Euroliga 2010/11

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Euroliga 2010/11

Post Postao/la Devil » 04 jan 2011, 19:31

Partizan naglavcke ispada iz ove grupe.Ovaj put stvarno nisu imali srece. :(
Kako igraju ove sezone mislim da ce jedino da uzmu Efesa u Areni,te mozda MP Sienu,mada nikada ne treba otpisivati Partizan,no ovo vise nije ekipa sa Duletom koja bi 'ladno pljunula Reala u gostima. :)
Iz ove grupe dalje bi trebali MP Siena i Real

Definitivno po meni najjaca grupa F,Maccabi predvodjen Macvanom ide po trofej. :mrgreen: ,tu je Olimpija koja me prijatno iznenadjuje igrom ove sezone,od kada su presli u Stozice odlicno igraju,zatim Barcelona koja je po meni i prvi favorit samo da se oporave od brojnih ozleda,te Lottomatica koja moze svakoga da pobedi i svakome zagorca zivot.

Grupa E ne znam nekako mi deluje i najlosija ako se uopste tako nesta moze reci za TOP 16,Pao igra dobro,povredio im se Nicolas,ali se vraca Batiste no kako bude odmicalo vreme trebalo bi to dolaziti na svoje.
Caja je lose igrala grupnu fazu,jedva prosli i ako se nesta ne promeni bojim se da bi oni mogli da ostanu bez nastavka takmicenja.

Grupa H je poprilicno jednaka,jedino mislim da Zalgiris nece konkurirati za nastavak.Oly i Fener su favoriti no od kada je Svetislav dosao na klupu Valensije ova ekipa igra kao preporodjena i zaista bih voleo da prodju dalje.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 07 jan 2011, 15:53

TURSKA agencija za tržište alkoholnih i duhanskih proizvoda u petak je izvijestila da se u Turskoj zabranjuje svaka vrsta reklamiranja alkoholnih pića i proizvoda od duhana.

Odluka Državne agencije mogla bi imati dalekosežne posljedice po budućnost i opstojnost košarkaškog kluba Efes Pilsen, najeklatantnijega javnog primjera oglašavanja alkoholne industrije u Turskoj. Ne samo da reklamira Efes Pilsen, najpoznatiju tursku pivovaru, već ime branda istanbulski košarkaški klub, najuspješniji u povijesti turske košarke, ponosno nosi u svom imenu od godine osnivanja (1976.).

Trenutačno ga trenerski predvodi hrvatski trener Velimir Perasović, dok u momčadi igra 32-godišnji hrvatski centar Nikola Vujčić.

Sreća u nesreći novodonesenog zakona prilagodbeni je rok kojie je Agencija propisala na 12 mjeseci. Očekuje se stoga da će svoje ime klub poznat Efes Pilsen promijeniti krajem 2011. godine.

Nije poznato tko će nakon isteka godine dana preuzeti financiranje kluba, koje je dosad kompanija u potpunosti držala na sebi. Efes Pilsen u tome, u svakom slučaju, više neće moći pronaći interes.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 08 jan 2011, 05:51

Montepaski sijena ce osvojiti ove godine evroligu,videcete! McCaleb MVP finala

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 jan 2011, 12:47

alfarouqaminu je napisao/la:Montepaski sijena ce osvojiti ove godine evroligu,videcete! McCaleb MVP finala
Nema Siena mentalitet pobjednika, oni kad su bili najbolji i u polufinalu protiv Makabija poveli 20+ razlike su izgubili....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 10 jan 2011, 22:11

neno#4 je napisao/la:
alfarouqaminu je napisao/la:Montepaski sijena ce osvojiti ove godine evroligu,videcete! McCaleb MVP finala
Nema Siena mentalitet pobjednika, oni kad su bili najbolji i u polufinalu protiv Makabija poveli 20+ razlike su izgubili....
siena meni izgleda kao neka mašina... previše šablona, tim koji kombinuje dosta razlicitih odbrambenih sistema u napadu mi ove sezone izlgedaju malo drugacije nego sto sam ja navikao i mozda je to ono sto bi moglo biti odskocna daska ove sezone za njih mada ja sam skeptican. takticki jedan od najboljih timova ali ne bi rekao da nemaju pobjednicki mentalitet bas ali pucaju po svim šavovima pod pritiskom jer u takvim situacijama obicno tim nije dovoljan nego treba neko od pojedinaca da iskoci i ponese ih da bude superstar a u sieni je to sve nekako podređeno kolektivu i oni su konstantno dobri sve dok ne dođe taj "važan trenutak"
You are someone else I am still right here

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 jan 2011, 23:38

fera je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
siena meni izgleda kao neka mašina... previše šablona, tim koji kombinuje dosta razlicitih odbrambenih sistema u napadu mi ove sezone izlgedaju malo drugacije nego sto sam ja navikao i mozda je to ono sto bi moglo biti odskocna daska ove sezone za njih mada ja sam skeptican. takticki jedan od najboljih timova ali ne bi rekao da nemaju pobjednicki mentalitet bas ali pucaju po svim šavovima pod pritiskom jer u takvim situacijama obicno tim nije dovoljan nego treba neko od pojedinaca da iskoci i ponese ih da bude superstar a u sieni je to sve nekako podređeno kolektivu i oni su konstantno dobri sve dok ne dođe taj "važan trenutak"
Tim koji nema pobjednicki mentalitet = Tim koji ne zna da igra velike utakmice
To je to, oni nikada u vaznoj utakmici nece moci dobiti Barsu, PAO i slicno...
Trenutno da, ali u kontinuitetu sigurno ne..

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 jan 2011, 12:59

Bo Mekejleb kako cujem ima prelom metatarzalne kosti na lijevoj peti..
Inace se radi o jednoj od vrlo teskih povreda...

Ostalo je samo ime.....

jeremija

Post Postao/la jeremija » 12 jan 2011, 14:03

neno#4 je napisao/la:Bo Mekejleb kako cujem ima prelom metatarzalne kosti na lijevoj peti..

Čitam da Bo, 2 mjeseca neće moći igrati,najvjerovatnije...Sijena želi se pojačati pred TOP 16 s nekim Sundiata Gejnsom.,mjesto Boa da odigra.Valjda je igrao za Minesotu(gdje je otpušten u novembru),Jutu..a u Italiji i za Kantu.Ovo je ogroman hendikep za Montepaski,po meni njima je Bo 50% tima ,pokretač svega,..teško će se snaći bez njega..Sijena neće proći TOP 16,a ova povreda će mnogo da dati veliki doprinos tome.
Srbin sam i tim se ponosim...

PFC

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 jan 2011, 14:25

jeremija je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Bo Mekejleb kako cujem ima prelom metatarzalne kosti na lijevoj peti..

Čitam da Bo, 2 mjeseca neće moći igrati,najvjerovatnije...Sijena želi se pojačati pred TOP 16 s nekim Sundiata Gejnsom.,mjesto Boa da odigra.Valjda je igrao za Minesotu(gdje je otpušten u novembru),Jutu..a u Italiji i za Kantu.Ovo je ogroman hendikep za Montepaski,po meni njima je Bo 50% tima ,pokretač svega,..teško će se snaći bez njega..Sijena neće proći TOP 16,a ova povreda će mnogo da dati veliki doprinos tome.
Mislim da ova povreda moze imati i kontraefekat, kao za Partizan prosle godine kada se Maric povrijedio...
Da se ekipa jos vise solidarise, i igraju za Bo - a...

Ipak mislim da Partizan ne moze da prodje u TOP 8, jer prva se igra u Madridu, ako tu poginu sa 10+ razlike, tesko...

Ostalo je samo ime.....

jeremija

Post Postao/la jeremija » 12 jan 2011, 14:39

neno#4 je napisao/la:
jeremija je napisao/la:

Mislim da ova povreda moze imati i kontraefekat, kao za Partizan prosle godine kada se Maric povrijedio...
Da se ekipa jos vise solidarise, i igraju za Bo - a...

Ipak mislim da Partizan ne moze da prodje u TOP 8, jer prva se igra u Madridu, ako tu poginu sa 10+ razlike, tesko...

Ako se sjetiš sezone 2007/08..tu je Partizan "poginuo" upravo od Montepaskija sa -17 u Sijeni (71-54)...Pa onda izgubio od PAO-a,pola koša u Atini..a onda zaredao 4 pobjede i otišao u TOP 8 8-) ...A po meni Partizan će prije uzeti brejk u Madridu nego što će poginuti...jer Real je "kriminalan",a Partizan nema šta izgubiti...Sjeti se prošle godine i brejka u Atini(ptoriv mnogo jačeg PAO-a)..u prvom kolu ;)

PFC

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 jan 2011, 15:12

Ali ima jedna kvaka u svemu tome...
Tada je Dule bio na klupi, a sada je Vlada Jovanovic ;)

Vlada jos nije dostigao nivo Duleta (vidjet cemo da li ce ikada)..
Ako si gledao utakmice sa Buducnosti, sa Hemofarmom, ako se desi da onako odigraju prvo poluvrijeme protiv Reala u VistoAlegreu, poginut ce vise od 15 razlike, vjeruj mi...

Ponovit ce se nesto slicno kao sa Makabijem i sa Cajom...

Ovaj Partizan ima trenutno 3 nerjesiva problema:
1.Odbrana centara od pika
2. Nesnalazenje i igranje preko volje Jerelsa
3. Vlada Jovanovic

Ostalo je samo ime.....

jeremija

Post Postao/la jeremija » 12 jan 2011, 16:40

neno#4 je napisao/la:Ali ima jedna kvaka u svemu tome...

Ako si gledao utakmice sa Buducnosti, sa Hemofarmom, ako se desi da onako odigraju prvo poluvrijeme protiv Reala u VistoAlegreu, poginut ce vise od 15 razlike, vjeruj mi...

3. Vlada Jovanovic

Tačno..Vujošević je ipak tu bio duže vremena..ipak je on mađioničar 8-) ..ali ne treba zanemariti ni činjenicu ni da je upravo Jovanović od 2006 Duletov pomoćnik,a upravo od sezone 2006/07 kreće Partizanova "renesansa" u EL,nakon 1998. i F4.Iako mlad stručnjak,Jovanović ipak ima dosta iskustva iz TOP 16...i dosta jakih mečeva..Mnogi su skeptični što se tiče njegove stručnosti...ali ja vjerujem u njega...Ne tako davno su upravo "mladi i neiskusni" željko Obradović i Duško Vujošević napravili BUM s Partizanom 8-) ;) Sjećas se toga 8-) ....

Naravno,nakon loš pristup meču i naročito loša odbrana u 1/4 kao protib Đetića i Farmaceuta se ne smije dogoditi protiv ekipa kao što su Real... primiti 24 poena u 1/4 puno je i za moj KK Prijedor :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ušao je Partizan u formu..počela se i bolja odbrana igrati,još kad nam Vujke dođe...biće to dobro 8-)

PFC

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 jan 2011, 19:21

jeremija je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Ali ima jedna kvaka u svemu tome...

3. Vlada Jovanovic

Tačno..Vujošević je ipak tu bio duže vremena..ipak je on mađioničar 8-) ..ali ne treba zanemariti ni činjenicu ni da je upravo Jovanović od 2006 Duletov pomoćnik,a upravo od sezone 2006/07 kreće Partizanova "renesansa" u EL,nakon 1998. i F4.Iako mlad stručnjak,Jovanović ipak ima dosta iskustva iz TOP 16...i dosta jakih mečeva..Mnogi su skeptični što se tiče njegove stručnosti...ali ja vjerujem u njega...Ne tako davno su upravo "mladi i neiskusni" željko Obradović i Duško Vujošević napravili BUM s Partizanom 8-) ;) Sjećas se toga 8-) ....

Naravno,nakon loš pristup meču i naročito loša odbrana u 1/4 kao protib Đetića i Farmaceuta se ne smije dogoditi protiv ekipa kao što su Real... primiti 24 poena u 1/4 puno je i za moj KK Prijedor :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ušao je Partizan u formu..počela se i bolja odbrana igrati,još kad nam Vujke dođe...biće to dobro 8-)
:o :o :o :o :o
Mozda BUM '88 kad je Partizan imao vjerovatno najjacu ekipu ikada i otisao na F4 i nista nije uradio
Tada je Dule dozivio fijasko nevidjeni...

A sto se tice Obradovica, ipak se tu najvise pitao profesor Nikolic ;) ;)

Ostalo je samo ime.....

jeremija

Post Postao/la jeremija » 14 jan 2011, 12:46

Protivnik Partizana u Top 16 Evrolige, turski gigant Efes Pilsen je dodatno ojačao tim pred nastavak elitnog takmičenja.

„Pivari“ su do kraja sezone potpisale ugovor s 31-godišnjim bekom Flipom Marejem, koji ima osmogodišnje iskustvo u NBA ligi.

Marej je minule sezone igrao za Čikago i Šarlot i na 75 mečeva u proseku je postizao 9.9 poena. Pored ova dva tima bio je još član Milvokija, Sijetla, Klivlenda, Detroita, Indijane i Atlante.

U grupe G Top 16 pored Partizana i Efes Pilsena još su Real iz Madrida i Montepaski.

Večernje Novosti

PFC

jeremija

Post Postao/la jeremija » 15 jan 2011, 00:05

Jarić zamenio Mekejleba!

Košarkaški klub Montepaski iz Sijene saopštio je večeras da je postigao dogovor sa srpskim košarkašem Markom Jarićem, koji će do kraja sezone igrati za taj klub.

Jarić će u ekipi Sijene zameniti Lestera Mekejleba, koji će se oko dva meseca oporavljati od operacije levog stopala. Prošle sezone Srbin je igrao za Real Madrid, u Evroligi je prosečno postizao 7,1 poen, a u španskom prvenstvu 5,9 poena, prenosi Beta.

Jarić će tako ove sezone igrati protiv Partizana u TOP 16 fazi Evrolige, a u Grupi G nalaze se Efes Pilsen i njegov bivši klub Real Madrid.

Profesionalnu karijeru počeo je u Peristeriju, a igrao je još za italijanske klubove Fortitudo i Virtus i NBA timove Los Anđeles Klipers, Minesotu i Memfis.

Sa državnim timom osvojio je Evropsko prvenstvo u Turskoj (2001. godine) i Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu (2002. godine).

PFC

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 22 jan 2011, 23:58

Da je Nikola Vujčić jedan od najboljih i najdugovječnijih košarkaša u Europi i nije neka novost, no pogled na statistiku Euroleague od nedavno otkriva još jedan u nizu rekorda - u zadnjoj pobjedi njegova Efesa protiv Siene, Vujo je zaradio valorizaciju od 12 bodova i tako postao prvi igrač u povijest Euroleague, koji je 'probio' magičnu granicu od 3.000 bodova. Na drugom mjestu je Marcus Brown sa 2.735, treći je Juan Carlos Navarro sa 2.411.

- Sigurno da mi je drago da sam prvi i za sada jedini prošao granicu valorizacije od 3.000 bodova, no nemojte me još otpisivati, još ću ja igrati i potruditi se da se ta brojka još i poveća - kaže Vujčić, kome valorizacija nije jedini rekordan učinak. Štoviše, u 11 sezona, koliko nastupa u Euroleague, Vujo je u gotovo svim statističkim kategorijama među Top 10 u povijesti elitnog klupskog košarkaškog natjecanja.

Osim ukupno najbolje valorizacije (3.007), Vujo je drugi skakač u povijesti Euroleague (1.017), treći po ukupnom broju postignutih koševa (2.411) i blokada (120), te šesti po broju asistencija (514), odigranih utakmica (187) i minuta (4.871,10).

Od značajnijih statističkih kategorija, Vujčić jedino po broju ukradenih lopti nije u Top 10, ukupno je trinaesti, sa 177 ukradenih lopti. To je ujedno i kategorija u kojoj se u Top 10 Euroleague probio neki drugi Hrvat, Nikša Prkačin je 9. sa ukupno 190 ukradenih lopti.

Premda na početku sezone nije prošao pripreme, Vujčić dobro gura s Efesom, koji je kandidat za završnicu Euroleague i naslov prvaka Turske.

Jedini uvjet za odlazak iz Splita bio je poziv momčadi koja ima ozbiljan projekt, želio sam se boriti za trofeje. Efes je definitivno momčad koja će se boriti za trofeje, samo ako nas ne ometu ozljede i gripa, zbog koje smo trenutno desetkovani. Put ka Final Fouru Euroleague najvjerojatnije će nas voditi preko 'mog' Olympijakosa ili 'hrvatskog' Fenerbahcea, koji će nam biti i glavni konkurent u prvenstvu Turske. No za proći u završnicu uvijek treba 'skinuti' nekoga velikoga - pojašnjava Vujčić.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 23 jan 2011, 00:02

Ted Mosby je napisao/la:Da je Nikola Vujčić jedan od najboljih i najdugovječnijih košarkaša u Europi i nije neka novost, no pogled na statistiku Euroleague od nedavno otkriva još jedan u nizu rekorda - u zadnjoj pobjedi njegova Efesa protiv Siene, Vujo je zaradio valorizaciju od 12 bodova i tako postao prvi igrač u povijest Euroleague, koji je 'probio' magičnu granicu od 3.000 bodova. Na drugom mjestu je Marcus Brown sa 2.735, treći je Juan Carlos Navarro sa 2.411.

- Sigurno da mi je drago da sam prvi i za sada jedini prošao granicu valorizacije od 3.000 bodova, no nemojte me još otpisivati, još ću ja igrati i potruditi se da se ta brojka još i poveća - kaže Vujčić, kome valorizacija nije jedini rekordan učinak. Štoviše, u 11 sezona, koliko nastupa u Euroleague, Vujo je u gotovo svim statističkim kategorijama među Top 10 u povijesti elitnog klupskog košarkaškog natjecanja.

Osim ukupno najbolje valorizacije (3.007), Vujo je drugi skakač u povijesti Euroleague (1.017), treći po ukupnom broju postignutih koševa (2.411) i blokada (120), te šesti po broju asistencija (514), odigranih utakmica (187) i minuta (4.871,10).

Od značajnijih statističkih kategorija, Vujčić jedino po broju ukradenih lopti nije u Top 10, ukupno je trinaesti, sa 177 ukradenih lopti. To je ujedno i kategorija u kojoj se u Top 10 Euroleague probio neki drugi Hrvat, Nikša Prkačin je 9. sa ukupno 190 ukradenih lopti.

Premda na početku sezone nije prošao pripreme, Vujčić dobro gura s Efesom, koji je kandidat za završnicu Euroleague i naslov prvaka Turske.

Jedini uvjet za odlazak iz Splita bio je poziv momčadi koja ima ozbiljan projekt, želio sam se boriti za trofeje. Efes je definitivno momčad koja će se boriti za trofeje, samo ako nas ne ometu ozljede i gripa, zbog koje smo trenutno desetkovani. Put ka Final Fouru Euroleague najvjerojatnije će nas voditi preko 'mog' Olympijakosa ili 'hrvatskog' Fenerbahcea, koji će nam biti i glavni konkurent u prvenstvu Turske. No za proći u završnicu uvijek treba 'skinuti' nekoga velikoga - pojašnjava Vujčić.

volio bi ga vidjeti u nba u naponu snage

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 24 jan 2011, 00:04

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
Ted Mosby je napisao/la:Da je Nikola Vujčić jedan od najboljih i najdugovječnijih košarkaša u Europi i nije neka novost, no pogled na statistiku Euroleague od nedavno otkriva još jedan u nizu rekorda - u zadnjoj pobjedi njegova Efesa protiv Siene, Vujo je zaradio valorizaciju od 12 bodova i tako postao prvi igrač u povijest Euroleague, koji je 'probio' magičnu granicu od 3.000 bodova. Na drugom mjestu je Marcus Brown sa 2.735, treći je Juan Carlos Navarro sa 2.411.

kakav crni NBA :roll:

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 24 jan 2011, 11:46

alfarouqaminu je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:

kakav crni NBA :roll:

zašto?

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 24 jan 2011, 18:05

kakav crni NBA :roll:[/quote]

zašto?[/quote]
kako mislis da on igra PF u nba??? Lik nema neki odraz ima pregled igre to nije sporno,ali on je stvoren za evropsku kosarku...I mislim da je bolje da igra u evropi nego u nba gde se gotovo i ne igraju odbrane...Evo ja kada pratim nba meni idu zaista na qrac,kada vidim njihove odbrane...onako staticni svi onaj ko ima loptu on resava o ostala cetvorica kao kipovi...dok u evropi kosarka je timska,razmislja se mnogo glavom... Pratim NBA dugo,ali kako vreme prolazi sve manje i manje ima fanova NBA lige bas zbog tih odbrana

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.