Postao/la NisamInSajder » 21 apr 2021, 23:20
Evo prosla utakmica, napokon visoka pobjeda. Nakon izlaska Pejovica zivnuli, u prvom poluvremenu vidjelo se da je cilj branjenje, dok lopta dodje do nekog naseg igraca on je nabija prema naprijed bez gledanja. Ostao mi je u sjecanju pas Mesanovica, kad je trazio Milanovica 10tak metara iza odbrane Tuzle Citya, a Milanovic 10 metara ispred odbrane Tuzle. Pejovic, uzme lopti i onda milion dodira,valjda je pokusao cuvati loptu kao Tino, ali nije mu islo. Pejovic je pogodio svaki 3 pas, svi ostali su bili ili u noge igracima Tuzle Citya ili u prazan prostor gdje nema ni na vidiku nasih igraca. Nadam se da je ovo posljednja utakmica u dresu Sarajeva za njega, pa makar morao krpiti tu poziciju sa Velkoskim.
Mustedanagic u 5 minuta pokazao zasto je morao igrati od prve minute na Grbavici i u svakoj narednoj utakmici. Asistencija, pa onda onaj "slalom" sa ruba 16m, steta sto nije otvorio prostor za sut. Zinedin definitvno mora na poluspica. Krste solidna partija, rekao bih rutinski. Mesanovic, napokon, nadam se da ce sad uci u golgetersku formu, i sve one silne kilometre naplatiti golovima. Milanovic, tribine po mogucnosti, neka bude zadnja opcija ne krilnim pozicijama. Hebibovic, uh, ne znam, uvijek sam govorio da on zna iznenadit i zabiti gol neki kada se lomi, ali zna se i namasiti. Neka ide na kraju sezone, posteno se rastati, svakako imas slican ili gotovo isti profil igraca u Resicu. Adukor, usao u formu, kontinuitet nastupa. Ostalo je bilo standardno.
Vinka ne bih komentarisao, dosta nelogicnih poteza, nekako djeluje izgubljen, nadam se da mu je ova utakmica dokazala da treba cesce rotirat, vise promjena traziti idealno. Vidjet cemo, naredne dvije sedmice su kljucne. Protiv Zrinjskog i Zeljeznicara mora se ici na pobjede, jer u slucaju nekih kikseva, onda je sve moguce, u svakom smislu te rijeci.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi