The Ring (sve o boksu)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Ko je po vama najbolji "teškaš" danas?

Joshua
31
22%
Wilder
9
6%
Fury
80
56%
neko drugi
23
16%

Ukupno glasova: 143

ASD
Kontakt:

Re: The Ring (sve o boksu)

Post Postao/la ASD » 27 mar 2021, 23:16

Wardley dobar protiv Moline ali se jasno vidi da Molina fizički ovo ne može pratiti.
Wardley pun loših kretnji ali ovakav protivnik teško može iskoristiti.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 28 mar 2021, 00:02

ASD je napisao/la:
27 mar 2021, 23:10
Čeka li iko Povetkin-whyte? :D
Naravno!
Agresivan početak, Povetkin čini mi se da nije siguran da će imati snage za 12 rundi pa je krenuo to ranije završiti nokautom. Ne pamtim ga ovako agresivnog na startu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 mar 2021, 00:04

Fuerza je napisao/la:
28 mar 2021, 00:02
ASD je napisao/la:
27 mar 2021, 23:10
Čeka li iko Povetkin-whyte? :D
Naravno!
Agresivan početak, Povetkin čini mi se da nije siguran da će imati snage za 12 rundi pa je krenuo to ranije završiti nokautom. Ne pamtim ga ovako agresivnog na startu.
Da, malo se i nervoza osjeti.
Whyte spreman poprilično ali vidi se i strah od nokauta.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 mar 2021, 00:06

Uh. Kakav udarac Whytea, mislim da mu je ono najjači udarac što može ispaliti.
Uzdrmao je Povetkina ali nije imao snage da nastavi u tom momentu.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 28 mar 2021, 00:07, ukupno mijenjano 1 put.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 28 mar 2021, 00:07

Au kakav udarac je izdržao Povetkin na nogama u trećoj rundi!
I u četvrtoj Boga mi!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 mar 2021, 00:11

To je to. Puno jakih udaraca je dopustio.
42-a godina ide. Kada se uzme u obzir da je nizak za ove kategorije i da treba brzinu, mislim da je to to.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 28 mar 2021, 00:13

Šteta, ne može se protiv godina. Whyte došao spreman, agresivan, da završi posao. To je i uradio.
Povetkin se više ne može pouzdati u svoju spremu, pa počinje bacati dosta širokih udaraca tražeći nokaut i eto sad je dopustio da dosta i primi od mlađeg i jačeg Whytea.
Žao mi je što se ovako završilo, što se moralo ići na ovaj revanš. Nadam se da će se Povetkin povući ili bar ne boksati sa nekim iz vrha, jednostavno teško je gledati da gubi na ovakav način.

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 16 apr 2021, 16:30

Održava se SP mladi, da vidimo kubanca u teškoj kategoriji.. @ASD Pratiš li :?:
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 apr 2021, 17:07

Solidno izgleda Arzola. Dobra građa, možda malo više mišića za ove godine i poprilično djeluje brzo.
Generalno, u omladinskom uzrastu 91 i više je najlošija kategorija, tu dođu brđani i šumari većinom, rijetko bokser. :D

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 16 apr 2021, 17:15

ASD je napisao/la:
16 apr 2021, 17:07
Solidno izgleda Arzola. Dobra građa, možda malo više mišića za ove godine i poprilično djeluje brzo.
Generalno, u omladinskom uzrastu 91 i više je najlošija kategorija, tu dođu brđani i šumari većinom, rijetko bokser. :D
Zato sam i tražio stručno mišljenje :D Baš izgleda ispolirano u odnosu na ove druge, odličan rad nogu na prvu što primjetim.
Sad ide na Ćorića iz HR.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 apr 2021, 17:16

branimir85 je napisao/la:
16 apr 2021, 17:15
ASD je napisao/la:
16 apr 2021, 17:07
Zato sam i tražio stručno mišljenje :D Baš izgleda ispolirano u odnosu na ove druge, odličan rad nogu na prvu što primjetim.
Sad ide na Ćorića iz HR.
Solidno izgleda i Ćorić

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 01 maj 2021, 21:03

Zanimljiv bokserski vikend, večeras Parker-Chisora uz jako dobre uvodne borbe. A onda vjerovatno nekad ujutru Ruiz-Areola.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 01 maj 2021, 21:06

Fuerza je napisao/la:
01 maj 2021, 21:03
Zanimljiv bokserski vikend, večeras Parker-Chisora uz jako dobre uvodne borbe. A onda vjerovatno nekad ujutru Ruiz-Areola.
Ko prenosi?
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 01 maj 2021, 21:10

Rooney88 je napisao/la:
01 maj 2021, 21:06
Fuerza je napisao/la:
01 maj 2021, 21:03
Ko prenosi?
Ne vjerujem da će neki naš kanal prenositi. Ja gledam na strimu, evo sad se bori Dimitri Bivol, posle koga ima još 3 borbe kako mi se čini, jako nepravedno prema njemu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 02 maj 2021, 10:31

Volio bih vidjeti meč Parker-Wilder.
Ono što me zanima, da li bi ga mogao Wilder nokautirati.
Ovo što sam do sad vidio, lik je kao stijena, nemoguće ga nokautirati. Ruiz je sličan.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 02 maj 2021, 11:55

Čvrst je Parker baš, ono što mu fali po meni je hrabrost i malo više rizika da bi napravio veći uspjeh. Mada je on već bio šampion svijeta, ali tijesna pobjeda nad Chisorom nije nešto čime bi se mogao hvaliti.
Inače još jedan čvrst tip od sinoć je Arreola, Ruiz je bio u nokdaunu sinoć već u drugoj rundi i mislim da je Ruiz pogriješio sa taktikom na početku meča, jer je išao na jake udarce i one njegove kombinacije, a Arreolu je jako teško nokautirati, pa ga je iz kontre dobro pogađao. Ispada da je lakše nokautirati Joshuu nego Arreolu.

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 02 maj 2021, 13:44

ASD je napisao/la:
02 maj 2021, 10:31
Volio bih vidjeti meč Parker-Wilder.
Ono što me zanima, da li bi ga mogao Wilder nokautirati.
Ovo što sam do sad vidio, lik je kao stijena, nemoguće ga nokautirati. Ruiz je sličan.
Realno Parker nije zasluzio ni sinoc da pobjedi ono je morao biti remi ne znam samo otkud jednom sudiji 116-111 u korist Parkera :crazy:

Wilder jedino Tysonu ne moze nista ove ostale ce bez problema nokautirati
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 02 maj 2021, 14:25

Fuerza je napisao/la:
02 maj 2021, 11:55
Čvrst je Parker baš, ono što mu fali po meni je hrabrost i malo više rizika da bi napravio veći uspjeh. Mada je on već bio šampion svijeta, ali tijesna pobjeda nad Chisorom nije nešto čime bi se mogao hvaliti.
Inače još jedan čvrst tip od sinoć je Arreola, Ruiz je bio u nokdaunu sinoć već u drugoj rundi i mislim da je Ruiz pogriješio sa taktikom na početku meča, jer je išao na jake udarce i one njegove kombinacije, a Arreolu je jako teško nokautirati, pa ga je iz kontre dobro pogađao. Ispada da je lakše nokautirati Joshuu nego Arreolu.
Svi bokseri koji imaju bradu su ranjivi na nokaute.
A svi bokseri imaju bradu, osim Vitaliya Klitschka, taj tip nije imao bradu nego komad željeza. :D

Od trenutnih, mislim da Parker ima jako čvrstu bradu, najčvršću, zato nikad nije nokautiran.

Ruiz je čvrst momak, ali je padao protiv Arreole, ali lično se ne mogu sjetiti da li je Arreola padao. Doživljavao je nokaut, ali da je padao, to se ne sjećam.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 02 maj 2021, 15:12

ASD je napisao/la:
02 maj 2021, 14:25
Fuerza je napisao/la:
A svi bokseri imaju bradu, osim Vitaliya Klitschka, taj tip nije imao bradu nego komad željeza. :D

Od trenutnih, mislim da Parker ima jako čvrstu bradu, najčvršću, zato nikad nije nokautiran.

Ruiz je čvrst momak, ali je padao protiv Arreole, ali lično se ne mogu sjetiti da li je Arreola padao. Doživljavao je nokaut, ali da je padao, to se ne sjećam.
Zanimljivo, on se borio i sa Vitalijem i sa Wilderom, Wilder ga je imao na koljenima, a meč je završen predajom, protiv Vitalija je takođe bila predaja, a jedini koji ga je i oborio i nokautirao je Stiverne.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 02 maj 2021, 15:27

Fuerza je napisao/la:
02 maj 2021, 15:12
ASD je napisao/la:
02 maj 2021, 14:25
Fuerza je napisao/la:

Zanimljivo, on se borio i sa Vitalijem i sa Wilderom, Wilder ga je imao na koljenima, a meč je završen predajom, protiv Vitalija je takođe bila predaja, a jedini koji ga je i oborio i nokautirao je Stiverne.
Da.
Parker je najčvršći u teškoj. Jako teško ga ja nokautirati.
Evo recimo, sinoć ga je Chisora uspio oboriti. Ali je došao sebi u roku od odmah.

Ono što je šteta kod njeg. Što nema jak udarac.
Malo boljeg boksera ne može nokautirati.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nikica052 i 1 gost.