi se da jos nije otisao dalje od svoje vukojebine, a ovaj feniks druzee sta pricas na vasem pdf svaka druga cetnici, genocidasi ovo ono znaci teska umobolnost...
Samo ne treba generalizovati, a ni pokušavati nečiji um da promijeniš, svakako će svak' ostati pri svom :D
Gori si ti koji se primaš na ljude za koje misliš da su umobolni, ovakvi i onakvi. I ne samo ti nego svi regularni sa svih strana. Nikad ne možeš znati da li vas ja livo ili ne, ali koji god odgovor bio na to pitanje sportski forum je zadnje mjesto na kojem ću o tome polemisati. Ono na šta ja ne mogu ostati imun je psovanje porodice i na to se uvijek primim, ali i to je valjda što cijenim svoju mnogo više nego pojedinci na koje se primim svoju pa prvi krenu s tim stvarima. Izvinjavam se na offu. :D Ćeraćemo se... :twisted:
...još četiri kola :tralala:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Ritamreda
Kontakt:

Post Postao/la Ritamreda » 10 maj 2021, 01:11

Meni samo nije jasno kako niko od ovih forumasa sto gotive Borac ne napisu, silji nam se vec dvije godine, ovu sezonu intenzivno bas, nego nekakve vaduse i gluposti. Pa evo sad Sabrija Topalovic klasicno siljenje. Ne mora svirati penal, nek ti svirne 5 faulova u sesnaest metara za odbranu, tri na centru izmisli, ne daje kartone, pa to je velika pomoc. 80 posto utakmica Borca je takvo. Deset posto je stroga otimacina, a 10 posteno ono kad igraju neke derbije u gostima, tipa Grbavica 2:1 Sivac i Mujic na Kosevu sad ovo 0 : 2 sto sam gledao.
Isto da ja sad pocnem pametovat i kazem nije Zeljo pustio Leotara onda kad je Sloboda ispala ili da napisem da je Amar bio preposten, a nije nista prepustao slucaju svi znaju. Ali Zeljo je tad bio najbolji svakako i sampion u martu, a ovi nisu bolji na terenu niti od Sarajeva, niti od Veleza, niti od Sirokog koji je super ekipa. Pa zato ovoliko upada u oci ovo namjestanje.
Jači od ratova, režima i partija !!!!

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 10 maj 2021, 01:26

Ritamreda je napisao/la:
10 maj 2021, 01:11
Meni samo nije jasno kako niko od ovih forumasa sto gotive Borac ne napisu, silji nam se vec dvije godine, ovu sezonu intenzivno bas, nego nekakve vaduse i gluposti. Pa evo sad Sabrija Topalovic klasicno siljenje. Ne mora svirati penal, nek ti svirne 5 faulova u sesnaest metara za odbranu, tri na centru izmisli, ne daje kartone, pa to je velika pomoc. 80 posto utakmica Borca je takvo. Deset posto je stroga otimacina, a 10 posteno ono kad igraju neke derbije u gostima, tipa Grbavica 2:1 Sivac i Mujic na Kosevu sad ovo 0 : 2 sto sam gledao.
Isto da ja sad pocnem pametovat i kazem nije Zeljo pustio Leotara onda kad je Sloboda ispala ili da napisem da je Amar bio preposten, a nije nista prepustao slucaju svi znaju. Ali Zeljo je tad bio najbolji svakako i sampion u martu, a ovi nisu bolji na terenu niti od Sarajeva, niti od Veleza, niti od Sirokog koji je super ekipa. Pa zato ovoliko upada u oci ovo namjestanje.
Boli ih k.urac realno svi bi mi ovako da nam je, kud naši nisu namještali u prošlosti ne bi cekao titulu svakih 7 godina.

Halo zamisli ti dokle to ide da ti lik iz Širokog sudi protiv ovih ih zapadnog Mostara gdje u slucaju pobjede direktno bi se Zrinjski prikljucio za osvajanje titule.

Naredno gostovanje ti sudi lik iz BL mislim halo može li ofirnije od ovoga?

Samo evo oči su uprte sad pogotovo pa da vidimo.

Al' da mi je neko rekao da ce se u 2021 na Zeljeznicar kuci gledati kao da je u pitanju Vitez pa ih svi otpisali da mogu bod izvuci protiv Borca e to su vec nerealne scene. :rol:

Ritamreda
Kontakt:

Post Postao/la Ritamreda » 10 maj 2021, 01:30

90minut je napisao/la:
10 maj 2021, 01:26
Ritamreda je napisao/la:
10 maj 2021, 01:11
Boli ih k.urac realno svi bi mi ovako da nam je, kud naši nisu namještali u prošlosti ne bi cekao titulu svakih 7 godina.

Halo zamisli ti dokle to ide da ti lik iz Širokog sudi protiv ovih ih zapadnog Mostara gdje u slucaju pobjede direktno bi se Zrinjski prikljucio za osvajanje titule.

Naredno gostovanje ti sudi lik iz BL mislim halo može li ofirnije od ovoga?

Samo evo oči su uprte sad pogotovo pa da vidimo.
Ma ja ne bih nikad to branio i nesto skretao s teme. Zna se kako stoje stvari, **** forume, pisi realno. Kad je dobra ekipa, uredjen klub i kad imas protekciju to je onda okej, ali da je to u granica.a normalnog, da imas takvu protekciju da u gostima imas posteno sudjenje. Ali ne da izvlacis ove sudije trece kategorije da se brukaju tipa Gigovic, Njegomirovic Mulahasanovic, Topalovic, Jelic..
Mi smo izgubili titulu u Krupi onda prvi sam pisao da je Misimovic najveci debil sto nije odnio 50 milja i zavrsio titulu jer ce Sulenta to za dva kola uraditi i tako je bilo.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 10 maj 2021, 01:36

Ma znaš i dobro kako to ide koliko danas ljudi spominje Amara i ono što je radio?

10% u vrh glave tako i oni isto znaju da se nece spominjati u buducnosti osim onih zagriženih, a historija se nece mijenjati.

Zato i gorim da uzmemo ove godine što znaju šta rade i u inat svemu tome da uzmemo nema vece satisfakcije od toga.

Ritamreda
Kontakt:

Post Postao/la Ritamreda » 10 maj 2021, 01:47

90minut je napisao/la:
10 maj 2021, 01:36
Ma znaš i dobro kako to ide koliko danas ljudi spominje Amara i ono što je radio?

10% u vrh glave tako i oni isto znaju da se nece spominjati u buducnosti osim onih zagriženih, a historija se nece mijenjati.

Zato i gorim da uzmemo ove godine što znaju šta rade i u inat svemu tome da uzmemo nema vece satisfakcije od toga.
Ono sto je Amar radio i ovi se porediti ne moze. Zeljo je sa Zebom, Viscom , Beslijom, Bekricem bio u martu sampion. Imali smo sudjenje samo posteno kad to ostali nisu imali u gostima gdjr gorilo. Koja tekma se odradi i to je to. Realno , ostale ekipe su bile ispod u svim segmentima pogotovo Sarajevo koje je kuburilo s finansijama.
Afera Punac je zestoki cirkus, ali mi je cisce od ovoga. Ulozili milion u ekipu, vidjeli da ne ide. Od 8 zadnjih utakmica, 5 kupili i cao. Sviraj qrcu. Ide liga sampiona.
Kad igra Borac ti ne mozes gledati utakmicu, to je toliko ofirno. Oni nisu bolji na terenu od ostatka lige pogotovo prvih ekipa gore i u tome je poenta. Onaj penal u Mostaru za Borac u Banja Luci se ne bi svirao nikad za Velez, niti jedan nas sudija ne bi ga svirao. Nema sanse.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 10 maj 2021, 01:51

100% nebo i zemlja jer je taj Željo ostavljao protivnike u prašini i kad bi govorio covjek da se namjestila titula može se reci samo za jednu ovo ostalo samo nešto malo..

Fazon je upravo taj što si spominjao kad si uređen klub što je Zeljo tad bio i sve samim tim zasluzuješ respekt da ti se nekad nešto navuce, a gledaj kako nas ojadiše kao nikad niko. :rol:

Bukvalno što se kaze stavili sva jaja u jednu posudu jer je Borac jedino što i valja iz entiteta ovo ostalo gleda kako preziviti da ostanu u ligi.

Zato ja uvijek kazem i prokletstvo i blagoslov je što smo osvajali titule svakih 7 godina jer time je jasno i najvecim idiotima koliko pošteno igraš od nastanka lige.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 10 maj 2021, 03:08

90minut je napisao/la:
10 maj 2021, 01:36

Ma slicno su se sudije delegirale u to doba i siljile pomalo protiv nas i pomalo u korist Zeljeznicara. Mucno je bilo tad to gledati za nas a lijepo je bilo njima. Mi mozemo to pricati i ponavljati koliko hocemo ali na kraju se njima pisu silne titule i trofeji bile one postene ili ne. Mi smo postili do dolaska Tana i Nama i radovali se ako Zrinjski uzme titulu umjesto njih. Samo titule i rezultati se na kraju gledaju.
Sad se to malo okrenulo sto se tice nasih kona

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.