Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

emil02in
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la emil02in » 01 maj 2021, 12:47

To što je bio opsajd kod prijema lopte nema veze jel?Niđe veze ,lani prekinu prvenstvo da bi Borac išao u Evropu sad se svim silama gura na prvu poziciju. Smiješno brate,još gori ovi što im je ovo normalno.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 01 maj 2021, 12:47

@Riquelme

Penal ne znam koliko je sinoć čist i koliko trebamo se upuštati da komentarišemo jer svako zauzima stav. Moj je stav da u životu sam vidio jedan ili nijedan onakav penal. I plus ono što je zanimljivo Demir je mahnuo penal i u slušalicu tražio crveni karton za Radovića što je apsurdno. Njegove sposobnosti kao sudije su odavno upitne. Grbić mu je odgovorio da nije trebao mahnuti da bi ga svakako svirao, i sve ove situacije su ti sa terena i iz prve ruke.

Protiv Krupe kriterij baš i nije izjednačen, prati sad pojedinci iz sudijskog komiteta su ocjenili kartone Ćosića i Radovca da nisu bili uopšte kartoni, pogotovo za Radovca kada je zavaldao smijeh zbog čega je dobio karton. Također penal za nas nije sviran za ruku Muharema Čivića i drugi žuti njegov.

Penal protiv Krupe isto tako prikazan sa centralne kamere možda i izgleda kao penal, pomoćni sudija isto mahao a zapravo istina je da kontakt minimalan ili skoro beznačajan. Mada sa centralne kamere i položaja sudije i ja bi ga svirao, imaš osjećaj da ga ruši sa leđa. Također kartoni pojedinim igračima Krupe su baš bili bezvezni i moglo je završiti na upozorenju.

Što se tiče zadnje rečenice oko euforije, baš i nema vjeruješ li mi kada se ode na trening igrača svi su na zemlji i nevjerovatno je koliko ih je Feđa prizemljio i koliko je popravio igračima sa ss defanzivnu igru. Nema igrača na terenu da nema defanzivnu ulogu. Nadamo se Evropi, imamo čemu realno, imamo finu bodovnu zalihu i ok raspored. Vjerovatno bod na gradskom bi nas dosta približio Evropi. Malo novine navaljuju oko euforije, malo udruženja vrše pritisak na suđenje ali svakako velika bi prodaja ulaznica bila jer svi su bili na nogama.
Ti si naša ljubav jedina!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 01 maj 2021, 12:49

:cool:
svrakino1921 je napisao/la:
01 maj 2021, 12:46
Herero je napisao/la:
01 maj 2021, 11:35
O velikanima BH fudbala mozemo govoriti kada je rijec od dva sarajevska kluba i jednome mostarskom, šesterostrukom prvaku. Sve ostalo su mitomanije, izisle iz yugonostalgicarskih kuhinja, o prijeratnim gigantima i prici "prije je bilo bolje".
Statistika je neumoljiva znanost! Uzivajte u ćimburijadi
Samo Zeljo i Zrinja su velikani

Sarajevo je 49' osnovano po naređenju udbe
Imaju dvije dodjeljenje titule 98' i korona titulu

Zvezda zbog njih prosirivala yu-ligu
Pa bar nismo izbacivani iz lige zbog malverzacija i kriminala...

Velikan pred stecajni postupak.

Riquelme
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme » 01 maj 2021, 12:51

Rodjeni81 je napisao/la:
01 maj 2021, 12:41
Riquelme je napisao/la:
01 maj 2021, 12:16
fudbalfudbal je napisao/la:
01 maj 2021, 12:06

Riqi, evo ti moje viđenje situacije. Crveni jedan Slobodi opravdan, drugi nije opravdan. U Sirokom oba opravdano dosuđena. Nakacili su se oni na nas dobro, ali uvijek igraju igrači iznad maksimuma (hvala Feđa).

Znas kako je, Grbic Hasanovicu u Sirokom daje zuti ni za sta, a sinoc ga trpi i tek na 6 ili 7 prekršaju daje žuti iako ga je prije zaslužio. Pripremali nas za Borac i sada će nam se skinuti sa leđa jer su skontali da mi dižemo buku ogromnu. Prije će udaviti Širokog, mislim žao mi je ovo što pišem jer neki dan Vranješ navodno udara igrača i samo dva teksta o tome i kraj. Mi pet dana pred utakmicu došli do UEFE da nas ne zakolje i opet je sinoć izmišljao prekršaje. Gdje na svijetu ima da imaš posjed 54% i 35 prekršaja pa to znači svaki njihov napad smo išli na prekršaj.
Ok, ispravan rezon za sinoć što se tiče prekršaja..
Al evo sad pompa oko penala , ne ovdje na forumu, nego generalno ..Realno čist penal.

Protiv Krupe je bio ujednačen kriterijum prekršaja i broj ŽK je bio pa opet pompa. A isto tako pitanje dal je bio ofsajd ko 1.vašeg gola i dal je Zeljkoviću mogao ići 2.ŽK kod penala..

Euforija oko Veleža je velika što je razumljivo, a zbog iste kao da se puno bavite sudjenjem i bojim se da se to na kraju ne obije o glavu.
O cemu bola pricas. Ujednacen kriterij prekrsaja protiv Krupe? Pa pogledaj kako nam daje zuti Radovcu kojem je bio treci zuti, oko toga je najvisa pompa bila. Kakav ofsajd kod prvog gola sta pricas, evo kazes cist penal ovo za Borac, kako znas da je cist kad nisi vidio da li je tu ofsajd bio prije. Opet uzimas sta ti odgovara, opet ne pominjes kako laktom igrac Krupe namjerno izbaciva lakat i zaustavlja loptu u sesnaestercu i pravi penal kojeg ne sudi.
Koji je bio omjer prekršaja na toj utakmici?

Ja i pišem o tome da vi samo gledate stvari iz ugla da ste vi oštećeni, tako i to za Radovca. Tako bi i Krupa mogla negodovati , Sloboda i drugi protiv vas. Al činjenica je da vi imate najduži niz bez poraza a najviše prizužbi na suđenje..Baš neobična sitiacija i ne sjećam se da je bila slična negdje.

Prekršaj za sinoćni penal je neupitan, e sad dal je bio ofsjad prije tog to je nešto drugo..

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 01 maj 2021, 12:57

Vanja8 je napisao/la:
01 maj 2021, 12:49
Herero je napisao/la:
01 maj 2021, 11:35
O velikanima BH fudbala mozemo govoriti kada je rijec od dva sarajevska kluba i jednome mostarskom, šesterostrukom prvaku. Sve ostalo su mitomanije, izisle iz yugonostalgicarskih kuhinja, o prijeratnim gigantima i prici "prije je bilo bolje".
Statistika je neumoljiva znanost! Uzivajte u ćimburijadi

Kao sto rece grande Miske znamo kako je Amar osvajao titule mi to ne zelimo tj kupovao ih pa po logici Svrakinog kmeljo nema ni jednu titulu

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 01 maj 2021, 12:58

Treba neki sudija kontra Borca svirat i ovakav penal u 90 toj svirnut namjerno da vidimo reakcije jer su ovako pravedni sto se sudjenja tice

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 maj 2021, 13:00

Veselidan :hmmmmm:

slika

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 01 maj 2021, 13:05

Pitari na ljeto pravite teren Koseva pod razno a jos ove godine u Zenicu igrati europu !
Mjau !

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 01 maj 2021, 13:05

Hocel biti jos kakvih parola pitica ? Pitam za druga :rol:

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 01 maj 2021, 13:16

Riquelme je napisao/la:
01 maj 2021, 12:51
Rodjeni81 je napisao/la:
Riquelme je napisao/la:
01 maj 2021, 12:16

Ok, ispravan rezon za sinoć što se tiče prekršaja..
Al evo sad pompa oko penala , ne ovdje na forumu, nego generalno ..Realno čist penal.

Protiv Krupe je bio ujednačen kriterijum prekršaja i broj ŽK je bio pa opet pompa. A isto tako pitanje dal je bio ofsajd ko 1.vašeg gola i dal je Zeljkoviću mogao ići 2.ŽK kod penala..

Euforija oko Veleža je velika što je razumljivo, a zbog iste kao da se puno bavite sudjenjem i bojim se da se to na kraju ne obije o glavu.
O cemu bola pricas. Ujednacen kriterij prekrsaja protiv Krupe? Pa pogledaj kako nam daje zuti Radovcu kojem je bio treci zuti, oko toga je najvisa pompa bila. Kakav ofsajd kod prvog gola sta pricas, evo kazes cist penal ovo za Borac, kako znas da je cist kad nisi vidio da li je tu ofsajd bio prije. Opet uzimas sta ti odgovara, opet ne pominjes kako laktom igrac Krupe namjerno izbaciva lakat i zaustavlja loptu u sesnaestercu i pravi penal kojeg ne sudi.

Ja i pišem o tome da vi samo gledate stvari iz ugla da ste vi oštećeni, tako i to za Radovca. Tako bi i Krupa mogla negodovati , Sloboda i drugi protiv vas. Al činjenica je da vi imate najduži niz bez poraza a najviše prizužbi na suđenje..Baš neobična sitiacija i ne sjećam se da je bila slična negdje.

Prekršaj za sinoćni penal je neupitan, e sad dal je bio ofsjad prije tog to je nešto drugo..
Krupa da nesto negoduje a dobili penal(bio), Velez crveni(bio)i Velezu cist penal nije sviran kad je Civic igrao rukom. Druze kad Krupi to svirali u BL onda dodji da pricamo i analiziramo. Kriteriji nisu definitivno isti i to je najzalosnije.

Kakve veze ima sto nemamo poraza. Hocemo li svaku utakmicu od pocetka analizirati da vidimo? Izvoli sve greske u korist Veleza, ja cu kontra. Ponuda za sve ne samo za tebe. Ali nemoj tako kako si posao izmisljati neke ofsajde Krupi kojih nije bilo, pricati kako je Velez poguran protiv Sarajeva, a Sarajevo podjednako pogurano na toj utakmici. Po 2 kardinalne greske na obe strane.
Pa kad krenes analizirat pa vidis Gigovica u BL i onu pljacku, pa kad vidis kako smo izgubili bodove protiv Radnika gdje nam cist gol pol ponisti zbog navodnog ofsajda, a Radnik zabija gol iz sumnjive situacije. Pa ces naletiti kako protiv Zelje nije isti kriterij i kako nas igrac dobije drugi zuti, a kako se npr Stilicu i Zecu isti oprasta za gore startove Itd...

Riquelme
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme » 01 maj 2021, 13:17

fudbalfudbal je napisao/la:
01 maj 2021, 12:47
@Riquelme

Penal ne znam koliko je sinoć čist i koliko trebamo se upuštati da komentarišemo jer svako zauzima stav. Moj je stav da u životu sam vidio jedan ili nijedan onakav penal. I plus ono što je zanimljivo Demir je mahnuo penal i u slušalicu tražio crveni karton za Radovića što je apsurdno. Njegove sposobnosti kao sudije su odavno upitne. Grbić mu je odgovorio da nije trebao mahnuti da bi ga svakako svirao, i sve ove situacije su ti sa terena i iz prve ruke.

Protiv Krupe kriterij baš i nije izjednačen, prati sad pojedinci iz sudijskog komiteta su ocjenili kartone Ćosića i Radovca da nisu bili uopšte kartoni, pogotovo za Radovca kada je zavaldao smijeh zbog čega je dobio karton. Također penal za nas nije sviran za ruku Muharema Čivića i drugi žuti njegov.

Penal protiv Krupe isto tako prikazan sa centralne kamere možda i izgleda kao penal, pomoćni sudija isto mahao a zapravo istina je da kontakt minimalan ili skoro beznačajan. Mada sa centralne kamere i položaja sudije i ja bi ga svirao, imaš osjećaj da ga ruši sa leđa. Također kartoni pojedinim igračima Krupe su baš bili bezvezni i moglo je završiti na upozorenju.

Što se tiče zadnje rečenice oko euforije, baš i nema vjeruješ li mi kada se ode na trening igrača svi su na zemlji i nevjerovatno je koliko ih je Feđa prizemljio i koliko je popravio igračima sa ss defanzivnu igru. Nema igrača na terenu da nema defanzivnu ulogu. Nadamo se Evropi, imamo čemu realno, imamo finu bodovnu zalihu i ok raspored. Vjerovatno bod na gradskom bi nas dosta približio Evropi. Malo novine navaljuju oko euforije, malo udruženja vrše pritisak na suđenje ali svakako velika bi prodaja ulaznica bila jer svi su bili na nogama.
Ma Feđa je top trener za naše uslove.. Euforije koju pomenusmo i da se ide u krsjnost oko nekih stvari svjestan je itekako, to govori i sinoćnja njegova izjava..

Jbg brate nerealan si za sinoćnji penal, :D gaženje nema dileme ono se svagdje svira..

Koliko se sjećam jedini vama karton upitan je bio taj Radovcu..Za sve drugo za vas možda nije a za druge možda jeste, kao i što bi neko Zeljkoviću pored penala dao i 2.ŽK a ti ne bi.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 01 maj 2021, 13:20

zagor1987 je napisao/la:
01 maj 2021, 12:57
Vanja8 je napisao/la:
01 maj 2021, 12:49

Kao sto rece grande Miske znamo kako je Amar osvajao titule mi to ne zelimo tj kupovao ih pa po logici Svrakinog kmeljo nema ni jednu titulu
Da im nije bilo Amara i njegovih malverzacija bili bi prosjecan klub za nasu ligi sa 2-3 titule ukupno

Riquelme
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme » 01 maj 2021, 13:22

Rodjeni81 je napisao/la:
01 maj 2021, 13:16
Riquelme je napisao/la:
01 maj 2021, 12:51
Rodjeni81 je napisao/la:

Krupa da nesto negoduje a dobili penal(bio), Velez crveni(bio)i Velezu cist penal nije sviran kad je Civic igrao rukom. Druze kad Krupi to svirali u BL onda dodji da pricamo i analiziramo. Kriteriji nisu definitivno isti i to je najzalosnije.

Kakve veze ima sto nemamo poraza. Hocemo li svaku utakmicu od pocetka analizirati da vidimo? Izvoli sve greske u korist Veleza, ja cu kontra. Ponuda za sve ne samo za tebe. Ali nemoj tako kako si posao izmisljati neke ofsajde Krupi kojih nije bilo, pricati kako je Velez poguran protiv Sarajeva, a Sarajevo podjednako pogurano na toj utakmici. Po 2 kardinalne greske na obe strane.
Pa kad krenes analizirat pa vidis Gigovica u BL i onu pljacku, pa kad vidis kako smo izgubili bodove protiv Radnika gdje nam cist gol pol ponisti zbog navodnog ofsajda, a Radnik zabija gol iz sumnjive situacije. Pa ces naletiti kako protiv Zelje nije isti kriterij i kako nas igrac dobije drugi zuti, a kako se npr Stilicu i Zecu isti oprasta za gore startove Itd...

Napisao sam da je 1 krupna greška protiv Sa , faul Zeljkovića , gdje je mogao ići vani. da je tako bilo ,pitanje kako bi se stvari dešavale kasnije..

Protiv Krupe ne kažem da je bio sigurno ofsajd kod gola ,al je situacija itekako sumnjiva..Kao što sad napisah u 2 postu da je Zeljković ladno mogao ići van kod penala..Što bi isto odvelo utakmicu u možda drugačiji tok.
Brokula: "..Prije je Kina zapadni Tajvan.." 👌

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 01 maj 2021, 13:26

emil02in je napisao/la:
01 maj 2021, 12:47
To što je bio opsajd kod prijema lopte nema veze jel?Niđe veze ,lani prekinu prvenstvo da bi Borac išao u Evropu sad se svim silama gura na prvu poziciju. Smiješno brate,još gori ovi što im je ovo normalno.
Morate imati bolju poziciju za glavnu kameru, sramota je da se u Premijer liga utakmice snimaju sa lovackih osmatracnica, koje su jos prenisko postavljene.
Kako onda mozes tvrditi da li oPsajd ili nije, da li je penal ili nije.

Sportski pozdrav
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 01 maj 2021, 13:28

Machak je napisao/la:
01 maj 2021, 13:05
Pitari na ljeto pravite teren Koseva pod razno a jos ove godine u Zenicu igrati europu !
Nista od toga sacekacemo da vidimo hocel Vico uhljup ispuniti obecanje za teren

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 01 maj 2021, 13:33

zagor1987 je napisao/la:
01 maj 2021, 13:28
Machak je napisao/la:
01 maj 2021, 13:05
Nista od toga sacekacemo da vidimo hocel Vico uhljup ispuniti obecanje za teren
Bolje sacekati da nam napravi kad je vec obecao a pare predvidjene za teren usmjeriti negdje drugo

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 01 maj 2021, 13:34

Vanja8 je napisao/la:
01 maj 2021, 09:58
Danas za željkana navijaju i RA i lešinari i Ultrasi, pa čak i škripari... :urnebes: :urnebes:
željkan ujedinio sve navijacke skupine... :bow: :bow: :rol: :rol:
Skoro sve. :mrgreen:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

GradKamena2
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena2 » 01 maj 2021, 13:35

Je li Veselinović iz Želje najgore krilo u povjesti BH lige ?

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 01 maj 2021, 13:36

Drape je napisao/la:
01 maj 2021, 13:00
Veselidan :hmmmmm:

slika
:rol: :rol: :rol: :rol:
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 01 maj 2021, 13:42

Trebalo bi se pozabaviti i ovom sinocnjom brojkom gledalaca na stadionu u Vrapcicima, nedopustivo je praviti takve propuste i proci nekaznjeno.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.