FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- TMmanija2012
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Mi smo dosli u onu fazu kroz koju su prolazili Sloboda,Sarajevo i Čelik . Jedino su kone imale srecu da nadju nekog investitora da ih cupa iz krize ,Sloboda i Celik morali su u nizi rang i ne vidim neku blistavu buducnost jer nema ljudi sa vizijom, zive na sadaki grada.
Nas mogu iscupati ljudi koji imaju neke veze sa mocnim ljudima , ovo sto je Badzak radio ili Amar bila je slamka spasa mada ona polako puca.
Ono sto moramo uraditi naci nove ljude koji zele raditi, nove ljude ubaciti u skupstinu koji zele dobro klubu, mjenjati statut kluba jer to je jedini nacin opstanka.Vjerovatno ce se morati prodavati imovina ( pomocni teren) , ako vec to radimo treba uraditi transparentno , neki tim ljudi napraviti da kontrolisu tu prodaju i da se novac usmjeri u spas kluba.
Ja od pocetka nisam bio za dovodjenje Sliskovica,Nalica ili bilo kojeg drugog trenera sa strane jer sezona je izgubljenja i nije bilo smisla dovoditi nekog trenera pored nasih iz omladinskih pogona.Rezultat bi bio u najgorem slucaju isti.
Hajmo zaboraviti na "dnk" ili "legenda" kluba , svi su oni dobro naplatili od naseg Zelje. Ako ima nekog duga uredno svi traze svoju lovu,ali ja ocekujem od covjeka koji naplacuje svoje usluge da ima neki rezultat.Kod nas je glavna politika u klubu malo se "igraju Kluba" nabij dug i razgule i nikome ne podnose racune.
Ovi sto sjede u skupstinama ili upravi ako su nam oni samo brojka ili klimaci glavom nekim klanovima takvi nam ne trebaju.Da li mozemo naci ljude sposobne , ja mislim da mozemo. Imali smo mi uvijek sposobnih ljudi ,ali sad su nam najpotrebniji.
Ja da sam trenutno igrac Želje bilo bi me sramota traziti neku platu.Toliko o igracima i njihovim platama.
Nas mogu iscupati ljudi koji imaju neke veze sa mocnim ljudima , ovo sto je Badzak radio ili Amar bila je slamka spasa mada ona polako puca.
Ono sto moramo uraditi naci nove ljude koji zele raditi, nove ljude ubaciti u skupstinu koji zele dobro klubu, mjenjati statut kluba jer to je jedini nacin opstanka.Vjerovatno ce se morati prodavati imovina ( pomocni teren) , ako vec to radimo treba uraditi transparentno , neki tim ljudi napraviti da kontrolisu tu prodaju i da se novac usmjeri u spas kluba.
Ja od pocetka nisam bio za dovodjenje Sliskovica,Nalica ili bilo kojeg drugog trenera sa strane jer sezona je izgubljenja i nije bilo smisla dovoditi nekog trenera pored nasih iz omladinskih pogona.Rezultat bi bio u najgorem slucaju isti.
Hajmo zaboraviti na "dnk" ili "legenda" kluba , svi su oni dobro naplatili od naseg Zelje. Ako ima nekog duga uredno svi traze svoju lovu,ali ja ocekujem od covjeka koji naplacuje svoje usluge da ima neki rezultat.Kod nas je glavna politika u klubu malo se "igraju Kluba" nabij dug i razgule i nikome ne podnose racune.
Ovi sto sjede u skupstinama ili upravi ako su nam oni samo brojka ili klimaci glavom nekim klanovima takvi nam ne trebaju.Da li mozemo naci ljude sposobne , ja mislim da mozemo. Imali smo mi uvijek sposobnih ljudi ,ali sad su nam najpotrebniji.
Ja da sam trenutno igrac Želje bilo bi me sramota traziti neku platu.Toliko o igracima i njihovim platama.
Ne seri molim te,on prica kod smo mmf a nas predsjednik jos nije vidio kako izgledaju prostorije klubaRivaldinho je napisao/la: ↑26 apr 2021, 12:13Mozda se nismo dobro razumjeli, da probam približiti.SudoHusika je napisao/la: ↑26 apr 2021, 12:03Joj gospodara mi pa ovo više nije humano. E čuj 200 miliona km za 5 godina tito te **** mrtvi.
@KANA pomagaj vidi Rivalda zlatne lopte što je predstavio plan i program
u FCS je u posljednih 6 godina slupano CCA 50 miliona ( 10 miliona u saniranje dugova) i 40 milina u operativni igrački kadar.
Povrat u istom periodu je bila nekih 12 miliona. Dubioza cirka 30 miliona. Pričamo o klubu ni glave ni repa.
E sada, kad kažem/lupim 200 miliona, 75% troskova bi išlo na novi stadion a ostalih 25% na operativno funkcionisanje kluba upravo vodeći se brojevima za naš standard koje je postavilo recimo FCS.
Da bi bili dominantni narednih 5 godina mi moramo obezbjediti budžet od 9 do 11 miliona godišnje (što je smiješno u EU ekvirima i dalje) kad to pomnožiš sa 5 dodjemo na cirku od 50 miliona za 5 godina.
Kad od 200 oduzmeš 50, ostaje ti nekih 150 za stadion.
Naravno ovo je toliko grubo kao i inicijalni post, ali je to suština tranzicije.
Ako nam je perspektiva od danas do sutra, to je nešto sasvim drugo. Dovoljno je iko pismen da prođe kroz knjige i na osnovu trenda zaključi gdje ćemo biti za 5 godina.
Toliko
-
- Kontakt:
Nije njemu do tematike vec mu furka malo zoom meeting, frizurica, odijelo, prosut par onih svojih fraza, zadovoljit ego i vozdra.
Kakvog sarlatana smo doveli, pa sve i jedan forumas je ozbiljniji kandidat za predsjednika.
Kakvog sarlatana smo doveli, pa sve i jedan forumas je ozbiljniji kandidat za predsjednika.
Nece Ceric jer je u hotelu taj sastanak. Pise ili predsjednik ili direktor. Nurko, ako se odazoves prvo otkaz daj pa idi. Cisto da ne ides kao nas predstavnik.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
elevenblues je napisao/la: ↑26 apr 2021, 14:38Nije njemu do tematike vec mu furka malo zoom meeting, frizurica, odijelo, prosut par onih svojih fraza, zadovoljit ego i vozdra.

nasa noc traje danima
https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g
https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g
Nurko pamet u glavu, sa njima ni u dzamiju
-
- Kontakt:
Naletio sam na ovaj tekst, nisam siguran za izvor tako da moze biti da nije relavantan.LjoZee je napisao/la: ↑26 apr 2021, 14:03Gdje to pise yebem mu tetku?zeljodogroba je napisao/la: ↑26 apr 2021, 14:03Evo izgleda Cera prihvatio poziv kona za ovaj sastanak![]()
![]()
Bojo je odigrao dobro jucer prvo poluvrijeme. Racunajuci prijateljsku prosle sedmice 3 gola dao. Gasal me malo iznenadio. Ocekivao sam vise od njega, a on ko Veselinovic prije. Naniza dva, tri igraca, udje u 16 i zabije se u 4 igraca. Dje si bio, sta si radio - nista. Ali, da se trudio, trcao to jeste.
"Tokom jučerašnjeg dana i predsjednik FK Željezničar Samir Cerić je potvrdio da je spreman na razgovor, te da će prihvatiti poziv. Prethodnih dana je i predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić u svojim istupima rekao da se mora nešto pod hitno mijenjati ili da se prvenstvo proglasi neregularnim."
Mater ti yebem Ceriću i svakom onom ko se odazove
Što vi niste sazvali pa da vidite ko će se vama prikljuciti i ucestvovati uhljupi bi prvi sigurno
Ko god se odazove odmah neka kupi prnje odmah pa makar to bio i moj otac
Yebli vam oni mater
Kad su nas krali smijali se jer su bili gurani na sve moguće strane a sad kad Borac treba da bude prvak i kad ih karaju onda se žali,buni piši uefi ...
Gol protiv uhljupa, penal u Tuzli protiv nas, penal za nas protiv TC na Grbavici, dva penala protiv Olimpika za nas. Samo ovo proljeće da ne pričam od prije sve šta je bilo.
Pa onda da ne pričam gdje su svršavali na prekid sezone a dogovoreno sve a sad kad je Vico poceo stavljati i šteliti sad je smećar, izdajica.
Vodi nama,kuju i hadziju kući pa sastančite **** prodane
Što vi niste sazvali pa da vidite ko će se vama prikljuciti i ucestvovati uhljupi bi prvi sigurno
Ko god se odazove odmah neka kupi prnje odmah pa makar to bio i moj otac
Yebli vam oni mater
Kad su nas krali smijali se jer su bili gurani na sve moguće strane a sad kad Borac treba da bude prvak i kad ih karaju onda se žali,buni piši uefi ...
Gol protiv uhljupa, penal u Tuzli protiv nas, penal za nas protiv TC na Grbavici, dva penala protiv Olimpika za nas. Samo ovo proljeće da ne pričam od prije sve šta je bilo.
Pa onda da ne pričam gdje su svršavali na prekid sezone a dogovoreno sve a sad kad je Vico poceo stavljati i šteliti sad je smećar, izdajica.
Vodi nama,kuju i hadziju kući pa sastančite **** prodane
Rodjeni su pitarske picke!
- MocMahale444
Znas koliko Dzeku interesuje Željo

Tu pricu odma halali.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
- MocMahale444
Ceric mora ici sto prije kad se god pojavi njegovo ime on nas bruka.
Znas kad bi se oni nama odazvali
ljudi nas ismijavaju.
Znas kad bi se oni nama odazvali

- MocMahale444
Proljetna tabela Premijer lige: Borac najbolji, Željezničar najlošiji
Hvala
Hvala

-
- Kontakt:
ma najzalosnije je sto smo mi od ekipa: olimpik, mladost, krupa, sloboda, radnik izgubili ukupno 21 bod... o cemu pricamo? ne zasluzujemo nista
Kakav je debil Cerić, on ce se fakat i odazvati na onu vijetnamsku sprdnju 

Cuj Dzeko lik nije milijarder niti multimilioner da moze financirati klub imate li vi ljudi imalo mozgaMocMahale444 je napisao/la: ↑26 apr 2021, 15:32Znas koliko Dzeku interesuje Željoono bas mu je vezan, ne samo Dzeku nego 99% nasih igraca koji su nesto ili bili nesto.
Tu pricu odma halali.
- MocMahale444
JokBecker1 je napisao/la: ↑26 apr 2021, 15:57Cuj Dzeko lik nije milijarder niti multimilioner da moze financirati klub imate li vi ljudi imalo mozgaMocMahale444 je napisao/la: ↑26 apr 2021, 15:32Znas koliko Dzeku interesuje Željoono bas mu je vezan, ne samo Dzeku nego 99% nasih igraca koji su nesto ili bili nesto.
Tu pricu odma halali.
-
- Kontakt:
MocMahale444 je napisao/la: ↑26 apr 2021, 15:58JokBecker1 je napisao/la: ↑26 apr 2021, 15:57Cuj Dzeko lik nije milijarder niti multimilioner da moze financirati klub imate li vi ljudi imalo mozgaMocMahale444 je napisao/la: ↑26 apr 2021, 15:32
Znas koliko Dzeku interesuje Željoono bas mu je vezan, ne samo Dzeku nego 99% nasih igraca koji su nesto ili bili nesto.
Tu pricu odma halali.

Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Imamo strašnog psihologa.Toliko im je unio samopuzdanja da na terenu liče na 11 mučenika Boko Harama.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
To je to. Hoce ovi iz Sarajeva da prekriju svoj nerad, greske, probleme sta god sazivajuci sastanke, pisajuci saopstenja. I ovi nasi kao trebaju da im pomognu u tome.
Bolje je nasima da se ne kriju iza sudija sad nego izadju javno i priznaju odgovornost za nerad. Sta su uradili od ekipe. Gledam jucer "Iza mreze" i kadar kad se utakmica zavrsila pola igraca place, pola gleda u jednu tacku, pola mlati glavom od soka. Sliskovic isto na press-u. Razyebali sve sto se moglo razyebati.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
-
- Kontakt:
Preko 80 milliona maraka nisu multimilioni?Becker1 je napisao/la: ↑26 apr 2021, 15:57Cuj Dzeko lik nije milijarder niti multimilioner da moze financirati klub imate li vi ljudi imalo mozgaMocMahale444 je napisao/la: ↑26 apr 2021, 15:32Znas koliko Dzeku interesuje Željoono bas mu je vezan, ne samo Dzeku nego 99% nasih igraca koji su nesto ili bili nesto.
Tu pricu odma halali.
- MocMahale444
Jašta, halaliti sudijama i savezu. Ipak nas nisu krali godinama.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.