nažalost mnogi do sada nisu ustanovili da povratnici u velikoj mjeri nisu donijeli previse toga, evo od Kosorića, Bekrića, Lendrića, ranije Jahića, Bogičevića...itd da ne nabrajam, izuzet cu Stilića jer i dalje mislim da je majstor koji nema s kim igrati.Brkooo je napisao/la: ↑26 apr 2021, 04:02Napises solidan post i onda uprskas sa ovom rubrikom "vratiti" i "pokusati vratiti." Sta se treba desiti da skontas ne samo ti nego i drugi da Dujmovic nije golman za Zelju, da Dzenis Beganovic nije igrac za Zelju, da Dino Hasanovic nije igrac za Zelju, da Nermin Zolotic nije igrac za Zelju itd. (2021 je godina, ne moze zadnji vezni biti spor ko puz i okretan ko doner).
Razumijem da neko priziva povratnike poput Dzeke, Visce, Sehica, Hodzica itd ali da neko priziva Beganovica, Zolotica itd, e to fakat ne mogu da shvatim i ne mogu da vjerujem cak i u sali da neko moze takve prizivati opet u Zelju..
Forsiranje mladih igraca poput Bece, Muftica itd je gubljenje vremena i totalno lose za klub. Mozda je i trebalo da se desi da izgubimo opet od Olimpika da ljudi vide sta znaci kad forsiras pogresne mlade igrace(mislim na Muftica). Milion puta sam napisao kako je moguce da golman do juniora i u juniore dodje sa visinom metar i zilet i sa konstitucijom djeteta iz osnovne skole. Ima li bar 1 trener u omladinskoj skoli da kaze sine dzaba placas clanarinu bolje bi ti bilo da upises fakultet jer sa tom visinom i konstitucijom na golmanskoj poziciji nemas sta da trazis. Sto je jos zalosnije to nije prvi slucaj, u blizoj proslosti je pun autobus takvih golmana bio u nasem op..
Ja prvi jesam za forsiranje mladih igraca ali talentovanih mladih igraca koji imaju potencijal. To je bitna razlika od mnogih koji bi gurali mlade samo zato sto su mladi..
Ako mislimo ići nekim boljim, svjetlijim putevima, jedna od bitnijih stvari na kojoj moramo da poradimo je transfer politika, očito je da su se pravile ogromne greske, i to ne samo u ovome mandatu, vec i ranije, kad je znalo u 2 god po 40 igrača doći/otići.
Treba nam neko sa iskustvom na tom polju, treba nam SD koji će o tome voditi brigu sa sefom struke. AO nek ne bude opcija zbog mira u kući.
Ovako više NEĆE MOĆI!