FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Tristan10
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Tristan10 » 27 apr 2021, 00:45

Rezultati Cerica do sada:
1) token partnerstvo sa nekim startup'om
2) fans engagement putem on-site ekranima, opet sa nekim startup'om.
3) loyalty program za navijace, opet sa nekim startup'om.

Ispade da ovi startupi imaju vise od nas nego mi od njih. Klub sa 100 godina tradicije postao test korisnik za firmice od 1-2 godinu postojanja, koji nemaju ikakvih rezultata.

Nigdje generalnog sponzora ili bilo kakvog sponzora kojeg je najavio kad je tek dosao na funkciju, a odma je okacio titulu na linkedin. Nije dan prosao, ali odma se kitio na linkedin sa nasim klubom. A nikakvih rezultata. Sve ovo sto je on uradio do sada je uloga neko marketing menazdera, ili marketing asistenta, a ne predsjednika kluba. Pa ovo covjek vise ne moze da trpi.

I jos bi on na kraju da nesto komentarise o reguloarnosti sudjenja u Premijer ligi, sta je ispravno sta ne, da se dodatno pisa po nama, a mislim da nije 5 utakmica pogledao u nasoj ligi zadnjih 20 godina. On da nesto analizira strucnost i komentarise Sliskovica, Nalica ili bilo kojeg trenera, a covjek je operisan od fudbala. Operisan.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 27 apr 2021, 01:01, ukupno mijenjano 4 puta.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 27 apr 2021, 00:56

1921boy je napisao/la:
27 apr 2021, 00:40

Opet se vraćamo na stara imena Gredić, Vukotić , Žujo ili neko potpuno novi koji nije imao nikakvog kontakta sa upravama prijašnjim a da je sposoban i da ima muda da preuzme sve u svoje ruke

Vaše mišljenje da malo protelalimo u kasne sate ?
Vjeruješ li mi da su mi se zgadila ta imena koja si nabrojao. Ne jer su nešto loše rekli ili uradili, već mi je preko glave koliko ih se prizivalo i ništa na kraju.

Uvijek ista imena se vrte. Mislim ne bih imao ništa protiv ni da dođu ako bi imali neki plan, ali yebo više uvijek iste...Kako volimo vraćat igrače, tako plačemo.i za bivšim upravama i trenerima.

Najviše bih volio neke nove koji nisu nikako povezani ni sa jednom bivsom strukturom pa da im ne moze niko spocitavat da su amarovci, misketovci itd.

Ali, naći neke nove koji su uz to sposobni, imaju plan i program i voljni da budu na čelu kluba je ravno čudu. Jedino ako novo rukovodstvo skupštine nema neki prijedlog novog UO za koji ne znamo.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 27 apr 2021, 01:02

braco je napisao/la:
27 apr 2021, 00:56
1921boy je napisao/la:

Opet se vraćamo na stara imena Gredić, Vukotić , Žujo ili neko potpuno novi koji nije imao nikakvog kontakta sa upravama prijašnjim a da je sposoban i da ima muda da preuzme sve u svoje ruke

Vjeruješ li mi da su mi se zgadila ta imena koja si nabrojao. Ne jer su nešto loše rekli ili uradili, već mi je preko glave koliko ih se prizivalo i ništa na kraju.

Uvijek ista imena se vrte. Mislim ne bih imao ništa protiv ni da dođu ako bi imali neki plan, ali yebo više uvijek iste...Kako volimo vraćat igrače, tako plačemo.i za bivšim upravama i trenerima.

Najviše bih volio neke nove koji nisu nikako povezani ni sa jednom bivsom strukturom pa da im ne moze niko spocitavat da su amarovci, misketovci itd.

Ali, naći neke nove koji su uz to sposobni, imaju plan i program i voljni da budu na čelu kluba je ravno čudu. Jedino ako novo rukovodstvo skupštine nema neki prijedlog novog UO za koji ne znamo.
Mi smo nevjerovatni,samo daj ista imena u krug iako su mnogi od tih ucestvovali u ovome sto imamo sad,ali samo daj nekih povratnika :urnebes:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 27 apr 2021, 01:09

braco je napisao/la:
27 apr 2021, 00:56
1921boy je napisao/la:

Ne znam šta da ti kažem stvarno ....

Šta se desilo sa planom Gredića i Vukotića prije izbora Cerića ? Da li je bio miniran od strane skupštine odnosno pojedini ljudi ili plan uopšte nije postojao ?

Ja sam zato da probamo nešto novo, svježu krv, mlade, ambiciozne privrednike ljude od struke koji poznaju materiju i koji će se uhvatit u koštac sa problemom.

Ali tu je i najveća dilema šta ako se desi još jedan kiks sa izborom UO,NO i predsjednika kluba ? Da opet gledamo 6.mjeseci bez plata, rezultata sa još većom dubiozom ?
To je ključna stvar zato kažem da je naredni izbor ključan ili pobjednik ili pokojnik nema treće opcije.

Ne naginjem ni na čiju stranu tu sam zbog Želje samo i jako me boli ovo što se dešava kao i mnoge od nas ?

Ko god dođe dobit će podršku kao i svaki put do sad ali taj neko mora imati veliki mozak, plan i ideju kako da upumpa novac preko sponzora, privrednika bez prodaje pomoćnog uz saniranje dugova, reorganizaciju kluba, omladinskog pogona i prvog tima a najvažnije je da ima MUDA da preuzme klub u ovakvom stanju zato pitam za mišljenje ostalih
Rodjeni su pitarske picke!

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 27 apr 2021, 01:25

Pod hitno omoguciti investitorima ulazak, radite sve sta je potrebno da do toga dodje, ako Ceris kaze da se treba temeljita invetura ekonomije uraditi, da sve bude crno na bijelo, i investitori imaju uvid u stanje...tek onda trebamo da vidimo Cerica na djelu da upregne sve svoje kontakte iu dovede nesto...a dok to ne uradimo nemozemo ocekivati ni od Cerica da dovede investitora.

prvo treba uslove steci pa tek onda dovoditi, a mi sve nesto na ho ruk ocekujemo, nikakve revizije, nigdje ista, da samo bahne na vrata investitor i kaze jao kako su vam fine okice hocu da dadnem u zelju milione zato sto imate fine okice :lol:

nema dzabe ni ko stare babe drugovi moji....nego ovaj Cernica treba da maximlno se potgrudi da sto prije se to odradi, i ne odugovlavi vise...umjesto da se sastaju svaki dan zbog ove alarmante situacije oni svako mjesec dana pomalo se sastanu i jos i prekinu zbog nemanja kvoruma...pa i puz bi prije stigao do cilja nego ovi ubrzali procese.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 27 apr 2021, 01:33

I Tango Sojic bi nesto doveo klubu, a ovo ubleha nije u stanju marku da privuce. Covjek obecao generalnog i zlatne sponzore, bilo je na N1 televiziji kad je tek dosao, a nije u stanju obicnog sponzora da nadje. O kakvim mi investitorima pricamo cojvece, kad nije u stanju dosta jednostavni zadatak od toga.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 27 apr 2021, 02:57

https://postlmg.cc/pph7SwrC

gledaj ti sta su nama u klub doveli i ljudi kazu pa nije do kvaliteta haha,ovaj bi naucio odigrati da je primio platu :urnebes: :urnebes:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Roki12
Kontakt:

Post Postao/la Roki12 » 27 apr 2021, 04:05

Bogičeviću vrati se,Messi si za ove trenutne :lol:
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka trbini ugledat ćeš tamo mene....!

S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI !!!!!
1921-2021
Izet Nanić !

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 27 apr 2021, 09:04

Tolko sam ljut da bi se tuko svaki dan samo da izbacim bjes iz sebe.A nemogu se tuc jer sam ostario tj dobio bi mare.Zelju mi nedirajte jer to mi je famelija.Cericu kad smo mi mangupi bili nemoj nama tih providnih supljaka idi prosipaj levatima po Londonu stipu nas hljeba ti.Izazivas raju bezveze.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 27 apr 2021, 09:48

Sve sami majstori za indirekte, to jest samo suplja prica. Kakva drzava, kakvi navijaci, takav I Zeljo. Da iko od nas ovdje qrcu valja nebi ovdje palamudili, vec bi radili za klub.

Ja prvi priznajem, nemogu meda, ali mi opet krivo....

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 27 apr 2021, 10:13

Smjena generacija, kako na terenu, tako i u upravljackim strukturama je neminovna.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 27 apr 2021, 11:02

** piše da će navodno Kaljanac suditi na derbiju.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 27 apr 2021, 11:08

Željezničar je u samom vrhu po broju simpatizera. Nakon 1. aprila 2017. godine, kada je legendarni Ivica Osim svečano otvorio novoizgrađenu istočnu tribinu stadiona Grbavica sa 4.266 sjedećih mjesta, kapacitet popularne Doline ćupova se povećao na 13.449 sjedećih mjesta. Samo polusezonu ranije u devet domaćih utakmica

Želju je, prema zvaničnim podacima NSBiH, gledalo 49.000 navijača (prosječno 5.444 u devet domaćih utakmica). To je 392.000 KM ako je prosječna cijena osam KM. Naravno, nije svaka utakmica donosila istu zaradu, ali prema nekim podacima, u kasu Plavih u određenom periodu samo od karata po jednom mjesecu stizalo je od 70.000 do 120.000 KM. Riječ je o novčanim sredstvima kojima se značajno mogu pokriti troškovi za plate.
Neki portal racunao otprilike koliko su klubovi nasi izgubili sto nema publike.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

adnan1921
Kontakt:

Post Postao/la adnan1921 » 27 apr 2021, 11:21

braco je napisao/la:
27 apr 2021, 11:02
** piše da će navodno Kaljanac suditi na derbiju.
hoće li se sad oglasit bordo **** zbog delegiranja zna li se šta ? 😁😁

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 27 apr 2021, 11:24

LjoZee je napisao/la:
27 apr 2021, 11:08
Željezničar je u samom vrhu po broju simpatizera. Nakon 1. aprila 2017. godine, kada je legendarni Ivica Osim svečano otvorio novoizgrađenu istočnu tribinu stadiona Grbavica sa 4.266 sjedećih mjesta, kapacitet popularne Doline ćupova se povećao na 13.449 sjedećih mjesta. Samo polusezonu ranije u devet domaćih utakmica

Želju je, prema zvaničnim podacima NSBiH, gledalo 49.000 navijača (prosječno 5.444 u devet domaćih utakmica). To je 392.000 KM ako je prosječna cijena osam KM. Naravno, nije svaka utakmica donosila istu zaradu, ali prema nekim podacima, u kasu Plavih u određenom periodu samo od karata po jednom mjesecu stizalo je od 70.000 do 120.000 KM. Riječ je o novčanim sredstvima kojima se značajno mogu pokriti troškovi za plate.
Neki portal racunao otprilike koliko su klubovi nasi izgubili sto nema publike.
Eto ti moj @ljoze.

70 ili 120k puta 7,8 mjeseci. Mi na 0. Ali, avaj.
Željezničar za život cijeli!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 27 apr 2021, 11:35

Korona je prekinula prošlo prvenstvo prije više od godinu dana. Svima je jasno bilo da ćemo mi kao klub sa najvećom posjetom biti i najviše zakinuti novčano praznim tribinama i neigranjem utakmica. Za godinu dana niko u klubu nije napravio niti jedan potez koji bi možda omogućio neku promjenu u poslovanju, neki novi model, nešto. Niko živ ne zna do kada će ovo biti, jučer čitam neke medije koji najavljuju četvrti val na jesen, koji će biti opak kao i ovaj treći.
Stvari se u biznisu i sportu mijenjaju u hodu, nas očekuje sezona bez Evrope i transfera, ne poduzmemo li određene korake već sutra budućnost nam je vrlo upitna.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 27 apr 2021, 11:44

I mi navijaci nosimo dio krivice, bila je opcija vise puta da se kupe karte iako se ne moze na stadion pa da se na takav nacin pomogne klubu. Ali ljudima je nazalost bilo mrsko. Znam da se ne mozes osloniti na ovo, ali eto mogli smo bolje na konkretan nacin sami nesto uciniti. A i tada nazalost je bilo dosta opakog spinovanja od strane drugih klubova, ali i iz vlastitih redova, kao eto sramota pomoci klubu, sadaka klub i slicno.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 27 apr 2021, 12:06, ukupno mijenjano 1 put.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 27 apr 2021, 11:59

Tristan10 je napisao/la:
27 apr 2021, 11:44
I mi navijaci nosimo dio krivice, bila je opcija vise puta da se kupe karte iako se ne moze na stadion pa da se na takav nacin pomogne klubu. Ali ljudima je nazalost bilo mrsko.
Snosimo naravno, a baš zbog toga se trebalo nešto poduzeti. Da se razumijemo, svjesni su toga bili i u klubu, od skupštine iz januara 2020. kada je Čengić govorio o reformskoj skupštini, pa je rahmetli Džubur isto ponovio na ljeto 2020. kada je u intervjuu za sport jedan rekao da se moramo okrenuti investitorima, opet je to ponovio Čengić početkom ove godine, a jučer i Cernica. Za godinu i po dana nije se napravio niti jedan korak u tom pravcu. I dalje imamo 50 filadendrona u Skupštini, u upravi stoje isti ljudi, sa dodatkom londonske ublehe, pričamo o tome kako se treba mijenjati a ništa ne mijenjamo.

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 27 apr 2021, 14:59

Dejan1921 je napisao/la:
27 apr 2021, 11:59
Tristan10 je napisao/la:
I mi navijaci nosimo dio krivice, bila je opcija vise puta da se kupe karte iako se ne moze na stadion pa da se na takav nacin pomogne klubu. Ali ljudima je nazalost bilo mrsko.
Snosimo naravno, a baš zbog toga se trebalo nešto poduzeti. Da se razumijemo, svjesni su toga bili i u klubu, od skupštine iz januara 2020. kada je Čengić govorio o reformskoj skupštini, pa je rahmetli Džubur isto ponovio na ljeto 2020. kada je u intervjuu za sport jedan rekao da se moramo okrenuti investitorima, opet je to ponovio Čengić početkom ove godine, a jučer i Cernica. Za godinu i po dana nije se napravio niti jedan korak u tom pravcu. I dalje imamo 50 filadendrona u Skupštini, u upravi stoje isti ljudi, sa dodatkom londonske ublehe, pričamo o tome kako se treba mijenjati a ništa ne mijenjamo.
Kupovala je raja karte i to u ogromnom broju, koje je kriv upravi koja je nespobna da donesem bilo kakav dinar u klub. Cuj navijaci krivi hahahah
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

Pushko92
Kontakt:

Post Postao/la Pushko92 » 27 apr 2021, 15:08

Tristan10 je napisao/la:
I mi navijaci nosimo dio krivice, bila je opcija vise puta da se kupe karte iako se ne moze na stadion pa da se na takav nacin pomogne klubu. Ali ljudima je nazalost bilo mrsko. Znam da se ne mozes osloniti na ovo, ali eto mogli smo bolje na konkretan nacin sami nesto uciniti. A i tada nazalost je bilo dosta opakog spinovanja od strane drugih klubova, ali i iz vlastitih redova, kao eto sramota pomoci klubu, sadaka klub i slicno.
Zna li se koliko karata je kupljeno za utakmicu protiv Sarajeva?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, Lokomotifa, Mana i 276 gostiju.