FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ako hocemo promjenu, moramo napasti Zrinjski prvih 20 minuta sa visokim presingom i dati go. A ne utopiti se u sivilo nase bezvoljne igre. Odma pritisak i napad..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...
E cuj dobio otkaz u repci...
Svaki selektor bira saradnike, a uloga kondicionog u reprezentaciji je takoreći zanemarljiva i on je tu uglavnom da odrzi formu sa kojom igraci dolaze iz klubova..
Vala, pojedinci jos samo u Hilmi vozacu i ekonomu nisu našli problem...
Eto bili smo u super formi dok su Hus i Šarić spremali ekipu...
Jeleskovic radi sasvim korektan posao i to se vidjelo na terenu ...
Imamo problem, sad svi krivi...
Svaki selektor bira saradnike, a uloga kondicionog u reprezentaciji je takoreći zanemarljiva i on je tu uglavnom da odrzi formu sa kojom igraci dolaze iz klubova..
Vala, pojedinci jos samo u Hilmi vozacu i ekonomu nisu našli problem...
Eto bili smo u super formi dok su Hus i Šarić spremali ekipu...
Jeleskovic radi sasvim korektan posao i to se vidjelo na terenu ...
Imamo problem, sad svi krivi...
ima li ko u savezu da zaustavi ovo oko sredjivanja stadiona,ljudi oteli stadion sad im savez treba i sredjivati stadion fuj fuj,ista su sorta kao ovi sto prizeljkuju Mamice koji ne smiju uci u svoju drzavu zbog kriminala a ono bi rado vidjelo takvog u svom klubu,pa vi niste normalni.
sto savez ne pomogne sisonji da izgradi svoj stadion
sve neki nacionalni kljucevi svi cekaju neke donacije,ja bih uveo ako nisi u zadnjih 10 godina ulozio ovaj i ovaj iznos nema ti marke za rekonstrukciju,ako nemas para ugasi se.
za sportskog direktora dovesti Elvira Rahimica,vjerujem da bi pomogao klubu vise nego iko,svojim vezama i znanjem
sve neki nacionalni kljucevi svi cekaju neke donacije,ja bih uveo ako nisi u zadnjih 10 godina ulozio ovaj i ovaj iznos nema ti marke za rekonstrukciju,ako nemas para ugasi se.
za sportskog direktora dovesti Elvira Rahimica,vjerujem da bi pomogao klubu vise nego iko,svojim vezama i znanjem
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Yugoslav First League:
Druze, zaista mislis da bi Rahimic napustio Moskvu i status koji ima da bi ovdje bio sportski direktor?donDondon je napisao/la: ↑23 apr 2021, 13:16ima li ko u savezu da zaustavi ovo oko sredjivanja stadiona,ljudi oteli stadion sad im savez treba i sredjivati stadion fuj fuj,ista su sorta kao ovi sto prizeljkuju Mamice koji ne smiju uci u svoju drzavu zbog kriminala a ono bi rado vidjelo takvog u svom klubu,pa vi niste normalni.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
niko ga nije ni pitao,davno je on mislio uci u jedan manji klub al jedini uslov mu bio da cijela uprava izadje da postavi svoje ljude,sto naravno ovi nisu htjeliNapapijri je napisao/la: ↑23 apr 2021, 13:22Druze, zaista mislis da bi Rahimic napustio Moskvu i status koji ima da bi ovdje bio sportski direktor?donDondon je napisao/la: ↑23 apr 2021, 13:16ima li ko u savezu da zaustavi ovo oko sredjivanja stadiona,ljudi oteli stadion sad im savez treba i sredjivati stadion fuj fuj,ista su sorta kao ovi sto prizeljkuju Mamice koji ne smiju uci u svoju drzavu zbog kriminala a ono bi rado vidjelo takvog u svom klubu,pa vi niste normalni.

A mi ako zelimo dici stepenicu to moramo raditi i sa ovim imenima pa kumiti moliti...
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Yugoslav First League:
Yugoslav First League:
https://www.transfermarkt.com/kaheem-pa ... ler/530414
Ovoga treba dovesi na ljeto. dosta mi licni na Fanimo kako igra + je jos mlad.
- NisamInSajder
- Kontakt:
14 utakmica 14 golovaZukanovic je napisao/la: ↑23 apr 2021, 13:55https://www.transfermarkt.com/kaheem-pa ... ler/530414

Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Otkud lova, za ovog treba kesirat 500k eura najmanjeZukanovic je napisao/la: ↑23 apr 2021, 13:55https://www.transfermarkt.com/kaheem-pa ... ler/530414
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- NisamInSajder
- Kontakt:
Pitanje je ima li i ugovor. Pa igra u drugoj ligi Slovenije, nije neka profesionalna liga.Kaunas je napisao/la: ↑23 apr 2021, 14:11Otkud lova, za ovog treba kesirat 500k eura najmanjeZukanovic je napisao/la: ↑23 apr 2021, 13:55https://www.transfermarkt.com/kaheem-pa ... ler/530414
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Da mi je samo znati za kolko ovaj igra u Krki, pa taj iznos uporediti sa onim što imaju Heba, Milanović, Krste...NisamInSajder je napisao/la: ↑23 apr 2021, 14:0714 utakmica 14 golovaZukanovic je napisao/la: ↑23 apr 2021, 13:55https://www.transfermarkt.com/kaheem-pa ... ler/530414
Ovoga treba dovesi na ljeto. dosta mi licni na Fanimo kako igra + je jos mlad.,2000 godiste.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Šta mislite o Čavari, portali spominju mogući dolazak u BiH.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Od ovakvog bi se moglo ocekivati nesto, mada se i za ovakve moze desiti da kod nas ne budu na nivou i recimo budu fule.NisamInSajder je napisao/la: ↑23 apr 2021, 14:0714 utakmica 14 golovaZukanovic je napisao/la: ↑23 apr 2021, 13:55https://www.transfermarkt.com/kaheem-pa ... ler/530414
Ovoga treba dovesi na ljeto. dosta mi licni na Fanimo kako igra + je jos mlad.,2000 godiste.
Al ocekivati od igraca koji je svugdje bio fula da ce kod nas proraditi je kao kad prnes pa se nadas da nece sad smrditi.
Meni nije problem da dovedemo igraca iz neke druge lige al da je igrao i da ima neku statistiku, naravno samo da nije lazna statistika kao kod jesicevih Brazilaca.
Problem je kad luzerski, piljarski, bleferski stavljamo na kocku sve ili nista na nesto sto je uvjek bilo i ostace nista.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
Optimista: moze moze
Ima on sigurno i neki asistencije ali se ne vodi sto tesko naci za te lige sve.
ugovor : Parris Kaheem Anthony 01.07.2020 - 30.06.2021
treba reciti da je i Anel Hajric imao tamo 53 utakmice i 51 golova i u Zelji klupa bio. ali ovaj je stranac i Fanimo tamo igrao. ako nece puno para sto ne.
ugovor : Parris Kaheem Anthony 01.07.2020 - 30.06.2021
treba reciti da je i Anel Hajric imao tamo 53 utakmice i 51 golova i u Zelji klupa bio. ali ovaj je stranac i Fanimo tamo igrao. ako nece puno para sto ne.
-
- Kontakt:
Napapijri je napisao/la: ↑23 apr 2021, 07:43Sacuvaj ovaj post kada pojedinci opet budu od Jelaskovica pravili bitniju kariku od trenera i igraca.Antikloc je napisao/la: ↑23 apr 2021, 07:23Kondiciona sprema Sarajeva nije znacajno bolja od vecine prvoligasa i nema nikakvog uticaja na rezultate koje postizemo. Ni negativne ,ni pozitivne. Jela je sasvim OK kondicioni i nista vise,nema potrebe za bajkama.
U utakmicama BHPL koje su uglavnom dzenaza style -spore,bez tempa i ritma,kondicija ne dolazi do izrazaja. Nijedan tim ukljucujuci i Sarajevo nije u stanju nabiti visok tempo igre ,ne samo kroz cijelu utakmicu,nego ni na 15-20 minuta. Ponekad se krene na tempo 5-10 minuta i onda odmah dolazi do rasula i raspada protivnika,koji ne moze to pratiti. ( primjer Sararajevo -Zrinjski od 5 -20 minute ,Sarajevio -Tuzla 65-75 minute ).
Jedan od rijetkih igraca koji bi mogao igrati veci dio tekme u visokom tempu je Fanimo. A tu vec dolazimo do osnove a to je predispozicija. Da bio igrac bio igrac ,da ima brzinu ,snagu i explozivnost mora imati predispoziciju za to. Tek kad neko ima predispoziciju ,moze se treningom i radom to podici na zeljeni vrhunski nivo,neko ko je nema,nikakvim radom i treningom se to ne moze postici. Naravno,moze se postici napredak ali opet ce se zaostajati za nekim ko je imao bolji fizicki i genetski potencijal u startu.
Kao sto ne moze istrenirati vjetina s loptom,tako ne mogu ni fizicke mogucnosti. Da moze,svi bi bili vjesti kao Messi i Susic i brzi kao Ben Johnson i Usain Bolt.
Narodski receno : ne moze pita od govana.
Naravno,ima i do sistema u kojem zivis i radis. Sistema koji ce te natjerati da radis i da se boris. U BiH sistema nema a u FCS isto tako,jer koliko god mi zelili ,ove neprestane afere i trzavice u klubu pokazuju da smo daleko od kvalitetne organizacije i sistema.
Tako je @Antikolc, dakle od pjetlica treba selektirati i birati kad dovodis iz vana. @Napapijri meni jos jedino kao nada ostaje da gdje je radio Jeleskovic tu je bila i Titula.

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
-
- Kontakt:
Kaze onaj Slovenac Perezu iz Reala:
"Klubovi imaju gubitke, ali zato sto ih njihovi celnici lose vode. Ako pretplatite igrace ili ih dovedete one koje ne koristite necete ostvariti rezultae i bit cete na gubitku. Npr. Bajern nema gubitaka, a osvojio LP"
Moze li se ovo u minijaturi primjeniti i na nas.
"Klubovi imaju gubitke, ali zato sto ih njihovi celnici lose vode. Ako pretplatite igrace ili ih dovedete one koje ne koristite necete ostvariti rezultae i bit cete na gubitku. Npr. Bajern nema gubitaka, a osvojio LP"
Moze li se ovo u minijaturi primjeniti i na nas.
-
- Kontakt:
Da vas malo oraspolozim i nasmijem.
Desavalo se u ex-Yu ligama da ekipe u jednom trenutku ne mogu naprijed ni ispasti. Nema premija. Odjednom ekipa propadne i bori se za opstanak i eto premija i pobjeda. Mozda se i kod nas to desava
Nevezano za ovo gore i dalje sam misljenja da smo nafakaski prosli u finale. Husref je imao, pa izgubio finale. Vinko gubio, pa dobio.
Desavalo se u ex-Yu ligama da ekipe u jednom trenutku ne mogu naprijed ni ispasti. Nema premija. Odjednom ekipa propadne i bori se za opstanak i eto premija i pobjeda. Mozda se i kod nas to desava

Nevezano za ovo gore i dalje sam misljenja da smo nafakaski prosli u finale. Husref je imao, pa izgubio finale. Vinko gubio, pa dobio.
-
- Kontakt:
feniksptica je napisao/la: ↑22 apr 2021, 23:48SD mora neko bit ko zna nasu ekipu, sta fali gdje smo najtanji. kojih igraca se rijesit. Mora vec imat neka imena iz liga s kojim ce krenut u pergovore prije evrope. Mora imat neke mete i iz evrope da dovede koga. Bojim se da ne zakasnimo, a vec kasnimo oko tog dijela.
A moze li klub bez SD, kao u Engleskoj ? F.Hadzibegic bi to mogao, ali za Marinovica nisam siguran.
Fulio si temu, sta nekoga boli djon sto je nekome otet stadion ? Mi trebamo izigravati gospodu, a seljadija te doceka urlicima u vraBcicima... Imamo mi svojih problema.donDondon je napisao/la: ↑23 apr 2021, 13:16ima li ko u savezu da zaustavi ovo oko sredjivanja stadiona,ljudi oteli stadion sad im savez treba i sredjivati stadion fuj fuj,ista su sorta kao ovi sto prizeljkuju Mamice koji ne smiju uci u svoju drzavu zbog kriminala a ono bi rado vidjelo takvog u svom klubu,pa vi niste normalni.
Sto se Rahimica tice mislim da je realan kao i dolazak Pjanica koji je nezadovoljan u Barci.
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica
Sasvim normalno i opravdano. SD u ovom trenutku nije prioritet, nit bi sta mogao napravit niti mu treba vremena da se na nesto adaptira. Samo bacanje para prije kraja sezone i stvaranja ekipe za dalje. Sad do kraja u ovih 8 utakmica (liga/kup) sve snage, resurse i fokus mora bit na rezultatu. Kolo po kolo sve do kraja.Historicar je napisao/la: ↑23 apr 2021, 00:30Ako ne osvojimo titulu, Vinko leti sigurno.Ostavit čovjeka koji je prokockao 12 - 13 bodova prednosti, bilo bi ravno samoubistvu.miky_hz je napisao/la: ↑23 apr 2021, 00:25Rekao je i za Vinka kao da je korektan/karakteran bas kao osoba,kao ako osjeti sam da to vise nije to da kao ocekuje da ce se on sam povuci.
Ovo je meni zvucalo u fazonu smjenili bi ga mi sada kad i Emira ali je problem ta odsteta koja se provlacila da mu se mora isplatiti,mozda grijesim ali eto tako sam nekako izvukao, cim prica da ocekuje da se sam povuce bez da ga oni otpuste.
Sto se tice Vinka meni ovo izmedju redova vise zvuci kao naznaka razlaza na ljeto.
Licno, ako osvoje titulu i ako nemamo aman zaman alternativnu opciju ja ga ne bih dirao. Rezultat je ipak najbitniji a kako se do njega doslo s 15 bodova prednosti ili na gol razliku je nesto na sta moze da utice milion nekih faktora. Ako osvoje zasluzili su da ostanu i ovo sto su naucili iz ive sezone upotrijebe u narednoj.
Opet citajuci izjavu, bojim se da je to vec odluceno. Dato im je da zavrse posao do kraja pa sta god da bude na kraju sezone razlaz, il ko pobjednik il ko pokojnik.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Koliko ćemo se samo radovati ako Široki makar bod izvuče u nedjelju 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️