Hajde Veseli po treci!
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Njemu stoji 1, a gledam nije dobio ni protiv Mladosti ni protiv Radnika zuti. Pa sad ne znam...
Ikic ima 6. Sutra on ne moze igrati.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Samo za ovu ekipu koja prozivaju nakon sinošnje informacoije oko kvoruma za skupštinu. Nemate pojma koliko je poziva, razgovora i molbi upućeno prema skupštinarima da bi se forum obezbjedio. Neki su odkazali prisustvo, uz razloge "ne mogu rade mi majstori u kući". Na kraju da, uspjeli smo skupiti 33 skupštinara, dovoljno da se skupština održi, i da se jedva izlobira većina da bi se izabrali ljudi koji će naredne četiri godine biti na čelu skupšine. Iznenađujuće i Babuka je glasao za Cernicu, što li? Vidjećemo u narednom periodu. U jedno sam siguran, ovi ljudi će dati sve za Želju, uraditi analizu, i procesuirati sve one koji su marku od Želje hajrovali. Vrijeme ispred nas će pokazati ko su ti ljudi. Sa druge strane daće sve od sebe da se urade pozitivni koraci u organizaciji, finasijama, rezultatima. Nadam se da će oni koji su odbijali dati podršku šampanjac ekipi sada pokazati da su im namjere čiste, i da će biti uz Želju u najtežem periodu od osnivanja. Da će biti lako neće, da smo optimisti nismo, samo jedno sam sguran da će ova ekipa dati sve od sebe, i da će se navijači napokon ujediniti u pogledu naprijed, i bez osvrtnja nazad...
Vrhovac,Šaban,Hrelja,Gasal ? Ima li šanse da počnu sutra
Rodjeni su pitarske picke!
Kada bi mogli dobiti novu upravu? Džaba sve ovo ako tu konkretne promjene ne napravimo. Naravno puna podrška svima, a ove što izbjegavaju zasjedanja po hitnom postupku zamijeniti.VeteranSA je napisao/la: ↑24 apr 2021, 20:23Samo za ovu ekipu koja prozivaju nakon sinošnje informacoije oko kvoruma za skupštinu. Nemate pojma koliko je poziva, razgovora i molbi upućeno prema skupštinarima da bi se forum obezbjedio. Neki su odkazali prisustvo, uz razloge "ne mogu rade mi majstori u kući". Na kraju da, uspjeli smo skupiti 33 skupštinara, dovoljno da se skupština održi, i da se jedva izlobira većina da bi se izabrali ljudi koji će naredne četiri godine biti na čelu skupšine. Iznenađujuće i Babuka je glasao za Cernicu, što li? Vidjećemo u narednom periodu. U jedno sam siguran, ovi ljudi će dati sve za Želju, uraditi analizu, i procesuirati sve one koji su marku od Želje hajrovali. Vrijeme ispred nas će pokazati ko su ti ljudi. Sa druge strane daće sve od sebe da se urade pozitivni koraci u organizaciji, finasijama, rezultatima. Nadam se da će oni koji su odbijali dati podršku šampanjac ekipi sada pokazati da su im namjere čiste, i da će biti uz Želju u najtežem periodu od osnivanja. Da će biti lako neće, da smo optimisti nismo, samo jedno sam sguran da će ova ekipa dati sve od sebe, i da će se navijači napokon ujediniti u pogledu naprijed, i bez osvrtnja nazad...
Sutra :
TC - Radnik
Borac - Široki
Željezničar - Olimpik
Sljedeće kolo :
Velež - Borac
Široki - Zrinjski
Sarajevo - Željezničar
TC - Olimpik
Bukvalno od prve 4 ekipe bilo ko može biti prvak a i od ove druge 3 bilo ko može u Evropu
TC - Radnik
Borac - Široki
Željezničar - Olimpik
Sljedeće kolo :
Velež - Borac
Široki - Zrinjski
Sarajevo - Željezničar
TC - Olimpik
Bukvalno od prve 4 ekipe bilo ko može biti prvak a i od ove druge 3 bilo ko može u Evropu
Rodjeni su pitarske picke!
@ Dejo, mislim da je ovo jedino legalno. Stvarno nemam info oko upravnog odbora, ali mislim da se nekoliko stvari mora paralelno raditi. Prvo napraviti operativniju skupštinu, sa članovima koji neće biti klimoglavci ni ovim novim koji su postavljeni. Moraju skupštinari dati mnogo više energije, angažovanja, fokusa, i na kraju napraviti rezultata, posebno u finansijskom dijelu. Otvoreno se pogledati u oči,i iskreno ko nije spreman da se angažuje, ko želi da bude fikus jednom godišnje, najpoštenije je da se povuče, i prepusti mjesto onima koji hoće dati i doprinijeti boljem i zdravijem Želji. Druga stvar je upravni i nadzorni odbor. Po meni osim Jaska Badžaka, niko drugi ne zaslužuje biti tu. Moraju se naći novi ljudi, koji imaju kapacitet, znanje i vještine da donesu dodatnu vrijednost u klub, prvenstveno kroz sponzore, budgete, i novac. To je ključno. Ne za neke velike iskorake, trofeje, rezultate, nego za opstanak, finansijsku konsolidaciju, i što je najvažnije, vraćanje povjerenja navijača, sponzora, prijatelja kluba, mogućih investitora. Svi se moramo pomiriti da u narednom periodu neće biti mnogo radosti, rezultata, trofeja, ali stanje je takvo da su prioriteti na žalost nešto drukčiji. Samo finansijska konsolidacija i transparentnost. Pokriti se koliko je jorgan dug, i šta onda izađe iz toga. Sve ostalo je osuđeno na propast.
Mi se kao navijači, takođe moramo resetovati, i napokon podvući crtu, i krenuti naprijed kao jedan, bez osvrtanja nazad i komentarisanja i analiziranja bilo koga od bivših. Hrabro, fokusirano i angažovano naprijed, i nema sumnje da se pozitivni iskoraci moraju desiti...
Mi se kao navijači, takođe moramo resetovati, i napokon podvući crtu, i krenuti naprijed kao jedan, bez osvrtanja nazad i komentarisanja i analiziranja bilo koga od bivših. Hrabro, fokusirano i angažovano naprijed, i nema sumnje da se pozitivni iskoraci moraju desiti...
tako je!Grbavica786 je napisao/la: ↑24 apr 2021, 19:42Neka ih kolju sudije **** im mater. Nas kolju 2 godine pa se svi nasladjuju i sprdaju sa Zeljom. I Pitare i Rodjene nabijem na q
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!
Sto posto brate. Potpisujem sve. Krenuti u totalnu konsolidaciju, pa koliko god trebalo. Iduću sezonu maksimalno koristiti omladince kojim ćemo pridodati par starijih, a uporedo raditi na ozdravljenju kluba. Trebaće dosta vremena, ali linija se morala podvući.VeteranSA je napisao/la: ↑24 apr 2021, 21:04@ Dejo, mislim da je ovo jedino legalno. Stvarno nemam info oko upravnog odbora, ali mislim da se nekoliko stvari mora paralelno raditi. Prvo napraviti operativniju skupštinu, sa članovima koji neće biti klimoglavci ni ovim novim koji su postavljeni. Moraju skupštinari dati mnogo više energije, angažovanja, fokusa, i na kraju napraviti rezultata, posebno u finansijskom dijelu. Otvoreno se pogledati u oči,i iskreno ko nije spreman da se angažuje, ko želi da bude fikus jednom godišnje, najpoštenije je da se povuče, i prepusti mjesto onima koji hoće dati i doprinijeti boljem i zdravijem Želji. Druga stvar je upravni i nadzorni odbor. Po meni osim Jaska Badžaka, niko drugi ne zaslužuje biti tu. Moraju se naći novi ljudi, koji imaju kapacitet, znanje i vještine da donesu dodatnu vrijednost u klub, prvenstveno kroz sponzore, budgete, i novac. To je ključno. Ne za neke velike iskorake, trofeje, rezultate, nego za opstanak, finansijsku konsolidaciju, i što je najvažnije, vraćanje povjerenja navijača, sponzora, prijatelja kluba, mogućih investitora. Svi se moramo pomiriti da u narednom periodu neće biti mnogo radosti, rezultata, trofeja, ali stanje je takvo da su prioriteti na žalost nešto drukčiji. Samo finansijska konsolidacija i transparentnost. Pokriti se koliko je jorgan dug, i šta onda izađe iz toga. Sve ostalo je osuđeno na propast.
Mala ispravka, ne "kolju" nas zadnje dvije godine, nego mnogo, mnogo duže, s tim da smo se nekada mogli suprostaviti tome, a zadnjih 5-6 godina ne možemo, ali nikako...Hilmo123 je napisao/la: ↑24 apr 2021, 21:07tako je!Grbavica786 je napisao/la: ↑24 apr 2021, 19:42Neka ih kolju sudije **** im mater. Nas kolju 2 godine pa se svi nasladjuju i sprdaju sa Zeljom. I Pitare i Rodjene nabijem na q
Veseli kad se zapuca u Mujezinovića ili Bojo kad doda loptu iza Siniše ili Blaževića... Gdje to neće biti šteta
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Ma da, sve je ovo u pet deka. Po mom misljenju smo zakasnili sa smjenom trenera i zbog toga sad je gotovo sve za nas. Sto kaze onaj iz Olimpika ne mozemo da prelomimo jednu, da to bude drugacije u glavama i to je to. Usli u krug iz kojeg nema izlaza.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Trenutno korisnika/ca: GradKamena2, Lekqqq1921, mavi i 41 gost.