Da,dosta toga sto si napisao je na mjestu. Mozda i ja previse iznosim misljenje pod dojmom ovog razocarenja pa u nekim stvarima prerjeram.AlfredNobel je napisao/la: ↑20 apr 2021, 02:33Zadnju rečenicu sam pogrešno formulisao, nisam mislio da neko uživa u ovome, pogrešno je ispalo.zagorski je napisao/la: ↑20 apr 2021, 02:20Daleko bilo da neko uziva sada zbog toga sto je bio u pravu za neke stvari,naprotiv.AlfredNobel je napisao/la: ↑20 apr 2021, 01:22Nisam se ja, kralju moj, ušutio iz tog razloga, zato što kola idu nizbrdo, a ja uvjeravao nekog u bajke. Ušutio sam se iz razloga jer odavno gora postava forumaša nije bila na ovoj temi, gdje na tri prelistane stranice, ne možeš pročitati dva smislena posta. To je jedini razlog, ne da mi se ebavati više.
Što se tiče trenutnog stanja, pozdravljam otkaz Hadžiji. Hvala mu na svemu, nek mu je s srećom dalje. Vinko treba da ostane, također pozdravljam taj potez. Igra je odron, psiha je u qurcu, to vidi svako. Po prirodi sam optimist, ali mislim da od titule nema ništa. Vidjećemo šta će biti, ali sumnjam.
Ako vas toliko kopka i ako jedva čekate da kažem da ste za sve bili upravu, onda eto rekao sam. Upravu ste bili i igru, i za Hadžiju, i za Cmiljanića, i za sve ostalo. Pojeo sam vanago i neka sam, nikakav problem za priznati.
Uživajte i dalje, pozdrav.
Ono sto je vecini krivo je agresivan i potcjenivacki odnos nekih forumasa prema onima koji su govorili da ce doci do ovog sto nam se sada desava. To je sustina.
Svima je jednako krivo sto smo od gotovog napravili veresiju i sto se u ovom momentu ne nazire svjetlo na kraju tunela.
Ono sto ja mislim je da vise nije ovdje glavni problem ni SD,ni SŠ,ni igracki kadar vec UPRAVA Kluba. Mislim da nisu dovoljno sposobni da uspjesno vode klub kakav je Sarajevo. Oni mogu proci kao menadzment neke uspjesne firme i u tom administrativnom dijelu su OK,ali su nula bodova kada je u pitanju upravljanje jednim FUDBALSKIM klubom,jednostavno nemaju za to sposobnosti,znanja,iskustva itd.,bas se vidi da se tu ne snalaze nikako,uvijek sa necim kasne,djeluju stihijski i bez plana,pa oni su jednom Emiru kojeg su doveli iz Olimpika prepustili da vodi sportsku politiku i transfere i zato imamo ovo sto imamo. Uspjehe koje smo ostvarili smo ostvarili bukvalno na misice i na cinjenicu da smo finansijski bili jaci najmanje duplo od ostalih najblizih konkurenata i opet sve je to bilo jedva.
Pogledajte u kakvom je stanju akademija,sjetite se koliko nam je samo ljetos falio taj napadac za evropske utakmice,pa ovaj zadnji transfer rok i mnoge druge stvari.
Ma koliko to bilo tesko i razocaravajuce za sve nas,ali treba definitivno shvatiti da nema od ove price nista...evropski iskorak,dominacija u ligi,mladi talenti,veliki transferi sve je to definitivno utopija.
Bilo je takvih postova, prije svega od strane mene, a onda ostalih. Meni nikad nije bio problem to što neko drugačije razmišlja, naprotiv, treba imati takve ljude. Glavni problem za mene je taj što svi ti ljudi tuše pričom, ponavljaju, vrte istu ploču i tako iz dana u dan. Nema dana da se nisu spomenule iste stvari. To je ono što ja govorim i što sam govorio mali milion puta.. Okej, ne sviđa ti se nešto, nije po tvom ukusu, imaš kritiku, iznesi argumente i zdravo. Ovako, svaki od njih ima potrebu da se prsi, da dočeka da na kraju "kaže eh jesam vam rekao", a o tome da ganjaju neki primat na temi, ne bih ni govorio. Zbog toga sam se i udaljio od ove teme, a to ću i nastaviti. Čitati raznorazna ponavljanja, uz svakodnevne nebuloze, ne mogu više svega mi.
Što se tiče Uprave, ne bih se složio. Mislim da je itekako kvalitetna garnitura ljudi, od Sabrine, pa nadalje. To što su se desili pogreške, nema veze s ukupnim dojmom, bar za mene. Griješe i najveći klubovi i čelnici, pa se sve to prevaziđe. Čim krene loše, odmah svi loši i svi nedorasli, nikako da skontate da je ovo sport i da u svakoj branši svijeta mora biti pogrešaka. Liverpool razvaljivao, sad meda ne može, ekipa sve osvojila, nije osvježena s par novih igrača, zasićenje, nisu odradili dobar prijelazni rok i to ti je rezultat, uz poljuljano samopouzdanje.
Također, evo pitanje stadiona haman pa gotovo, to je zasluga isključivo ovih ljudi i prvi koji su se toliko dali u to rješavanje, niko drugi nikad nije.
Pregurati nekako do kraja sezone, naučiti na ovim greškama, probati uzeti titulu, Kup obavezno i idemo dalje.
Jedina stvar koja mi ulijeva kakvu takvu nadu za ubiduce i daje bar neki tracak nade je to da ovi iz uprave nisu zadrti i da imaju sklonost da na nekim pogreskama nesto i nauce i isprave.
A ovaj forum je samo na neki nacin odraz opste svijesti i kilture naseg naroda tako da se tu ne treba nesto posebno razocaravati nekim stvarima.