FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Hordanjezla1987
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Hordanjezla1987 » 05 maj 2021, 20:29

Vanja8 je napisao/la:
05 maj 2021, 20:18
E cuj nazivati Tana i Nama, kosooki, haj' dobro je da nisu jedaci rize i pasojedi...
Ljudi skrsili milione u klub,ali su koosoki, e zato cim sretnes Zeku pasti na koljena i reci ti si gospodar nas za onaj gol u Belgiji...Pardon,onaj pas kao iz snova...
Bruka jedna...
Koja nemoć...
Moja najveca nemoc je sto ne mogu prihvatiti da i pored bogatih vlasnika mi smo zadnja rupa u evropi da za jednim **** Osijekom kaskamo 10 godina .
Ali lagano se mirim sa tim da to ne mogu doziviti za svog zivota ali ovo ludilo u meni ne da da odustam.

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 05 maj 2021, 20:29

esprit24 je napisao/la:
05 maj 2021, 20:17
Vidim jos ne izbacuju sudije za naredno kolo? Sivac ili Topalovic su moji favoriti.
Sivac nam je protiv Tuzle ove sezone sudio 2 puta, a njima je sudio i u pon protuv Olimpika.
Po meni, Petrović/Topalović/Bandić.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 05 maj 2021, 20:30

zagor1987 je napisao/la:
05 maj 2021, 20:20
Vanja8 je napisao/la:
05 maj 2021, 20:18
E cuj nazivati Tana i Nama, kosooki, haj' dobro je da nisu jedaci rize i pasojedi...
Ljudi skrsili milione u klub,ali su koosoki, e zato cim sretnes Zeku pasti na koljena i reci ti si gospodar nas za onaj gol u Belgiji...Pardon,onaj pas kao iz snova...
Bruka jedna...
Koja nemoć...
Realno nezahvalni smo sto je zamisli vratio par miliona duga a dobio nista. To sto smo na virslama bili nikom nista to su nas do toga dovele bivse legende i uprave al eto nekome je ovo ocaj meni koji pratim Sarajevo od rata je odlicno mada moralo je i mora bolje u svim segmentima. Uglavnom nase ljude ne treba slusat vec samo radit mad anase drustvo ce te i tada unistiti kod nas najbolje prolaze mahalci tj papci koji maznu par stotina uniste sve i odu a sve na pricu emocija i bacanja suplje kao sto mozemo kod kona vidjeti al nama ne valjaju "kosooski"
Ne znam ,jednostavno sta bih ti rekao...
Fakat mislim da me nista u životu ne moze iznenaditi,ali nikad covjek ni u sta ne može biti siguran..

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 05 maj 2021, 20:31

zagorski je napisao/la:
05 maj 2021, 20:28

Pa Emirova zvanicna funkcija i jeste bila koordinator za omladinsku skolu nesto tako i primarni posao mu je bio uvodenje akademaca u prvi tim. Je li tako??
Da. I to je zapostavljeno. I vec proslo ljeto se odmah pocelo raditi na ispravljanju toga.
Al kome objasnjavati
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Hordanjezla1987
Kontakt:

Post Postao/la Hordanjezla1987 » 05 maj 2021, 20:34

Pantelija je napisao/la:
05 maj 2021, 20:27
Brate ti sam ne znas sta pises. Al ozbiljno. Bez ljutnje.

Prvo, da si pratio, Nam je rekao da je ok da on prvih 10ak godina pokriva budzet. Tako da ta prica ne pije vode. Dalje, koji to sponzori dans ulazu u fudbal? Da cujem? Nemas zakon o spoetu koji bi regulisao sponzoestvo kroz odbitak PDV ili slicno.

Dalje, pricas o iskoraku a nisi svjestan da ti je za njega potreban i dobar Zrijeb.
Ova uprava je uspjela da ako uzmemo. Titulu nama iduce godine koeficjent bude 8!!!

Uzeli su dvije titule i kup, uzet ce abd i trecu i deugi klup, doveli su strasno ime za BALKANSKE uslove u akademijj, imaju gresaka nije da nemaju posebno oko ljudi u upravi i trenera ali daleko su ispred svake uprave prije njih.

I nemoj drug da te lazu za plate i koliko su naplatili molim te. Nemoj svima vjerovati.
I nakon ispadanja iz evrope kao svake godine ti ces doci da objasnis kako se to desilo koju godinu po redu .
Proce i tih 10 godina i sta onda ..i tada cemo se raspravljati iz supljeg u prazno .

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 maj 2021, 20:35

Hordanjezla1987 je napisao/la:
05 maj 2021, 20:12
Pa ako je to jadno za evropske uslove cemu se mi nadamo ?
Sta je dugorocan plan kluba ?Samo nemoj opet da spominju samoodrzivost .
I na koji nacin se izboriti na evropsku scenu koja nam dosta donosi ..jer ocito svake godine je isto osvojili ili ne dodje ti iole jaci klub i to je to a to je postalo sada neizbjezno ..cak sta vise uvijek smo bolje evropu igrali kada nismo titulu osvojili u ligi ..
Ma eto recimo akademija je jako lijepa stvar ali treba biti realan i reći da mi MORAMO dovoditi kvalitetne igrače. Šta fali da dovedemo 2-3 kvalitetna igrača da se probamo pofajtati u europi, pogotovo sada kada imamo ovu konferencijsku ligu? Recimo neko nivo Benke, Jajala i sličnih igrača. Nije to toliko nemoguće, ne traži niko Ronalda. Sve dok mi budemo dovodili Milanoviće i slične nema tu uspjeha. Mešanović i Fanimo su ogroman plus, da ne bude da bacam negativu ali mora to bolje i ulaganja moraju biti veća ako želimo grupne faze. Zato sam rekao neki dan, ako budemo dovodili slične igrače onda u startu prekriži europu jer nismo dovoljno jaki ali što je najsmješnije ja smatram da nama ne treba puno uz uslov da sačuvamo najbolje igrače. Zadržiš Vladana, gore nek ti stoperi budu Kurdić-Dupovac, Oremuša ostaviš na desnom beku a dovedemo makar solidnog lijevog beka. U vezi ili raskinuti ugovor sa Sušićem ili ga pokušati ''vratiti'' jer je igračina, neka mu izmisle poziciju. Ostaviš znači njega, Andreja u vezi i dovedeš dobro krilo da igra sa Fanimom. Gore ostaviš Mešanovića i nekog ubicu poput lupam Matavža. Nisam obraćao pažnju na formaciju, samo bezveze lupam igrače i pozicije iz glave.
Znači tvoje je da zadržiš par igrača koji svakako imaju ugovor, dovedeš makar ok lijevog beka, ne mora biti Carlos i onda sve snage usmjeriti da dovedeš jedno dobro krilo i jednog ubicu gore. Znači to su dva dobra igrača i jedan ok igrač i ne može mi niko reći da je to nemoguće. Nije idealno, ima boljih igrača i od Oremuša, Kurdića ali ovo je jako, jako realno za neke naše uslove.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hordanjezla1987
Kontakt:

Post Postao/la Hordanjezla1987 » 05 maj 2021, 20:36

Pantelija je napisao/la:
05 maj 2021, 20:31
zagorski je napisao/la:
05 maj 2021, 20:28

Pa Emirova zvanicna funkcija i jeste bila koordinator za omladinsku skolu nesto tako i primarni posao mu je bio uvodenje akademaca u prvi tim. Je li tako??
Da. I to je zapostavljeno. I vec proslo ljeto se odmah pocelo raditi na ispravljanju toga.
Al kome objasnjavati
Ko ga je doveo ?
E jesu ispravili nema dalje hahah i nakon godinu ipo mu daju otkaz za promasaje sa igracima ne zbog toga ..
Dinini botovi u rangu sa onima sda hudnicima iz komentara.

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 05 maj 2021, 20:37

Ovdje ima toliko nezahvalnih ljudi da je to za nepovjerovat, lik upumpa novac, pokriva minuse ali on je pasojed i kosooki jer ne daje više.
Druga stvar mi nismo nikakav Dinamo nego FK Sarajevo, mi imamo svoje ime.
Treća stvar mi nismo toliko dominantni jer opet se vraćamo na stvar novca, koliko para toliko muzike vazda bilo. Da bi imao dobru i dominantnu ekipu treba skrhat para i vremena za to, top pojačanja i flop je sastavni dio igre.
Četvrta stvar oko tih legendi kluba, svi su imali priliku kupiti upravljačka prava i onda filozofirati. Sto to niko nije uradio? Pa ne daje novac u bunar bez dna za šta treba vremena da se isplati jer svi hoće brzu lovu a sve te legende su imale koristi od FKS.
Ko je bio legenda upisati ga u knjigu memoara i uručiti kakvu zahvalnicu, sve ostalo šta on uradi dobro za klub klub će mu i vratiti.
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 05 maj 2021, 20:38

Meni je juce,onako na prvu,bilo krivo zbog ukidanja ovog omladinskog pogona,mislio sam da je bolja opcija bila da se nekako reorganizuje.
Medutim kad sam bolje razmislio i kad sam se malo bolje informisao vidim da je taj potez apsolutno opravdan i da se to radi u skladu sa misljenjem struke i onako kako je najbolje po klub,a ne po necijem hiru. Dosta vise i uhljeba i kvazitrenera.

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 05 maj 2021, 20:43

Trebalo bi zaganjati Nardina Mulahusejnović prvi strijelac slovenske lige a igra u Kopru :think:
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 05 maj 2021, 20:45

Foux87 je napisao/la:
05 maj 2021, 20:43
Trebalo bi zaganjati Nardina Mulahusejnović prvi strijelac slovenske lige a igra u Kopru :think:
Na koju foru, ima ugovor još godinu dana? :D
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 05 maj 2021, 20:56

Nije on neki igrac. lige je mrtva tamo bi Zeljo borio se za titulu. :rol: 32 utakmice 13 gola i on prvi. to samo dokaz da liga bez veze. preko 30 utakmice i jedva 5 igraca 10 ili malo vise golova dali.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 05 maj 2021, 20:59

Ako i jedan klub u BiH postuje svoje legende i zasluzne igrace to je FK Sarajevo ...
Stadion nosi naziv istinske legende kluba,obiljezava se godisnjici Kelijeve smrti,pozivaju se i žive legende na svaku promociju kluba, proslavu titula...
Mnogim zaslužnim igracima se pružala prilika da budu i da ucestvuju u radu klubu, da donesu napredak, da ga podizu...

Da li je klub nesto duzan nekom od njih, da li su oni ulozili maksimum sebe u progres kluba pa da ga pojedinci mogu pljuvati na svakom koraku ?

Ovaj klub bili " kosooki" ili ne bili, bila ova Uprava ili ne bila nikad nece vise voditi ni mahala, a ni ljudi poput Švrakica, Runde, Zeke, Paje i sl.
Vodice ga mnogo sposobniji ljudi od njih,njima hvala na svemu,ali njihova rijec,njihovo bukanje po drustvenim mrežama, njihovo mahalanje mogu samo do vrata kluba doci, dalje NE...

Sad je u junu analiza rada ove Uprave i to opet ide na ocjenu ovom " beracu rize", pa on ako odluci da nisu ispunili ocekivano onda cemo gledati neke druge ljude, bili oni kosih ociju ili ne, znacemo ubrzo, ali ove fb " borce" za klub necemo sigurno...

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 05 maj 2021, 21:05

Kakvi sve debili pišu o Namu i Tanu..
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 05 maj 2021, 21:07

Hordanjezla1987 je napisao/la:
05 maj 2021, 19:56
Tarpi1234 je napisao/la:
05 maj 2021, 19:44
Joj kad bi Nam digao ruke..I zavladao kokuzluk bas bih volio da vidim te legende bil radili za 300 km..ne daj boze da se to desi ! Kako bi se ispalili bez milosti
Pa ako si navijao prije dolaska njih u Sarajevo vidio bi ko je radio za 300 km ...
A znaam sigurno ko i ne bi pogledao klub i ispalio se da se to opet vrati .
Ona titula iz 2007 vrijedi kao 3 ako cemo tako gledati .
Najbolji primjer ti je želješčar, kako rade legende. Sam bog je poslao Tana a sada Nama, oni će uraditi nešto samo to u našoj državi ide sporo. Nemaš zakon o sportu i država je nametnula poreze a nikakvu pomoć ne daje. Dobro mi i funkcionišemo, samo boga moliti da Nam bude zdrav, ide to kako treba sporo ali ide.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 05 maj 2021, 21:07

Evo malo nekih nasih igraca kojima istice ugovor. Neko je spomenuo Sataru i mislim da on ne bi bio los, ako vec Mili mora da ode. Btw ima slobodan i Izet Hajrovic :urnebes:

Milos Satara, Mirzad Mehanovic, Muris Mesanovic, Nihad Mujakic, Aldin Cajic...
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 05 maj 2021, 21:07

Koprca se mahala, to je ono da je parali a izlahka a kvalifikacija nemas. ODBIJ OD KLUBA !!
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 05 maj 2021, 21:11

slika

Ali pazi ovog seljackog razmisljanja, "ta ce nama stranci" pa maiku mu :puke:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 05 maj 2021, 21:12

Definitivno je da dugoročno gubimo na tom identitetu koji djeca imaju sa klubom kad im prvi grb pod kojim istrče na teren bude grb fk sarajeva. S druge strane, svi ostali segmenti ove odluke (uglavnom pobrojani na prethodnim stranicama) su po meni pozitivni i u konačnici vjerujem da je odluka malo mučna ali potrebna i dobra.
Samo naprijed Saraj'vo!

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 05 maj 2021, 21:17

Gle ljiljanja, a kad mu kazes da su ljiljani na grbu Srbije saspe ti sve po redu. I takvi pametuju..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 46 gostiju.