RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

carina
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la carina » 09 maj 2009, 21:18

DJE BA RODNEY??? a ja. Poslo ga Iljo po neke nemoguće kostobrane, ispod cijene, a čuvaju noge ko NATO. Ej moj Rodney ni NATO vas neće izvuči. A moj brate, pusti RA, dobri su. Čuj uskrsnuće Tito, hahahaha. Pozdrav

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 09 maj 2009, 21:36

Ma nek su oni pobijedili danas. Orašje izgubilo. Imaju ( čini mi se ) bod više od Orašja. Sljedeće kolo igraju u gostima. Može tu i poraz uz pobjedu u zadnjem kolu. Ajmo Crveni možete vi to.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 09 maj 2009, 21:46

vfc1922 je napisao/la:čuj Rodney. hahahaha. sad dolazi znači Rodneyland. Zmajevi iz rodneylanda. Hebaji ih. Uz bezveznu igru do 3 boda. Mada u Robijaše i Čelik nisam nikad ni sumnjao, opet čestitam i veliko hvala. Za navijače Slobode informacija da je bilo i desetak Fukara. Navijali su koliko su mogli,dobro došli i otišli malo ranije. Kažu da su cijeli dan bili u Blagaju. Sloboda igrala bezvoljno. A RA ko RA. Ja sam mislio danas de ce Tito uskrnut na tribini kako ga dozivate. Kakav film i vas puca, nevjerovatno.....
Eh,da hoće uskrsnut...je li to tebi nešto smeta ?

rob do grob
Kontakt:

Post Postao/la rob do grob » 09 maj 2009, 21:53

ma ljudi celik je dokazao da nije mali klub sa cijim se obrazom moze igrati patako da je kojim slucajem i velez bio u ovakoj situaci vjerujem da bi celik isto odigrao. rodzeni cestitam vam na opstanku ako bogda pozdrav i popstene zenice :D
i dok spavam tebe sanjam celik ale ale celik ale ale

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 09 maj 2009, 22:01

carina je napisao/la:DJE BA RODNEY??? a ja. Poslo ga Iljo po neke nemoguće kostobrane, ispod cijene, a čuvaju noge ko NATO. Ej moj Rodney ni NATO vas neće izvuči. A moj brate, pusti RA, dobri su. Čuj uskrsnuće Tito, hahahaha. Pozdrav
Prijeratni navijaci izgleda ostali na zapadnoj obali, zajedno sa stadionom... :cry:
010 ISN'T JUST A CODE

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 09 maj 2009, 22:17

Stone Island je napisao/la:
vfc1922 je napisao/la:čuj Rodney. hahahaha. sad dolazi znači Rodneyland. Zmajevi iz rodneylanda. Hebaji ih. Uz bezveznu igru do 3 boda. Mada u Robijaše i Čelik nisam nikad ni sumnjao, opet čestitam i veliko hvala. Za navijače Slobode informacija da je bilo i desetak Fukara. Navijali su koliko su mogli,dobro došli i otišli malo ranije. Kažu da su cijeli dan bili u Blagaju. Sloboda igrala bezvoljno. A RA ko RA. Ja sam mislio danas de ce Tito uskrnut na tribini kako ga dozivate. Kakav film i vas puca, nevjerovatno.....
Eh,da hoće uskrsnut...je li to tebi nešto smeta ?
pa pravo da ti kazem, i moje stajaliste glede ovoga je malo kriticno..
pored ljubzvi prema Velezu ne znam zasto mi Tito treba-?
malo je ko plakao kao ja i suze ronio kada je umro ali bilo pa proslo?!
za mene licno- Josip Jole Musa, Dzemal Bijedic te Mujaga Komadina
su 10x vise doprinjeli za nas grad od bilo koga drugog..
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 09 maj 2009, 22:23

RK Gradacac je napisao/la:
carina je napisao/la:DJE BA RODNEY??? a ja. Poslo ga Iljo po neke nemoguće kostobrane, ispod cijene, a čuvaju noge ko NATO. Ej moj Rodney ni NATO vas neće izvuči. A moj brate, pusti RA, dobri su. Čuj uskrsnuće Tito, hahahaha. Pozdrav
Prijeratni navijaci izgleda ostali na zapadnoj obali, zajedno sa stadionom... :cry:

Istina Rondey, nasa mostarska tuzna istina. Ostali su na zapadnoj strani sa stadionom, ali dvatri metra ispod zemlje. i sad ih traže.
P.S. Stone island, nista nemam protiv Tite, osim istine, a ona je da neće uskrsnuti. Pozdrav

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 09 maj 2009, 23:22

VELEŽ-SLOBODA 2-0; ORAŠJE IZGUBILO

- Pred nekoliko stotina najvjernijih navijača, fudbaleri Veleža su na stadionu u Vrapčićima savladali tuzlansku Slobodu rezultatom 2:0 i time ostvarili još jednu izuzetno vrijednu pobjedu u borbi za opstanak u Premijer ligi.
Golove za Velež postigli su najprije veteran Adis Obad u 52. minuti iz penala.

Pobjedu Rođenih ovjerio je Škaljić u 83. minuti.

Treba reći da je Veležov direktni suparnik u borbi za opstanak, Orašje izgubilo u Zenici od Čelika, rezultatom 1:0, te je Velež sada opet, dva kola prije kraja, van zone ispadanja. Uz poštenu igru svih rivala, i bez namještaljki o kojima se uveliko u javnosti špekulira, Rođeni imaju realne šanse da zadrže premijerligaški status!

Drugi mostarski premijerligaš, Zrinjski sada je i definitivno šampion BiH, jer iako Slavija može izjednačiti broj bodova sa Plemićima, Zrinjski ima bolji međusobno skor i time je novi prvak BiH.

Evo svih rezultata 28. kola:

Željezničar - Sarajevo 2:0, Zvijezda - Zrinjski 2:1, Čelik - Orašje 1:0, Slavija - Leotar 2:1, Posušje - Borac 0:3, Laktaši - Široki Brijeg 2:1, Modriča Maxima - Travnik 4:1, Velež - Sloboda 2:0.

Tabela:

1. Zrinjski 28 17 3 8 47:34 54
2. Slavija 28 14 6 8 33:26 48
3. Sloboda 28 14 5 9 29:24 47
4. Sarajevo 28 13 7 8 38:28 46
5. Borac 28 14 3 11 41:24 45
6. Čelik 28 12 5 11 29:29 41
7. Zvijezda 28 10 10 8 37:32 40
8. Široki Brijeg 28 12 3 13 42:36 39
9. Laktaši 28 11 6 11 40:34 39
10. Željezničar 28 12 3 13 27:31 39
11. Modriča 28 10 6 12 34:35 36
12. Leotar 28 11 3 14 31:42 36
13. Travnik 28 10 4 12 32:49 34
14. Velež 28 10 3 15 34:39 33
15. Orašje 28 8 7 13 29:38 31
16. Posušje 28 5 8 15 30:52 23

slikaslikaslikaslikaslikaslika
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 maj 2009, 02:15

BRIGATA_ROSSA je napisao/la:
harishp je napisao/la:
carina je napisao/la:Iako ne volim internet i forume, moram nešto da kažem. Prvo za Gradačca.... Igraće Zvijezde treba dobro, dobro nalomit u predzadnjem kolu, i to jako kvalitetno, jer će taj degenek zaslužiti sedam dana kasnije. Jedini koji u Gradačcu nezna da je dogovoreno si ti i Ratko Ninković. Toliko za tu temu. Druga stvar je ta da se obraćam svojim rođenim tj; RA. NO ONE LIKE US, BUT WE DON,T CARE. Što znači da se ne trebate po ovim forumima lizati ni sa kim. Trenutno treba samo poštovati Robijaše i Čelik, koji su kao i mnogo puta ranije dokazani kao naši jedini sportski prijatelji. Ako mi neko može objasniti zašto se treba lizati sa npr; Sarajevom i Zeljom, neka mi objasni. Samo da napomenem, da su ta oba kluba i ove godine, kao i ranijih, uzimali bodove iz Mostara i čitavu sezonu nas blatili u javnosti kako je najgore igrati u Mostaru. A uzeli su bodove. ISTE TE EKIPE su išle, i idu i sada, našoj konkurenciji npr; Orašju, Modriči, Leotaru itd sa trećom svojom ekipom, svjesno da izgube. Znači, u startu nam naprave desetak bodova manjka. Ne razumijem odakle ta ljubav. Istu stvar rade i Slavija, i Borac itd. Zrinjski neću ni da spominjem, za taj odnos se zna i ja to poštujem. A ne treba nam niko, nego samo bar normalni uslovi za loptu. Sa ovako nesposobnom upravom i trenutnim stanjem, bolje ne može. A mi ostajemo, pa koliko nas je toliko nas je. Još uvijek smo jedini klub koji dodje na svaki stadion i jedini klub koji u svakom gradu bivše Juge, ima svoje fanove. Mostar u srcu Velež do groba
Prvi post pa se nausra do vrata :roll:
Svi krivi jedino vi pravi.
A sto je najgore osudzujes i ocrnjujes ljude koji fakticki nista nisu utradili kao ti znas sta ce biti.
Ako znas onda si umijesan u tal.
Sta ako Zvijezda pobijedi Orasje onda bi jarane tebe trebalo nalupati zbog ocrnjavanja kluba.
Prvi i odlican post majstre!!!
Svaka ti je na mjestu a ponajvise ova oko Zenice i Sarajeva.
A ovaj sto se nasao da ti pamet soli je vjrovatno neki sarajlija.
Velež se konstantno pokusava unistiti i ugasiti od "93. Al nisu uspjeli, niti ce uspijeti.
MOSTAR U SRCU, VELEŽ DO GROBA!!!
Jeli ti Sarajlija bijeli brijeg drzi ROSULJO moja ne obadaj se :roll:
Zbog takvih bi i volio da Velez Ispadne
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 10 maj 2009, 03:13

BRAVO RODJENI!!!
Drzimo vam palceve, nema predaje... U sledecem kolu jos 3 boda i siguran je opstanak!!!

BRIGATA_ROSSA
Kontakt:

Post Postao/la BRIGATA_ROSSA » 10 maj 2009, 11:25

[/quote]
Jeli ti Sarajlija bijeli brijeg drzi ROSULJO moja ne obadaj se :roll:
Zbog takvih bi i volio da Velez Ispadne[/quote]

Da se sarajlija pitao, nebi ni Mostara bilo, al to je vec politika a ovo je sportski portal i ne zelim da se tema tamo odvuce.
Ko se bola (Obad)a :mrgreen:
Ja samo covjeku rekao sta je istina, pa se ti za(Obad)oooooooooooo :lol:

p.s. ADIS OBAD!!! ADIS OBAD!!! ADIS OBAD!!!
MOSTAR U SRCU, VELEŽ DO GROBA!!!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 10 maj 2009, 11:40

Protiv koga igraju u sljedećem kolu.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 10 maj 2009, 11:43

harishp,Sarajevo nas izbaci onda u 2.ligu ali eto,nisu nam oni ništa krivi...shvati da ja lično protiv navijača nemam ništa protiv,imam i dosta prijatelja iz HZ-a i momci su super ali njih niko ništa ne pita baš kao ni nas !
Ali u upravi,na vlasti su vam kokošari žešći kao i u nas...

Nema prepirke...

Slaba igra,ali eto pišemo bar 3 pišljiva boda !
Sljedeća žrtva Zvijezda !

IDEMO ROĐENI !

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 10 maj 2009, 19:41

Samo hrabro Rodjeni- idemo do kraja..
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 11 maj 2009, 09:26

Velež ispred Orašja

Fudbaleri Veleža su u predposljednjoj utakmici na svom terenu u ovoj sezoni savladali Slobodu 2:0 i sada imaju dva boda više od glavnog konkurenta ekipe Orašja. Nekoliko dana prije same utakmice u gradu Mostaru se nije previše pričalo o samoj utakmici sa Slobodom koliko o duelu Čelika i Orašja jer je kod navijača Veleža postojala određena bojaznost da će Čelik izgubiti na Bilinom polju.

Zbog toga se u subotu u Vrapčićima pažljivo slušao ''ton'' iz Zenice, gdje se nije dogodilo iznenađenje.

- Čelik je veliki klub i znao sam da se neće kockati sa svojim ugledom. Bez obzira na taj rezultat iz Zenice, mi se moramo okrenuti sebi i svojim igrama. Slavili smo 2:0, ali daleko od toga da je to bilo ubjedljivo na terenu. Sloboda je klub iz vrha tabele i takvu ekipu nije lako pobjediti. Nije bilo lako igrati jednu ovakvu utakmicu u kojoj pored činjenice da morate pobjediti, osluškujete šta će dogoditi na drugom stadionu. Mi do kraja imamo dvije utakmice, ako ostvarimo ono što smo planirali, za nas će biti potpuno nevažno ono što će događati ili dogoditi u ostalim utakmicama - kaže Abdulah Ibraković šef stručnog štaba Veleža

slika
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 11 maj 2009, 10:06

Kako vas nije stid tako govoriti o sarajevu. Pa bolan sarajevo je zbog veleža odustalo od plejy-off 2001. kada smo bili ubjedljivo najači a finale se igralo na koševu. Nakon tog smo doživjeli velike fin. gubitke. Takođe smo vam pustili 1996. na koševu 0:0 da ostanete. A vi se onako naložili 2007. da nam uzmete titulu. HZ su bile na koševu na prvom derbiju velež-zrinjski 2:2 itd. Uglavnom, i vi ste kao i ova ostala provincija pravi šabani.

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 11 maj 2009, 10:14

SAMO DA VAM NAPIŠEM DA JE KRAJNJE NEKOREKTNO DA BORAC STAVLJATE U GRUPU KLUBOVA KOJA NEKOG GURA VAN PREMIJER LIGE, PA BORAC JE DVA PUTA ISPADAO ZBOG NAMJEŠTANJA DRUGIH "velikana", A POSEBNO DA VAM KAŽEM DA SMO MI ISPALI SA 41 BODOM.
ZBOG TOGA VAS RAZUMIJEM, ALI NE STAVLJAJTE BORAC U RAVAN SA OSTALIMA, MI SMO SAMI ZA SEBE!!!!!!
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 11 maj 2009, 10:47

FCS je napisao/la:Kako vas nije stid tako govoriti o sarajevu. Pa bolan sarajevo je zbog veleža odustalo od plejy-off 2001. kada smo bili ubjedljivo najači a finale se igralo na koševu. Nakon tog smo doživjeli velike fin. gubitke. Takođe smo vam pustili 1996. na koševu 0:0 da ostanete. A vi se onako naložili 2007. da nam uzmete titulu. HZ su bile na koševu na prvom derbiju velež-zrinjski 2:2 itd. Uglavnom, i vi ste kao i ova ostala provincija pravi šabani.
ma ti si saban kad tako razmisljas- ne kazem da nam je sarajevo ili zeljo neprijatelj i ne podrzavam te teorije ali da smo u dobrim medjuklubskim odnosima nekim, brate i nismo.. ali da ti ocjenjujes po jednom postu da li smo mi sabani ili ne- ipak je mizerno.. imam rodjaka- koji je jedan od pokretaca HZ-a pa srecom znam kako on i njegov blizak krug ljudi razmislja pa me tvoj post ne moze natjerati da generaliziram citavu grupu(sarajlija) na osnovu tvoga razmisljanja.. tako bi i ti trebao sabane da razmisljas- makar slicno, u suprotnom smjeru.. :arrow:
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

lenovo
Kontakt:

Post Postao/la lenovo » 11 maj 2009, 13:40

Ove ste mi godine zivce pokidali bruku puta al opet vam zelim da ostanete u ovoj ligi sve u svemu zasluzili ste.Pored Sarajeva opet na Grbavici najvise volim gledati Veleza namdam se da ce tako biti i iduce godine...
Promijeni potpis ili ces biti sankcionisan.Hvala

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 11 maj 2009, 13:46

lenovo je napisao/la:Ove ste mi godine zivce pokidali bruku puta al opet vam zelim da ostanete u ovoj ligi sve u svemu zasluzili ste.Pored Sarajeva opet na Grbavici najvise volim gledati Veleza namdam se da ce tako biti i iduce godine...
I ja se nadam da ćemo sljedeće godine gledati Rođene u društvu najboljih bh.timova. AJMO ROĐENI, MOŽETE VI TO.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.