FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

vedinjo98
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la vedinjo98 » 20 apr 2021, 00:04

NisamInSajder je napisao/la:
19 apr 2021, 22:23
esprit24 je napisao/la:
19 apr 2021, 22:18
Ja ne znam sta vi kalkulisete koji qrac. Sta pet, sest, sedam. Mi jednostavno moramo ici svaku utakmicu na pobjedu, ne smijemo ni pomisljati na nerijeseno, jer smo se sami doveli u tu situaciju. Ja da sam na Vinkovom mjestu ispao bih frajer i gurnuo Zinedina na desetku kako god da ispadne na kraju. Ili zinedin ili krle mogu to odigrati. Mesa i Hare ne mogu zajedno odigrati. Dva dmf u ovom trenutku moraju biti Tino i Andrej!
Takodjer, ali da se Mustedanagic i Susic-Djokanovic budu forsirali, od pocetka polusezone govorim da je to dobitna kombinacija za nas. Cmiljanic u spicu.
+1 ; probat sa Zizuom ne moze biti gore
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 20 apr 2021, 00:05

Ono sto je najvaznije da ekipa nije nista slabija nego sto je to bila na pocetku polusezone. Tesko je nakon ovakvih rezultata vjerovat da je titula nasa ali sigurno se niko od nas nije halalio sa istom.

Nakon otkaza Hadzicu mora doci do nekog šoka u ekipi i i kod trenera. Ja vjerujem da mi mozemo napraviti pozitivan niz i zadrzati vodecu poziciju. Na stranu to sto ce tim na ljeto dozivjeti velike promjene ali sada i igraci moraju da se dozovu i odigraju hrabro i odgovorno ostatak sezone. Neki trebaju pozitivan niz zbog opstanka u Sarajevu a neki zbog odlaska, prvi da imaju sto bolju priliku za promociju a drugi da se od kluba oproste sa titulom i ponesu u svom cv-u jos jedan trofej.

Sada od nas svi ocekuju kiks i mi mozemo samo biti bolji od ocekivanog.

Vinko ostavi Mesanovica na klupi i ubaci ga od 55 minute ili drugo poluvrijeme. On ce svojom energijom i spremom tada sigurno praviti visak, ovako ga potrosis prerano i ni na sta s obzirom da igre nemamo.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 20 apr 2021, 00:07

Nema Milicevica znaci Adukor na stoperu i klasična 4-2-3-1 sa krilima kojih nemamo. Procepice!
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 20 apr 2021, 00:09

Audokor klupa. Za to je i doveden ako zatreba, sad ne treba. Preporucio bih ako neko moze rec Vinku a vidim da ima mahale opet da isproba Husov recept koji je njemu spasio guzicu i pocne koristit akademce. Znaci Hamza od prve. Adukor moze bit ako ce se igrat s 5 u odbrani
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 20 apr 2021, 00:10

feniksptica je napisao/la:
20 apr 2021, 00:09
Audokor klupa. Za to je i doveden ako zatreba, sad ne treba. Preporucio bih ako neko moze rec Vinku a vidim da ima mahale opet da isproba Husov recept koji je njemu spasio guzicu i pocne koristit akademce. Znaci Hamza od prve. Adukor moze bit ako ce se igrat s 5 u odbrani
Adukor bio najbolji naš igrač protiv Borca.
- FKS -

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 20 apr 2021, 00:13

Fudo je napisao/la:
19 apr 2021, 22:32
NisamInSajder je napisao/la:
19 apr 2021, 22:23
esprit24 je napisao/la:
19 apr 2021, 22:18
Ja ne znam sta vi kalkulisete koji qrac. Sta pet, sest, sedam. Mi jednostavno moramo ici svaku utakmicu na pobjedu, ne smijemo ni pomisljati na nerijeseno, jer smo se sami doveli u tu situaciju. Ja da sam na Vinkovom mjestu ispao bih frajer i gurnuo Zinedina na desetku kako god da ispadne na kraju. Ili zinedin ili krle mogu to odigrati. Mesa i Hare ne mogu zajedno odigrati. Dva dmf u ovom trenutku moraju biti Tino i Andrej!
Takodjer, ali da se Mustedanagic i Susic-Djokanovic budu forsirali, od pocetka polusezone govorim da je to dobitna kombinacija za nas. Cmiljanic u spicu.
Nas Cmilja ima hronicnu povredu i pitanje je hoceli ikad vise zaigrati
Jel ista hronicna povreda kao i kod Susica ?
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 20 apr 2021, 00:13

Naš će Cmiiilja opet biti naaajjači!
Bahati, bahati Željkan!
1946

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 20 apr 2021, 00:21

Nadam se samo da ce ovi iz uprave snositi punu odgovornost za gubitak titule i eventualno plasmana u Evropu na kraju sezone,jer su 'Zbunjenog' ostavili na klupi.
Red bi bio da i oni nekada za nesto budu odgovorni.
A i dalje mislim i tvrdim da ova uprava nije dorasla i sposobna vodenju kluba kakav je Sarajevo,primarno kad je sportski aspekt u pitanju.
Finansije,administracija,marketing manje-vise.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 20 apr 2021, 00:31

U Akademiju su doveli stranca sa dobrim iskustvom za nase uslove.
Isto tako trebaju sad sa pozicijom SD. Znaci nikakve bivše igrace, ratnike kluba i slicne vec stranac.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 20 apr 2021, 00:34

zagorski je napisao/la:
20 apr 2021, 00:21
Nadam se samo da ce ovi iz uprave snositi punu odgovornost za gubitak titule i eventualno plasmana u Evropu na kraju sezone,jer su 'Zbunjenog' ostavili na klupi.
A i dalje mislim i tvrdim da ova uprava nije dorasla i sposobna vodenju kluba kakav je Sarajevo,primarno kad je sportski aspekt u pitanju.
Da su ranije reagovali i mjenjali SDa i trenere smisleno i planski ne bi snosili nikakvu odgovornost.
Ovako kako su do sada radili ishitreno i panicno izlazeci iz kriza kroz shok terapiju i dijelimicno sretnim okolnostima definitivno da snose odgovornost i ne sumnjam da ce Nam da mjenja i njih.
Kao sto sam reko i za trenera a najvise za SD-a da u jednoj od najgorih liga Evrope pravilnim radom ne mozes napraviti fulu e isto to se odnosi i na upravu. Da su radili i vodili brigu o klubu ne bi dozvolili da SD pravi gresku za greakom nego bi to kao sto smo mi ovdje upvili ranije.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 20 apr 2021, 00:36

skoroalen je napisao/la:
19 apr 2021, 23:30
BordoSarajevo je napisao/la:
19 apr 2021, 23:01
skoroalen je napisao/la:
19 apr 2021, 21:53
Kojom logikom možemo do pet bodova? Zrinjski će nas bez po muke preslušat, zbog izostanka Miličevića smo osuđeni na istu formaciju. Tipujem na karton Dupovca, znači na derbiju nema ni njega, opet ista formacija, isto sve. Baka je doktor za ovu ligu plus će se gurbeti napet k'o žabe krastače da nam skinu titulu. Tek Tuzli možda bod skinemo.
Jesil ironičan ili?
Ako nisi, onda imamo dobre šanse u sljedeće tri utakmice :mrgreen:

Ako si tako pesimističan, jel sad misliš da gubimo titulu, jer s tim tvojim mišljenjem o rezultatima je vjerojatno i gubimo.
Ma najbolje je u životu (i na forumu) bit mrtvi pesimista. Ako je iko vjerovao u ekipu i hajcao, ja sam. Znaš da sam se na Cmilju kladio u 100 KM, s tobom sam se kladio da ćemo ligu uzet s dvocifrenom razlikom itd. Na kraju dođu ljudi koji su jedva čekali ovo stanje da kažu "jesam vam rekao". Pa, priključujem se takvom razmišljanju, ako uzmemo titulu ubacit ću se u slavlje i niko se neće sjećat ovog pesimizma, a ako fasujemo u Mostaru doći ću ovdje i svakom ponaosob napisat "jesam ti rekao". Najbolje prije svake tekme najavit poraz i patnju pa se poslije šepirit ovdje i glumit nekog ko je "sve ovo najavio ranije".

A i ne vjerujem da ova grupa amatera više ikog može dobit, iskreno.
Nije zabranjeno bit pesimista, svako je drugačiji.
Kad te neko ismije i vrijeđa jer nisi trenutno optimističan i kad neće činjenički diskutovat, normalno da ćeš ga dočekat.
Ja napisa da je najrealnije protiv Borca 0:1, naveo neke činjenice, napišem da zbog sudija nisam optimističan. Jedan mi reče da sam sebi napišem da sam glup a drugi me ismija, i reče da nam pored ovakvih navijača neprijatelji ne trebaju, bez da činjenički pobiju moj pesimizam.
I šta misliš, jesam li ja navijo za Borac zbog ta dva lika da bi ih citiro? Jašta sam, još se nisam oporavio.

Pesimizam i kritike su dočekane na nož, ismijavane i izvrijeđane. I sad problem kad neko kaže "jesam ti reko".

Ti si bio preoptimističan i niko tebi ne govori "jesam ti reko" jer nisi vrijeđao i ismijavao tuđe mišljenje već si činjenički diskutovo, svi smo ovdje griješili, svi smo nekad bez razloga bili preoptimistični a nekad pesimistični. Yebiga.

Da se bi izvuć, dić, osvojit titulu pa nek bude na gol razliku. Od mene dres Zipu ako to bude i ako bude htio, bez obzira što mi je yebo sve od do juče.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 20 apr 2021, 00:40

Koji je termin utakmice sa Zrinjskim ?

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 20 apr 2021, 00:47

ShofaII je napisao/la:
20 apr 2021, 00:34
zagorski je napisao/la:
20 apr 2021, 00:21
Da su ranije reagovali i mjenjali SDa i trenere smisleno i planski ne bi snosili nikakvu odgovornost.
Ovako kako su do sada radili ishitreno i panicno izlazeci iz kriza kroz shok terapiju i dijelimicno sretnim okolnostima definitivno da snose odgovornost i ne sumnjam da ce Nam da mjenja i njih.
Kao sto sam reko i za trenera a najvise za SD-a da u jednoj od najgorih liga Evrope pravilnim radom ne mozes napraviti fulu e isto to se odnosi i na upravu. Da su radili i vodili brigu o klubu ne bi dozvolili da SD pravi gresku za greakom nego bi to kao sto smo mi ovdje upvili ranije.
Upravo to i jeste sustina i slazemo se. Sve su im odluke,pa i one ispravne nekako sa zakasnjenjem ili u nevakat,a cesce ne reaguju onako kako treba i stice se dojam da rade ad-hoc u mnogim stvarima i nekako nazor i nestrucno.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 20 apr 2021, 00:57

Kako nam sada samo fali @zip aka emir hadzic sa svojim niskointeligentnim sarkazmom,potcjenjivanjem drugih forumasa i opravdavanjem neopravdivog da smiri ovu zabrinutost i pesimizam na forumu.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 20 apr 2021, 01:00

Ma zip ce se vratit, sam sebi puco u noge. Ljudi ga isprovocirali njegovim postovima, prvi put vidio. Bolje da se usutio ko Alfred i on je branio Emira i druge ismijavao.

Fali malo sad optimizma mogu rec, nek uleti napise koju posle bana
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 20 apr 2021, 01:04

zagorski je napisao/la:
20 apr 2021, 00:57
Kako nam sada samo fali @zip aka emir hadzic sa svojim niskointeligentnim sarkazmom,potcjenjivanjem drugih forumasa i opravdavanjem neopravdivog da smiri ovu zabrinutost i pesimizam na forumu.
:kralj: da nam kaze mozete ga samo podudlat Emiru i Vinkecu :pinokio:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 20 apr 2021, 01:22

Nisam se ja, kralju moj, ušutio iz tog razloga, zato što kola idu nizbrdo, a ja uvjeravao nekog u bajke. Ušutio sam se iz razloga jer odavno gora postava forumaša nije bila na ovoj temi, gdje na tri prelistane stranice, ne možeš pročitati dva smislena posta. To je jedini razlog, ne da mi se ebavati više.

Što se tiče trenutnog stanja, pozdravljam otkaz Hadžiji. Hvala mu na svemu, nek mu je s srećom dalje. Vinko treba da ostane, također pozdravljam taj potez. Igra je odron, psiha je u qurcu, to vidi svako. Po prirodi sam optimist, ali mislim da od titule nema ništa. Vidjećemo šta će biti, ali sumnjam.

Ako vas toliko kopka i ako jedva čekate da kažem da ste za sve bili upravu, onda eto rekao sam. Upravu ste bili i igru, i za Hadžiju, i za Cmiljanića, i za sve ostalo. Pojeo sam vanago i neka sam, nikakav problem za priznati.
Uživajte i dalje, pozdrav.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Saban123
Kontakt:

Post Postao/la Saban123 » 20 apr 2021, 01:51

Al hajde vi se stavite u cipele uprave, imate SD-Hadziju, koji je do sad radio manje vise solidan posao, na ljeto jedino to nevododjenje napadača je bio trn u oku, ostalo relativno prosječno dobro odradjen rok, i vi sad pričate o tome kako se trebao on davno smijeniti itd.
Pa nije fifa da lete ljudi lijevo desno, na zimu je imao dovoljno vremena da dovede adekvatna pojačanja, nije uspio i dobio je nogu, nema nimalo smisla da mu se uruči otkaz u periodu u kojem je sasvim solidno radio.
Na stranu to o potencijalnom iskoraku, sigurno bi došlo do te tranzicije i na poziciji SD-a, i na poziciji trenera, ali evo nažalost dešava se sta se dešava.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 20 apr 2021, 02:20

AlfredNobel je napisao/la:
20 apr 2021, 01:22
Nisam se ja, kralju moj, ušutio iz tog razloga, zato što kola idu nizbrdo, a ja uvjeravao nekog u bajke. Ušutio sam se iz razloga jer odavno gora postava forumaša nije bila na ovoj temi, gdje na tri prelistane stranice, ne možeš pročitati dva smislena posta. To je jedini razlog, ne da mi se ebavati više.

Što se tiče trenutnog stanja, pozdravljam otkaz Hadžiji. Hvala mu na svemu, nek mu je s srećom dalje. Vinko treba da ostane, također pozdravljam taj potez. Igra je odron, psiha je u qurcu, to vidi svako. Po prirodi sam optimist, ali mislim da od titule nema ništa. Vidjećemo šta će biti, ali sumnjam.

Ako vas toliko kopka i ako jedva čekate da kažem da ste za sve bili upravu, onda eto rekao sam. Upravu ste bili i igru, i za Hadžiju, i za Cmiljanića, i za sve ostalo. Pojeo sam vanago i neka sam, nikakav problem za priznati.
Daleko bilo da neko uziva sada zbog toga sto je bio u pravu za neke stvari,naprotiv.
Ono sto je vecini krivo je agresivan i potcjenivacki odnos nekih forumasa prema onima koji su govorili da ce doci do ovog sto nam se sada desava. To je sustina.
Svima je jednako krivo sto smo od gotovog napravili veresiju i sto se u ovom momentu ne nazire svjetlo na kraju tunela.

Ono sto ja mislim je da vise nije ovdje glavni problem ni SD,ni SŠ,ni igracki kadar vec UPRAVA Kluba. Mislim da nisu dovoljno sposobni da uspjesno vode klub kakav je Sarajevo. Oni mogu proci kao menadzment neke uspjesne firme i u tom administrativnom dijelu su OK,ali su nula bodova kada je u pitanju upravljanje jednim FUDBALSKIM klubom,jednostavno nemaju za to sposobnosti,znanja,iskustva itd.,bas se vidi da se tu ne snalaze nikako,uvijek sa necim kasne,djeluju stihijski i bez plana,pa oni su jednom Emiru kojeg su doveli iz Olimpika prepustili da vodi sportsku politiku i transfere i zato imamo ovo sto imamo. Uspjehe koje smo ostvarili smo ostvarili bukvalno na misice i na cinjenicu da smo finansijski bili jaci najmanje duplo od ostalih najblizih konkurenata i opet sve je to bilo jedva.
Pogledajte u kakvom je stanju akademija,sjetite se koliko nam je samo ljetos falio taj napadac za evropske utakmice,pa ovaj zadnji transfer rok i mnoge druge stvari.

Ma koliko to bilo tesko i razocaravajuce za sve nas,ali treba definitivno shvatiti da nema od ove price nista...evropski iskorak,dominacija u ligi,mladi talenti,veliki transferi sve je to definitivno utopija.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 20 apr 2021, 02:33

zagorski je napisao/la:
20 apr 2021, 02:20
AlfredNobel je napisao/la:
20 apr 2021, 01:22

Daleko bilo da neko uziva sada zbog toga sto je bio u pravu za neke stvari,naprotiv.
Ono sto je vecini krivo je agresivan i potcjenivacki odnos nekih forumasa prema onima koji su govorili da ce doci do ovog sto nam se sada desava. To je sustina.
Svima je jednako krivo sto smo od gotovog napravili veresiju i sto se u ovom momentu ne nazire svjetlo na kraju tunela.

Ono sto ja mislim je da vise nije ovdje glavni problem ni SD,ni SŠ,ni igracki kadar vec UPRAVA Kluba. Mislim da nisu dovoljno sposobni da uspjesno vode klub kakav je Sarajevo. Oni mogu proci kao menadzment neke uspjesne firme i u tom administrativnom dijelu su OK,ali su nula bodova kada je u pitanju upravljanje jednim FUDBALSKIM klubom,jednostavno nemaju za to sposobnosti,znanja,iskustva itd.,bas se vidi da se tu ne snalaze nikako,uvijek sa necim kasne,djeluju stihijski i bez plana,pa oni su jednom Emiru kojeg su doveli iz Olimpika prepustili da vodi sportsku politiku i transfere i zato imamo ovo sto imamo. Uspjehe koje smo ostvarili smo ostvarili bukvalno na misice i na cinjenicu da smo finansijski bili jaci najmanje duplo od ostalih najblizih konkurenata i opet sve je to bilo jedva.
Pogledajte u kakvom je stanju akademija,sjetite se koliko nam je samo ljetos falio taj napadac za evropske utakmice,pa ovaj zadnji transfer rok i mnoge druge stvari.

Ma koliko to bilo tesko i razocaravajuce za sve nas,ali treba definitivno shvatiti da nema od ove price nista...evropski iskorak,dominacija u ligi,mladi talenti,veliki transferi sve je to definitivno utopija.
Zadnju rečenicu sam pogrešno formulisao, nisam mislio da neko uživa u ovome, pogrešno je ispalo.

Bilo je takvih postova, prije svega od strane mene, a onda ostalih. Meni nikad nije bio problem to što neko drugačije razmišlja, naprotiv, treba imati takve ljude. Glavni problem za mene je taj što svi ti ljudi tuše pričom, ponavljaju, vrte istu ploču i tako iz dana u dan. Nema dana da se nisu spomenule iste stvari. To je ono što ja govorim i što sam govorio mali milion puta.. Okej, ne sviđa ti se nešto, nije po tvom ukusu, imaš kritiku, iznesi argumente i zdravo. Ovako, svaki od njih ima potrebu da se prsi, da dočeka da na kraju "kaže eh jesam vam rekao", a o tome da ganjaju neki primat na temi, ne bih ni govorio. Zbog toga sam se i udaljio od ove teme, a to ću i nastaviti. Čitati raznorazna ponavljanja, uz svakodnevne nebuloze, ne mogu više svega mi.

Što se tiče Uprave, ne bih se složio. Mislim da je itekako kvalitetna garnitura ljudi, od Sabrine, pa nadalje. To što su se desili pogreške, nema veze s ukupnim dojmom, bar za mene. Griješe i najveći klubovi i čelnici, pa se sve to prevaziđe. Čim krene loše, odmah svi loši i svi nedorasli, nikako da skontate da je ovo sport i da u svakoj branši svijeta mora biti pogrešaka. Liverpool razvaljivao, sad meda ne može, ekipa sve osvojila, nije osvježena s par novih igrača, zasićenje, nisu odradili dobar prijelazni rok i to ti je rezultat, uz poljuljano samopouzdanje.
Također, evo pitanje stadiona haman pa gotovo, to je zasluga isključivo ovih ljudi i prvi koji su se toliko dali u to rješavanje, niko drugi nikad nije.

Pregurati nekako do kraja sezone, naučiti na ovim greškama, probati uzeti titulu, Kup obavezno i idemo dalje.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 60 gostiju.