FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ruku na srce, čak i u prvom poluvremenu dok su nas klali Milanović i Pejara, imali smo par finih napada, ubacivanja igrača u prostor. Konačno je ličilo da bi moglo biti nešto od igre, bilo je zalaganja, trke. Ali, sve to ova dva umjetnika useru i onda dobiješ što dobiješ. Tekma sa Zrinjskim će nam sve reći.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- HordasOdMalena
- Kontakt:
Lopta Krleta i gol Jasmina.

"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
Ma vjerujem Bgm, treba mu noge polomit. Nema ga bha ko Rahme brata, lik danas gine na terenu, sutra s rajom na kafu, laganica, sminkica...
P.S. Da li jadan ikad saznade da su ga neki Turci trazili ?
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica
-
- Kontakt:
Ono sto je meni veliki upitnik kako Vinko i Jela nisu u stanju pripremiti Sušića i Zinedina da budu spremni za trcanje i borbu 90 min. Zinedin je bas mlad a nije ni Tino starac, godinu i više su u treningu s njima.
Moze on trcat 15 kilometara, ali je beskoristan jer nista ne uradi, trci u prazno. Bas kao i danas, svaki put kad je dotakao loptu nesto je usrao...bordobijeli je napisao/la: ↑21 apr 2021, 23:34Postujem to je tvoje mišljenje. Al ja bi uvijek stavio veznjaka koji vise trci a to je Pejović. Al eto vidjecemo Vinko najbolje zna on je s njima svaki dan i zna koliko mogu.ElCartel11 je napisao/la: ↑21 apr 2021, 23:29Izmedju Pejovica i Susica bi uvijek prije Susica izabrao. Zasto?
Kod Pejovica nemas ama bas ni jednu dobru stvar, da ispostavis. Sut, duge lopte, lopte u prostor, tehnika ama nista.
Susic je zna peglati i igrac je poteza.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
-
- Kontakt:
Zato nam je sa +13 titula i dovedena u pitanje. Zato sto smo zadovoljni vidjenim. Ali se za slamku hvatamo, u fazonu "dobro je i ovo" u ovoj krizi.feniksptica je napisao/la: ↑22 apr 2021, 00:05Ono sto smo pruzili danas do 70te je nesto najbolje u ovoj polusezoni i totalno drugacije. napali smo ekipu koja je nas morala napasti, pojeli smo ih na sredi iako kad smo vidjeli sastav svi smo ocekivali drugacije. Milanovic i Pejovic su krivi sto to nismo rijesili u prvom poluvremenu.holyman je napisao/la: ↑21 apr 2021, 23:59Ovaj blic preokret u ovako teskim momentima ne moze napraviti nijedna ekipa u ligi, stvarno je danas za pohvaliti voljni momenat i zelja za golom, bas sampionski.
Igru do 70te ne bih ni komentarisao jer ona alibi neznalica ne poznaje nikakve promjene, standardno.
Ove danasnje rokade su bile zadnji vapaj, plod pritiska, a ne njegovog eksperimentisanja i znanja.
Sama cinjenica da su im stoperi izlazili visoko do centra pri 0-1 govori da i faking simin han protiv nas namirise golove i da se nesto mora mijenjati.
Reakcije ispadanja odbrane simin hana su mi smijesne, gledao sam dobru vecinu utakmica premijer lige i ne razumijem kako kompletna zadnja linija ovoliko puta ispadne bez ijedne ofsajd zamke. Vratite golove i obratite paznju samo na stopere. Neka bude da smo mi prebrzi i bez fanima.
Moram nesto reci i o terenu. Katastrofa. Kod golova mesanovica i hebiba, oba puta je lopta odskocila bas milisekundu prije suta, moze se vidjeti na snimcima ako obratite paznju, sreca pa nije bila neka bruka, blatili bi igrace.
Suma sumarum, ova pobjeda nista ne znaci ako se za vikend ne dobiju skutori i ako ne uzmemo kup u maju.
Treneru otkaz dok jos nije kasno.
Kada se trubilo da smo losi jos od derbija, bilo je famozno forumsko tempiranje forme. Pa onda borac, pa velez pa ovaj pa onaj. Dogurali do toga da se skoro 5 timova bori za titulu.
Ne trazi krivce u milanovicu i pejovicu, oni su ti koji su neprimjetni, odron, a idalje se guraju u igru.
NEMA NAZAD
- NisamInSajder
- Kontakt:
Sam sebe ukopavas. Sto nismo dali gol kad je Pejovic bio u igri ? Vec je upropastio sve sto je mogoa upropastiti. Vec si dao ne jedan,vec 3 gola kad je usao dizelas Zinedin. Kad taj trkac bude znao pruzit pas na vecu udaljenost od 1,5 metar i kad ne bude gubio po 10 lopti po utakmici (Pejovic gubi i po 15-20), eh tek onda zasluzuje igrati.bordobijeli je napisao/la: ↑22 apr 2021, 00:07Kad budemo imali atletske igrace koji mogu trčat kao Djokanovic, Fanimo i Mesanovic onda ce biti nesto od nas. Dizelaši vise ne prolaze najbolji primjer komšije sve neki znalci u ekipi Štilic, Alispahic, Bekric, Zec a nema ih nigdje. Zasto, zato sto su spori i ne trce eh tako je i s Tinom i Zinedinom.NisamInSajder je napisao/la: ↑21 apr 2021, 23:57Cek, jel ovo atletski klub Sarajevo ili fudbalski klub Sarajevo?bordobijeli je napisao/la: ↑21 apr 2021, 23:46
Mi s Sušićem u vezi izgledamo krimnalno, sve poraze i nerjesene rezultate imamo kad je on igrao vise od 60 min. Covjek je spor i ne trci i zato igra Pejovic. Ne sto je Pejovic zvjer nego sto je Tino odron.
A i to sto Pejovic je trci, ko muha bez glave. Istrci i opet najgori na terenu, ne mozes reci ni da se bori.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
-
- Kontakt:
Problem je sto Zinedin da je igrao od starta nebi mogao uraditi ovo sto je uradio posljednji 15 min. Tino isto najbolje je odigrao kad udje 30 min protiv radnika, pa u širokom itd. Kad god je pocinjao nakon 30 min nema ga nigdje. Ja bi volio da oni igraju to su majstori plemeniti igraci al ne mogu da trce i zato nisu starteri. Al evo Vinko je rekao da ce dati vise šanse Zinedinu i nadam se da ce biti pravi. Niko sretni od mene.NisamInSajder je napisao/la: ↑22 apr 2021, 00:18Sam sebe ukopavas. Sto nismo dali gol kad je Pejovic bio u igri ? Vec je upropastio sve sto je mogoa upropastiti. Vec si dao ne jedan,vec 3 gola kad je usao dizelas Zinedin. Kad taj trkac bude znao pruzit pas na vecu udaljenost od 1,5 metar i kad ne bude gubio po 10 lopti po utakmici (Pejovic gubi i po 15-20), eh tek onda zasluzuje igrati.bordobijeli je napisao/la: ↑22 apr 2021, 00:07Kad budemo imali atletske igrace koji mogu trčat kao Djokanovic, Fanimo i Mesanovic onda ce biti nesto od nas. Dizelaši vise ne prolaze najbolji primjer komšije sve neki znalci u ekipi Štilic, Alispahic, Bekric, Zec a nema ih nigdje. Zasto, zato sto su spori i ne trce eh tako je i s Tinom i Zinedinom.NisamInSajder je napisao/la: ↑21 apr 2021, 23:57
Cek, jel ovo atletski klub Sarajevo ili fudbalski klub Sarajevo?
A i to sto Pejovic je trci, ko muha bez glave. Istrci i opet najgori na terenu, ne mozes reci ni da se bori.
-
- Kontakt:
Sjecam se kad je Handzic dao oni par golova kad je ulazio s klupe i onda svi treba u prvi 11 bolji od Ahmeta zabija, vako, nako. A onda kad je poceo da igra 90 min ne moze frajer meda onda svi pljuju handzeta. Eh tako i ovo daj Tinu daj Zinedina a momci ne mogu 30 min ozbiljnog tempa izdrzati.
- ElCartel11
- Kontakt:
Kad smo igrali defanzivno i čuvali rezultat primili smo gol.
Čim smo počeli napadati i u glavama okrenuli sliku, sa MORAMO napadati zabili smo 3 gola.
Danas nam ne hvala Allahu uspjelo ali nece uvijek. Zato svaku moramo igrati na pobjedu a ne kalkulisati i furati defanzivnu neku jer nam to ne ide od ruke niti ce kad ici uz FK Sarajevo.
Čim smo počeli napadati i u glavama okrenuli sliku, sa MORAMO napadati zabili smo 3 gola.
Danas nam ne hvala Allahu uspjelo ali nece uvijek. Zato svaku moramo igrati na pobjedu a ne kalkulisati i furati defanzivnu neku jer nam to ne ide od ruke niti ce kad ici uz FK Sarajevo.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Ono što me danas najviše rastužilo je što je i Dušan u poređenju sa Pidrom trenutno izgledao ko fudbaler.. 

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ma i onaj Dusan je na nekim drogama, kako odigra danas yebem ga luda

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Ova pobjeda nam je trebala , nadam se da cemo se sada vratiti na rezultate iz prve polusezone. Vidjelo se i na igracima koliko im je ovo bilo potrebno.
Ja bih u subotu izasao sa Djokanovicem i Adukorom u sredini , a malim Besicem na stoperu jer tesko da moze bolje od ovog tandema u veznom redu u citavoj ligi. Danas se ne zna koji je bolji bio , Adukor vec drugu utakmicu zaredom odlicno prenosi lopte , odlicno ih oduzima , ima ga svugdje a Pecija je suvisno i komentarisati. Ukoliko vec Vinko smatra da Adukor mora poceti na stoperu , onda je po meni bolja opcija igrati sa Mirkom i Pecijem u sredini te sa Dusanom na desnom beku , nego izaci sa Pejovicem ili Susicem sa Andrejom. Oremus bi takodjer mogao na malo hladjenje , uzasan je danas bio... Kako je samo ocajno kod gola ispao , kao na igralistu.
Ispred njih bih stavio Velkoskog zbog sjajnog pregleda igre i sjajnih pasova a u posljednjih pola sata ubacio Zinedina , ipak mislim da on nije u stanju odigrati citavih 90 minuta , a danas je pokazao da moze donijeti ogromnu prevagu sa klupe. Takodjer , Heba bi ostao na klupi jer on kad god je poceo utakmicu bio je medju najgorima , dok kada udje sa klupe uvijek napravi nesto , gol , asistenciju , predasistenciju... Jedino ako Fanimo ne bude spreman onda smo osudjeni igrati sa Hebom na desnom krilu. Jukic je , barem po meni , siguran na lijevom krilu.
Kovacevic - Hodzic , Dupovac , Besic , Pidro - Adukor , Djokanovic - Fanimo( Hebibovic ) , Velkoski , Jukic - Mesanovic
Tu na klupi imas Oremusa , Susica , Zinedina , Handzica i eventualno Cmiljanica , sto je sasvim korektno.
Bit ce tesko , ali vjerujem u nas. Ko ce docekati subotu
Ja bih u subotu izasao sa Djokanovicem i Adukorom u sredini , a malim Besicem na stoperu jer tesko da moze bolje od ovog tandema u veznom redu u citavoj ligi. Danas se ne zna koji je bolji bio , Adukor vec drugu utakmicu zaredom odlicno prenosi lopte , odlicno ih oduzima , ima ga svugdje a Pecija je suvisno i komentarisati. Ukoliko vec Vinko smatra da Adukor mora poceti na stoperu , onda je po meni bolja opcija igrati sa Mirkom i Pecijem u sredini te sa Dusanom na desnom beku , nego izaci sa Pejovicem ili Susicem sa Andrejom. Oremus bi takodjer mogao na malo hladjenje , uzasan je danas bio... Kako je samo ocajno kod gola ispao , kao na igralistu.
Ispred njih bih stavio Velkoskog zbog sjajnog pregleda igre i sjajnih pasova a u posljednjih pola sata ubacio Zinedina , ipak mislim da on nije u stanju odigrati citavih 90 minuta , a danas je pokazao da moze donijeti ogromnu prevagu sa klupe. Takodjer , Heba bi ostao na klupi jer on kad god je poceo utakmicu bio je medju najgorima , dok kada udje sa klupe uvijek napravi nesto , gol , asistenciju , predasistenciju... Jedino ako Fanimo ne bude spreman onda smo osudjeni igrati sa Hebom na desnom krilu. Jukic je , barem po meni , siguran na lijevom krilu.
Kovacevic - Hodzic , Dupovac , Besic , Pidro - Adukor , Djokanovic - Fanimo( Hebibovic ) , Velkoski , Jukic - Mesanovic
Tu na klupi imas Oremusa , Susica , Zinedina , Handzica i eventualno Cmiljanica , sto je sasvim korektno.
Bit ce tesko , ali vjerujem u nas. Ko ce docekati subotu

Kad’ jednom prodje sve...
Gledajuci tabelu, imena i protivnike imamo najbolji raspored do kraja. Bice krvi do koljena. 

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
- NisamInSajder
- Kontakt:
Naredne dvije sedmice su kljucne. Protiv Zrinjskog i Zeljeznicara se mora izvuci 6 bodova.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
-
- Kontakt:
Na lijevom beku bolje odigra nego na desnom, naopak frajer

-
- Kontakt:
Svidja mi se tvoj rezon, ma da Krste na 10 tku to mi se ne svidja, ostalo ok.pitartz je napisao/la: ↑22 apr 2021, 00:39Ova pobjeda nam je trebala , nadam se da cemo se sada vratiti na rezultate iz prve polusezone. Vidjelo se i na igracima koliko im je ovo bilo potrebno.
Bit ce tesko , ali vjerujem u nas. Ko ce docekati subotu![]()
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
U zapisniku današnje utakmice niko od igrača iz zapisnika nije zabio gol u tekućoj polusezoni. Definitivno smo ove sezone porušili sve moguće rekorde.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
I opet ćemo i takvi osvojiti duplu krunu.SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑22 apr 2021, 00:51U zapisniku današnje utakmice niko od igrača iz zapisnika nije zabio gol u tekućoj polusezoni. Definitivno smo ove sezone porušili sve moguće rekorde.

⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.