Zvjezdan Misimović

dzenidm
Kontakt:

Re: Zvjezdan Misimović

Post Postao/la dzenidm » 23 apr 2009, 18:20

VanBasten je napisao/la:NJMEAČKI dnevnik Die Welt donio je opširnu priču o sjajnome bosanskom nogometašu Wolfsburga Zvjezdanu Mismoviću, koji se na počecima profi-karijere mučio s viškom kilograma.

Danas je 27-godišnji ofenzivni veznjak, rođen u Münchenu i odrastao nogometnoj akademiji FC Bayerna, s 18 asistencija najbolji playmaker Bundeslige. Upravo na njegovim dodavanjima Felix Magath izgradio je momčad šampionskih razmjera, a BiH reprezentativcu trebaju još samo dva dodavanja za gol da bi izjednačio rekordni učinak Werderova austrijskog veznjaka Andreasa Herzoga iz sezone 1994./1995., kada je ljevonogi nogometaš asistirao za gol rekordnih dvadeset puta.

Od ranih dana njegove karijere Misimovića su suigrači prozvali “Zwetschge” (“Šljiva”). Nadimak je bio aluzija na njegovu nezgrapnu fizičku pojavu s očitim viškom kilograma. I dan-danas, kada trener Volfsburžana Felix Magath svakog utorka pošalje svoje igrače na treningu trčati uz stepenice, Misimović osjeti posttraumatski stresni sindrom: kao mladog igrača Bayernove amaterske momčadi uzbrdo ga je mjesecima tjerao tadašnji trener amatera minhenske momčadi Hermann Gerland.

Učinio mu je njegov prvi pravi učitelj dobro, jer Magath ne trpi niti grama viška na bokovima svojih nogometaša.

"Mogu potvrditi da Zvjezdan trenutačno ima manje od 80 kilograma. No, ne smije si dopustiti niti najmanju nedisciplinu. Mora biti oprezan", izjavio je Magath, kao da je želio zaprijetiti što će se dogoditi zapusti li se sjajni Bosanac: trčanje uzbrdo!

Sa 17 je godina, otkriva njegov trener iz Bayernovih amatera, Misimović bio doista šljivolikog izgleda, te su mu stoga suigrači i nadjenuli pogrdni nadimak.

"U momčad mi je kao 17-godišnjak došao, sjećam se kao danas, s 84.9 kilograma. Visok je bio 180 centimetara. Na prvi je pogled bilo jasno da ima problema s prekomjernom tjelesnom težinom, pogotovo za profesionalnog sportaša", izjavio je Gerland otkrivši da ga je tjerao na rad vrijeđajući ga:

"Vikao sam na njega: "Trči, ti lijeni krmče"! No, on mi je lakonski odgovarao uopće se ne ljuteći. Nisam uopće mogao postaviti se strogo, jer uvijek bi imao spreman odgovor koji bi me razoružao."

"Bio je genijalan igrač već u trenutku kad je došao k meni. Znao je sve s loptom. Samo sam ga morao naučiti trčati. Brzo trčati, međutim, nije mogao. Ne može niti danas."

Gerland otkriva da je Misimović bio uvijek i odličan strijelac.

"Kad god bi dobio loptu u gol-prilici, zabio bi gol. Kako on, tako i Paulo Guerrero, danas igrač HSV-a koji je bio u istoj generaciji. Sezonu su u nižoj ligi završili sa po 21 golom svaki."

U prvoj momčadi bavarskog kluba, kaže Gerland, za njega se nije moglo naći mjesta pored Scholla, Ballacka, Ze Roberta, Schweinsteigera ili Jeremiesa.

"Jako teško bi se probio u tom društvu, tako da je s 21 godinom, 2003., odlučio otići."

Otišao je u Bochum i probijao se kroz 2. Bundesligu. Godine 2007. prešao je u redove osvajača kupa Nuernberga, zabio deset golova kao vezni igrač, ali je njegova momčad ispala opet u drugu ligu.

"Bili su to najgorči trenuci moje nogometne karijere", priznao je kasnije Misimović.

Došao je, međutim, nakon toga poziv Felixa Magatha u Wolfsburg. Sadašnjem ga je treneru ponovno preporučio Gerland.

"Misimović je sposoban prepoznati situaciju u igri, otkriti prostor, gurnuti loptu u dubinu. No, mora se još više uključivati u igru", misli perfekcionist Magath, ali potom odaje priznanje Misimoviću:

"Bez ovakvog bismo Misimovićeva doprinosa u klubu zadržali Brazilca Marcelinha. Pustili smo ga nakon što nas je Misimović uvjerio u svoje kvalitete."

Marcelinho (34), dugogodišnji najbolji igrač berlinske Herthe, ove je zime napustio Wolfsburg i potpisao za Flamengo iz Rio de Janeira
nikad nisam cuo vise istine, ovaj ga je trenr cini mi s epravo volio

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 apr 2009, 18:47

newton_heath_lyr je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
bh hrvat je napisao/la:trio fantastiko djeluje fenomenalno i dalje. nadam se da ce zvjezdinjo i kompanija gurati do kraja i ostaviti hsv iza sebe, ostali nisu bitni jer nemaju kvalitet koji bih mogao ugroziti
Nesto mi govori da ce Bayern opet biti prvak. Wolfsburg se veoma patio zadnje dvije utakmice. Sto nas narod kaze "zreli su da ih neko otrese". Imaju veoma neugodno gostovanje Stuttgartu, tu ce tesko prezivjeti. Moenchengladbach i Leverkusen su bili puno bolji od njih, ali Benaglio ih je vadio (danas i sudija), pitanje je utakmice kada ce puci, mozda vec naredne sedmice u Cottbusu.
Mozda puknu sledece kolo pa daju ponovo 4-5 komada kao BAjernu,ma daj zreli da ih neko otrese,ljudi su deset zaredom pobijedlili i ti nalazis mane. :evil:
Sve sam ti rekao prosle sedmice, ove cu samo da potvrdim.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 27 apr 2009, 15:50

kaze miske nakon utakmice , ovo je bio najbolji trenutak za izgubiti

dexter___
Kontakt:

Post Postao/la dexter___ » 06 maj 2009, 15:29

Mislim da je vrijeme da se Miske vrati u Bajern. Ako prodaju Riberya,ne vidim druge solucije za Bajern, ili dovesti Misketa, ili put druge lige. A ne vjerujem da Wolsburg moze da zadrzi nase reprezentativce.

MentalitaUltras
Kontakt:

Post Postao/la MentalitaUltras » 06 maj 2009, 15:34

Ma ako odu u Ligu Prvaka nemaju razloga da odlaze ;) ..
вяαηισ¢ι ¢αѕтι gℓανησg gяα∂α
-HzsA87-

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 07 maj 2009, 16:07

I Misimovic ide u Schalke ? http://sportsport.ba/bh_fudbalp-16899.htm
Znam da su ovo sve spekulacije, ali u Schalke da igra koji nije izborio ni Kup Uefa ... Dobro opet on nedobija ponude kao Dzeko jer je puno stariji od njega, ali i njega bi volio da ode u neki klub izvan BL ili ako ce ostati u BL onda u Bajern ili Hsv mozda da zamjeni Diega u Werderu ali opet bi vise volio da ode u Spaniju ili Englesku ...

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 07 maj 2009, 16:11

FC BAYERN je napisao/la:I Misimovic ide u Schalke ? http://sportsport.ba/bh_fudbalp-16899.htm
Znam da su ovo sve spekulacije, ali u Schalke da igra koji nije izborio ni Kup Uefa ... Dobro opet on nedobija ponude kao Dzeko jer je puno stariji od njega, ali i njega bi volio da ode u neki klub izvan BL ili ako ce ostati u BL onda u Bajern ili Hsv mozda da zamjeni Diega u Werderu ali opet bi vise volio da ode u Spaniju ili Englesku ...
misimovic ove godine ce da napuni 27 i nije puno stariji od dzeke , stavise nalazi se u idealnim godinam za svoju poziciju,, volio bih kad bi zaigrao na otoku ali ipak mislim da miske nije za toga ,njemu vise lezi bundesliga ili cak spanija..... najvjerovatnije nece nigdje otici jer stalno negdje seli i vrijeme je vise da se skrasi na jednom mjestu gdje ga je krenulo, gdje ga ljudi cijene, a trener ce doci, ode magath dode mujo ,,,

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 08 maj 2009, 13:57

izgleda da bi miske mogo nazad u bayern!!

Kehrt Misimovic zu Bayern zurück?
Seit Felix Magath seinen Wechsel vom VfL Wolfsburg zum FC Schalke 04 bekannt gegeben hat, befürchten die Wolfsburger Fans den Abgang mehrerer Leistungsträger. Edin Dzeko wird angeblich vom AC Milan umworben und Zvejdzan Misimovic vom FC Bayern München.
"Ich würde gerne nochmal bei den Bayern spielen. Wer weiß, wann es soweit ist und was die Zukunft bringt", sagte der Spielmacher des VfL und beste Vorbereiter der Bundesliga.

Für acht Millionen kann Misimovic gehen

Nach Informationen der "Wolfsburger Allgemeinen Zeitung" hat sich Misimovic bereits nach Immobilien in München umgesehen.

Der Bosnier hat eine Ausstiegsklausel in seinem Vertrag, die besagt, dass er den Verein für acht Millionen Euro verlassen kann.

Misimovic hat das Fußballspielen beim FC Bayern gelernt und für die zweite Mannschaft der Münchner zwischen 2000 und 2004 in 102 Spielen 44 Tore erzielt.

Lob von Gerland und Rummenigge

"Er hat eine unglaubliche Ballbehandlung und sprüht vor Ideen. Da kommen selbst seine Mitspieler manchmal nicht mit", sagte sein Entdecker und derzeitiger Co-Trainer der Bayern, Hermann Gerland, im Gespräch mit SPOX.

Schlagworte
Bayern München VfL Wolfsburg Zvjezdan Misimovic Felix Magath Hermann Gerland Edin Dzeko Angeblich ist der deutsche Rekordmeister an Werder Bremens Diego und Alexander Hleb vom FC Barcelona interessiert.

Da Diego aller Voraussicht nach zu Juventus Turin wechselt und Hleb nicht an einen Abgang aus Barcelona denkt ("Ich will mich hier durchbeißen"), würde eine Verpflichtung von Misimovic Sinn machen.

"Er hat sich unglaublich entwickelt", sagte Bayerns Vorstandsboss Karl-Heinz Rummenigge
ovo sam naso na spox . con
uglavnom prica se o tome da sad kad je otiso magath ni miske nema nikakavih prepreka da ode ukoliko to zeli,spominju se njegove kvalitete kao i pohvale bayernovih celnih ljudi

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 08 maj 2009, 14:46

eto sele ga ponovo u bajern ja bi volio da on ode u veci klub ipak njemu je 27 godina to su najbolje godine za fudbal treba zaigrati u vecem klubu on ima kvaliteta za jacu ligu sretno mu
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 08 maj 2009, 14:49

Miske je kvalitet i igrač kakvog bi svi htjeli vidjeti u svom timu. Mislim da ćemo na kraju ove sezone saznati koji klub će kupiti Misketa. Možda će on i ostati u Wolfsburgu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 09 maj 2009, 13:40

(thb) München. Ein Wechsel von Wolfsburgs Zvjedzan Misimovic zu Bayern München ist laut Manager Uli Hoeneß „totaler Blödsinn“. Wahrscheinlicher sei laut dem Bericht der SZ ein Wechsel zu Werder Bremen, wo der Bosnier als Nachfolger von Diego verpflichtet werden soll, der wiederum vor einem Transfer zu Juventus Turin steht. Oder doch nicht?

Hoeneß hat den Brasilianer noch nicht abgehakt und hat „das Gefühl, dass Diego im Prinzip zum FC Bayern will“. Angeblich wollen die Münchner den momentanen Medienrummel verstreichen lassen und dann den 24-jährigen kostengünstig verpflichten.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 09 maj 2009, 13:52

dzenidm je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:NJMEAČKI dnevnik Die Welt donio je opširnu priču o sjajnome bosanskom nogometašu Wolfsburga Zvjezdanu Mismoviću, koji se na počecima profi-karijere mučio s viškom kilograma.

Danas je 27-godišnji ofenzivni veznjak, rođen u Münchenu i odrastao nogometnoj akademiji FC Bayerna, s 18 asistencija najbolji playmaker Bundeslige. Upravo na njegovim dodavanjima Felix Magath izgradio je momčad šampionskih razmjera, a BiH reprezentativcu trebaju još samo dva dodavanja za gol da bi izjednačio rekordni učinak Werderova austrijskog veznjaka Andreasa Herzoga iz sezone 1994./1995., kada je ljevonogi nogometaš asistirao za gol rekordnih dvadeset puta.

Od ranih dana njegove karijere Misimovića su suigrači prozvali “Zwetschge” (“Šljiva”). Nadimak je bio aluzija na njegovu nezgrapnu fizičku pojavu s očitim viškom kilograma. I dan-danas, kada trener Volfsburžana Felix Magath svakog utorka pošalje svoje igrače na treningu trčati uz stepenice, Misimović osjeti posttraumatski stresni sindrom: kao mladog igrača Bayernove amaterske momčadi uzbrdo ga je mjesecima tjerao tadašnji trener amatera minhenske momčadi Hermann Gerland.
tko zvjezdinja poznaje zna da on nemoze bez kole i cokolade, sada kada feliks ode trebace mu cvrsta ruka da se i dalje suzdrzava toga
Učinio mu je njegov prvi pravi učitelj dobro, jer Magath ne trpi niti grama viška na bokovima svojih nogometaša.

"Mogu potvrditi da Zvjezdan trenutačno ima manje od 80 kilograma. No, ne smije si dopustiti niti najmanju nedisciplinu. Mora biti oprezan", izjavio je Magath, kao da je želio zaprijetiti što će se dogoditi zapusti li se sjajni Bosanac: trčanje uzbrdo!

Sa 17 je godina, otkriva njegov trener iz Bayernovih amatera, Misimović bio doista šljivolikog izgleda, te su mu stoga suigrači i nadjenuli pogrdni nadimak.

"U momčad mi je kao 17-godišnjak došao, sjećam se kao danas, s 84.9 kilograma. Visok je bio 180 centimetara. Na prvi je pogled bilo jasno da ima problema s prekomjernom tjelesnom težinom, pogotovo za profesionalnog sportaša", izjavio je Gerland otkrivši da ga je tjerao na rad vrijeđajući ga:

"Vikao sam na njega: "Trči, ti lijeni krmče"! No, on mi je lakonski odgovarao uopće se ne ljuteći. Nisam uopće mogao postaviti se strogo, jer uvijek bi imao spreman odgovor koji bi me razoružao."

"Bio je genijalan igrač već u trenutku kad je došao k meni. Znao je sve s loptom. Samo sam ga morao naučiti trčati. Brzo trčati, međutim, nije mogao. Ne može niti danas."

Gerland otkriva da je Misimović bio uvijek i odličan strijelac.

"Kad god bi dobio loptu u gol-prilici, zabio bi gol. Kako on, tako i Paulo Guerrero, danas igrač HSV-a koji je bio u istoj generaciji. Sezonu su u nižoj ligi završili sa po 21 golom svaki."

U prvoj momčadi bavarskog kluba, kaže Gerland, za njega se nije moglo naći mjesta pored Scholla, Ballacka, Ze Roberta, Schweinsteigera ili Jeremiesa.

"Jako teško bi se probio u tom društvu, tako da je s 21 godinom, 2003., odlučio otići."

Otišao je u Bochum i probijao se kroz 2. Bundesligu. Godine 2007. prešao je u redove osvajača kupa Nuernberga, zabio deset golova kao vezni igrač, ali je njegova momčad ispala opet u drugu ligu.

"Bili su to najgorči trenuci moje nogometne karijere", priznao je kasnije Misimović.

Došao je, međutim, nakon toga poziv Felixa Magatha u Wolfsburg. Sadašnjem ga je treneru ponovno preporučio Gerland.

"Misimović je sposoban prepoznati situaciju u igri, otkriti prostor, gurnuti loptu u dubinu. No, mora se još više uključivati u igru", misli perfekcionist Magath, ali potom odaje priznanje Misimoviću:

"Bez ovakvog bismo Misimovićeva doprinosa u klubu zadržali Brazilca Marcelinha. Pustili smo ga nakon što nas je Misimović uvjerio u svoje kvalitete."

Marcelinho (34), dugogodišnji najbolji igrač berlinske Herthe, ove je zime napustio Wolfsburg i potpisao za Flamengo iz Rio de Janeira
nikad nisam cuo vise istine, ovaj ga je trenr cini mi s epravo volio

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 09 maj 2009, 15:29

Kada bi otišli Džeko i Miske od Wolfsburga bi ostalo samo ime. Miske drži sve konce igre i bez njega su kanta. Sada Bayern vidi kakvog je talenta pustio. Sada ga žele natrag.

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 09 maj 2009, 16:29

je li se ovaj centarsut vazi kao asistencija misimovicu

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 10 maj 2009, 20:09

joj jesu mi cudni ovaj magath i misimovic,, prvo miske kaze kako siu igraci krivi za poraz, a onda poslije magath kaze kako je izostanak mismiovica nenadoknadljiv i da je to razlog zsto se nisu vratili u igru...... mogli bi oni zajedno u schalke

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 10 maj 2009, 20:15

nije jos ni kraj sezone a vec ga "vozaju" po cijeleoj njmackoj prvo u bayern pa u schalke pa sad u werder kao zamjena za diega.sta ce se tek o njemu pisat i pricat kad pocne prelazni rok uh nacitat cemo se ponuda :)
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 11 maj 2009, 13:26

mogo bi miske i u werder
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 11 maj 2009, 13:44

” It is at the moment unclear as to whether Zvjezdan Misimovic (bruised foot) and Sascha Riether (ankle injury) will be able to take part against BVB. ne zna se hoce li igrati

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 11 maj 2009, 13:50

Ja da sam na njegovom mjestu ne bih otišao u Bayern, nema tih para. Sjetite se samo kako su ga "otjerali" iz kluba u pišljivi Bochum. Werder ne bi bila loša opcija. Svakako im treba dobar playmaker.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 11 maj 2009, 15:11

Glasaj za Misimovića

Na spisku se nalazi i ime Zvjezdana Misimovića, za kojeg se između ostalog kaže da je naš reprezentativac sa svojim točnim asistencijama najzaslužniji što se Wolfsburg nalazi na vrhu ljestvice, te da su, zahvaljujući njemu, Džeko i Graffite postigli toliko pogodaka.

Podsjetimo, Misimović je do sada sakupio 20 asistencija čime je poravnao rezultat Andreasa Herzoga iz sezone 1994/95.

Pored Misimovića, Spox.com je za najkorisnije igrače lige predložio još Roberta Enkea (Hannover 96), Maria Gomeza (Stuttgart), Jermaine Jonesa (Schalke 04), Philippa Lahma (Bayern), Milivoja Novakovića (1. FC Köln), Josip Šimunića (Hertha, te Artura Wichniareka (Bielefeld).

http://www.spox.com/de/sport/fussball/b ... kovic.html
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.