FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Zoran28
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zoran28 » 05 maj 2021, 09:27

Lecler je napisao/la:
05 maj 2021, 03:23
slika

:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Znam sad 20 ljudi koji bi radili u Telecomu, Elektroprivredi, iako nisu strucan kadar za te poslove.

Joj raskopcanog sto se ofira :rol: :rol:
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 05 maj 2021, 09:32

Treba zabraniti pristup stadionu svakom ko je clan sda i ko voli hayat televiziju..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 maj 2021, 09:34

Pantelija je napisao/la:
05 maj 2021, 01:24
Sanchez1987 je napisao/la:
05 maj 2021, 01:20
Sta djete zna sta je hloptanje prije desete godine :) nek se ima za 86 zaposlenih,za Susica i taman,nego sta kazu za klub sto posluje u minusu da nece i o tome poceti razmisljati tobejarabi :nene:
Nauci da postujes misljenje SKoLOVANIJEG od sebe. Matteo je doveden da sredi rad akademje i Op. On misli da je skola.bespotreban trosak. Takvoj osobi se ne postavljaju uslovi. Ako kaze da ne valja niko, ne valja. Jer iza sebe ima rezultate rada kao dokaz da zna. Ako ne znas koji su ukucas na google i imas.na engledkom vise novinara uglednih italijanskih koji pisu o njemu, imas i igrace koji su prosli kroz njegove ruke pa onda opet postavis sebi pitanje da li on bolje zna ili ja ili zeka i ostali mahalasi?
Mi smo takav narod, bilo kakva promjena - nemoj, neka ovako kako je...pa valjda čovjek zna šta radi.
Mislim koji će nam klinac i akademija i škola fudbala.
Koševo Zapad

Cokituki
Kontakt:

Post Postao/la Cokituki » 05 maj 2021, 09:46

Amca007 je napisao/la:
05 maj 2021, 09:32
Treba zabraniti pristup stadionu svakom ko je clan sda i ko voli hayat televiziju..
AMIN!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 05 maj 2021, 09:48

Semjon

"U svakom slučaju odluka za analizu i to ozbiljnu. Ovo me podsjeća na nedavan pokušaj formiranja Superlige ili lige "samo za one koji imaju novac". Nedavno sam naveo primjer pobjede Crvene Zvezde protiv Liverpula ili recimo Dinama koji "otrese" Totenhem. Fudbal mora biti masovan, viralan, "MORA BITI ZA SVAKOGA" da bi iz kvantiteta selektirali kvalitet. Ne razumijem ni kako projekat nije održiv. Ako se mora plaćati renta za terene, OK, ali zato postoji Butmir, gdje su tereni besplatni, samo je važno uskladiti termine ili pojačati Butmir sa još jednim kvalitetnim terenom koji je investicija i trošak jednog poluprosječnog igrača na godišnjem nivou. Kroz selektiranje kvantiteta dolazi se do kvaliteta i formiraju se grupe igrača koje su naravno fluktivne i igrači mogu da idu ka dole ili gore u zavisnosti od kvaliteta, ocjena u školi (kako djeca ne bi zapostavila obrazovanje i za slučaj da ne uspiju postanu socijalni slučajevi) ponašanja i slično. Svjedok sam mnogih generacija koji ako nisu uspjeli u fudbalu i koji su fudbal shvatali kao zabavu danas su uspješni elektroinžinjeri, direktori banaka, zdrave ličnosti i ostvareni ljudi. Nije li za to opravdan podsticaj za "fudbal za sve"? Kroz formirane grupe imate kvalitetne i manje kvalitetne grupe pa bi tako imali npr;
Sarajevo Bijeli
Sarajevo Bordo
Sarajevo Žuti
itd.
Djeca se ne bi osjećala manje vrijednom, a najbolji će ići u akademiju ili preakademiju i imati podsticaj tako da neće plaćati ništa.
Nije li to dovoljan podsticaj?
Na osnovu broja članova odredi se cijena članarine kako klub ne bi bio opterećen, akademija se subvencioniše od strane vlasnika upravljačkih prava, plus prepokrivaće se kroz eventualan plasman igrača iz akademije na tržište. Navešću par primjera;
Ako je budžet akademije 300.000evra, sam Mihojević pokrije jednogodišnje ulaganje u 100 dječaka od kojih je velika vjerovatnoća da će bar jedan godišnje biti visoke vrijednosti, a da ne pričamo o 2 ili 3 momka...ili recimo Mujakić 1.3 miliona...sve će samo od sebe reći. Ostaje rak rana, a to je "selektiranje igrača". Najvažnija stavka uz procese rada u svemu. I to je razlog zbog čega se ovakvi projekti vlasnicima čine bezvrijedni.
Stoga za ovakvu odluku bi morao biti dobar razlog, ili je u pitanju zaista ne sagledavanje svih relevantnih faktora i činjenica!"

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 05 maj 2021, 09:50

Kad vidim kakve ličnosti i mozgovi kritikuju odluke vezane za stadion i školu fudbala/akademiju siguran sam da je klub napravio dobar potez
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 05 maj 2021, 10:03

Ne zna Cioffi napravit akademiju, mora mu Semjon objasnit, jer je radio u mnogim..
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 05 maj 2021, 10:06

Pantelija je napisao/la:
04 maj 2021, 22:27
Evander je napisao/la:
04 maj 2021, 22:23
Jadnimi je napisao/la:
04 maj 2021, 22:22
Polako ali sigurno, Klub postaje sve ozbiljniji.
Ozbiljan radi toga sto nema 3-4 000KM mjesecno za skolu fudbala?
3-4 milje al u Ku.rcu
Pusti tu prcu

Cocjek iz Italije je doveden da napravi omladinski pogon koji ce donositi pare i kvalitet
Par carsijskih znalaca i par onih koji misle da ce neko poceti navijati za sarajevo jer ce ga babo upisati u skolu fudbala afh sigurno ne mogu pricati sa tim.cocjekom o fudbalu.
Mislim mogu ako se njih pita
Al ne pita
Koliko Vidim talijan, radi polako. Ne ide ništa navrat nanos.
Strukturalno i organizacijski akademiju postavlja prema nekim normalnm standardima, no kada je u jednom trenutku vidio da imamo dva paralelna pogona od kojih jedan nije pod njegovom jurisdikcijom, zakljućio je da mu(nam) taj dio ne treba. Objektivno i bez emocija.
Vjerovatno on dio kluba koji je dobio na upravljanje vidi kao funkcionalnu firmu, a ne kao igraonu. Surova realnost

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 05 maj 2021, 10:06

Čekaj sada klub mora voditi i o tome računa da djeca postanu inženjeri, dobri ljudi itd itd o O
Klub treba voditi računa da oni postanu fudbaleri i to dobro od kojih će klub imati koristi i napredovati, a tata i mama kući neka vode računa da vidi dobri ljudi.....
Tačno se vidi strana ruka u klubu, tako i treba :clap:

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 05 maj 2021, 10:15

Po statistikama bi mali Kenan Lamadzema mogao strasan igrac biti, jel ga gledao ko uzivo ?
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 05 maj 2021, 10:32

Pa u cemu je razlika, eto ode igra u nekoj ŠF, Sarajevo organizuje kamp-turnire,ako je talentovan jos brze moze doci do Akademije...

Ne daj Bože da nam klub vode likovi poput Milosevica, Vukicevica i sl.

Organizacija samih kamp-turnira nosi trosak, ali je Cioffi to uradio upravo onako kako se radi i u poznatim akademijama...
Normalno je da ce na tim turnirima djeca iskazivati i vecu volju i pokusati dokazati svoj talenat...

Mogu ljudi poput Švrakica, Runde i ostalih sveznalica pisati sto zele,ali za ovaj potez od mene kapa do poda... :bow:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 maj 2021, 10:37

Denchi je napisao/la:
05 maj 2021, 10:03
Ne zna Cioffi napravit akademiju, mora mu Semjon objasnit, jer je radio u mnogim..
Kako uhljupi i mahalci isplivaju odma... Cim vidis ko se buni protiv ove odluke sve ti jasno.
Treba zatvoriti svaki prilaz klubu svim ovim mahalcima kojima je klub ko fol na prvom mjestu a uvijek prvo gledaju sebe i svoj novcanik.
Ja ne vidim nikakav razlog zasto bi se ta skola fudbala koja ne daje nikakve rezultate drzala u zivotu, puno je bolja opcija na koju su se sad odlucili da se surađuje sa svim školama fudbala a ima ih dosta koje rade solidan posao. Nista se tu ne gubi niti toj djeci neko brani da navijaju za klub u ostalom i ne trebaju da navijaju iz sebicnih razloga.
You are someone else I am still right here

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 05 maj 2021, 10:52

Semjon JavimSeKadTrebaKritikovati Milosevic, SemjinKampoviPoAmerici Milosevic, SemjonBilalagucevPotrcko Milosevic.
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 05 maj 2021, 10:55

Zoran28 je napisao/la:
05 maj 2021, 10:52
Semjon JavimSeKadTrebaKritikovati Milosevic, SemjinKampoviPoAmerici Milosevic, SemjonBilalagucevPotrcko Milosevic.
Vukičević, Danac Pavlović, Zeka Turković, Runda, Švrakić..... :rol: :rol: :rol:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 maj 2021, 10:56

Zoran28 je napisao/la:
05 maj 2021, 10:52
jbg to je sve iz ljubavi prema klubu :mrgreen:
You are someone else I am still right here

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 05 maj 2021, 10:59

Vanja8 je napisao/la:
05 maj 2021, 10:32
Pa u cemu je razlika, eto ode igra u nekoj ŠF, Sarajevo organizuje kamp-turnire,ako je talentovan jos brze moze doci do Akademije...

Ne daj Bože da nam klub vode likovi poput Milosevica, Vukicevica i sl.

Organizacija samih kamp-turnira nosi trosak, ali je Cioffi to uradio upravo onako kako se radi i u poznatim akademijama...
Normalno je da ce na tim turnirima djeca iskazivati i vecu volju i pokusati dokazati svoj talenat...

Mogu ljudi poput Švrakica, Runde i ostalih sveznalica pisati sto zele,ali za ovaj potez od mene kapa do poda... :bow:
Bas tako :thumbup: . Sto manje babinih sinova to bolje po nas
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 05 maj 2021, 11:00

Enivej. Ukidanjem Skole AFH moze biti mac s dvije ostrice. Prva je da je to dobro jer su troskovi veliki i ne mogu da podnesu. Ovo je uradjeno iz FINANCIJSKIH RAZLOGA a ne iz toga sto nemaju kvalitet iz skole. Znaci suplja prica za mase. Pa odakle su prije dolazili nasi igraci, nisu s Marsa i Jupitera. Inace ako pogledamo zadnjih 5 sezona, 70% su upravo iz Skole AFH i dosli, ostali omladinci iz drugih klubova. OK, ne moras ukinuti Skolu, ali napravi reorganizaciju.

Druga strana po meni da je akademija generalno lose radila zadnje 2,3 sezone i MORA biti neka reorganizacija. Zrtva je postala Skola. Ovaj talijan to moze i treba, jer mu je to poso, e sad koliko je pametno ukidati omladince. Ne bi znao reci. Iz razloga sto mi kao nacija ne mozemo proizvoditi KVALITET, jer NEMAMO USLOVE!!!! Mi nismo Hrvatska ili Srbija koje to mogu, a niti imamo ono najbitnije, STRUCNJAKE. Jedino sta mi mozemo raditi je proizvoditi KVANTITET i tako doci do kvalitete. A da mi pravimo igrace za lige petice HAHAHAHAHAHAHAH, to necemo vidjeti narednih 10, 15 godina. Dzeko je bio samo tzv. "greska u sistemu" koja se podvukla zadnjih 20 godina i nista vise.

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 05 maj 2021, 11:02

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
05 maj 2021, 10:15
Po statistikama bi mali Kenan Lamadzema mogao strasan igrac biti, jel ga gledao ko uzivo ?
Daleko je to još za konkretne ocijene i kakav će biti igrač.Gledao sam ga više puta,dobro se razvija,ispred generacije je fizikom tako da to ne mora ništa značiti.Opet ,dobra stvar je što igra sa starijima .Ima tu nekoliko zanimljivih igrača(2005 godište) sa finim potencijalom ali za neke ocijene mislim da je rano.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 05 maj 2021, 11:05

Dobrodosao nazad zip, nedostajao si zokiju. Sada ste ponovo zajedno, udarni kao krle i handze u spicu. Sile koje vas banuju ce se umoriti, vi se necete umoriti. Molim za dobrodoslicu da napises nesto glupo.
NEMA NAZAD

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 05 maj 2021, 11:07

michplatini je napisao/la:
05 maj 2021, 11:02
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
05 maj 2021, 10:15
Daleko je to još za konkretne ocijene i kakav će biti igrač.Gledao sam ga više puta,dobro se razvija,ispred generacije je fizikom tako da to ne mora ništa značiti.Opet ,dobra stvar je što igra sa starijima .Ima tu nekoliko zanimljivih igrača(2005 godište) sa finim potencijalom ali za neke ocijene mislim da je rano.
Naravno, mnoge stvari se mogu zakomplikovati. Ko se to jos izdvaja od tih 05 ?
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: miguelramos i 15 gostiju.