FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Koliko smo zaradili danas na selfie reklamama?
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”
Kako ih otjerati kad od tih koje si nabrojao ima ih bar 10 kojim ugovori minimalno naredne godine isticu , a nekima i vise. Odakle nam lova da platimo raskid? Vidis da Baka kaze ne mozemo ni da isplatimo ovo sto smo im vec duzni.HongKong je napisao/la: ↑25 apr 2021, 22:13Moze se brate hladno izvuc sam da ima bar trunka znanja. Evo iz glave odmah.
Otjeraj cijeli strucni stab. Postavi trenera iz omladinskog pogona ili nekog tako slicnog ko je dokazao da zna raditi s mladim igracima. Nek ima jednog pomocnika, kondicionog, trenera golmana i vozdra. Kakav ba psiholog nutricionist picke materine? Eto odma ustede.
Eric, Fejzic, Bender noga. Ima taj neki mali talentovan u juniorima stavi ga na gol Koliko su nas bodova kostali Eric, Fejzic, Kjosevski vala ovaj danas je normalna bio. Navikli smo. Eto ustede na tri plate.
Otjeraj: Stevanovica, Blazevica, Kosorica, Ikica, Vrhovca, Miletica, MIlicevica, Sehica, Celikovica, Boju, Alispahica, Mujezinovica, Bekrica, Stilica, Zeca, Veselinovica, Ramovica, Juricica, Lendrica, Hrelju. Eto jos 20 plata ustede.
Posto su svi ovi gore pokazali da su mrtvi amateri ne nuditi nikome nastavak saradnje.
Onda fino dovedes par igraca, a ima ih i uvijek izlete neki, brzo ce se aktivirati tema s igracima kojima isticu ugovori. Probrati odatle par igraca i dati sansu juniorima uz sest sedam tih igraca i lagano vracati dugove, tesko da cemo ispasti, a sve i da ispadnemo boli nas ****. Trebao bi za godinu dvije vec imati neke igrace koje ces prodati medju ovom talentovanom djecom i eto odmah finansijske injekcije. Bice tu sponzora i dalje, bice tu ubrzo i navijaci na tribinama. Ja garantujem da bi Grbavica bila puna svaku tekmu u tom slucaju. Uz podrsku navijaca, fin teren, nema sanse da ispadnemo.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 25 apr 2021, 22:20, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
karnu ce ga prodati.plavousrcu je napisao/la: ↑25 apr 2021, 21:01Raja ne konta da smo u **** i da nam milion zive love treba da prodisemo na skrgice. Prodati pomocni ili dobar kredit a stadion zaloziti. Trece ne vidim kako se iscupati.MocMahale444 je napisao/la: ↑25 apr 2021, 20:27Svi to ignorisu, niko nece da prica o dugovima.
Donji smo bas![]()
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
Željezničar za život cijeli!
-
- Kontakt:
Pa kazem, svjesno zavaljivanje kluba. Ludilo je ici u trosak za koji u startu znas da neces moci servisirati. I na kraju niko nece snositi odgovornost za tu "zaigranost". Klub ce biti nasadjen na krivo sve dok se bude moglo raditi ovako kako se radilo. Mozes svjesno na prevaru dovesti igraca i obecati mu 20k mjesecno i potpisati takav ugovor. Dug posle ide na klub dok onaj ko je kriv nikakvu odgovornost ne snosi.. Tek kada svi koji ucestvuju u radu kluba budu snosili licnu materijalnu i drùgu odgovornost moci cemo normalno funkcionisati. Ovako klubu idu na dug bilo cije zaebancije..VeteranSA je napisao/la: ↑25 apr 2021, 22:12Vrlo jednostavno, karte odnosno navijači su nama mnogo donosili. Sponzora je bilo mnogo više nego danas. Igrala se Europa, pare su se posuđivale a od Europe vraćale. Nije kvantna fizika.MojaMalenkost je napisao/la: ↑25 apr 2021, 22:01Pa kako smo se finansirali prije 3-4-5 godina? Koliko se sjecam plate su bile redovne i sve se nekako stizalo servisirati.. Ne kontam sto su se onda dovodili kojekakvi igraci ako se znalo da ih necemo moci placati? Odredis budzet koliko ti je jorgan dug i drzis se budzeta, a samim tim i ambicije krojis prema istom.. Kako mozes potpisati sa igracem ugovor ako u samom startu znas da tu platu ne mozes servisirati? To je svjesno zavaljivanje kluba..
Lako je biti general poslije bitke, ali zaigrali smo se malo...oni koji znaju finansijsko stanje zimus su stavili rezultat(neralno?) ispred smanjenja budgeta zbog dugova, i loših finansijskih tokova. To znači da ako nemaš para da servisiraš osnovno(plate) prodaj Ikića, Štilića, Lendrića, Boju, nudi sve što imaš prodaj za koliko možeš. Smanji dug igračima, možda bi igrali bolje, i osvojili više i bez nekih igrača. Ovako rezultata nigdje, a dug nikad veći. Kako dalje, teško je i neizvjesno. Veliki remont ekipe ljetos, budget manji minimalno za 50% , sabur i strpljenje, i vidjećemo šta će nam to donijeti...
Pročepit će negdje.
Znaš šta je problem druže, lako je njih otjerati, ali to što ćeš ih otjerati ne znači da će sa njima otići i onaj dug koji imaš prema njima.HongKong je napisao/la: ↑25 apr 2021, 22:13Moze se brate hladno izvuc sam da ima bar trunka znanja. Evo iz glave odmah.
Otjeraj cijeli strucni stab. Postavi trenera iz omladinskog pogona ili nekog tako slicnog ko je dokazao da zna raditi s mladim igracima. Nek ima jednog pomocnika, kondicionog, trenera golmana i vozdra. Kakav ba psiholog nutricionist picke materine? Eto odma ustede.
Eric, Fejzic, Bender noga. Ima taj neki mali talentovan u juniorima stavi ga na gol Koliko su nas bodova kostali Eric, Fejzic, Kjosevski vala ovaj danas je normalna bio. Navikli smo. Eto ustede na tri plate.
Otjeraj: Stevanovica, Blazevica, Kosorica, Ikica, Vrhovca, Miletica, MIlicevica, Sehica, Celikovica, Boju, Alispahica, Mujezinovica, Bekrica, Stilica, Zeca, Veselinovica, Ramovica, Juricica, Lendrica, Hrelju. Eto jos 20 plata ustede.
Posto su svi ovi gore pokazali da su mrtvi amateri ne nuditi nikome nastavak saradnje.
Onda fino dovedes par igraca, a ima ih i uvijek izlete neki, brzo ce se aktivirati tema s igracima kojima isticu ugovori. Probrati odatle par igraca i dati sansu juniorima uz sest sedam tih igraca i lagano vracati dugove, tesko da cemo ispasti, a sve i da ispadnemo boli nas ****. Trebao bi za godinu dvije vec imati neke igrace koje ces prodati medju ovom talentovanom djecom i eto odmah finansijske injekcije. Bice tu sponzora i dalje, bice tu ubrzo i navijaci na tribinama. Ja garantujem da bi Grbavica bila puna svaku tekmu u tom slucaju. Uz podrsku navijaca, fin teren, nema sanse da ispadnemo.
Nama je trenutno bitnije izmiriti dugove prema njima nego ih otjerati, jer dug ostaje i moraš ga isplatiti kako god okreneš.
Ok, vjerovatno bi dobar dio njih halalilo dugove za slobodne papire da idu negdje drugo, ali mislim da oni mogu glat tužiti klub, dobiti slobodne papire zato što mi ne ispunjavamo ugovorne obaveze, dakle otići za dž, a dug ćeš im morati isplatiti.
Ne znam, nisam pravnik, nisam menadžer, ali prilično sam siguran da oni imaju prava takve vrste.
A tvoj prijedlog kao prijedlog je legitiman i jedini mogući način kako da se izvučemo iz ovog sranja, a da to ne bude neko ko će uložiti novac (a znamo da neće niko), dakle forsiranjem omladinskog pogona uz ponekog igrača sa strane.
Narednih par sezona ćemo se sasvim sigurno morati stisnuti i skontati da Europu nećemo vidjeti nekoliko godina, ali to je neminovno, inače ćemo doživiti sudbinu Čelika.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- invincible1921
- Kontakt:
Borac i Zrinski preko politike, siroki preko spozora, velez je maltene privatni klubMojaMalenkost je napisao/la: ↑25 apr 2021, 21:35Od cega Borac, Zrinjski, Siroki, Velez isplacuju? Cuj od cega da isplate. Neka se svi povuku ako ne znaju. Pa ili ce doci neko ko zna ili cemo ko Celik. Ovako vise nema smisla..StrikeWarzone je napisao/la: ↑25 apr 2021, 21:27Od čega da ih isplate?
Jedino da im organiziju neki ramazanski paket s 100kg krompira 5l ulja i 25kg brašna a i to je pitanje može li se.
=\_1921_/=
Ma kome istekne vozdra sad, kome ne istekne vozdra kad isteknebraco je napisao/la: ↑25 apr 2021, 22:18Kako ih otjerati kad od tih koje si nabrojao ima ih bar 10 kojim ugovori minimalno naredne godine isticu , a nekima i vise. Odakle nam lova da platimo raskid? Vidis da Baka kaze ne mozemo ni da isplatimo ovo sto smo im vec duzni.HongKong je napisao/la: ↑25 apr 2021, 22:13Moze se brate hladno izvuc sam da ima bar trunka znanja. Evo iz glave odmah.

Cuva Bog Zelju svog!
Tu je greska zbog koje smo izgubili. Mozes ti ovako ubaciti gore Gasala, Hrelju, ali golman moze biti mlad samo ako je pouzdan. On ako na izgled ne izgleda kao golman nemas ti sta pokusavati njega gurati osim na nekoj prijateljskoj. Vidjelo se da je Sliskovic radio sa ekipom, bila je ta zelja, isli su do njihovih mogucnosti (do drugog gola), bilo je ok. I ti sav taj svoj trud uyebes zbog izbora golmana. Drugacije se citavoj ekipi kad znaju da je Bender na golu koji ima iskustvo u seniorskim utakmicama nego Muftic. Svaki prelaz na nasu polovicu mislim da je odbranu sasjecao na dijelove od straha. Stvoris tako nesigurnost. Muftic sam sebi gol zabi jbt.MojaMalenkost je napisao/la: ↑25 apr 2021, 22:11Muftic nema fizikalije za golmana. Ne znam sta se tu ima gledati. Nece narasti 15cm ako ga pustis da brani za prvi tim..
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Nadao sam se kad je Amar dosao, da ce stati sa tim da forum sastavlja igracki kadar, ko treba da ide a ko da ostaje. I to je i stalo dok je on bio tu. Amara vise nema, i opet ce forum da sastavlja igracki kadar, svi ce glumiti strucnjake, a u sustini mi pojma nemamo. I opet ce neko od tih igraca otici u druge klubove i tamo pokazati svoj kvalitet, kojeg i imaju. Igraci koji su se borili za duplu krunu prosle godine, sa skoro istim igracima, odjednom niko od njih ne valja. Tesko za povjerovati, nego se opet vracamo na staro sa starim navikama gdje su strucnjaci preko foruma dovodili igrace, sastavili spiskove.
FK Sloboda iz ove je nešto približno što nas čeka u idućoj sezoni. Oni su uspjeli u tome i izgurati par finih mladih igrača, jednog su sa strane poprilično nepoznatog doveli i na njemu zaradili. Dosta zavisi od toga koliko ćemo pametno rasporediti ono malo što ćemo imati na raspolaganju. Evropu treba zaboraviti, ali vjerujem da uz navijače kojim se nadam napokon na tribinama možemo biti u sigurnoj zoni.
- themaniaks
- Kontakt:
Bolje da je tuljan prepisivo sa foruma nego sto je on dovodio kvazi fudbalereTristan10 je napisao/la: ↑25 apr 2021, 22:34Nadao sam se kad je Amar dosao, da ce stati sa tim da forum sastavlja igracki kadar, ko treba da ide a ko da ostaje. I to je i stalo dok je on bio tu. Amara vise nema, i opet ce forum da sastavlja igracki kadar, svi ce glumiti strucnjake, a u sustini mi pojma nemamo. I opet ce neko od tih igraca otici u druge klubove i tamo pokazati svoj kvalitet, kojeg i imaju. Igraci koji su se borili za duplu krunu prosle godine, sa skoro istim igracima, odjednom niko od njih ne valja. Tesko za povjerovati, nego se opet vracamo na staro sa starim navikama gdje su strucnjaci preko foruma dovodili igrace, sastavili spiskove.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
Jesam li ja na pitarskom pdfu?
Tuljan, smrad, ubleha, debil i tako dalje???
Tuljan, smrad, ubleha, debil i tako dalje???
Sve u skladu sa budzetom i mogucnostima. Eto viditi cemo sta nas slijedi, kad imas trenere koji i ne znaju maksimum izvuci iz polovnih igraca. Samo pogledaj kako je ranije bilo kad su se gonili igraci, pa dokle smo mi svi kolektivno dogurali.themaniaks je napisao/la: ↑25 apr 2021, 22:36Bolje da je tuljan prepisivo sa foruma nego sto je on dovodio kvazi fudbalereTristan10 je napisao/la: ↑25 apr 2021, 22:34Nadao sam se kad je Amar dosao, da ce stati sa tim da forum sastavlja igracki kadar, ko treba da ide a ko da ostaje. I to je i stalo dok je on bio tu. Amara vise nema, i opet ce forum da sastavlja igracki kadar, svi ce glumiti strucnjake, a u sustini mi pojma nemamo. I opet ce neko od tih igraca otici u druge klubove i tamo pokazati svoj kvalitet, kojeg i imaju. Igraci koji su se borili za duplu krunu prosle godine, sa skoro istim igracima, odjednom niko od njih ne valja. Tesko za povjerovati, nego se opet vracamo na staro sa starim navikama gdje su strucnjaci preko foruma dovodili igrace, sastavili spiskove.
I sta dodje ta stabilizacija,eto promovisemo par mladih,krenemo igrati moderan fudbal ,dignemo se i mislite da opet ove hijene nece poksuati u klub uci da opustose to,da se ugrade u transfere tih momaka,da se ogrebu od evropskog nekog uspijeha eventualnnog tih momaka ?
Kako da ne
Kako da ne

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
- themaniaks
- Kontakt:
A kako da oslovljavam lika koji je doveo klub pred gasenje?
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
- MocMahale444
Najveća šuplja koju sam ovih dana pročitao je ova priča "Amar nas zavalio sa selekcijom igrača", ekipa koja se prošle sezone borila za titulu, u jačoj i zajebanijoj konkurenciji nego ovogodišnji odron, danas je zrela za ispadanja iz lige.
Pazi da nije do kvaliteta igrača
Pazi da nije do kvaliteta igrača

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Tako se ne oslovljava osoba koja je donijela 10 trofeja.themaniaks je napisao/la: ↑25 apr 2021, 22:41A kako da oslovljavam lika koji je doveo klub pred gasenje?
Pa nije bas ista ekipa. Sipovic, Krpic, Sadikovic, Pavic, Jovanovic su sve dobri igraci i bolji od trenutnih na njihovim pozicijama.Raonffa je napisao/la: ↑25 apr 2021, 22:42Najveća šuplja koju sam ovih dana pročitao je ova priča "Amar nas zavalio sa selekcijom igrača", ekipa koja se prošle sezone borila za titulu, u jačoj i zajebanijoj konkurenciji nego ovogodišnji odron, danas je zrela za ispadanja iz lige.
Pazi da nije do kvaliteta igrača![]()
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Milicevicu glavu skinuti s ramena zbog nonsalancije kod oba njihova gola.
Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Kajkutenjoyer, MrkiMedo, svrakino1921 i 21 gost.