FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Omar500
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Omar500 » 11 jan 2011, 23:29

nime_tm87 je napisao/la:Dao bi neznam ti sta da se Dialiba vrati ...
Vratiće se Dialiba najvjerovatnije na ljeto, jer mu izgleda ne daju iz Mechelena da ide, vezan je ugovorom još pola godine. Mada bi iskreno volio da ga odmah puste, jer bi se kolko-tolko upoznao s ekipom i za sljedeću sezonu bi bio spremniji i uigraniji.

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 12 jan 2011, 00:43

Omar500 je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:Dao bi neznam ti sta da se Dialiba vrati ...
Vratiće se Dialiba najvjerovatnije na ljeto, jer mu izgleda ne daju iz Mechelena da ide, vezan je ugovorom još pola godine. Mada bi iskreno volio da ga odmah puste, jer bi se kolko-tolko upoznao s ekipom i za sljedeću sezonu bi bio spremniji i uigraniji.
[urlhttp://sportsport.ba/bh_fudbalp-49855.htm][/url]omaknu se VUKELJA
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 12 jan 2011, 00:50

Ovo je onaj Mešanović kojeg smo trebali dovesti :roll: Plata nije uračunata :roll:

EDIT: Jasmin Mesanovic u kontrolnoj utakmici Dinama,gdje su se sastale dvije ekipe tog kluba,dao 4 gola.Husaric Dinamu nudi njega i Dzafica iz Celika za 600.000 eura,od toga Slobodi ide 20.000 eura.Evo jedna recenica sa tuzlanskog portala u vezi Mesanovica: A zašto najbolji strijelac Omladinske lige BiH nije bio vezan ugovorom za klub čiji je prvotimac već šest mjeseci, je već priča za sebe...
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 12 jan 2011, 02:57

24.02.2011 PLAVO VECE !!!
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

memce1987
Kontakt:

Post Postao/la memce1987 » 12 jan 2011, 10:22

Jeli Sehic potpisao? ili jos pregovaraju?

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 12 jan 2011, 11:33

J*bote čitam komentare iz 2008 u ovoj temi, dođe mi da plačem. Igramo protiv Travnika valjda u gostima, vodimo 2:0 i popušimo na kraju 3:2 . Čega sve nije bilo, da mi je neko pričao, ne bi mu vjerovao. A i kad se sjetim par tekmi, jedna mi je ostala baš u sjećanju, ja mislim da smo igrali protiv Posušja 2007 godine, ako se ne varam. Pa mi smo se mučili 75 minuta da damo gol, TM bojkotovao, bilo ih je nešto na sjeveru, navijali. Da se ne ponovi :roll:

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 12 jan 2011, 11:54

Vidim, vode se polemike tipa da li bi nam eventualna pojačanja tipa Vladavića, Rahimića, Muratovića valjala. Mislim da bi nam takvi igrači itekako bili od pomoći, ali čisto sumnjam da će isti i stići, jer je to sve u fazi špekulacija. Zašto bi nam valjali? Jednostavno, zato što bi sa tim igračima bili neprikosnoveni u prvenstvu, a uz put bi osvojili i KUP. Zar je to malo? Fudbal se igra zbog trofeja, a sa tim igračima bi sigurno na kraju sezone bili bogatiji za još dva. Takvi igrači bi nam donijeli sigurnost u igri, a igrači koji bi bili u konkurenciji bi morali dati puno više da se dokažu da bi igrali, a imali bi i šta naučiti od pomenute trojke. Ja volim kada je ZDRAVA konkurencija jaka, jer u tim situacijama svi profitiraju, čak i oni koji su na klupi. Jer uče. Međutum od toga vjerovatno neće biti ništa i trebamo se osloniti na ono što imamo. A ono to imamo je dovoljno da se osvoji dupla kruna. Uz Borac glavni konkurent će nam biti i Široki. Sretno plava nacijo. Željo je šampion.
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u 12 jan 2011, 12:13, ukupno mijenjano 1 put.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 12 jan 2011, 12:07

Omar500 je napisao/la:J*bote čitam komentare iz 2008 u ovoj temi, dođe mi da plačem. Igramo protiv Travnika valjda u gostima, vodimo 2:0 i popušimo na kraju 3:2 .
Jel' Džemo (Sadikovic) zabio 2 komada na ovoj tekmi ?
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 12 jan 2011, 12:11

tanzla je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:J*bote čitam komentare iz 2008 u ovoj temi, dođe mi da plačem. Igramo protiv Travnika valjda u gostima, vodimo 2:0 i popušimo na kraju 3:2 .
Jeste. Do 75. smo vodili 2:0 i pri tome pogodili dvije prečke, stative i imali još pet 100% šansi sami pred protivničkim golmanom.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 jan 2011, 12:14

murat je x puta rekao da će završiti karijeru u želji, i njegov dolazak je vrlo izvjestan i realan, ako ne sad, na ljeto gotovo sigurno da dolazi.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 12 jan 2011, 12:31

avlami97 je napisao/la:
tanzla je napisao/la:
Jeste. Do 75. smo vodili 2:0 i pri tome pogodili dvije prečke, stative i imali još pet 100% šansi sami pred protivničkim golmanom.
.. i onda pusiona 3 gola ... :roll: :lol:

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 12 jan 2011, 12:53

Gdje je onaj drug što se bavi trgovinom na PI*.BA :?: Trebao bih ga :!:
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 12 jan 2011, 13:21

ChWilla je napisao/la:murat je x puta rekao da će završiti karijeru u želji, i njegov dolazak je vrlo izvjestan i realan, ako ne sad, na ljeto gotovo sigurno da dolazi.
Neupitno je da bi nam takav igrac bio jako koristan...a pitanje je da li bi na varijantu zelje povratka nekog igraca da zavrsi karijeru Amar uopste pristao...u takvim varijantama postavlja se pitanje i dugorocnosti i o ambicijama naseg kluba..znaci,ne pita se igrac da li ce se vratiti,nego struka...Murat ima oko 35 godina,u ovakvom stanju i u punom treningu on je jako dobar za ovu ligu pa i u narednih nekoliko godina,medjutim pitanje je koliko struka zeli da ima neambicioznog igraca bez obzira na kvalitet...jasno je da se ekipa ne moze izgradjivati na ovako starijim igracima,jedino ako bi Amar uvidio da bi nam ovaj koristio u evropskim utakmicama,pa ga angazovao na tu neku varijantu...ovako mislim da ne bi imalo smisla...u iducoj sezoni nadam se napretku sto se tice igrackog kadra,da li ce to biti moguce,vidjecemo...sigurno ce biti u ponudi kvalitetnih igraca koji igraju poziciju kao Murat a dosta su mladji,te bi mogli dobiti kvalitetan ugovor na najmanje dvije godine...sve dakle ovisi kakvu ce Amar imati viziju u glavi vezanu za igracki kadar,manje ovisi o zelji nekog igraca da zavrsi karijeru u nasem klubu...ljut sam na izjavu Vladavica iz sporta,ako je uopste on nesto takvo rekao i ako nije izmisljeno,da bi volio doci,malo biti blizu familije,odigrati polusezonu i opet malo odjahati gdje mu je lova bolja...ispade da bi dosao da se malo odmori od svega,pa da zaigra malo amaterski,cisto da se odrzava...i sad kao mi bi trebali takav stav docekati rasirenih ruku...ja vala ne bi,nek mu Gracic ispunjava takve zelje...tako jadni ne bi trebali biti kao klub,bez obzira koliko je on kvalitetan igrac
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 12 jan 2011, 13:22

pile87 je napisao/la:
padobranac1978 je napisao/la: A sto me se ne ticu,kad je taj isti zelja i Srajeva ;) ali samo zelja :D
Sarajevo trenutno nije konkurent za dovodjenje igraca njima celik ipred nosa uzme Sefku Okica sa kojim su se tri puta sastajali i razgovarali...
ili ne vidis,ili citas onako kako bi ti volio da je napisano :lol:
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 12 jan 2011, 13:35

ja braco sta smo uzeli ovi nagrada malo malo pa izdje neki video...a marijan se samo ponavlja kao pokverena ploca "zeljeznicar sarajevo" samo na pocetku ime promjeni :D
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 12 jan 2011, 13:38

19TM87 je napisao/la:ja braco sta smo uzeli ovi nagrada malo malo pa izdje neki video...a marijan se samo ponavlja kao pokverena ploca "zeljeznicar sarajevo" samo na pocetku ime promjeni :D
Višća, Hodžić, Osim, Brković, Šehić, Džeko. Možda sam nekog i zaboravio :D

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 jan 2011, 14:00

boccaccio je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:murat je x puta rekao da će završiti karijeru u želji, i njegov dolazak je vrlo izvjestan i realan, ako ne sad, na ljeto gotovo sigurno da dolazi.
Neupitno je da bi nam takav igrac bio jako koristan...a pitanje je da li bi na varijantu zelje povratka nekog igraca da zavrsi karijeru Amar uopste pristao...u takvim varijantama postavlja se pitanje i dugorocnosti i o ambicijama naseg kluba..znaci,ne pita se igrac da li ce se vratiti,nego struka...Murat ima oko 35 godina,u ovakvom stanju i u punom treningu on je jako dobar za ovu ligu pa i u narednih nekoliko godina,medjutim pitanje je koliko struka zeli da ima neambicioznog igraca bez obzira na kvalitet...jasno je da se ekipa ne moze izgradjivati na ovako starijim igracima,jedino ako bi Amar uvidio da bi nam ovaj koristio u evropskim utakmicama,pa ga angazovao na tu neku varijantu...ovako mislim da ne bi imalo smisla...u iducoj sezoni nadam se napretku sto se tice igrackog kadra,da li ce to biti moguce,vidjecemo...sigurno ce biti u ponudi kvalitetnih igraca koji igraju poziciju kao Murat a dosta su mladji,te bi mogli dobiti kvalitetan ugovor na najmanje dvije godine...sve dakle ovisi kakvu ce Amar imati viziju u glavi vezanu za igracki kadar,manje ovisi o zelji nekog igraca da zavrsi karijeru u nasem klubu...ljut sam na izjavu Vladavica iz sporta,ako je uopste on nesto takvo rekao i ako nije izmisljeno,da bi volio doci,malo biti blizu familije,odigrati polusezonu i opet malo odjahati gdje mu je lova bolja...ispade da bi dosao da se malo odmori od svega,pa da zaigra malo amaterski,cisto da se odrzava...i sad kao mi bi trebali takav stav docekati rasirenih ruku...ja vala ne bi,nek mu Gracic ispunjava takve zelje...tako jadni ne bi trebali biti kao klub,bez obzira koliko je on kvalitetan igrac
e vidiš, ja bogam' mislim da bi imalo smisla.

prvo, on je "naš" čovjek i sigurno ne bi igrao preko neke stvari. za ovu ligu je on tata najmanje još dvije-tri godine, a može igrati više pozicija, i zadnjeg veznog i napadačkog veznog i špica. a što se tiče evropskih utakmica - kad je mogao reprezentaciji koristiti itekako prije samo godinu dana - siguran sam da bi i nama.

a vladavića na pola godine - ni u ludilu. ni njega ni bilo koga drugog.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 12 jan 2011, 14:11

Slažem se za Murata, koristio bi nam ali da igra sezonu-dvije, što je i najrealnija opcija jer on kad dođe neće se više vraćati u ino-klubove, a može povući u ovoj ligi još par godina.. Najbolje bi bilo da dođe na ljeto..Imali bi ovi mlađi šta naučiti od njega..
Vladavić nam nebi bio od velike koristi ako dođe na pola sezone i planira ići nazad, Brko vjerovatno neće mjenjati formaciju što znači da bi Vladavić samo uzimao mjesto Višći ili Radovanoviću..
Sad za ovu polusezonu ja se ne nadam nikom, osim možda još jednom napadaču ali to bi onda bio neko ko će odmah u prvih 11.. Nedokazanih napadača(Nikolić, Baljić...) imamo dovoljno i ako ne dođe neko kome bi Lazo bio zamjena, onda sigurno neće ni još jedna zamjena za Lazu.. :mrgreen:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 12 jan 2011, 15:35

Omar500 je napisao/la:
19TM87 je napisao/la:ja braco sta smo uzeli ovi nagrada malo malo pa izdje neki video...a marijan se samo ponavlja kao pokverena ploca "zeljeznicar sarajevo" samo na pocetku ime promjeni :D
Višća, Hodžić, Osim, Brković, Šehić, Džeko. Možda sam nekog i zaboravio :D
MA INSTITUCIJA sta reci drugo :D :D 8-)
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 12 jan 2011, 15:36

Amar Osim ima razloga za slavlje. Najprije ga je obradovao potpis Edina Džeke u Mančester, nakon čega će i kasa Želje biti punija, potom je nagovorio Ibru Šehića i Muamera Svraku na produženje ugovora. Doduše, još zadovoljniji mogu biti Svraka i Šehić, što su za pregovarača imali menadžera i personu koja zna cijeniti ljudske i igračke kvalitete. Uostalom Osim, Šehić i Svraka zajedno su godinama gutali Željinu šljaku, a potom igrali u Evropi.
Odlični veznjak (22) sa Osimom je dogovorio saradnju do ljeta 2013. godine.
Veoma sam sretan što sam se dogovorio sa Željom. Ovo je moj klub, Amar Osim je moj trener, čovjek za kojeg sam jako vezan, jer me je trenirao i u mlađim kategorijama. Kad mi je ponudio produženje ugovora, nisam se puno dvoumio. Iako sam imao nekoliko ponuda iz inostranstva, odluka da ostanem u Želji je jedina razumna. Imam 22 godine i neću nigdje da žurim. Želim da još više napredujem, da pomognem klubu da osvoji još jednu titulu - rekao je Svraka, suptilni veznjak, pružni radnik, ali i kreativac. :D
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 50 gostiju.