FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ElCartel11
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ElCartel11 » 22 apr 2021, 10:45

Jel ko pratio detaljno Faruka Hodzica, jel klasicni razbijac znaci defanzivni vezni ili ga možemo koristiti kao centralni vezni? To bi bilo ekstra.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 22 apr 2021, 10:47

Prelazni rok se sprema mnogo ranije i sad je fokus svih timova na skraćivanju spiskova eventualnih pojačanja i fokusiranju na igrače koji su zanimljivi.Dolazimo sad do naše situacije,mnogo nepoznanica a ne zna se koje ili bar ja ne znam koje zadužen za naredni prelazni rok.Mislim da se mora hitno imenovati novi SD ili već ko to da radi u klubu.Što se tiće odlazaka od kojih klub može profitirati(finansijski ) to su po meni prije svega Đokanović i Kovačević.Što se tiće isteka i produženja ugovora to treba dobro izvagati šta se dobija a šta gubi jer potpuno rekonstruisanje ekipe sa ovako kratkom pauzom između prvenstva i euro kvalifikacija je rizično.Od igrača iz domaće lige treba se bazirati na one koji su mlađi od 21 god po meni,nema ih puno ali uz dobar skauting mogu se naći 2-3 imena.Što se tiće povratnika iz inostranstva tu bih samo dovodio one koji mogu donjeti očigledni kvalitet u ekipu.Teško je biti konkurentan na tržištu i tu se prije svega ogleda sposobnost sportskog sektora i vizija uprave.Ajde da osvojimo titulu jer ona olakšava i dovođenje kvalitetnih igrača.

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 22 apr 2021, 10:50

ElCartel11 je napisao/la:
22 apr 2021, 10:45
Jel ko pratio detaljno Faruka Hodzica, jel klasicni razbijac znaci defanzivni vezni ili ga možemo koristiti kao centralni vezni? To bi bilo ekstra.
Klasični defanzivni vezni koji još mora mnogo raditi da bi napredovao,nažalost umjesto da ovu sezonu igra za juniore on je provodi trenirajući sa prvim timom.Ništa ne može zamjeniti utakmice i ovo je veliki gubitak za njega.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 apr 2021, 10:55

22 apr 2021, 10:01
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
22 apr 2021, 09:49
JavierBosnia je napisao/la:
22 apr 2021, 09:33
Mnogi ovdje ocekuju 5-7 igraca da ode na ljeto, a da 3-4 vrhunska igraca dodju. Pa razocarat cete se onda momci bgm
Pa 4-5 igraca se sigurno otici, e sad nerealno je da cemo dovesti 4 vrhunska igraca. Mozda 1-2 kvalitetna igraca
Ovim sto istice ugovor na kraju sezone 90% bi volio, da nas napuste. Treba se prostor napraviti za nase mlade igrace ako vec ne budemo mogli dovesti dobre zamjene.
Ramic, F. Hodzic, Resic, Islamovic...
Garantujem, da momci nece nista slabije odigrati.
Ne znam sto pisete islamovica vise uopste taj momak je zavrsio sa fudbalom 80%, dvaput zaredom krizne poderat prije 19-te....

Prije imamovic ili Salcin tu na lijevom ako ne dovedu nekog sa strane
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Kemo88
Kontakt:

Post Postao/la Kemo88 » 22 apr 2021, 10:55

Kurdić ( posudba), Amar Beganović ( ugovor do 2022), Resić (posudba), Dizdarević (posudba), Nedim Hadžić (ugovor do 2022) ovo su igrači koje bi iduće godine volio vidjeti u našem dresu. Miličević će vjerovatno otići, ali imamo Bešića i Adukora, Kovačević također, ali imamo Dizdarevića i Kanurića, sredina je najveći problem, fali nam jedan extra playmaker, neko lucidan ala Rahmanović, takvog trenutno ne vidim u našoj ligi, pa bih tražio nekog stranca koji nije star i koji želi da napreduje. To bi trebao biti posao novog SD-a. Također u špicu bih volio vidjeti Nedima Hadžića (ugovor 2022).

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 22 apr 2021, 10:59

Mislim da ce se ozbiljno racunati na Kurdica. Uz njega bi volio Milicevica ili nekog iskusnog ako Milicevic ode.

@skoro halali !
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 apr 2021, 11:04

Hajmo sad svi zajedno!!! :D

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 22 apr 2021, 11:05

Koga za SD postaviti, nekog domaćeg ili stranca?
Bordo bijeli za život cijeli!!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 22 apr 2021, 11:12

Papac :kafa:

Zlatko Zahovic je dobar posao radio u Mariboru.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 apr 2021, 11:17

michplatini je napisao/la:
22 apr 2021, 10:50
22 apr 2021, 10:45
Klasični defanzivni vezni koji još mora mnogo raditi da bi napredovao,nažalost umjesto da ovu sezonu igra za juniore on je provodi trenirajući sa prvim timom.Ništa ne može zamjeniti utakmice i ovo je veliki gubitak za njega.
Ma nije klasicni bas, velik radijus kretanja ima i dobro je sto je sa ekipom , sat vremena u seniorskom fudbalu mu je plafon trenutno i treba da radi na fizickom aspektu i izdrzljivosti, plus taktickim zadatcima sa prvim timom...nista nije fulio sa juniorima vrijedno spomena...

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 apr 2021, 11:24

Zukanovic je napisao/la:
22 apr 2021, 11:12

Divan posao

Podsjetimo, prvo su navijači slovenskog kluba verbalnim i fizičkim nasiljem na treningu momčadi izrazili svoje nezadovoljstvo igrom ekipe. Zatim je nakon toga makedonski reprezentativac albanskog porijekla Agim Ibraimi zatražio od Zahoviča da zaštiti nogometaše, no on je uz psovke Makedoncu objasnio da su takve navijačke intervencije na treninzima zapravo poželjne jer motiviraju igrače.

"Tijekom razgovora psovao mi je cijelo vrijeme šiptarsku majku. Vrijeđao je moju vjeru Islam, moj narod. Na kraju mi je govorio da se gubim iz kluba. Pokušao sam smiriti situaciju, ali nije išlo", rekao je Ibraimi koji je trenutačno suspendiran jer se usudio suprotstaviti Zahoviču.

Nakon toga, Zahovič je nastavio vrijeđati Ibraimija, ali ovoga puta putem SMS poruka. Makedonac je slovenskim medijima omogućio pristup tim porukama pa su one objavljene javnosti.

"Ti se klanjaš jer si pijan, pijan od budala i zato ima mrtvih," stoji u jednoj od Zahovičevih poruka.

Nakon što je ovaj skandal izašao u javnost, javio se i Nusmir Fajić, nekadašnji napadač Maribora koji trenutačno igra u Kini.

"Uvijek me zvao 'glupi Bosanac' i to ne samo kad smo sami, nego i pred svim igračima. Nisu to bili oni vicevi o Bosancima iz bivše Jugoslavije, koji mi i danas nekada smetaju. Zahovič je to govorio na skroz ozbiljan i ružan način. Između ostalog, rekao mi je ako ne budem radio kako treba i kako on kaže, da će poslati navijače Maribora da posjete moj stan i obitelj. On je stalno vrijeđao moju vjeru, moju domovinu i prijetio mojoj obitelji", rekao je za Anadolu Agency (AA) Fajić.

Jučer se oglasio i sam Zahovič koji se ispričao zbog svoje reakcije.

"Nisam došao pravdati NK Maribor ili nekog od igrača pojedinačno. Došao sam razjasniti situaciju. Ispričavam se zbog svoje nekorektne reakcije. U karijeri sam promijenio mnogo svlačionica i nisam imao takvo iskustvo. Svlačionica bi morala biti zakon i iz nje ni riječ ne smije izlaziti u javnost", kazao je sportski direktor Maribora.

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 22 apr 2021, 11:25

Zukanovic je napisao/la:

Ma jjebo te zahovic, procitaj nekad sta ljudi pisu!
Ta za Papca ti nije losa...

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 22 apr 2021, 11:27

Ukoliko klub zeli imat sportskog direktora imenovati ga sto prije. Imat ce vremena da pogleda i ocijeni sve nase igrace, a i one u PL. A moci ce i reagovati sa igracima kojima isticu ugovori za 2-3 mjeseca, njih sad mozes dogovoriti.

Od ovih kojima isticu ugovori, odlaze Dzafic i Milanovic sigurno. Svi ostali mogu i otici i ostati (Velkoski, Ahmetovic, Handzic, Hodzic, Dervisagic i Hebibovic). Hebibovica bih pustio, ispred njega bi trebali svakako biti Jukic i Fanimo, a ono sto Hebibovic radi moze raditi i Resic. Isti tip igraca, iste pozicije pokrivaju, Resic mladji. Velkoski bi ostao, on je rutiner, premijer ligu moze glat igrat, a trebat ce igraca rotacije naredne sezone (ukoliko se misli napasti grupa konferencijske lige). Evo Hodzic nekad odigrat sigurica, a nekad je toliko los da ni za Krupu ne bi mogao igrat. Ahmetovic i Handzic, ne znam, imas Cmiljanica, kojeg svi fale, a ne koristis ga, mislim da bi Cmilja pokazao isto kao i Zinedin. Handzica bi i trebalo ostabiti kao nekog 2/3 napadaca, joker sa klupe.

Mislim da Susic ne bi vise mogao naci dobar neki anagazman, tako da sa njim razgovarati za novi ugovor, sa manjom platom, a imas koristi od njega kao mentoru mladjim igracima i vjerujem da bi u Europi mogao biti igrac koji bi prevagnuo na nasu stranu. Pejovicu se zahvaliti. Od ostalih igraca sve je potrebno u timu.

Dovesti pod obavezu TOP lijevog beka, pa cak i desnog beka. Ali, lijevi je pod moranje, znaci neki igrac sa dobrim iskustvom, igranje u Europi itd. Traziti i stopera novog, ja imam pik na Satari moze i neko bolji od njega. Adukora koristiti samo u veznom redu i to je to. Dovesti jos jednog cistog veznjaka za rotacije, Hodzic i Ramic posudba negdje, Crepulja bi bio top, istice mu ugovor na ljeto. I na kraju krilo, prednost bi bilo krilo koje igra lijevom nogom, jer tu imas samo Fanima ljevaka. Za iskusnijeg golmana, imaju dvojica bivsih reprezentativaca kojima isticu ugovori, jednog dovesti i uz njega Kanuric, Dizdarevic i Sahinovic bi se sjajno razvili.

Sto se tice odlazaka, Kovacevic je vrijeme da se unovci, Djokanovic bi mozda i trebao ostati jos jednu godinu ovdje, pogotvo ako se izbori grupa Europe, tad bi ga tek mogao za nase uslove masno prodati. Milicevic je pao u formi, ima u svakoj utakmici po koju gresku sto ranije nije imao, ali opet mogao bi i on napustiti. Fanimo bi takodjer mogao imati ponude, ali smatram da bi njega trebalo zadrzat po svaku cijenu, dignu mu i platu ga 20%,ali zadrzi ga barem jos jednu sezonu. Vise ces dobiti ako ga zadrzis, nego ako ga prodas.
Zadnja izmjena: NisamInSajder, dana/u 22 apr 2021, 11:30, ukupno mijenjano 1 put.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 22 apr 2021, 11:28

Zukanovic je napisao/la:

Je li ono Papac bio kod kona ili sam pobrkao ?
Ako jest sjeca li se neko kako je radio ja bas ne...
On je covjek koji ima konekcije vani

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 22 apr 2021, 11:31

Benjolos je napisao/la:
22 apr 2021, 11:05
Ma samo stranca ali da ima konekcije, a ne da mu je jedina kvalifikacija da je strendzer :mrgreen:
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 apr 2021, 11:32

Benjolos je napisao/la:
Cioffija pitat imal kakvog havera

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 22 apr 2021, 11:33

Denchi je napisao/la:
22 apr 2021, 11:32
Benjolos je napisao/la:
Cioffija pitat imal kakvog havera
To bi bio pun pogodak. Neka nam on dovede svog koji isto zeli raditi, napredovati u karijeri, a i samim ti da klub napreduje.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 apr 2021, 11:37

Tesko predpostaviti sta ce se desiti u ljetnom prelaznom roku. Prvo treba zavrsiti ova sezona, nismo još prvaci i to ce vjerovatno uticati na pojacanja i odlazke. Nemamo SD i ne znamo sta uprava i Nam planiraju. Corona još traje ni u europi nema puno transfera a kamo li kod nas tako da ne ocekujem nista specijalno ni u ljetnom prelaznom roku. Al vidjet ćemo, najbitnije titulu uzeti to treba biti prioritet. Slazem se da treba u narednom periodu vise sanse dati mladim igracima i pokusati dovesti najbolje mlade igrace iz lige.

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 22 apr 2021, 11:47

Evo nam najjačih sd-ova na balkanu pred nosom.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 apr 2021, 11:48

22 apr 2021, 10:20
22 apr 2021, 10:01
22 apr 2021, 09:49

Pa 4-5 igraca se sigurno otici, e sad nerealno je da cemo dovesti 4 vrhunska igraca. Mozda 1-2 kvalitetna igraca
Ovim sto istice ugovor na kraju sezone 90% bi volio, da nas napuste. Treba se prostor napraviti za nase mlade igrace ako vec ne budemo mogli dovesti dobre zamjene.
Ramic, F. Hodzic, Resic, Islamovic...
Garantujem, da momci nece nista slabije odigrati.
Ostaviti mozda Hebibovica kao 2 izbor s krila, ali samo ako pristane na puno manju platu. Mislim da nije ni njemu u cilju da sada ide negdje drugo, npr u Velez, jer je ovdje vec 6 godina
Ma Resic, mladji, bez teskih ozljeda, ne mrzi ga Mujic, voli velike tekme, plata manja...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.