FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Evander
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 05 maj 2021, 18:32

Citajuci pojedine ovdje, zapitam se, da li je Sarajevo postojalo prije Tana, Nama, Sabrine? :hmmmmm:

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 05 maj 2021, 18:35

Evander je napisao/la:
05 maj 2021, 18:32
Citajuci pojedine ovdje, zapitam se, da li je Sarajevo postojalo prije Tana, Nama, Sabrine? :hmmmmm:
Nije bitna uopste Sabrina vec klub hebo nju sto se mene tice moze odma otici.Samo sto dalje od kluba Pasici,Zeke i slicni jer npr cime Zeka moze pomoci klubu il trenirati djecu lik blage veze nema

Hordanjezla1987
Kontakt:

Post Postao/la Hordanjezla1987 » 05 maj 2021, 18:36

zagor1987 je napisao/la:
05 maj 2021, 18:29
Hordanjezla1987 je napisao/la:
05 maj 2021, 17:25
feniksptica je napisao/la:
05 maj 2021, 17:18

Pa to je druga stvar, bilo je toga prije Sabre i bit ce poslije. Imam i od vas jednu stvar, al nisam dio te price pa me ne privlaci. Samo ti hocu rec da ne mozes rec kako neko nije doprinio klubu nista, a da i ne znas nista o tome. Pardon..NEZNAS
A ovde svi sve znaju ,je li i seru po svima ?
Turokovic sta god prica sada uradio je vise za Sarajevo prvenstveno svojim nastupima koliko vi svi zajedno seraci necete uraditi do kraja zivota.
Dovoljan je onaj samo gol iz Belgije ,a ovde da ga prozivaju ljudi skriveni poput zorana i ostalih ublehasa za koje niko ne zna..
Jel mozes da shvatis da se sa tvojim misljenjem neko nece slozit neko hoce? Zeka je asistirao meni bio jedan od najdrazih,dugo se u Vozdrici slavilo,plesalo skidali se goli itd. Prati se sarajevo od rata pa sve do sada od sjevera pa zapada itd ali nikako da skontam koja je poenta tvojih postova? Treba rastjerat upravu bez obzira na uspjehe a ja sam molio Boga da nekad ovo sto se trenutno desava da dozivim. Godinama nismo mogli titulu uzeti sad nam je to malo ok postujem daj rastjeraj sve koga dovest niko pojma nema mozda Zeku i slicne mahalase? Jesil slusao intervju Zeke neki pa odma ti bude jasno cim pocne da pljuje po klubu kao i ostali koji bi ruku dali da udju u klub. Evo zaklecu se kad bi sad svi otisli i dali klub tim legendama propali bi za 2 godine dno bi dotakli. Eto sad znamo da se iz fan shopa finansira Sabrinina porodica. Kad su se trebali kupit ulozi gdje su bili Zeka i slicni ako ne znas ja cu ti reci palamudili kao i do sada. Nego protiv koga sad ratujemo Sabrine? Nizale su se uprave od Blekica,Baljka,Basica,Selimovica itd al ova uprava i ako je losa u nekim stvarima opet je 20 puta bolja nego bilo koja druga al kod nas uvijek mora biti neka podijela. Prvi cu reci i biti za smjenu ako postoji neki razlog kojim se ide protiv kluba do tada podrska ne zbog njih vec zbog Sarajeva. Sto je ironicno u svemu ovome Zeka je legenda Sabrina je lopov a posto znam da su te legende okrenule ledja klubu u svakoj prilici i takodje uzimale i sakom i kapom kad god su mogli i kad nema vise moraju da cvrkucu nebi li opet zajahali kao nekad
Ova uprava je samo bolja sto ima stalni izvor para bez da mrdnu prstom i to se odrazi na kraju svake godine .Jer da nije tako niko od njih klubu ni marke ne bi donio i nije i nikad ne bi ni mogli voditi klub bili bi u rangu sarlatana Cerica iz Londona.Kada umjesto 4 bude 7 miliona minusa mozda se covjek i zapita u cemu je problem .Kako su sada odlazili jedni po jedni iz uprave i to sve nakon nekih afera gdje su se ogradjivali tako ce i lezbaca na kraju biti nogirana .Normalno da se finansira neka transparerno pokazu ko je sve zaposlen od njenog dolaska i sa kime imaju veze i u cijem su krvnom srodstvu ..Ne trebaju legende preuzimati klub nego strucni ljudi iz te struke a ne neko da se uci tom poslu na nama vecina ih trenutno nema veze sa sportskim klubom i koletivom takvim to im je prvo zivotno iskustvo .
Ja iskreno na njeno mjesto bi Fedju stavio kada bi on pristao jer je on razlog sto je klub gdje je sad a ne ove jos uvijek neke Dinine ikebane .
I drugi Kusturica je sam vise uradio od cjele ove uprave spozorstvima sa bankom pa poslije sa turkishom ,samo sto je bio okruzen raznim lesinarima.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 05 maj 2021, 18:43

05 maj 2021, 18:36
zagor1987 je napisao/la:
05 maj 2021, 17:25

A ovde svi sve znaju ,je li i seru po svima ?
Turokovic sta god prica sada uradio je vise za Sarajevo prvenstveno svojim nastupima koliko vi svi zajedno seraci necete uraditi do kraja zivota.
Dovoljan je onaj samo gol iz Belgije ,a ovde da ga prozivaju ljudi skriveni poput zorana i ostalih ublehasa za koje niko ne zna..
Jel mozes da shvatis da se sa tvojim misljenjem neko nece slozit neko hoce? Zeka je asistirao meni bio jedan od najdrazih,dugo se u Vozdrici slavilo,plesalo skidali se goli itd. Prati se sarajevo od rata pa sve do sada od sjevera pa zapada itd ali nikako da skontam koja je poenta tvojih postova? Treba rastjerat upravu bez obzira na uspjehe a ja sam molio Boga da nekad ovo sto se trenutno desava da dozivim. Godinama nismo mogli titulu uzeti sad nam je to malo ok postujem daj rastjeraj sve koga dovest niko pojma nema mozda Zeku i slicne mahalase? Jesil slusao intervju Zeke neki pa odma ti bude jasno cim pocne da pljuje po klubu kao i ostali koji bi ruku dali da udju u klub. Evo zaklecu se kad bi sad svi otisli i dali klub tim legendama propali bi za 2 godine dno bi dotakli. Eto sad znamo da se iz fan shopa finansira Sabrinina porodica. Kad su se trebali kupit ulozi gdje su bili Zeka i slicni ako ne znas ja cu ti reci palamudili kao i do sada. Nego protiv koga sad ratujemo Sabrine? Nizale su se uprave od Blekica,Baljka,Basica,Selimovica itd al ova uprava i ako je losa u nekim stvarima opet je 20 puta bolja nego bilo koja druga al kod nas uvijek mora biti neka podijela. Prvi cu reci i biti za smjenu ako postoji neki razlog kojim se ide protiv kluba do tada podrska ne zbog njih vec zbog Sarajeva. Sto je ironicno u svemu ovome Zeka je legenda Sabrina je lopov a posto znam da su te legende okrenule ledja klubu u svakoj prilici i takodje uzimale i sakom i kapom kad god su mogli i kad nema vise moraju da cvrkucu nebi li opet zajahali kao nekad
Ova uprava je samo bolja sto ima stalni izvor para bez da mrdnu prstom i to se odrazi na kraju svake godine .Kada umjesto 4 bude 7 miliona minusa mozda se covjek i zapita u cemu je problem .Kako su sada odlazili jedni po jedni iz uprave i to sve nakon nekih afera gdje su se ogradjivali tako ce i lezbaca na kraju biti nogirana .Normalno da se finansira neka transparerno pokazu ko je sve zaposlen od njenog dolaska i sa kime imaju veze i u cijem su krvnom srodstvu ..Ne trebaju legende preuzimati klub nego strucni ljudi iz te struke a ne neko da se uci tom poslu na nama vecina ih trenutno nema veze sa sportskim klubom i koletivom takvim to im je prvo zivotno iskustvo .
Ja iskreno na njeno mjesto bi Fedju stavio kada bi on pristao jer je on razlog sto je klub gdje je sad a ne ove jos uvijek neke Dinine ikebane .
To sam i rekao prije fali nam strucnih ljudi od trenera do SD itd. Sto se njih tice moraju bolje boli nas briga kako ali moraju. Selimobic i co su vikendice uzimali itd pa me nista ne cudi. Volio bi i ja Fedju ali to se nece desiti. Uglavnom nije to tako crno kako gledas ali moglo je i mora puno bolje. Nisam ja zadovoljan isto mnogim stvarima ali takav smo narod uvijek neko mora nesto da ukrade,zavali,da nekog popljuje itd ko god da dodje uvijek isto

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 05 maj 2021, 18:47

zagor1987 je napisao/la:
05 maj 2021, 18:43
05 maj 2021, 18:36
zagor1987 je napisao/la:

Ova uprava je samo bolja sto ima stalni izvor para bez da mrdnu prstom i to se odrazi na kraju svake godine .Kada umjesto 4 bude 7 miliona minusa mozda se covjek i zapita u cemu je problem .Kako su sada odlazili jedni po jedni iz uprave i to sve nakon nekih afera gdje su se ogradjivali tako ce i lezbaca na kraju biti nogirana .Normalno da se finansira neka transparerno pokazu ko je sve zaposlen od njenog dolaska i sa kime imaju veze i u cijem su krvnom srodstvu ..Ne trebaju legende preuzimati klub nego strucni ljudi iz te struke a ne neko da se uci tom poslu na nama vecina ih trenutno nema veze sa sportskim klubom i koletivom takvim to im je prvo zivotno iskustvo .
To sam i rekao prije fali nam strucnih ljudi od trenera do SD itd. Sto se njih tice moraju bolje boli nas briga kako ali moraju. Selimobic i co su vikendice uzimali itd pa me nista ne cudi. Volio bi i ja Fedju ali to se nece desiti. Uglavnom nije to tako crno kako gledas ali moglo je i mora puno bolje. Nisam ja zadovoljan isto mnogim stvarima ali takav smo narod uvijek neko mora nesto da ukrade,zavali,da nekog popljuje itd ko god da dodje uvijek isto. Sto se tice minusa sa iole boljom ekipom cemo biti u minusu.

Feridaga
Kontakt:

Post Postao/la Feridaga » 05 maj 2021, 18:52

Evander je napisao/la:
Prije se islo na utakmice iz ljubavi,ideala,pripadnosti.Utakmica se čekala ko ozeblo sunce. Najljepsi period mog odlaska na kosevo i gostovanja su bila 08,09 do 2012godine tada je i tribina najorganizovanija bila,a idem od utakmice sa UN-om redovno i ne biram utakmice.Svim generacijama koje su tada odabrale da navijaju za nase Rajvosa mislim na mladje koji su trebali da izaberu put i pravac svaka cast jer se tada moglo samo iz ljubavi navijati nismo ni bili blizu sa titulama,trofejima i organizaciono.Posebno mjestu imaju i ljudi iz drugih gradova kantona pa cak i entiteta.njima isto postovanje

Hordanjezla1987
Kontakt:

Post Postao/la Hordanjezla1987 » 05 maj 2021, 18:56

Feridaga je napisao/la:
05 maj 2021, 18:52
Evander je napisao/la:
Prije se islo na utakmice iz ljubavi,ideala,pripadnosti.Utakmica se čekala ko ozeblo sunce. Najljepsi period mog odlaska na kosevo i gostovanja su bila 08,09 do 2012godine tada je i tribina najorganizovanija bila,a idem od utakmice sa UN-om redovno i ne biram utakmice.Svim generacijama koje su tada odabrale da navijaju za nase Rajvosa mislim na mladje koji su trebali da izaberu put i pravac svaka cast jer se tada moglo samo iz ljubavi navijati nismo ni bili blizu sa titulama,trofejima i organizaciono.Posebno mjestu imaju i ljudi iz drugih gradova kantona pa cak i entiteta.njima isto postovanje
Tada nije bilo narkomana nije bilo baklji bla bla bla mahaca zastava sto bi rekla forumska eskadrila..
Internet je sve pokvario kada je dozvolio da svako sere kako mu padne na pamet a da za to ne odgovara..
Ocito da su u to doba bili pravi navijaci prava ljubav prema klubu i sve ostalo sto je islo uz to ,a danasnji navijaci to ne gledaju na isti nacin od 2013 2014 .
Zadnja izmjena: Hordanjezla1987, dana/u 05 maj 2021, 19:00, ukupno mijenjano 1 put.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 05 maj 2021, 18:57

Feridaga je napisao/la:
Evander je napisao/la:
Znaci vrsnjaci smo i Parme se sjecas heheh. Kone osvajaju a mi gledali samo al ljubav neka koju je tesko opisat i inat.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 05 maj 2021, 19:01

05 maj 2021, 18:56
Feridaga je napisao/la:
Evander je napisao/la:
Tada nije bilo narkomana nije bilo baklji bla bla bla mahaca zastava sto bi rekla forumska eskadrila..
Internet je sve pokvario kada je dozvolio da svako sere kako mu padne na pamet a da za to ne odgovara..
Dobro smo ikako normalno nakon sto sam gol onog kretena zubana prezivio mislim da cu sve ostalo. Tad sam mislio da nikad na tekmu necu otici ovo sad je kao bajka. Sjecam se i Usanovica izvodi lik korner ne moze do prve stative da dobaci

Hordanjezla1987
Kontakt:

Post Postao/la Hordanjezla1987 » 05 maj 2021, 19:07

zagor1987 je napisao/la:
05 maj 2021, 19:01
Feridaga je napisao/la:

Dobro smo ikako normalno nakon sto sam gol onog kretena zubana prezivio mislim da cu sve ostalo. Tad sam mislio da nikad na tekmu necu otici ovo sad je kao bajka. Sjecam se i Usanovica izvodi lik korner ne moze do prve stative da dobaci
Tada sam klinac bas bio ,5 6 godina imao ,prve utakmice na sjeveru tamo pocetkom 2006 ,2008 vec na zapadu bio period do neke 2013 nikad zaboravljen..
I danas opet tu sam zivim ko i tad....

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 05 maj 2021, 19:10

Kad vidis ko kritikuje, znas da smo na pravom putu.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Hordanjezla1987
Kontakt:

Post Postao/la Hordanjezla1987 » 05 maj 2021, 19:17

Da da na pravom putu da jedno 2777 udjemo u euro grupe i postanemo pravi klub, nismo u stanju kupiti igraca a ne sta drugo .
Imas sve sto ni jedan klub nema u ligi i u pet deka si sa svima pa ko koga ovde zajebaje.Najveci ubjedljivo budzet ti ga u minus otjeras i vodis bitke sa klubovima koji to isto rade sa 7x manje para kao Velez npr.
Najgore sto smo mi bolesnici pa uvijek se nadamo ali ja sam uvjeren do kraja zivota to da necu doziviti posebno sa nacinom i" tempom pravog puta"...
I vidimo kako je akademija napredovala od ove strukture kada je preuzela i na sta su je sveli da nemas ni jednog igraca u eksponatu za peodaju osim Andreja ,svi su krivi treneri ovi oni kako da ne ...
Prica o samoodrzivosti nikad manje nije pila vode nego sada ...
Zadnja izmjena: Hordanjezla1987, dana/u 05 maj 2021, 19:23, ukupno mijenjano 1 put.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 05 maj 2021, 19:21

Koliki je to budzet i ko ga u minus otjera? Ili lupas onako?
Kad je to zeka planirao da nas uvede u grupe svojim dolaskom? Gdje je ta ljubav bila kad je trebalo makar milju i pol dati za klub?
Soja je veca legenda kluba od njih sviju. Cuj Zeka, cudi me da cirkusanti poput berberovica nisu oglasili, ili nisam upratio - to je taj nivo intelekta uglavnom.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Feridaga
Kontakt:

Post Postao/la Feridaga » 05 maj 2021, 19:23

05 maj 2021, 19:07
zagor1987 je napisao/la:
05 maj 2021, 19:01

Tada sam klinac bas bio ,5 6 godina imao ,prve utakmice na sjeveru tamo pocetkom 2006 ,2008 vec na zapadu bio period do neke 2013 nikad zaboravljen..
I danas opet tu sam zivim ko i tad....
Palile su se baklje uvijek cak sta vise po meni je puno bolji period ovaj povratak sjevera novih gneracija u kojem sam i sam ucestvovao(jer svi znamo kakav je cilj bio te neke stare garde ) tada su vodje iako niko nije bio vodja jel je takav dogovor bio imale postovanje i nas ozbiljnijih i mladjih jer smo se medjusobno poznavali.Konci su se poceli gubiti kada se svaki spidaros i balavac poceo osjecati odvaznim i "jakim".pa su na svoju ruku radile neke stvari koje su nas samo unazadile.Prije sam ja licno više osjecao neku pripadnost ponos i prkos.ne kazem da ni sad nema toga ali onda mi je samo bilo u glavi klub podrska ekipa i drugovi.

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 05 maj 2021, 19:23

pasica je napisao/la:
05 maj 2021, 19:21
Kad je to zeka planirao da nas uvede u grupe svojim dolaskom? Gdje je ta ljubav bila kad je trebalo makar milju i pol dati za klub?
Soja je veca legenda kluba od njih sviju. Cuj Zeka, cudi me da cirkusanti poput berberovica nisu oglasili, ili nisam upratio - to je taj nivo intelekta uglavnom.
Dzaba postavljas ta pitanja, nećes dobiti kvalitetan odgovor.
Bordo bijeli za život cijeli!!

Saban123
Kontakt:

Post Postao/la Saban123 » 05 maj 2021, 19:24

05 maj 2021, 19:17
Da da na pravom putu da jedno 2777 udjemo u euro grupe i postanemo pravi klub, nismo u stanju kupiti igraca a ne sta drugo .
Imas sve sto ni jedan klub nema u ligi i u pet deka si sa svima pa ko koga ovde zajebaje.Najveci ubjedljivo budzet ti ga u minus otjeras i vodis bitke sa klubovima koji to isto rade sa 7x manje para kao Velez npr.
Najgore sto smo mi bolesnici pa uvijek se nadamo ali ja sam uvjeren do kraja zivota to da necu doziviti posebno sa nacinom i" tempom pravog puta"...
I vidimo kako je akademija napredovala od ove strukture kada je preuzela i na sta su je sveli da nemas ni jednog igraca u eksponatu za peodaju osim Andreja ,svi su krivi treneri ovi oni kako da ne ...
Malo si se zaletio, nismo mi bogati, mi smo samo stabilni i to je to, budžet uopste nije "ubjedljivo najveći" niti ostali imaju 7 puta manje novca.
O Akademiji treba suditi u narednih par godina, jer tek tada ćeš moći vidjeti rezultate Cioffia i uprave koja je radila na njegovom dovođenju.

Hordanjezla1987
Kontakt:

Post Postao/la Hordanjezla1987 » 05 maj 2021, 19:28

pasica je napisao/la:
05 maj 2021, 19:21
Imas izvjestaj i vidis nismo ga ja i ti otjerali sigurno zna se ko je .Ko upravlja sa parama u klubu i sve potpisuje i salje u Vijetnam.covjek to pokriva iz svog dzepa dok mu ne prekipi ili dok to sa vremenom ne bude ave vise i vise.
Po meni ljubav je pokazao kada je Fk Sarajevo zadnja rupa na sviralu bila kada je dosta puta dzaba igrao kada nije para bilo za lopti kao sto neko rece Sarajevo postoji i prije kosookih i rava iz siminog hana...
Procitaj malo bolje vec sam napisao da nije legenda ali je igrac sa zapazenim nastupima i stazom u Sarajevu i ima respekt od vecine navijaca Sarajeva ...

Hordanjezla1987
Kontakt:

Post Postao/la Hordanjezla1987 » 05 maj 2021, 19:35

Saban123 je napisao/la:
05 maj 2021, 19:24
05 maj 2021, 19:17
Malo si se zaletio, nismo mi bogati, mi smo samo stabilni i to je to, budžet uopste nije "ubjedljivo najveći" niti ostali imaju 7 puta manje novca.
O Akademiji treba suditi u narednih par godina, jer tek tada ćeš moći vidjeti rezultate Cioffia i uprave koja je radila na njegovom dovođenju.
Au spin masinerije
Procitaj budzete Veleza Borca i ostalih i nas i ubjedljivo najveci posebno zadnje godine to sto se daju plate invalidima susicu i ostalima kakve ne zasluzuju to u klubu trebaju dati odgovor sto se uzimaju auta preko prevaranta isto takodjer i sto u klubu ima ljudi vise nego u gradjevinskoj firmi sve su odgovori za nekog od njih .
Sabrina i kompanija je klub preuzela zna se koje godine od te godine im se moze suditi za akademij i ona je pala na samo dno njenim uravljanjem kluba koliko vec godina.
I koja je garancija da ce italijan ista uraditi a primace platu dosta veliku ...

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 05 maj 2021, 19:40

Nas je najveci jer dajemo porez na puni iznos plate dok drugi rade ispod stola. Ili vjerjes da je budzet tuzle 500 000 godišnje

A sto se tice plate talijanu ne sajes mu je ti nego Nam i to tebe ne ttrba interesovati vec samo njegov dosadasnji rad u italiji i rad kod nas
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Tarpi1234
Kontakt:

Post Postao/la Tarpi1234 » 05 maj 2021, 19:44

Joj kad bi Nam digao ruke..I zavladao kokuzluk bas bih volio da vidim te legende bil radili za 300 km..ne daj boze da se to desi ! Kako bi se ispalili bez milosti

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Anpa, Haksss, johntravolta123, mnon46, rimljanin90 i 68 gostiju.