FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Rivaldinho
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rivaldinho » 26 apr 2021, 12:04

Dejan1921 je napisao/la:
26 apr 2021, 10:25
samoposmatram je napisao/la:
26 apr 2021, 10:01
Nepostoji kupac za Zelju u ligi koja nema ozbiljnog igraca za prodaju. "Najbolji" igrac vodeceg kluba je Stojan "Baba" Vranjes! Skauti Zvezde i Partizana gledaju da ga dovedu na kraju sezone...

Tesko da ce Dzeko svoje pare ulagati u Zeljeznicar. Da je imao namjeru vec bi bio vlasnik.

Reformirati klub po stavu koliki ti je krevet toliko se i pruzis.
Jedino ispravno trenutno. Uraditi reviziju, ogoliti sve do kosti, zaboraviti na trofeje i Evropu i krenuti u operaciju spašavanja kluba. Čarobnog štapića nema, neko ko bi došao i dao svoj novac ne postoji. Mi kao navijači treba da stanemo uz to, jer je to jedina opcija da naš klub izađe iz totalne dubioze u kojoj je trenutno.

Zanima me (moguće da nisam upoznat) postoji li klub uz kojeg stoje samo navijači i koji su zadovoljni sa apetitima obzirom na tradiciju.
Druga stvar, postoji li ijedan klub da se samo uz pomoć navijača obhrvao velikim kapitalističkim monstrumima ( političke klubove Zvezdu a i Dinamo u nekoj mjeri isključujem iz ovog segmenta)

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 26 apr 2021, 12:05

Ma ovo je Thor napravio profil da nas handri, nema drugog objašnjenja.
Željezničar za život cijeli!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 26 apr 2021, 12:08

SudoHusika je napisao/la:
26 apr 2021, 12:05
Ma ovo je Thor napravio profil da nas handri, nema drugog objašnjenja.
Da bog sačuva...

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 26 apr 2021, 12:12

Gdje su i šta rade uhljupi zvani igrači, stručni štab, uprava, predsjednik?
💩💩

Rivaldinho
Kontakt:

Post Postao/la Rivaldinho » 26 apr 2021, 12:13

26 apr 2021, 12:03
Joj gospodara mi pa ovo više nije humano. E čuj 200 miliona km za 5 godina tito te **** mrtvi.

@KANA pomagaj vidi Rivalda zlatne lopte što je predstavio plan i program
Mozda se nismo dobro razumjeli, da probam približiti.

u FCS je u posljednih 6 godina slupano CCA 50 miliona ( 10 miliona u saniranje dugova) i 40 milina u operativni igrački kadar.
Povrat u istom periodu je bila nekih 12 miliona. Dubioza cirka 30 miliona. Pričamo o klubu ni glave ni repa.

E sada, kad kažem/lupim 200 miliona, 75% troskova bi išlo na novi stadion a ostalih 25% na operativno funkcionisanje kluba upravo vodeći se brojevima za naš standard koje je postavilo recimo FCS.
Da bi bili dominantni narednih 5 godina mi moramo obezbjediti budžet od 9 do 11 miliona godišnje (što je smiješno u EU ekvirima i dalje) kad to pomnožiš sa 5 dodjemo na cirku od 50 miliona za 5 godina.
Kad od 200 oduzmeš 50, ostaje ti nekih 150 za stadion.

Naravno ovo je toliko grubo kao i inicijalni post, ali je to suština tranzicije.

Ako nam je perspektiva od danas do sutra, to je nešto sasvim drugo. Dovoljno je iko pismen da prođe kroz knjige i na osnovu trenda zaključi gdje ćemo biti za 5 godina.

Toliko

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 26 apr 2021, 12:18

Dejan1921 je napisao/la:
26 apr 2021, 11:56
sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
26 apr 2021, 11:51
MrkiMedo je napisao/la:
26 apr 2021, 11:48
Debakl na derbiju i hvala bogu sto smo skupili dovoljno bodova za opstanak
Nazalost iduce godine grcevita borba za opstanak. Ali ako navijaci budu na tribinama mislim da cemo opstat.
To će biti jako bitno. Povratak navijača na tribine i podrška klubu i igračima koji tada budu igrali za nas bez obzira na sve. Ne znam ko ulazi iz prve federalne i rs-a, kakva će konkurencija biti, ali uz zajedništvo, navijače na tribinama mislim da nećemo biti upitni kao premijerligaši i za sezonu 2022/23.
Nadam se brate a i vjerujem da cemo opstat, navijaci(pravi) bi trebali halalit 5,6,7 sezona da se ustabilizujemo i kad nam u svakoj pori kluba budu stabilni normalni ljudi koji zele dobro klubu kad ne bude finansijskih problema doci ce i titule, kupovi, evropa.. dotad radit na stabilizaciji kluba a mi navijaci moramo bit podrska bez zahtjeva i uslova kome god. A ako se ikad ustabilimo i neko opet to proba unistit ili slicno skinut mu glavu.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 26 apr 2021, 12:23

26 apr 2021, 12:18
Dejan1921 je napisao/la:
26 apr 2021, 11:51

Nazalost iduce godine grcevita borba za opstanak. Ali ako navijaci budu na tribinama mislim da cemo opstat.
To će biti jako bitno. Povratak navijača na tribine i podrška klubu i igračima koji tada budu igrali za nas bez obzira na sve. Ne znam ko ulazi iz prve federalne i rs-a, kakva će konkurencija biti, ali uz zajedništvo, navijače na tribinama mislim da nećemo biti upitni kao premijerligaši i za sezonu 2022/23.
Nadam se brate a i vjerujem da cemo opstat, navijaci(pravi) bi trebali halalit 5,6,7 sezona da se ustabilizujemo i kad nam u svakoj pori kluba budu stabilni normalni ljudi koji zele dobro klubu kad ne bude finansijskih problema doci ce i titule, kupovi, evropa.. dotad radit na stabilizaciji kluba a mi navijaci moramo bit podrska bez zahtjeva i uslova kome god. A ako se ikad ustabilimo i neko opet to proba unistit ili slicno skinut mu glavu.
Slažem se sve. Treba nam sada uprava koja će surovo realno sve da nam saspe u lice, bez obzira koliko to bolilo, da svoj plan ozdravljenja i da krenemo u taj proces. Navijači da daju podršku, uprava da nas redovno izvještava kako napreduje sanacija dugova. Ovo jeste proces koji može potrajati, ali ništa drugo nam ne preostaje.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 26 apr 2021, 12:31

Dejan1921 je napisao/la:
26 apr 2021, 12:23
26 apr 2021, 12:18
Dejan1921 je napisao/la:

Slažem se sve. Treba nam sada uprava koja će surovo realno sve da nam saspe u lice, bez obzira koliko to bolilo, da svoj plan ozdravljenja i da krenemo u taj proces. Navijači da daju podršku, uprava da nas redovno izvještava kako napreduje sanacija dugova. Ovo jeste proces koji može potrajati, ali ništa drugo nam ne preostaje.
Sve drugo bi bila lazna maska i nastavak dubioze dok se ne ugasimo. Ovako imamo sanse da se izvucemo samo ako dodje uprava koja ce nam sve realno reci. Rekao bi Jasku da postavi svoje ljude tu i da niko od njega ne ocekuje da daje pare iz svog djepa stalno ali da pocnu radit na saniranju dugova. Vjerujem da ce se i skupstinari zajedno sa upravom onda ukljucit da naprave plan i program vracanja dugova, i da se drzimo tog plana. Nadam se da ce ljudi sto prije shvatit da je to jedino sto nam preostaje. Kozmetika, tokeni, seyu.. nama to ne treba.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 26 apr 2021, 12:33

To je problem - imaš dugova ihihi i onda dovodiš skupa pojačanja, gonilaš igrače a nemaš pare da ih isplaćuješ samim time zadužuješ klub još više pozajmice, krediti itd.

Ali nema niko muda iz uprave da uradi reviziju poslovanja i kaže dug FK Željezničar Sarajevo iznosi ......... KM

Dugovi su sljedeći :
Prema igračima ....... KM
Prema stručnom štabu ........ KM
Prema dobavljačima ........ KM

Zbog toga previše maštamo da se opet u sljedećim godinama borimo za titule a situacije nije ni malo bajna ..

Bolje reci novi trener je Admir Adžem - nema rezultatskog imperativa cilj je sredina tabele eventualna borba za evropu ukoliko se ukaže prilika igrat ćemo sa našom djecom, juniorima gurati mlade igrače u prvi tim i uz par iskusnih da ne možemo ispasti i to ti je.

Dugovanja vraćati pomalo siguran da bi svi pristali na neki rok od dvije - tri godine da se potpiše da se pare vraćaju u određenim ratama i to.

A ne u klubu dubioza do dna klub, trener najavljuju ništa nije gotovo napadamo titulu a igračima duguješ četiri, pet plata.

Bolje reci ne očekujte ništa osim guranja mladih igrača i stabilizacije i reorganizacije kluba svi će to prihvatiti da se bidi koje zadužio, oštetio klub i za koji iznos, ko je davao svoje pare kao pozajmice, dizao kredite i ostalo.

Znači samo stabilizacija i transparentno jer će to svi podržati da se klub očisti od hamelja, talova i ostalih uhljupa koji gledaju samo svoj interes. Kad se to završi zabranit dotičnima da budu u skupštini ni okolo kluba možeš ući pogledat utakmicu kartu 5,10,15,20 km kupit i noga ništa više.

Zbog toga kažem da su one dvije titule bile ključne uzeo bi pare od LP, osvojio KUP, osvojio dvije titule popravio bi EU koeficijent ovako izgubiš licencu, ne igraš jednu sezonu evo sad opet nećeš igrat tako da kad slj. put izborimo evropu možemo opet očekivati Maccabi, Apolon i ostale velike klubove koji će nas razbiti.
Rodjeni su pitarske picke!

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 26 apr 2021, 13:13

Joj gospodara mi pa ovo više nije humano. E čuj 200 miliona km za 5 godina tito te **** mrtvi.

ma pusti to nego gdje je VeteranSA da kaze sta je bilo na tom sastanku novih i navijaca ,evo neka Vam on kaze nemoj da ja nista vise .

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 26 apr 2021, 13:15

KANA je napisao/la:
26 apr 2021, 13:13

ma pusti to nego gdje je VeteranSA da kaze sta je bilo na tom sastanku novih i navijaca ,evo neka Vam on kaze nemoj da ja nista vise .
Jel to imamo novu upravu na pomolu?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 apr 2021, 13:45

Gledaj sad one budale od naseg predsjednika kad se odazove u cetvrtak na ovaj poziv za sastanak od strane Sarajeva.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 26 apr 2021, 13:48

LjoZee je napisao/la:
26 apr 2021, 13:45
Gledaj sad one budale od naseg predsjednika kad se odazove u cetvrtak na ovaj poziv za sastanak od strane Sarajeva.
Treba mu hakovati zoom.
Željezničar za život cijeli!

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 26 apr 2021, 13:54

1921boy je napisao/la:
26 apr 2021, 12:33
To je problem - imaš dugova ihihi i onda dovodiš skupa pojačanja, gonilaš igrače a nemaš pare da ih isplaćuješ samim time zadužuješ klub još više pozajmice, krediti itd.

Ali nema niko muda iz uprave da uradi reviziju poslovanja i kaže dug FK Željezničar Sarajevo iznosi ......... KM

Dugovi su sljedeći :
Prema igračima ....... KM
Prema stručnom štabu ........ KM
Prema dobavljačima ........ KM

Zbog toga previše maštamo da se opet u sljedećim godinama borimo za titule a situacije nije ni malo bajna ..

Bolje reci novi trener je Admir Adžem - nema rezultatskog imperativa cilj je sredina tabele eventualna borba za evropu ukoliko se ukaže prilika igrat ćemo sa našom djecom, juniorima gurati mlade igrače u prvi tim i uz par iskusnih da ne možemo ispasti i to ti je.

Dugovanja vraćati pomalo siguran da bi svi pristali na neki rok od dvije - tri godine da se potpiše da se pare vraćaju u određenim ratama i to.

A ne u klubu dubioza do dna klub, trener najavljuju ništa nije gotovo napadamo titulu a igračima duguješ četiri, pet plata.

Bolje reci ne očekujte ništa osim guranja mladih igrača i stabilizacije i reorganizacije kluba svi će to prihvatiti da se bidi koje zadužio, oštetio klub i za koji iznos, ko je davao svoje pare kao pozajmice, dizao kredite i ostalo.

Znači samo stabilizacija i transparentno jer će to svi podržati da se klub očisti od hamelja, talova i ostalih uhljupa koji gledaju samo svoj interes. Kad se to završi zabranit dotičnima da budu u skupštini ni okolo kluba možeš ući pogledat utakmicu kartu 5,10,15,20 km kupit i noga ništa više.

Zbog toga kažem da su one dvije titule bile ključne uzeo bi pare od LP, osvojio KUP, osvojio dvije titule popravio bi EU koeficijent ovako izgubiš licencu, ne igraš jednu sezonu evo sad opet nećeš igrat tako da kad slj. put izborimo evropu možemo opet očekivati Maccabi, Apolon i ostale velike klubove koji će nas razbiti.
Ako.mislis pod ove mlade igrace nase juniore bolje da odmah kao celik krenemo iz kantonalne

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 26 apr 2021, 13:58

Od svih igrača kojima istiću ugovori, produžio bih sa Mešom, Ikićem i eventualno Bojom
Zadnja izmjena: Mamba21, dana/u 26 apr 2021, 14:39, ukupno mijenjano 2 puta.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 26 apr 2021, 14:03

Evo izgleda Cera prihvatio poziv kona za ovaj sastanak :rol: :rol:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 apr 2021, 14:03

zeljodogroba je napisao/la:
26 apr 2021, 14:03
Gdje to pise yebem mu tetku?
Mamba21 je napisao/la:
26 apr 2021, 13:58
Od svih igrača kojimanističu ugovori, produžio bih sa Mešom, Ikićem i eventualno Bojom
Bojo je odigrao dobro jucer prvo poluvrijeme. Racunajuci prijateljsku prosle sedmice 3 gola dao. Gasal me malo iznenadio. Ocekivao sam vise od njega, a on ko Veselinovic prije. Naniza dva, tri igraca, udje u 16 i zabije se u 4 igraca. Dje si bio, sta si radio - nista. Ali, da se trudio, trcao to jeste.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 26 apr 2021, 14:10

Kako se rijesiti ovog ped**a? Haj' sto nas ionako bruka cim zine, nego i vijetnamcima izlazi u susret, je*** mu oni masnicu.

Cunami87

Post Postao/la Cunami87 » 26 apr 2021, 14:11

LjoZee je napisao/la:
zeljodogroba je napisao/la:
Gdje to pise yebem mu tetku?
Mamba21 je napisao/la:
26 apr 2021, 13:58
Od svih igrača kojimanističu ugovori, produžio bih sa Mešom, Ikićem i eventualno Bojom
Bojo je odigrao dobro jucer prvo poluvrijeme. Racunajuci prijateljsku prosle sedmice 3 gola dao. Gasal me malo iznenadio. Ocekivao sam vise od njega, a on ko Veselinovic prije. Naniza dva, tri igraca, udje u 16 i zabije se u 4 igraca. Dje si bio, sta si radio - nista. Ali, da se trudio, trcao to jeste.
Govorio sam ja za juniore i Gasala,poneki bljesak i to je to.
Al eto trpio bi ga radi godina i sl.sezone.
💙Željo mi te volimo,kako god završio💙

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 26 apr 2021, 14:12

Tog cerica otjerati pod hitno, nema on pravo da sam odlucuju u ime kluba

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 52 gosta.