FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

KONTRASVIH
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la KONTRASVIH » 26 apr 2021, 00:02

Da se prisjetimo jos samo jednom nase mega giga grupe i posmatraca najgoreg Zelje u historiji.

- Manijaci vi ste najveci krivci za sve ovo.
- Najgori Zeljo ali i najgora generacija Juga.
- Da ste reagovali na vrijeme kao vodilja svih navijaca ovo danas se ne bi desilo.
- Ne da jos uvijek niko ne reaguje, nego cete sutra objaviti na stranici da prodajete **** kais za 25 km. Boli vas **** za Zelju i rezultate. Ocigledno je da nesto znate sto svi mi normalni navijaci ne znamo. :sick:

- Vi ste srozali ime Zelje svojim posmatranjem :!:

Hvala :arrow:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Ritamreda
Kontakt:

Post Postao/la Ritamreda » 26 apr 2021, 00:08

KONTRASVIH je napisao/la:
26 apr 2021, 00:02
Da se prisjetimo jos samo jednom nase mega giga grupe i posmatraca najgoreg Zelje u historiji.

- Da ste reagovali na vrijeme kao vodilja svih navijaca ovo danas se ne bi desilo.
- Ne da jos uvijek niko ne reaguje, nego cete sutra objaviti na stranici da prodajete **** kais za 25 km. Boli vas **** za Zelju i rezultate. Ocigledno je da nesto znate sto svi mi normalni navijaci ne znamo. :sick:

Haj ne papi šabane jedan na javnom forumu o Manijacima, da imaš imalo mentaliteta i mozga nikad ovo nigdje ne bi napisao.
Jači od ratova, režima i partija !!!!

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 26 apr 2021, 00:10

Ritamreda je napisao/la:
26 apr 2021, 00:08

Haj ne papi šabane jedan na javnom forumu o Manijacima, da imaš imalo mentaliteta i mozga nikad ovo nigdje ne bi napisao.
:salut:

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 26 apr 2021, 00:18

Ritamreda je napisao/la:
26 apr 2021, 00:08

Zbog cega ne bih ? Jer je nazalost sve ovo sto sam napisao istina ?
E cuj mentaliteta, citava drzava nam se smije a svi gledamo kako nam klub sve dublje i dublje tone. Nemoj mi samo o mentalitetu, nego suti i ti i trpi kako te svi karaju na sve moguce nacine.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 26 apr 2021, 00:20

Početak našeg kraja, šta li im je ovaj u glavu utuvio pa da ko iz Jagomira nam igrači dolaze na utakmice :rol:

slika

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 26 apr 2021, 00:23

braco je napisao/la:
26 apr 2021, 00:20
Početak našeg kraja :rol:

Šta li im je ovaj u glavu utuvio pa da ko iz Jagomira nam igrači dolaze na utakmice :rol:

slika

Napisao je neko poslije tuzle treba i remziji psiholog. Pa yebote dovedes psihologa nakon solidne polusezone da bi u narednih 8 kola uzeo 4 boda.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

united1337
Kontakt:

Post Postao/la united1337 » 26 apr 2021, 00:56

slika

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 26 apr 2021, 00:56

braco je napisao/la:
26 apr 2021, 00:20
Početak našeg kraja, šta li im je ovaj u glavu utuvio pa da ko iz Jagomira nam igrači dolaze na utakmice :rol:

slika
:bow:
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 26 apr 2021, 01:04

Kako je krenulo uskoro će i Remziji trebati psiholog.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 26 apr 2021, 01:10

Arvid je napisao/la:
26 apr 2021, 01:04
Kako je krenulo uskoro će i Remziji trebati psiholog.
treba remziju prijavit kakvoj inspekciji da mu provjeri diplomu :lolno: :lolno: :lolno:

kao da nas je motivisao bakir izetbegovic glavom i bradom :angel: :mrgreen:

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 26 apr 2021, 01:17

:urnebes: :urnebes:
@igrajlopte 🐦

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 26 apr 2021, 01:24

Remzija=Dejo :rol:
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 26 apr 2021, 01:53

Remzija koristan ko Fazlija,sve zivo fulio.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 26 apr 2021, 02:46

Druze zasto ovo pises? Sta su mogli Manijaci??
Cuj vi ste krivi :facepalm:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 26 apr 2021, 03:04

Meni i dalje nije jasno šta se desilo sa ekipom koja je na polusezoni bila druga i gdje smo pitare nadigrali definitivno gdje nam je poništen čist pogodak.

I onda od jednom se dešava nagli pad i psihološki i fizički i rezultatski.

Nešto drugo ne štima - nisu samo financije i (ne)kvalitet
Već nešto treće a šta i dalje mi nije jasno šta.

Naši problemi počinju onda kada gubimo dvije "dobijene" titule gdje nam je trebalo samo 6 bodova (u obje sezone po pobjeda - protiv Sarajeva i protiv Zrinjskog)

Hoću da se osvrnem na sezonu 15/16 kada smo potrošili velike legende Željezničara - Odovića i Čapljića gdje su otjerani kao najveći krivci za rezultate i igru u toj sezoni.

Beganović - Bajić - Memija - Hadžiahmetović - Kjosevski - Sadiković - šef struke Odović

Da se dotaknem naših "talenata" koji su izašli iz naše škole fudbala :

Džeko - Roma
Beganović - Sloboda
Bajić - Ascoli
Memija - Varaždin
Hadžiahmetović - Konyaspor
Kjosevski - Velež
Sadiković - Cracovia
Čolić - Budejovice
Hodžić - Kasimpaşa
Svraka - Zvijezda 09
Višća (smatram ga našim iako je doveden iz Budućnosti) - Baskişehir
Hajradinović - Kasimpaşa
Zolotić - Casa Pia
Cocalić - Panetolikos
Šehić - Konyaspor
Štilić - Željezničar
Šabanadžović - AEK (posudba kod nas)
Hasanović - Velež
Hajdarević - Boluspor
Zubanović - Velež

Evo ako neko ima tačne informacije da se izračunaju koliko smo novca zaradili sa prodajom ovih igrača.

Kjosevski - Čolić - Hasanović - Svraka - Beganović oni su otjerani ili su otišli za džabe !

I onda se pitamo zašto treba gurati mlade igrače koliko smo para inkasirali na ove transfere i koliko ćemo od sljedećih prodaja i transfera !

Kad smo gurali ove igrače slična je situacija bila borba za evropu , malo borba za titulu , osvajanje kupa, od 2013 pa nadalje do 2016 sušne godine bez trofeja sa mladim igračima djecom i par iskusnih za evropu se redovno borili i stabilizirali financije i pomalo izgrađivali stadion i tako ...

Veliku grešku učinili kad smo Adžema otjerali !
Te sezone smo igrali najbolji fudbal u ovoj kaljugi od lige, 3x dobili pitare i osvojili KUP ali i izgubili titulu. Adžem je jedini trener sa kojim smo osvojili jedini trofej još od Amarove ere.
Igrali najbolji mogući fudbal, jednostavno fino, za oko i za navijače veoma atraktivno, gurali mlade igrače.

Kad se sjetim samo 3x pitara, 3x Širokog - golovd Žerića i Šabanadžovića za pobjedu u 90+.

Po meni je potrebno da mi sagledamo našu realnost a to je da smo trenutno u dugovima do vrata možemo mazati oči i govoriti nije tako gdje će se nakon dvije pobjede sve zaboraviti baš kao i sada financije, dugovanja plata i ostalo u drugom planu a u prvom planu rezultatska kriza !

Niko ne kaže da i prije nije bilo ovako ali je pažnja sa financijske situacije preusmjerena na rezultat jer smo gradili stadion i pobjeđivali dok je u drugom planu bile financije i kod prijašnjih su plate kasnile ali se nije pričalo o tome.

Nadam se da će se pronaći pravi ljudi koji će uraditi reorganizaciju skupštine (potjerati one koji ne prisustvuju skupštinama i koji miniraju svaki korak ; otjerati postojeći UO Cerića i kompaniju koji nije donio ništa za 5. mjeseci)

Na čelo kluba postaviti mlade, ambiciozne ljude koji su sposobni da urade reorganizaciju skupštine, UO i NO - stručnog štaba i ekipe.

Uraditi reviziju klubskog poslovanja i javno prezentirati navijačima koliko iznosi dug FK Željezničara i prema kome !

To je jedini način da se klub očisti od hamelja i ublehaša koji su tu da se razdijele i podijele navijače ...

Dosta ljudi hvale Cernicu i Sijerčića i kažu da će uraditi sve da se odgonetne ko je oštetio klub za koju svotu i koliko klub ima dugovanja. Nadam se da će se tu uključiti još "mrtvi" Željovaca koji bi za klub dali sve što imaju a njih je pozamašan broj. Zagovaraju da prodaja terena ne dolazi u obzir što je dobro sad da li će pući pod pritiskom šampanjac ekipe i ovih drugih stranačkih koji navaljuju da se teren poda i da se klub još ukopava

Ekipu dati Admiru Adžemu sa dugogodišnjim ugovorom sa ciljem sredine tabele ukoliko se ukaže prilika na nešto više onda nešto više ali sa našom djecom, juniorima i par iskusnih i onih koji žele završiti karijeru kod nas time ćemo smanjiti financije a ekipa će biti tu i boriti se za sredinu tabele i evropu.

Vratiti :
Beganović (Sloboda)
Hiroš (MDK)
Mekić (Radnik)
Hasanović (Velež)
Ovčina (Velež)
Dujmović (Spartak)

Juniori :
Milićević
Beća
Drina
Duraković
Gasal

Pokušati vratiti :
Cocalić
Zolotić
Čolić

Ostaviti trenutno :
Šehić
Ikić
Vrhovac
Bojo
Štilić
Zec - smanjiti ugovor
Alispahić

Opet će se naći oni koji će saboriti i opstruirati rad i reći da bi se ova ekipa borila za opstanak itd itd. Bolje nam je da se borimo za opstanak sa našom djecom uz dosta jeftiniji proračun (a ne bi se borili za opstanak u to sam uvjeren) a ovako smo isto bliže donjem dijelu tabele nego gornjem a uz velike,velike troškove koje ne možemo izmirivati!

Zar nije srce k'o Trebević kad vidiš onako Gasala kako šprinta 40 metara u napad i nazad a da mu malo povećaš platu i ohrabriš ga da dobije par utakmica još da odigra ne bi ni razmišljao o odlasku iz Željezničara već samo o tome kako da napreduje i da bude što bolji.

Nadam se da će neko u klubu imati sluha pa da se što prije krene u reorganizaciju cijelog segmenta od stadiona,klupskih prostorija,skupštine,uposlenika,stručnog štaba i igrača.

Mnogo kreativnih i mladih aktivnih Željovaca će se uključiti u projekte da se klub vrati gdje pripada bez ikakvih dugovanja.
Od raznih ideja od klupskih prostorija, prostora na istoku i sjeveru, otvaranje fan shopa u gradu, klupsko pivo (tobejarabi ramazan) i ostale mnogobrojne ideje koje bi doprinijeli klubu.

Mnogi su nas zakinuli i oštetili za pare, ostavljali prazne račune i dugove to treba riješiti i krenuti u novo rađanje Sarajevskog premijerligaša. Bez Senada, bez Amara i prepirki.

Na nama je da podržimo te projekte (ukoliko se dese) i ZAJEDNO izađemo iz svega sudijskih krađa,neprijateljskih fora i ismijavanja, dugovanja, ubleha, talova itd

100 godina nije mala stvar - malo je stogodišnjaka u našim ligama

Iznad svih Željezničar - protiv ratova, režima i podjela
Rodjeni su pitarske picke!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 26 apr 2021, 04:02

Napises solidan post i onda uprskas sa ovom rubrikom "vratiti" i "pokusati vratiti." Sta se treba desiti da skontas ne samo ti nego i drugi da Dujmovic nije golman za Zelju, da Dzenis Beganovic nije igrac za Zelju, da Dino Hasanovic nije igrac za Zelju, da Nermin Zolotic nije igrac za Zelju itd. (2021 je godina, ne moze zadnji vezni biti spor ko puz i okretan ko doner).

Razumijem da neko priziva povratnike poput Dzeke, Visce, Sehica, Hodzica itd ali da neko priziva Beganovica, Zolotica itd, e to fakat ne mogu da shvatim i ne mogu da vjerujem cak i u sali da neko moze takve prizivati opet u Zelju..

Forsiranje mladih igraca poput Bece, Muftica itd je gubljenje vremena i totalno lose za klub. Mozda je i trebalo da se desi da izgubimo opet od Olimpika da ljudi vide sta znaci kad forsiras pogresne mlade igrace(mislim na Muftica). Milion puta sam napisao kako je moguce da golman do juniora i u juniore dodje sa visinom metar i zilet i sa konstitucijom djeteta iz osnovne skole. Ima li bar 1 trener u omladinskoj skoli da kaze sine dzaba placas clanarinu bolje bi ti bilo da upises fakultet jer sa tom visinom i konstitucijom na golmanskoj poziciji nemas sta da trazis. Sto je jos zalosnije to nije prvi slucaj, u blizoj proslosti je pun autobus takvih golmana bio u nasem op..

Ja prvi jesam za forsiranje mladih igraca ali talentovanih mladih igraca koji imaju potencijal. To je bitna razlika od mnogih koji bi gurali mlade samo zato sto su mladi..

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 26 apr 2021, 04:13

Brkooo je napisao/la:
26 apr 2021, 04:02
Napises solidan post i onda uprskas sa ovom rubrikom "vratiti" i "pokusati vratiti." Sta se treba desiti da skontas ne samo ti nego i drugi da Dujmovic nije golman za Zelju, da Dzenis Beganovic nije igrac za Zelju, da Dino Hasanovic nije igrac za Zelju, da Nermin Zolotic nije igrac za Zelju itd. (2021 je godina, ne moze zadnji vezni biti spor ko puz i okretan ko doner).

Razumijem da neko priziva povratnike poput Dzeke, Visce, Sehica, Hodzica itd ali da neko priziva Beganovica, Zolotica itd, e to fakat ne mogu da shvatim i ne mogu da vjerujem cak i u sali da neko moze takve prizivati opet u Zelju..

Forsiranje mladih igraca poput Bece, Muftica itd je gubljenje vremena i totalno lose za klub. Mozda je i trebalo da se desi da izgubimo opet od Olimpika da ljudi vide sta znaci kad forsiras pogresne mlade igrace(mislim na Muftica). Milion puta sam napisao kako je moguce da golman do juniora i u juniore dodje sa visinom metar i zilet i sa konstitucijom djeteta iz osnovne skole. Ima li bar 1 trener u omladinskoj skoli da kaze sine dzaba placas clanarinu bolje bi ti bilo da upises fakultet jer sa tom visinom i konstitucijom na golmanskoj poziciji nemas sta da trazis. Sto je jos zalosnije to nije prvi slucaj, u blizoj proslosti je pun autobus takvih golmana bio u nasem op..

Ja prvi jesam za forsiranje mladih igraca ali talentovanih mladih igraca koji imaju potencijal. To je bitna razlika od mnogih koji bi gurali mlade samo zato sto su mladi..
Ja sam igrače naveo onako jer sam gledao i pratio ko je bio prije i ko su naša djeca :

Hiroša i Mekića bi odma sad vratio
Miličević golman 203cm mi se patimo sa golmanom od 175cm a mnogi smatraju Milićevića velikim potencijalom.

Gasal i Kulašin na pripremama pokazali više nego Veselinović za 3 sezone. Vidjeli smo danas Gasala kakav je i šta je isto tako i Hrelja

Radije bi ja gledao Beganovića,Zolotića i Ovčinu nego Lendrića, Čelikovića i Veselinovića koji mlate lovu a ništa ne doprinose barem bi imali igrače koji vole klub a ne ovi što šatro "mlate" praznu slamu !

Opet svako ima svoje mišljenje nadam se da će se nešto pozitivno desiti i da će se desiti neki zaokret u klubu ...

A sigurno je prvo da mi evo nemamo nikakav konkretan sistem za poziciju sportskog direktora i nikakav kriterij za dovođenje igrača
Rodjeni su pitarske picke!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 26 apr 2021, 04:39

1921boy je napisao/la:
26 apr 2021, 04:13
Brkooo je napisao/la:
26 apr 2021, 04:02

Ja sam igrače naveo onako jer sam gledao i pratio ko je bio prije i ko su naša djeca :

Hiroša i Mekića bi odma sad vratio
Miličević golman 203cm mi se patimo sa golmanom od 175cm a mnogi smatraju Milićevića velikim potencijalom.

Gasal i Kulašin na pripremama pokazali više nego Veselinović za 3 sezone. Vidjeli smo danas Gasala kakav je i šta je isto tako i Hrelja

Radije bi ja gledao Beganovića,Zolotića i Ovčinu nego Lendrića, Čelikovića i Veselinovića koji mlate lovu a ništa ne doprinose barem bi imali igrače koji vole klub a ne ovi što šatro "mlate" praznu slamu !

Opet svako ima svoje mišljenje nadam se da će se nešto pozitivno desiti i da će se desiti neki zaokret u klubu ...

A sigurno je prvo da mi evo nemamo nikakav konkretan sistem za poziciju sportskog direktora i nikakav kriterij za dovođenje igrača
Ja smatram da je to opet pogresno jer ne bih gledao ni jednog od te 6 koju si nabrojao. Mi ne bi trebali da ulazimo u te zamke gdje kao biramo izmedju losih igraca. Nikakve razlike nema izmedju njih, jednostavno su losi igraci. Zar nije bolje da se forsira Durakovic a ne da dovodimo Zolotica i slicne polovnjake, zar nije bolje da se forsiraju Kulasin i Gasal a ne da dovodimo Ovcinu i sl. koji ce im minute uzimati a nema potencijal kakav oni imaju itd..

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 26 apr 2021, 06:14

Samo i samo i niko drugi nas nemoze spasit osim Dzeke.Dat mu i ime stadiona tribine poslovne prostore ma sve jer on jedini nas moze izvuc iz govana.Kad neko rece iducih par sezona nema evrope a prica o Zelji.Jesmo li mi svjesni o cemu se radi.Hoce li iko odgovarat za ovo.Napusanih 1000 stranica bez ijednog konkretnog poteza.Samo iz supljeg u prazno.Kaze sve otjerat a koga ces dovest kad nemas banke.Dzeko kupuj stadion i pomocni i prostore ma sve vadi nas iz ove akopolipse.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 26 apr 2021, 07:49

Veselinovic, Bekric i Stevanovic. Previse je.
Mufticu glavu gore.

Ovakve rezultate je mogao izvuci I Bogicevic sa klupe.
Bezveze se trosilo vrjeme o europskim snovima. Zahvalit se starcima, a neka oni stisnu zube pa tuze klub za kojeg nezasluzuju da igraju. Nije sramota igrati u kantonalnoj, ali ovo jeste.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 22 gosta.