FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

zagorski
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagorski » 20 apr 2021, 02:45

AlfredNobel je napisao/la:
20 apr 2021, 02:33
zagorski je napisao/la:
20 apr 2021, 02:20
20 apr 2021, 01:22
Nisam se ja, kralju moj, ušutio iz tog razloga, zato što kola idu nizbrdo, a ja uvjeravao nekog u bajke. Ušutio sam se iz razloga jer odavno gora postava forumaša nije bila na ovoj temi, gdje na tri prelistane stranice, ne možeš pročitati dva smislena posta. To je jedini razlog, ne da mi se ebavati više.

Što se tiče trenutnog stanja, pozdravljam otkaz Hadžiji. Hvala mu na svemu, nek mu je s srećom dalje. Vinko treba da ostane, također pozdravljam taj potez. Igra je odron, psiha je u qurcu, to vidi svako. Po prirodi sam optimist, ali mislim da od titule nema ništa. Vidjećemo šta će biti, ali sumnjam.

Ako vas toliko kopka i ako jedva čekate da kažem da ste za sve bili upravu, onda eto rekao sam. Upravu ste bili i igru, i za Hadžiju, i za Cmiljanića, i za sve ostalo. Pojeo sam vanago i neka sam, nikakav problem za priznati.
Uživajte i dalje, pozdrav.
Daleko bilo da neko uziva sada zbog toga sto je bio u pravu za neke stvari,naprotiv.
Ono sto je vecini krivo je agresivan i potcjenivacki odnos nekih forumasa prema onima koji su govorili da ce doci do ovog sto nam se sada desava. To je sustina.
Svima je jednako krivo sto smo od gotovog napravili veresiju i sto se u ovom momentu ne nazire svjetlo na kraju tunela.

Ono sto ja mislim je da vise nije ovdje glavni problem ni SD,ni SŠ,ni igracki kadar vec UPRAVA Kluba. Mislim da nisu dovoljno sposobni da uspjesno vode klub kakav je Sarajevo. Oni mogu proci kao menadzment neke uspjesne firme i u tom administrativnom dijelu su OK,ali su nula bodova kada je u pitanju upravljanje jednim FUDBALSKIM klubom,jednostavno nemaju za to sposobnosti,znanja,iskustva itd.,bas se vidi da se tu ne snalaze nikako,uvijek sa necim kasne,djeluju stihijski i bez plana,pa oni su jednom Emiru kojeg su doveli iz Olimpika prepustili da vodi sportsku politiku i transfere i zato imamo ovo sto imamo. Uspjehe koje smo ostvarili smo ostvarili bukvalno na misice i na cinjenicu da smo finansijski bili jaci najmanje duplo od ostalih najblizih konkurenata i opet sve je to bilo jedva.
Pogledajte u kakvom je stanju akademija,sjetite se koliko nam je samo ljetos falio taj napadac za evropske utakmice,pa ovaj zadnji transfer rok i mnoge druge stvari.

Ma koliko to bilo tesko i razocaravajuce za sve nas,ali treba definitivno shvatiti da nema od ove price nista...evropski iskorak,dominacija u ligi,mladi talenti,veliki transferi sve je to definitivno utopija.
Zadnju rečenicu sam pogrešno formulisao, nisam mislio da neko uživa u ovome, pogrešno je ispalo.

Bilo je takvih postova, prije svega od strane mene, a onda ostalih. Meni nikad nije bio problem to što neko drugačije razmišlja, naprotiv, treba imati takve ljude. Glavni problem za mene je taj što svi ti ljudi tuše pričom, ponavljaju, vrte istu ploču i tako iz dana u dan. Nema dana da se nisu spomenule iste stvari. To je ono što ja govorim i što sam govorio mali milion puta.. Okej, ne sviđa ti se nešto, nije po tvom ukusu, imaš kritiku, iznesi argumente i zdravo. Ovako, svaki od njih ima potrebu da se prsi, da dočeka da na kraju "kaže eh jesam vam rekao", a o tome da ganjaju neki primat na temi, ne bih ni govorio. Zbog toga sam se i udaljio od ove teme, a to ću i nastaviti. Čitati raznorazna ponavljanja, uz svakodnevne nebuloze, ne mogu više svega mi.

Što se tiče Uprave, ne bih se složio. Mislim da je itekako kvalitetna garnitura ljudi, od Sabrine, pa nadalje. To što su se desili pogreške, nema veze s ukupnim dojmom, bar za mene. Griješe i najveći klubovi i čelnici, pa se sve to prevaziđe. Čim krene loše, odmah svi loši i svi nedorasli, nikako da skontate da je ovo sport i da u svakoj branši svijeta mora biti pogrešaka. Liverpool razvaljivao, sad meda ne može, ekipa sve osvojila, nije osvježena s par novih igrača, zasićenje, nisu odradili dobar prijelazni rok i to ti je rezultat, uz poljuljano samopouzdanje.
Također, evo pitanje stadiona haman pa gotovo, to je zasluga isključivo ovih ljudi i prvi koji su se toliko dali u to rješavanje, niko drugi nikad nije.

Pregurati nekako do kraja sezone, naučiti na ovim greškama, probati uzeti titulu, Kup obavezno i idemo dalje.
Da,dosta toga sto si napisao je na mjestu. Mozda i ja previse iznosim misljenje pod dojmom ovog razocarenja pa u nekim stvarima prerjeram.
Jedina stvar koja mi ulijeva kakvu takvu nadu za ubiduce i daje bar neki tracak nade je to da ovi iz uprave nisu zadrti i da imaju sklonost da na nekim pogreskama nesto i nauce i isprave.
A ovaj forum je samo na neki nacin odraz opste svijesti i kilture naseg naroda tako da se tu ne treba nesto posebno razocaravati nekim stvarima.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 20 apr 2021, 02:48

"Griješe i najveći klubovi i čelnici, pa se sve to prevaziđe" rece forumaš AlfredNobel.
Baš me zanima kako ce naša uprava prevazici u narednom periodu, ovaj izvjesni gubitak titule, unatoc +13 sa polusezone u odnosu na klub koji ce vjerovatno uzeti titulu.Baš me zanima koliko ce im vremena trebati da tu bruku, sramotu i samouništenje, zbog kojeg ce nam se svijet smijati, prevaziđu i kako ce to objasniti javnosti i navijačima.Baš me zanima kako ce prevazici činjenicu da cemo doživjeti strašan finansijski udarac, (koji ce nam još teže pasti jer ce doci u vrijeme korone) i da cemo uništiti krvavo stečeni koeficijent.

TrajniKulinBan
Kontakt:

Post Postao/la TrajniKulinBan » 20 apr 2021, 02:52

Jagodic ceka kiks protiv tuzle i zrinjskog da uskoci umjesto vinka.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 20 apr 2021, 02:57

Historicar je napisao/la:
20 apr 2021, 02:48
"Griješe i najveći klubovi i čelnici, pa se sve to prevaziđe" rece forumaš AlfredNobel.
Baš me zanima kako ce naša uprava prevazici u narednom periodu, ovaj izvjesni gubitak titule, unatoc +13 sa polusezone u odnosu na klub koji ce vjerovatno uzeti titulu.Baš me zanima koliko ce im vremena trebati da tu bruku, sramotu i samouništenje, zbog kojeg ce nam se svijet smijati, prevaziđu i kako ce to objasniti javnosti i navijačima.Baš me zanima kako ce prevazici činjenicu da cemo doživjeti strašan finansijski udarac, (koji ce nam još teže pasti jer ce doci u vrijeme korone) i da cemo uništiti krvavo stečeni koeficijent.
Slažem se.. Trebali su poslušati tebe na vrijeme i dovesti Tonija Jovića po krilu da rastura. Bilo je još prijedloga, ali ne mogu da ih se sjetim. Sigurno su to sve kvalitetna rješenja bila, ali nisu te slušali.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

TrajniKulinBan
Kontakt:

Post Postao/la TrajniKulinBan » 20 apr 2021, 03:12

20 apr 2021, 02:57
slika

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 20 apr 2021, 03:17

Kao što rekoh, neki novi debili na sceni. Majkl je za ove bio Ajnštajn.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 20 apr 2021, 03:21

20 apr 2021, 03:01
20 apr 2021, 02:48
Slažem se.. Trebali su poslušati tebe na vrijeme i dovesti Tonija Jovića po krilu da rastura. Bilo je još prijedloga, ali ne mogu da ih se sjetim. Sigurno su to sve kvalitetna rješenja bila, ali nisu te slušali.
Da te napomenem da ti je ista ova uprava priredila najveca zadovoljstva i najvece uspjehe u historiji kluba, a veca sramota od plakanja pred kamerama i protesta ispred kluba ne bi bila sve da ispadnemo iz lige, a dobro znamo ko je zasluzan za istu ;)
1946~

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 20 apr 2021, 03:26

.
Zadnja izmjena: ThrillerHz, dana/u 20 apr 2021, 03:35, ukupno mijenjano 1 put.
1946~

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 20 apr 2021, 03:31

ThrillerHz je napisao/la:
20 apr 2021, 03:21
20 apr 2021, 03:01

Kakav bijedan način da se skrene sa teme i pobjegne od odgovora :rol: :rol: :rol: Retardirani Nobel podržava ovu upravu koja ce nam priuštiti sramotu, zbog koje ce nam se cijeli svijet smijati.Haj mrš sa foruma, ne ulazi više nikad na njega.
Da te napomenem da ti je ista ova uprava priredila najveca zadovoljstva i najvece uspjehe u historiji kluba, a veca sramota od plakanja pred kamerama i protesta ispred kluba ne bi bila sve da ispadnemo iz lige, a dobro znamo ko je zasluzan za istu ;)
Slažem se, imaju zasluge za uspjehe ranijih godina, ali sa gotovo prokockanih + 13 nad klubom koji ce vjerovatno uzeti titulu, sa velikim finansijskim udarcem zbog izvjesnog gubitka titule i zbog uništenog koeficijenta koji je krvavo stečen, bacit ce ogromnu mrlju na sve do sada dobro urađeno.Pitanje je koliko ce nam vremena trebati, da se od tog udarca oporavimo.I zapamti, u današnjem fudbalu nema jučer, vec samo danas i sutra.
Ali AlfredNobel bježi od odgovora kao đavo od krsta :rol: Zbog takvih poput njega, normalna i obrazovana raja su i otišla sa ovog foruma.Stalno unosi negativu i mržnju među forumaše, zbog svoje frustracije i nezadovoljstva.

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 20 apr 2021, 03:50

Pa ako osvojimo titulu ove godine, olakasan nam je put do grupne faze za 20 posto, radi ove novonastale situacije. Ne smijemo ovo propustit...
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 20 apr 2021, 04:26

20 apr 2021, 03:17
Ma i ja sam prestao pisati zbog ovakvih debila brate.
Naki novi nikovi se nasladjuju, prozivaju, pokusava ju ispasti nake face sa onim "jesam vam rekao".
Ja vjerujem u Vinka i da ce on ovo dohavizat i podi i novu titulu.
1 na Kosevu, 2 u Mostaru.
Dive probudi se kad si najranjevi i popisaj se usta forumskoj brigadi zvanoj Husref Musemic.
I daa ne zaboravite u srijedu sliku Husrefa i zastave tuzle
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 20 apr 2021, 05:06

Ovde je naj manje HADZIC kriv, od KRIVACA.

Dali ovde neko smatra daje HADZIC iskljucivo kriv za ovu blamazu od igre u ovih 7 kola. NIJE CAK CU RECI CAK NI MINIMALNO. Podrzavam otkaz hadzicu da je i vinko u paketu dobio nogu, jer Hadzic je doveo VINKA u klub Vinko je dovoljno dugo u klubu dastavi svoj rukopis u ekipu i rukopis od prve utakmice sa TC na kosevu je to sve na silu islo..

Tatar je doveden od Hadzica covjek nije zelio bit dio tima dobio ponudu koju mi nismo mogli mecat klub odlucio uzet pare, ija bi to uradio nego imat ga na zapadu i davat mu 6 mjeseci platu i da ti ode dzaba, HADZIJA NIJE KRIV. Klub nikog nije doveo na to mjesto vratio milanovica imali vec jukica salcina hebibovica krstu fanima sasvim dovoljan broj igraca sa +9

Hadzija nije kriv

Rahmanovicevo prodavanje je planirano doveden varesanovic vec boo zidan susic krste plus jasmin koji moze da pokrije i tatarovo mjesto i rahmanovicevo i ahmetovicevo

Ahmet aut osto krste osto handzic doveden cmiljenic koji ono sto je igrao nije to nivo ahmeta al se moglo vidjet da nije kanta..

Hadzija nije kriv

Neznam dali klub izbaca koliko ekipa pretrci u toku svake utakmice al bi volio da izbace koliko smo kilometara pretcali u prvoj utakmici protiv borca 4-2 na kosevu koliko sad i tako za velez 2 gu utakmicu 00 i sad

Ubjedjen sam da se radi 2-4 km po utakmici manje.

Rahmanovic ne trci vise od mesanovica nit tatar od fanima

Kondicija ekipe i mali broj pripremnih utakmica to sam pisao zato je kriv jeleskovic vinko i zato su oni prvo pa onda hadzic trebali dobit otkaz..

Takodje 0 igraca mladi promovisano

Husref je bio upravu ako je istina sto je jekeskovica otjero i HUSREF JE BOLJI TRENER OD VINKA..

Da ispravno je husref dobio otkaz, da I VINKO JE TREBO DOBIT OTKAZ U NEDELJU

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 20 apr 2021, 05:49

SedrenikHz je napisao/la:
20 apr 2021, 04:26
Naki novi nikovi se nasladjuju, prozivaju, pokusava ju ispasti nake face sa onim "jesam vam rekao".
Dive probudi se kad si najranjevi i popisaj se usta forumskoj brigadi zvanoj Husref Musemic.
Mi bi svi bili najsretniji da bude tako da osvojimo tu titulu ali bice tesko. I sad kad kazem da ce biti tesko i da je neko kriv za to ne znaci da ja jedva cekam kiks i da manje volim klub od tebe. Dosadni ste s Husrefom vise. Koga briga vise za Husrefa. Nije valjo vise i otjeran je a ako ne osvojimo titulu nece valjati ni trener, ni uprava i njih cemo da tjeramo. Mozda dobiju jos jednu sansu i jos jednu sezonu da poprave stvari ali ako i tad zakazu vjeruj niko ih nece vise zadrzati.
Samo nas zanimaju rezultati a ovo mucenje sa klubovima koji imaju slabije uslove i budjet od nas i nije neki rezultat

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 20 apr 2021, 06:51

Ja mislim da dosta forumasa je u zabludi sa tabelom trenutnom i prvom utakmicom u kupi bh..

Ljudi nesvataju da smo mi 99% izgubili titulu i nesvataju takodje da mozemo ostalit bez evrope..

I onda spominju husrefa spominju tempiranje forme itd..

Zasto smo trebali tempriti formu da procepimo tek nakon 26 kola kad i velez i borac i zrinjski 3 od 3 konkurenta za titulu i evropu imaju bolju gol razliku 2 od 3 bolji omjer (mozda i zrinjski ako nas uzme bude imo medju omjer bolji) a znalo se da igramo protiv zelje zrinjskog sb borca cak se raspored99.9% znao prije pocetka drugog djela prvenstva.. i ako se trebala forma dizat i tempirat onda je to trebalo radit u prvih 6 kola jer da smo uzeli bod zrinjskom borcu velezu samo bod NEMOZE MI NIKO RECI DA IGRACKI KADAR KOJI MI IMAMO SAD I KOJI IMAJU TI KLUBOVI NIJE MOGUCE DA TO OSTVARI. 2 kuci i u vrapcicima vec bi sad bili prvaci..

STO NEKO MISLI DA ON VOLI SARAJEVO VISE OD MENE JER ON SMATRA DA MI NEMAMO KVALITET IGRACKOG KADAR DA IZVUCEMO REMI NA KOSEVU (mladost nadigrala zrinjski uzeli im bod) i to svaljuje na Emira i brani vinka i onda to pokusava oprat sa floskulama HUSREFOLJUBCI KLUBOMRZIOCI..

Mi smo morali dat VINKU odkaz radi soka jer taj sok je realan jer imamo neki kvalitet, i mislim sa 00 protic citya 00 protiv zrinjskog i 1-0 protiv zelje bi bilo dovoljno da odbranimo titulu mozda i uzmemo dk.. jer smjena u cetvrtak je too late

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 20 apr 2021, 06:54

Pripremamo se ne na pripremama, nego u prvenstvu. Profesionalizam na nivou :mrgreen:

Nije ni čudo sto nas poluamaterski Velez stisne da ne mozemo da disemo. A da ne govorim o silnim povredama. Pa se onda nađu strucnjaci ovakav debilizim opravdati. Zato i jeste sa+13 na +2.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 20 apr 2021, 07:34

Zanimljivo je to da pojedini koji sada traže otkaz treneru, neki "pozitivan šok", nazivaju sadašnjeg trenera kojekakvim imenima su bili najveći branitelji prethodnog šefa sš kada je dobio otkaz zbog niza loših rezultata.
Da se razumijemo, slažem se da Vinko M. nije smio dopustiti ovaj pad u formi i zaslužuje nogu ali ovakva briga za rezultate kluba tada nije bila prisutna od strane gorepomenutih.
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 20 apr 2021, 08:07

Tatamata1946 je napisao/la:
20 apr 2021, 05:49
SedrenikHz je napisao/la:
20 apr 2021, 04:26
Mi bi svi bili najsretniji da bude tako da osvojimo tu titulu ali bice tesko. I sad kad kazem da ce biti tesko i da je neko kriv za to ne znaci da ja jedva cekam kiks i da manje volim klub od tebe. Dosadni ste s Husrefom vise. Koga briga vise za Husrefa. Nije valjo vise i otjeran je a ako ne osvojimo titulu nece valjati ni trener, ni uprava i njih cemo da tjeramo. Mozda dobiju jos jednu sansu i jos jednu sezonu da poprave stvari ali ako i tad zakazu vjeruj niko ih nece vise zadrzati.
Samo nas zanimaju rezultati a ovo mucenje sa klubovima koji imaju slabije uslove i budjet od nas i nije neki rezultat
Ne mozemo ja i ti smjeniti upravu. Pokusavam to reci svima od kako sam na forumu ali ne prolazi. Mi mozemo samo pokusati napraviti pritisak da odu ljudi iz upravu ili potpisati neko pismo sa 1000 potpisnika i navesti greske u radu uprave, te isto to poslati Namu. Zar mislite da ce covjek koji ulozi 2-3 miliona eura godisnje u Sarajevu pustiti da mu se neko petlja u selekciju njegove uprave. Pa u jednu ruku zbog nesposobnosti nasih da nadju 100 000KM za plate je i izbio "strajk" igraca jer su ima plate kasnile 10 dana. Zamisli koliko su razmazeni. A Nam iz principa nije htio poslati odmah pare jer se nisu drzali buđeta koji su dobili.

Zna Nam sta hoce. Vjeruj mi nije neka budala koja eto samo onako kešira novac.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 20 apr 2021, 08:26

Navijači koji žele da klub izgubi da bi bili u pravu, nisu navijači Fk Sarajevo. :salut: Ovoj upravi se nema šta prigovoriti, definitivno najbolji posao uradili poslije rata. Za lošu igru su krivi igrači, Vinko a najviše Emir, što nije doveo zamjenu za Tatara i Rahmanovića.

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 20 apr 2021, 08:51

fks74 je napisao/la:
20 apr 2021, 08:26
Navijači koji žele da klub izgubi da bi bili u pravu, nisu navijači Fk Sarajevo. :salut: Ovoj upravi se nema šta prigovoriti, definitivno najbolji posao uradili poslije rata. Za lošu igru su krivi igrači, Vinko a najviše Emir, što nije doveo zamjenu za Tatara i Rahmanovića.
+1

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 20 apr 2021, 09:27

fks74 je napisao/la:
20 apr 2021, 08:26
Ja ne znam ni jednog takvog navijaca. Svaki navijac Sarajeva bi volio da budemo sampioni i da ne strahujemo od svakog protivnika u ligi kao sto sad strahujemo. I opravdano strahujemo za titulu i ako neki nasi igraci i administracija imaju plate vece duplo od pojedinih klubova od kojih realno strahujemo i patimo se s njima kad igramo
Kakva ti je to prica da neko zeli da klub izgubi, kladim se da ne znas ni jednog takvog navijaca ali daj samo da se nesto napise

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], plisek i 17 gostiju.