U nikad goroj atmosferi docekujemo derbi koji nam rezultatski nista ne znaci. Ali derbi kakv god da je, derbi je. Mi trebamo odigrati muski i pametno, na pobjedu, mada sam zaboravio kako je to nekoga pobijediti
Uopste me ne zanima ko ce biti prvak. Barem mi sa cistom i pragamticnom stogodisnjom filozofijom i idejom ne treba da nasjedamo na price kompleksasa i malogradjana koji drugima zele neuspjeh. Ustvari, volio bih da sva tri kluba pa i Sarajevo bude prvo ispred Borca jer su napravili javasluk od takmicenja i dok se ne pojavi VAR nece stati. A dotad ako uzmu 2 titule i upumpaju milione bice kasno. Na tu foru se ide. Neka je stid Adisa Mulahasanovica, Gigovica, Njegomirovica, Pilava, Durica, Turudica...
Mozda se to nekim nece svidjet, ali trebamo podrzati Sarajeva u borbi protiv lopovluka. Oni su se nama smijali, nasladjivali, janjad okretali, vristali kod penala u Bijeljini, ali citava kosevska filozofija jos od 1946. je vezana za sistemsko unistavanje Zeljeznicara (zato nam jesu interesantni), ali mi nismo ta prica i nismo nikad bili. Nama nije najveci uspjeh poraz rivala od Videotona ili Dinine parole po carsiji da komsiji crkne krava dok smo harali. Meni je zao ostalih klubova koji su postali taoci Vice i Borca, ovog javasluka. Tome treba stati u kraj. Mi posteno, a titula nek ide bilo kome.