FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

KANA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la KANA » 06 maj 2021, 14:36

zeljodogroba je napisao/la:
06 maj 2021, 14:32
KANA je napisao/la:
06 maj 2021, 14:29
06 maj 2021, 14:16
znaci sada smo i zvanicno DJL Zeljeznicar - drustvo jednog lica Zeljeznicar
ma ja bruda ne vjerujem ,jos kontam plavousrcu namjerno nervira raju ili je neka opasna suplja pa se vrti .Nema mi logike da se opet vrati .
Nadam se da je tako. Slazem se da nema smisla, al stosta kod nas nema smisla u zadnje vrijeme. Boli mene neka stvar za amara, nit ga volim, nit ga mrzim, ja volim Zelju, al ako se vrati, podjela medju navijacima ce i dalje biti prisutna i nikako da se maknemo sa te mrtve tacke, to je ono sto mi se ne svidja i to je ono sto nam nece dati da krenemo prema naprijed.
bas tako ,sigurno boljeg trenera necemo naci ,ali sve on sta nam donosi je katastrofa .Podjele ,dusmanluk ....itd samo u jednom slucaju bi ga volio ponovo vidjeti na klupi a to je ta imamo vlasnika kluba i da on radi samo svoj posao sve ostalo je boze sacuvaj.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 06 maj 2021, 15:08

Zna li neko hoce li doci do promjene u upravi, i kad bi se vise moglo znati o tome?

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 06 maj 2021, 15:09

MrkiMedo je napisao/la:
06 maj 2021, 14:31
Cim prije shvatite da ne postoje veliki zeljovci puni para koji su samo cekali da Amar ode, bice vam lakse. Ne vjerujem da ce se Amar vratiti, ali ste vi svi redom budale ako ste mislili i ako mislite jos uvijek da ce neko uletiti sa parama. Privatizacija je jedina opcija, uz obaveznu stavku da u klubu ne smije biti niko ko za sebe kaze da je veliki navijac, manijak, zeljovac i ostale suplje price koje slusamo 20 godina
Totalna prodaja. Trubim ja to ima godinu dana. Mislim da u svijetu biznisa postoje ljudi koji od fudbalskog kluba u BiH mogu novcano hajrovati. Problem je pronaci takvog, samo sa imovinom koju klub ima pozeljna je udavaca.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 06 maj 2021, 15:12

Ja ba, dođeš i javno prozoveš Amara, osobu koja imao većinski udio u procentima osvojenih titula i onda je Amar kriv za podjele!?

Fuj, gadite mi se!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 06 maj 2021, 15:22

Omark je napisao/la:
06 maj 2021, 15:12
Ja ba, dođeš i javno prozoveš Amara, osobu koja imao većinski udio u procentima osvojenih titula i onda je Amar kriv za podjele!?

Fuj, gadite mi se!
Poput mezimceta bracnog para Izetbegovic, onog pravnika Zahiragica. Nikakve razlike nema. Kaze papak ovaj ovdje na forumi, ima ih vise, postujem Ivicu, on je meni sve u zivotu. A sina mu naziva lopovom, kamatarom, zlom, grobarom Zelje. Bez bilo kakvih dokaza, argumenata. Pa picka ti materina papanska, postujes covjeka a o sinu mu zelis da u mukama umre. Demokratijo sve ti je.bem.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 06 maj 2021, 15:28

plavousrcu je napisao/la:
06 maj 2021, 15:22
Omark je napisao/la:

Fuj, gadite mi se!
Poput mezimceta bracnog para Izetbegovic, onog pravnika Zahiragica. Nikakve razlike nema. Kaze papak ovaj ovdje na forumi, ima ih vise, postujem Ivicu, on je meni sve u zivotu. A sina mu naziva lopovom, kamatarom, zlom, grobarom Zelje. Bez bilo kakvih dokaza, argumenata. Pa picka ti materina papanska, postujes covjeka a o sinu mu zelis da u mukama umre. Demokratijo sve ti je.bem.
I meni se to gadi te kletve I vrijedjanje :puke: a jesi li svjestan da 90 posto navijaca vise Amara ne mogu ocima smisliti .Jutros kad sam vidio status od par likova koji su do prije mjesec dana zivotom ga branili , sad kad bi ti rekao sta pisu nebi mi vjerovao

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 06 maj 2021, 15:32

Mislim da ste fulili poentu prica, ali ako vam je lakse da napisete tako kako jeste, onda bujrum. Ja nisam rekao da je amar krivac za podjele niti spinujem. Ja kao sto sam rekao volim zelju, a za sve licnosti, pojedince, me zaboli neka stvar, opet naglasavam. Kao sto sam napisao, a vi izvukli iz konteksta, smatram da kada bi se amar vratio na klupu nakon par mjeseci i nakon losih rezultata koje je imao doslo bi do podjele navijaca u smislu treba/ne treba biti na klupi, amar/miske i slicne sranja koja se vrte godinama u nazad. Ja ne kazem da to treba biti tako, ali smo svi svjesni da ce biti tako. A to nam ne ide u prilog iz mnogo razloga, kad bi se pocelo nabrajat mogli bi do sutra. U **** smo, podjele, egomanijaci i neradnici nam ne trebaju, ma ko god da su oni. Vas dvojica ko glasnogovornici njegovi jbt. Ko god spomene amara u postu odma skacete, neovisno da li taj neko prica o njemu u negativnom kontektsu.

Apsolutno se slazem i svjestan sam da nam je amar donio puno veselja i trofeja, ali isto tako smatram da on u ovakvoj klupskoj postavci ne momze donijeti puno dobrog, koliko god smatram da je vanserijski trener za nase uslove i nasu ligu.

Isto tako mozes pogledati moje postove sve i pogledati da nikad nisam psovao i vrijeđao amara, cak sta vise ne bi mi palo na pamet jer imam postovanja prema tom covjeku.

Nadam se da ste sad malo bolje razumjeli da ne pljujem po osimu nego govorim svoje misljenje i mislim da su ovo cinjenice.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 06 maj 2021, 15:33

KANA je napisao/la:
06 maj 2021, 15:28
Omark je napisao/la:

Fuj, gadite mi se!
I meni se to gadi te kletve I vrijedjanje :puke: a jesi li svjestan da 90 posto navijaca vise Amara ne mogu ocima smisliti .Jutros kad sam vidio status od par likova koji su do prije mjesec dana zivotom ga branili , sad kad bi ti rekao sta pisu nebi mi vjerovao
Ako su navijaci do jedno 22 godine onda vjerujem da je tako. Nije ni bitno u sustini. Otisao covjek, losi rezultati bili, otjerali ga i idemo dalje. Samo ovo ovdje izdrkavanje, pljuvanje, psovanje i jos onda ocekivanje da cemo mi ostali sutiti. To je vec za dobre analaize. I najbitnije, cijenimo te ivice, ali dabogda ti sin u najvecim mukama umro. Mars u pm.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 06 maj 2021, 15:34

06 maj 2021, 15:32
Mislim da ste fulili poentu prica, ali ako vam je lakse da napisete tako kako jeste, onda bujrum. Ja nisam rekao da je amar krivac za podjele niti spinujem. Ja kao sto sam rekao volim zelju, a za sve licnosti, pojedince, me zaboli neka stvar, opet naglasavam. Kao sto sam napisao, a vi izvukli iz konteksta, smatram da kada bi se amar vratio na klupu nakon par mjeseci i nakon losih rezultata koje je imao doslo bi do podjele navijaca u smislu treba/ne treba biti na klupi, amar/miske i slicne sranja koja se vrte godinama u nazad. Ja ne kazem da to treba biti tako, ali smo svi svjesni da ce biti tako. A to nam ne ide u prilog iz mnogo razloga, kad bi se pocelo nabrajat mogli bi do sutra. U **** smo, podjele, egomanijaci i neradnici nam ne trebaju, ma ko god da su oni. Vas dvojica ko glasnogovornici njegovi jbt. Ko god spomene amara u postu odma skacete, neovisno da li taj neko prica o njemu u negativnom kontektsu.

Apsolutno se slazem i svjestan sam da nam je amar donio puno veselja i trofeja, ali isto tako smatram da on u ovakvoj klupskoj postavci ne momze donijeti puno dobrog, koliko god smatram da je vanserijski trener za nase uslove i nasu ligu.

Isto tako mozes pogledati moje postove sve i pogledati da nikad nisam psovao i vrijeđao amara, cak sta vise ne bi mi palo na pamet jer imam postovanja prema tom covjeku.

Nadam se da ste sad malo bolje razumjeli da ne pljujem po osimu nego govorim svoje misljenje i mislim da su ovo cinjenice.
Ma ti nisi nista pogresno napisao :thumbup: sve apsolutno tacno

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 06 maj 2021, 15:36

06 maj 2021, 15:33
KANA je napisao/la:
06 maj 2021, 15:28

Ako su navijaci do jedno 22 godine onda vjerujem da je tako. Nije ni bitno u sustini. Otisao covjek, losi rezultati bili, otjerali ga i idemo dalje. Samo ovo ovdje izdrkavanje, pljuvanje, psovanje i jos onda ocekivanje da cemo mi ostali sutiti. To je vec za dobre analaize. I najbitnije, cijenimo te ivice, ali dabogda ti sin u najvecim mukama umro. Mars u pm.
Bruda ja ne znam navijaca od 22 godine :D ali neces vjerovati takav je status :damn:

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 06 maj 2021, 15:39

Ne treba da vas cudi sto ja uzvracam na svako pljuvanje. Rekao sam da cu to raditi. Ne odgvoriti na takve stvari znaci prihvatati ih. Jednostavno ne mogu i necu. Sto se tice objasnjena tvog, mnogo toga prihvatam i mislim da si u pravu. Situacija je takva, nepovoljna za klub skroz. Takva je bila i kad se vratio. Pa raj koju znam da zivi za Zelju, mislio sam da zivi, molila je Allaha da gubimo da napise na facebooku sta sam vam rekao, kamatar i ublehas pojma nema. Zasto je to tako? Onaj sto vodi program pakovanja praska za pranje vesa najbolje zna.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 06 maj 2021, 15:44

@kana vjerujem, nista to nije cudno. Mi jesmo u **** kao drustvo jer imamo takve stavove. Ja evo pitam, sta je Zeljo dobio od toga sto je otjeran Amar? Rezultate? Nema ih? Igru? Nema je? Bogate biznismene koji vole Zelju i cim ne bude Amar tu oni dolaze sa svojim novcima da naprave Barcelonu od nas? Nema ih. Da li je bilo bolje sacekati kraj sezone, pokazati u krajnjem slucaju da smo klub koji cijeni svoje legende i kad im ne ide najbolje. I onda na ljeto sjesti, vidjeti kakva je situacija, sta su ciljevi i po tome se ravnati i donositi odluku. Nego, zagrmi nekoliko "navijaca" po facebooku, forumima i mi donosimo odluke.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 06 maj 2021, 15:49

Prvi put je bio kriv Kozaric, drugi put Zujo, ko je kriv za treci put i milionske dugove i ovaj genocid koji je Amar napravio nad klubom? Prvi i drugi put je imao rezultate iza sebe, to nas je cinilo radosnim i ponosnim, pa se malo i zmirilo. Mozda je napokon vrijeme da se prizna da je kriv Amar i njegovo amatersko i mahalsko vodjenje kluba uz izbjegavanje bilo kakve odgovornosti ili ce njegovi branioci i dalje kriviti sve druge a ne osobu koja je stvarno kriva..

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 06 maj 2021, 15:50

06 maj 2021, 15:39

Ne treba da vas cudi sto ja uzvracam na svako pljuvanje. Rekao sam da cu to raditi. Ne odgvoriti na takve stvari znaci prihvatati ih. Jednostavno ne mogu i necu. Sto se tice objasnjena tvog, mnogo toga prihvatam i mislim da si u pravu. Situacija je takva, nepovoljna za klub skroz. Takva je bila i kad se vratio. Pa raj koju znam da zivi za Zelju, mislio sam da zivi, molila je Allaha da gubimo da napise na facebooku sta sam vam rekao, kamatar i ublehas pojma nema. Zasto je to tako? Onaj sto vodi program pakovanja praska za pranje vesa najbolje zna.
Dok god ima takvih, nema Zelje i tu sva diskusija prestaje. Zakljucak je da ljudi svoje privatne nerazmjerice, privatne interese provlace kroz klub i tu najvise ispaste Zeljo i mi koji gubimo zivce svaki dan. Mene ne interesuje ko ce nam donijet rezultate, ko ce biti trener sve dok rezultati postoje. Sada rezultate ne da nemamo, nego smo na najnizem nivou u zadnjih 20 godina. To znaci da se nesto mijenjati mora. To je biznis, isto kao na poslu, ne dostavljas rezultate, performanse koje se ocekuju, dobijes otkaz. Nema tu nista cudno, slijed događaja je sasvim logican.

Nas je ova sezona dovela do toga da moramo razmisljat o promjenama, statutu, investitorima, prodaji kluba itd. I opet evo da dodje neko ko hoce da kupi klub nasli bi se neki da kazu, ne ne, mi smo radnicki klub, sportsko drustvo, mi ne damo i opet sve u krug.

Dobro su neki forumasi rekli, isti smo hajduk postali, navijaci hoce sve da se pitaju, a to nazalost nije realno ni moguce ako hocemo naprijed.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 06 maj 2021, 15:57

Brkooo je napisao/la:
06 maj 2021, 15:49
Prvi put je bio kriv Kozaric, drugi put Zujo, ko je kriv za treci put i milionske dugove i ovaj genocid koji je Amar napravio nad klubom? Prvi i drugi put je imao rezultate iza sebe, to nas je cinilo radosnim i ponosnim, pa se malo i zmirilo. Mozda je napokon vrijeme da se prizna da je kriv Amar i njegovo amatersko i mahalsko vodjenje kluba uz izbjegavanje bilo kakve odgovornosti ili ce njegovi branioci i dalje kriviti sve druge a ne osobu koja je stvarno kriva..
Imas li ti za pocetak bilo kakav dokaz, ne znam, bilo sta, osim mahalanja naravno, da je Amar vodio klub? Ako imas rado bih usao u diskusiju?

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 06 maj 2021, 16:01

06 maj 2021, 15:50
06 maj 2021, 15:39

Dok god ima takvih, nema Zelje i tu sva diskusija prestaje. Zakljucak je da ljudi svoje privatne nerazmjerice, privatne interese provlace kroz klub i tu najvise ispaste Zeljo i mi koji gubimo zivce svaki dan. Mene ne interesuje ko ce nam donijet rezultate, ko ce biti trener sve dok rezultati postoje. Sada rezultate ne da nemamo, nego smo na najnizem nivou u zadnjih 20 godina. To znaci da se nesto mijenjati mora. To je biznis, isto kao na poslu, ne dostavljas rezultate, performanse koje se ocekuju, dobijes otkaz. Nema tu nista cudno, slijed događaja je sasvim logican.

Nas je ova sezona dovela do toga da moramo razmisljat o promjenama, statutu, investitorima, prodaji kluba itd. I opet evo da dodje neko ko hoce da kupi klub nasli bi se neki da kazu, ne ne, mi smo radnicki klub, sportsko drustvo, mi ne damo i opet sve u krug.

Dobro su neki forumasi rekli, isti smo hajduk postali, navijaci hoce sve da se pitaju, a to nazalost nije realno ni moguce ako hocemo naprijed.
Opet se slazem sa tvojim postom. Samo pogledaj upis ispod. To je ono o cemu pisem. Rekao neko da je Amar cistacica, domar, fizioterapeut, pomocni i glavni trener, clan UO i predsjednik. Rekao neko i mi sada na osnovu toga diskutujemo i stvaramo neku sliku. Covjek je sve, ali posto nema rezultata otjerat ce ga oni koji nisu nista. Kako covjek koji je sve moze biti otjeran od onih koji su nista? To je spinovanje o kojem govorim. Prije dva mjeseca ovdje pljuvaci u nebesa dizu Badzaka jer je udario kontru Amaru i platio Ramu koliko je on trazio. Cekajte ba, zar ne vodi Amar klub?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 06 maj 2021, 16:17

Plavi su trenirali na glavnom terenu gdje će i ujutru obaviti lakši trening, a potom boraviti u dnevnom karantinu u hotelu Hills.
https://fkzeljeznicar.ba/foto-zeljeznic ... jeg/45371/

slika
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 06 maj 2021, 16:21

06 maj 2021, 15:57
Brkooo je napisao/la:
06 maj 2021, 15:49
Imas li ti za pocetak bilo kakav dokaz, ne znam, bilo sta, osim mahalanja naravno, da je Amar vodio klub? Ako imas rado bih usao u diskusiju?
To sto si ti napisao je vrijedjanje inteligencije ili jednostavno branis Amara po svaku cijenu.

Gotovo svi se sjecaju i u prvom i u drugom mandatu da se on za sve pitao, da je on dijelio plate po autobusima i svlacionicama, vise se od predsjednika ili bilo koga drugog pitao. Ko je doveo Zuju? Izricito rekao da ce se vratiti samo ako ce Zujo biti predsjednik.

Ko je doveo ovu sadasnju upravu, Selimovica i ostale? Lik na skupstini kad se Amar vratio treci put izleti i rece nesto u fazonu, Amar me zvao jer zeli da budem tu i takva uprava koju je Osim izabrao je njega izabrala za sefa strucnog staba. Cirkus. :facepalm:

Bogicevic o svom dolasku je dao nedavno intervju u kojem kaze dogovorio sam se sa Amarom za pet minuta i sad cekam da mi kaze sta ce reci uprava na taj dogovor, kad mu Amar odgovara, ja sam uprava.

Gdje to ima da trener kluba dijeli plate, bira uprave, glumi upravu, pregovara sa sponzorima itd..
Takav mahalski i amaterski nacin rada je Zelju odveo u milionske dugove a ti i ostali nastavite da branite taj mrtvi amaterizam..

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 06 maj 2021, 16:50

Ja Amara Osima volim i postujem, zbog stvari koje je on uradio za klub, zbog Ivice koji je isto tako uradio milion stvari za klub. Volim Amara ko da mi je brat rodjeni zato sto mi je najvise srece u zivotu donio. ALI je Amar mnogo znao pogrijesiti, da se okruzio sposobnim ljudima i ljudima koji znaju namaknut pare sad bi se borili za titulu i ne bi imali nijedan dug nit bi vidjeli sta znaci biti sedmo mjesto. Ne znam da li je dobro ili lose da se sad vrati i to necu komentarsati jer nisam dovoljno upucen. Protiv Amara nisam u zivotu nijednu ruznu rijec niti uvredu rekao i ne planiram ko me poznaje zna da je tako. Ali isto tako kada je pogrijesio nisam ga slijepo branio nego sam rekao pogrijesio je tu i tu. Nema nista gore od ljudi koji slijepo brane osobu i pored gresaka i nece da kazu da je napravio gresku takve osobe ne podnosim a takvih ima mnogo na ovom forumu. Isto tako nema nista gore od osoba koje ce zbog nekog hira govoriti striktno portiv osobe iako je ona donijela puno toga za Želju i koji ce smanjivati njegov enormni uspijeh. Amar Osim je jedan od najboljih ako ne i najbolji trener za Želju ako ce imati sefa to jeste upravu iza sebe koja ce mu reci da se bavi samo terenom i ako mu obezbjede novac, ako ce se on pitati za sve to nece kurcu valjat. Sto se tice podjela njih je napravio Senad Misimović svojim egom kada je vrijedjao Amara Osima i titule koje je on osvojio sa Željom, a kasnije ga zvao da mu se pridruzi, Senad Misimović je taj koji je prvi put u historiji uspio podjeliti navijace Željezničara i to mu nikada halaliti necu. A vama koji Amaru zelite smrt a citao sam mnogo takvih poruka vama zelim sve najgore mater vam poganu yebem.

ŽELJEZNIČAR IZNAD SVEGA
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 06 maj 2021, 17:12

Eto jucer je bila skupstina , sto niko nista ne prica?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: BarbareZeljin, Ferroviere1987 i 80 gostiju.