FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 05 maj 2021, 14:09

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
05 maj 2021, 14:04
Rahma je napisao/la:
05 maj 2021, 13:58
https://nap.ba/news/79280

Direktorica Buljubašić gasi budućnost Bordo kluba: Sarajevo će biti, Sabrine su prolazne

Hahahahahaha
Ali gdje mi zivimo, ljudi su blago receno glupi. Kaze svi veliki klubovi ulazu u omladince, pa ljudino, nama upravo sef akademije najvecu platu ima :bow:
Ne konta da bas s ovim idemo korak dalje, i ulagat ce se vise u omladince. Ejj zivote, pokvareni joysticku :crazy:
Ševkija trese mreže u Srbiji :rol:

Yebo majku pa ovog treba biti stid što je uzeo cvaju od ovih kmečavaca, ni toliko nije sposoban da zaradi.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 05 maj 2021, 14:09

Roditeljima polaznika Škole fudbala Asim Ferhatović Hase prezentovane su najbolje alternative za nastavak trenažnog procesa dječaka.

Naime, sva djeca koja nastave trenažni proces u drugim Školama fudbala bit će pod stalnim i studioznim nadzorom Akademije FK Sarajevo, te će po potrebi biti priključeni selekcijama Akademije.

Fudbalski klub Sarajevo na ovaj način prati evropske standarde razvoja mladih igrača kroz podizanje nivoa razvijenosti omladinskog fudbala, te uspostavljanje partnerskih odnosa sa drugim sportskim organizacijama.

Najmlađa selekcija u okviru Omladinskog pogona FK Sarajevo sada je U-12, a od juna
zvanični naziv bit će Akademija FK Sarajevo Asim Ferhatović Hase.

FK Sarajevo se ovim putem zahvaljuje svim dječacima koji su u proteklim godinama nosili bordo dres uz poruku da se nastave truditi i vrijedno raditi na treninzima, te da zauvijek ostaju dio bordo porodice

Ovo je iz zvaničnog saopštenja Kluba, šta tu ima nejasno

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 05 maj 2021, 14:09

MNON1987 je napisao/la:
05 maj 2021, 14:06
Kakvi moroni. Ja sam licno trenirao u AFH skoli sa generacijom Gljiva,Cenaj koji su hajmo reci odskakali. Organizacija tamo je level korida, uzimale se pare od roditelja da bi im djeca igrala. Ja trenirao 7 mjeseci i nisam uopste bio prijavljen za utakmice, trazili pare da bi igrao, sjecam se dobro trenirao nas Elvis Imsirovic klasican lopovcic koji je uzimao lovu kako je stizao. Podrzavam ovo gasenje jer sa ovim nekako odskacemo od ostatka lige. Treba kampove praviti po cijeloj BiH i dovoditi prave talente. Primjer Djokanovic,Pidro,Salcin,Besic,Cimirot,Radovac itd itd. A ove satro legende sto se sad javljaju nek idu u 3 lijepe, gdje su bili kad se Sarajevo haman ugasilo? Sad nasli pametovati. Ovo je veliki korak ka ozbiljnoj organizaciji kluba, Sabrina jedna iz Amerike koja nije odrasla uz FKS je uradila vise nego sve te "legende" koje je FKS afirmisalo i dalo im prvi hljeb i zaradu. Gade mi se vise!!!
:clap:

Samo napredak, emocijama nije mjesto u fudbalu, a ovo jeste korak naprijed i ono što se u Evropi fura. Cioffi zna posao.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 05 maj 2021, 14:11

SarajevoJeBordo je napisao/la:
05 maj 2021, 14:09
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
05 maj 2021, 14:04
Rahma je napisao/la:

Direktorica Buljubašić gasi budućnost Bordo kluba: Sarajevo će biti, Sabrine su prolazne

Hahahahahaha
Ali gdje mi zivimo, ljudi su blago receno glupi. Kaze svi veliki klubovi ulazu u omladince, pa ljudino, nama upravo sef akademije najvecu platu ima :bow:
Ne konta da bas s ovim idemo korak dalje, i ulagat ce se vise u omladince. Ejj zivote, pokvareni joysticku :crazy:
Ševkija trese mreže u Srbiji :rol:

Yebo majku pa ovog treba biti stid što je uzeo cvaju od ovih kmečavaca, ni toliko nije sposoban da zaradi.
Evo mreze se idalje tresu od silnih golova Resića :lol:
Edit: moram i ovo da nadodam
Zato platite nekom ko zna bilo šta o fudbalu da napravi nove analize, da vam pokaže šta i kako donose škole fudbala, da vam raskuje priču kako se klubu ne isplati škola koju finansiraju roditelji dječaka
Pa imamo placenog lika za to, on je i analizirao situaciju :rol:
Zadnja izmjena: GospodinIzSarajeva, dana/u 05 maj 2021, 14:14, ukupno mijenjano 1 put.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 05 maj 2021, 14:13

90% njih nije ni procitalo saopcenje kluba, ili ne znaju cititi, il su glupi.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 05 maj 2021, 14:17

bordobijeli je napisao/la:
05 maj 2021, 14:08
05 maj 2021, 13:57
05 maj 2021, 13:50
Koliko djece uopšte treniralo u skoli AFH ??
Ono sto ja vidim da je negativno je sto ta djeca i njihove porodice imat ce osjecaj da ih je klub izdao, cisto onako ljudski i navijacki gledam. Ako gledamo kapitalizam i taj neki sistem rada onda je opravdano ako gledamo ovu neku drugu stranu onda i nije bas ok.
Klub ih je izdao jer se neće moći hvaliti da njihov Messi i Ronaldo s dvije lijeve treniraju u Sarajvu? Ovo je prevod i pravi naziv za to gledanje s druge strane.

Za moje pare moje dijete trenira gdje ja hoću i razvija svoju ličnost kroz sport, a to što ću se ja hvaliti da trenira u Sarajvu njemu neće pomoći u tom smjeru.

Ako neko misli da se ovim djeca odvraćaju od povezanosti i navijanja za klub, odmah nek znaju da ne znaju vaspitavati djecu.
Tu se slazem da ko je talenat i zeli rad on ce uspjeti. Al evo ovo stotinjak djece i njihovi roditelji nece sigurno biti sretni sto je ugasena skola fudbala, njima je to bilo zadovoljstvo i sigurno su razočarani u klub. To je tako nazalost.mislim da je i klub svjestan toga al povukli su taj potez zbog finansija i kazem to je tako.
Dijete za rukicu i u fanshop, dres, šal, suvenir, duženje sa igračima u shopu, holiday marketu, autogrami, slikanja, za vikend dijete na utakmicu i biće povezano sa klubom. Roditeljima je preči njihov ego, da po kafama pričaju društvu da mu dijete tamo trenira, od toga da mu dijete bude povezano sa klubom. Znači on hoće da mu dijete postane fudbaler i vodi ga u AFH iako sam siguran da pojedine škole u Sarajevu imaju bolje trenere. Još nisam vidio da neki roditelj razmišlja "ulagaću u svoje dijete pa će iz neke škole otići u akademiju". Uostalom, više od pola ovih glupana misli da nikako nećemo imati omladinski pogon.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 05 maj 2021, 14:17

05 maj 2021, 13:57
05 maj 2021, 13:50
Koliko djece uopšte treniralo u skoli AFH ??
Ono sto ja vidim da je negativno je sto ta djeca i njihove porodice imat ce osjecaj da ih je klub izdao, cisto onako ljudski i navijacki gledam. Ako gledamo kapitalizam i taj neki sistem rada onda je opravdano ako gledamo ovu neku drugu stranu onda i nije bas ok.
Klub ih je izdao jer se neće moći hvaliti da njihov Messi i Ronaldo s dvije lijeve treniraju u Sarajvu? Ovo je prevod i pravi naziv za to gledanje s druge strane.

Za moje pare moje dijete trenira gdje ja hoću i razvija svoju ličnost kroz sport, a to što ću se ja hvaliti da trenira u Sarajvu njemu neće pomoći u tom smjeru.

Ako neko misli da se ovim djeca odvraćaju od povezanosti i navijanja za klub, odmah nek znaju da ne znaju vaspitavati djecu.
Tu se slazem da ko je talenat i zeli rad on ce uspjeti. Al evo ovo stotinjak djece i njihovi roditelji nece sigurno biti sretni sto je ugasena skola fudbala, njima je to bilo zadovoljstvo i sigurno su razočarani u klub. To je tako nazalost.mislim da je i klub svjestan toga al povukli su taj potez zbog finansija i kazem to je tako.
Nismo mi humanitarna ustanova. Sta nas boli sto je roditeljima krivo. Cije je dijete dobro ostat ce akademiji, a oni nek prave svoje skole ako hoce igrat
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

MNON1987
Kontakt:

Post Postao/la MNON1987 » 05 maj 2021, 14:20

bodi123 je napisao/la:
05 maj 2021, 14:09
MNON1987 je napisao/la:
05 maj 2021, 14:06
Kakvi moroni. Ja sam licno trenirao u AFH skoli sa generacijom Gljiva,Cenaj koji su hajmo reci odskakali. Organizacija tamo je level korida, uzimale se pare od roditelja da bi im djeca igrala. Ja trenirao 7 mjeseci i nisam uopste bio prijavljen za utakmice, trazili pare da bi igrao, sjecam se dobro trenirao nas Elvis Imsirovic klasican lopovcic koji je uzimao lovu kako je stizao. Podrzavam ovo gasenje jer sa ovim nekako odskacemo od ostatka lige. Treba kampove praviti po cijeloj BiH i dovoditi prave talente. Primjer Djokanovic,Pidro,Salcin,Besic,Cimirot,Radovac itd itd. A ove satro legende sto se sad javljaju nek idu u 3 lijepe, gdje su bili kad se Sarajevo haman ugasilo? Sad nasli pametovati. Ovo je veliki korak ka ozbiljnoj organizaciji kluba, Sabrina jedna iz Amerike koja nije odrasla uz FKS je uradila vise nego sve te "legende" koje je FKS afirmisalo i dalo im prvi hljeb i zaradu. Gade mi se vise!!!
:clap:

Samo napredak, emocijama nije mjesto u fudbalu, a ovo jeste korak naprijed i ono što se u Evropi fura. Cioffi zna posao.

Postali su vise odvratni ovim kmecanjem po FB. Sarajevo prati trendove Evrope i tome tezi iz dana u dan i ovo je jos jedan primjer. Otjerati svu bagru sto dalje od kluba. Uprava ima moju podrsku sve dok tjera grobare kluba i ne da im pristup nasoj svetinji. Vidim i tenzije na relaciji HZ - Uprava su se smirile i to me najvise raduje jer smo tako najjaci kad djelujemo kao vojska od uprave do navijaca. Ovo je nova stranica u nasoj bogatoj Historiji, uvjeren sam da ce Akademija poceti sa kvalitetnim radom i rezultatima. Mi moramo da budemo samoodrziv klub koji ce da zaradjuje na osnovu prodaje djece iz Akademije. Ni Dinamo nista drugaciji nije bio kad je tek poceo, sad prodaju igraca sa klupe za par milioncica.. al' jok samo nasim legendama smeta Evropsko Sarajevo, Upravo hvala vam! A za ove legende sto citaju forum mozda se mognete utaliti po Vogosci tamo ili u Olimpik. :guz:

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 05 maj 2021, 14:28

Podrzavam gasenje SF samo iz sportskog aspekta. Ko je zadnji igrac koji je nastupio u seniorskoj momcadi, a da je izasao iz SF AFH?
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 05 maj 2021, 14:30

holyman je napisao/la:
05 maj 2021, 11:05
Dobrodosao nazad zip, nedostajao si zokiju. Sada ste ponovo zajedno, udarni kao krle i handze u spicu. Sile koje vas banuju ce se umoriti, vi se necete umoriti. Molim za dobrodoslicu da napises nesto glupo.
Ima jedan veliki fudbalski mag, i njegove rijeci nesta znace na ovom forumu, a to su:

"AJ CAO SAD"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 maj 2021, 14:32

Problem je što ljudi misle da smo mi ukinuli omladinski pogon a da ga nemamo ne bi se ni mogli takmičiti, mislim na prvi tim FK Sarajevo tako da im se treba to objasniti jer su to neke osnove. Bukvalno savez zahtjeva od kluba da imaš razne omladinske selekcije i ako nemaš onda se ne možeš ni takmičiti kao što rekoh. Pa koje ono godine je jednom klubu bilo zabranjeno da uđu u ligu iznad jer nisu ispunjavali taj kriterij, žalili se i opet ništa.
Znači imat ćemo omladinski pogon i sve će ostati isto samo će sada biti uži i kvalitetniji izbor igrača. Ovo je sigurno zahtjevao Cioffi jer ne bi klub sam od sebe to uradio kao i što nije do njegovog dolaska u naš klub.
Mogu se složiti da je potez nepopularan što se tiče djece i roditelja ali ovo je bolje za klub a ti ako si kvalitet ti ćeš isplivati i ući u akademiju svog kluba.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 05 maj 2021, 14:33

Rahma je napisao/la:

Hahahahahaha
Jedan od najgorih tekstova u historiji našeg novinarstva.Ovaj dio mi je najjači:
"Dugo ste vi gospođice Buljubašić na mjestu direktorice, a rezultatski iskorak nikako da se dogodi. Svaki neuspjeh do sada plaćali su drugi. Husrefa ste otjerali u suzama, a sada titula visi u zraku i ceh je platio Emir Hadžić."

U Sabrininom mandatu smo osvojili dvije titule, kup, izborili play - off za grupnu fazu EL, igrali finale kupa 2017, igramo finale kupa i ove godine, a imamo dobre šanse da uzmemo još jednu titulu.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 05 maj 2021, 14:34

Sve isti likovi sto su kacili uprava napolje pa se usutili
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 05 maj 2021, 14:35

MortemHz je napisao/la:
05 maj 2021, 14:32
Problem je što ljudi misle da smo mi ukinuli omladinski pogon a da ga nemamo ne bi se ni mogli takmičiti, mislim na prvi tim FK Sarajevo tako da im se treba to objasniti jer su to neke osnove. Bukvalno savez zahtjeva od kluba da imaš razne omladinske selekcije i ako nemaš onda se ne možeš ni takmičiti kao što rekoh. Pa koje ono godine je jednom klubu bilo zabranjeno da uđu u ligu iznad jer nisu ispunjavali taj kriterij, žalili se i opet ništa.
Znači imat ćemo omladinski pogon i sve će ostati isto samo će sada biti uži i kvalitetniji izbor igrača. Ovo je sigurno zahtjevao Cioffi jer ne bi klub sam od sebe to uradio kao i što nije do njegovog dolaska u naš klub.
Mogu se složiti da je potez nepopularan što se tiče djece i roditelja ali ovo je bolje za klub a ti ako si kvalitet ti ćeš isplivati i ući u akademiju svog kluba.
Odogovor na orvu recenicu je, ti ljudi ne citaju cijelu vijest, vec samo naslov. To su isti oni koji pogledaju rezultat i zakljucuju kakva je igra bila.

Klis zbog omladinskih selekcija nije usao u Prvu ligu FBiH. Isto ce biti i ove sezone sa nekoliko ekipa, Ljubuski npr.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

MNON1987
Kontakt:

Post Postao/la MNON1987 » 05 maj 2021, 14:36

NisamInSajder je napisao/la:
05 maj 2021, 14:28
Podrzavam gasenje SF samo iz sportskog aspekta. Ko je zadnji igrac koji je nastupio u seniorskoj momcadi, a da je izasao iz SF AFH?
Mozda Emir Plakalo?

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 05 maj 2021, 14:44

A ne zove se to dzaba škola fudbala, vecina nas je trenirala loptu negdje pa sad palamudimo po furumu ko i 99,9% ovih sto su s nama "trenirali". Dobra stvar je gasenje ŠF ako se ispostuje do kraja pa se budu pravili kampovi za tu djecu po cijeloj BiH pa da mozes svake godine nabost 10ero da ih dovedes u akademiju pa nek 1-2 zaigraju za prvi tim to je odlicno.
Nasa akademija ima najbolje uslove u drzavi i 90% djece bi treniralo tu sutra, a realno nama najvise i donose djeca iz OP i sto se tice finansija kad ih prodas, a i brate uvijek su nam medju najboljim igracima ekipe, evo ovih 2 3 sezone su ti Kovacevic i Đokanovic medju nosiocima ekipe onda Pidro i Salčin igraju redovno, imao si prije i Mujakica, Mihojevica, Šabanović i Mustafić su dali dobar doprinos i dosta njih.
Opet je ovdje najidealnije da imas u prvih 11 5 ili 6 igraca iz akademije uz 3 top igraca koje ces masno platit i 1-2 solidna koji nisu toliko skupi da mozes uzeti titulu i nadat se nekom iskoraku. Mene ne moze niko ubijedoti da su Milanovic i Hebibovic korisiji igraci od npr Resića il 4ti napadac Cmiljanic il Adukor na stoperu od npr Kurdica ili Bešića.

Tarpi1234
Kontakt:

Post Postao/la Tarpi1234 » 05 maj 2021, 14:47

TarpiTarpi je napisao/la:
Rahma je napisao/la:

Hahahahahaha
“Gdje su vam Nedim Hadžić, Hamza Čataković, gdje je Šefkija Resić koji trese mreže u znatno jačoj srbijanskoj ligi, a u Sarajevu nema mjesta zarad Milanovića koji za sezonu ne može uputiti kvalitetan centaršut.”

Kaže trese mreze u znatno jačoj srbijanskoj ligi a frajer ima jedan go i jednu asistenciju u 15 utakmica. Ovo mi baš djeluje kao ozbiljan potez kluba i mislim da će se itekako isplatiti, treba raditi šta god kaže ovaj Cioffi.
Pa Resic u slobodi mrtva rezerva ..ljudi ne pretjerujte

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 05 maj 2021, 14:47

U 17.45h igraju finalisti danasnjeg turnira i bit ce live na yt kanalu FK Sarajevo :bih:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 maj 2021, 14:48

NisamInSajder je napisao/la:
05 maj 2021, 14:35
MortemHz je napisao/la:
05 maj 2021, 14:32
Odogovor na orvu recenicu je, ti ljudi ne citaju cijelu vijest, vec samo naslov. To su isti oni koji pogledaju rezultat i zakljucuju kakva je igra bila.

Klis zbog omladinskih selekcija nije usao u Prvu ligu FBiH. Isto ce biti i ove sezone sa nekoliko ekipa, Ljubuski npr.
Da, Klis, Ljubuški i Zvijezda ja mislim.. mada nije to toliko ni bitno nego se treba ljudima objasniti ako već ne znaju te osnovne stvari. Zamisli mozga koji iz ovog zaključi ''gasi nam se škola fudbala'', daj ba.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 05 maj 2021, 14:50

slika

MEHMED JANJOŠ!

Primjer legende, covjek koji niti jednim svojim djelom nije ukaljao ugled FK Sarajeva, uvijek bio tu kad zagusti. Ugledajte se, wannabe legende.
Amer Dupovac!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Luga i 53 gosta.