FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

holyman
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la holyman » 19 apr 2021, 14:02

holyman
14 jan 2020, 22:53

Sve dok budemo dovodili trenere kojima je Sarajevo najveci ispit u karijeri - titula i prvo pretkolo lp ce nam biti najveci domet.
Da, pod tim ubrajam i husa.
NEMA NAZAD

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 19 apr 2021, 14:03

Bilo je lijepo dok su Krste Velkoski i Haris Handzic bili kriv za losu igru. Sad vise ne znamo ko je vise kriv i koga prije okriviti i prozivati. Odjednom svi postali losi ko Krste i Haris. Tacno uvijek moze gore, jos ne mogu da vjerujem da nam se ovo desava a upozoravao sam zimus da bi moglo biti mucenje do kraja ali ovakvo mucenje nisam pretpostavio

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 19 apr 2021, 14:04

90minut je napisao/la:
19 apr 2021, 13:54
Talent ne postoji postoji samo rad eto i sve da si u pravu to su 2 igraca, a cinjenica da nismo osvajali titule sve govori.

Izvini za agresivan pristup vjeruj da sam agresivan prema svima kako smo izgubili baš mi teško palo. :urnebes:

Sve utakmice prije ove nisam panicario i hladnokrvno gledao nakon ovoga se sve prelilo.

Ne bi bilo loše da ih malo fizicki šamaramo pred naredne dvije utakmice garant bi dalo rezultat.
Razumijem te. Isti sam takav ali nemam namjeru da vrijedjam bilo koga , pogotovo ne sa iste strane. To sam samo naveo njih dvojicu. Imao si u ostalim ekipama bruku njih.
Hoces da kazes da bismo svi bili Messi i Ronaldo samo da smo radili i trudili se vise ako vec kazes da talenat ne postoji ? :hmmmmm:
Ma trebalo se samarati poslije Zelje odmah..

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 19 apr 2021, 14:04

vedinjo98 je napisao/la:
19 apr 2021, 13:41
slika
Vinkov stil. Ovako je i sa Zrinjskim igrao tad i osvojio titulu.
Samo sto mu to kod nas ne prolazi jer nema ko zabiti ni 1 gol.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 19 apr 2021, 14:07

Gomis99 je napisao/la:
19 apr 2021, 14:04
90minut je napisao/la:
19 apr 2021, 13:54
Talent ne postoji postoji samo rad eto i sve da si u pravu to su 2 igraca, a cinjenica da nismo osvajali titule sve govori.

Izvini za agresivan pristup vjeruj da sam agresivan prema svima kako smo izgubili baš mi teško palo. :urnebes:

Sve utakmice prije ove nisam panicario i hladnokrvno gledao nakon ovoga se sve prelilo.

Ne bi bilo loše da ih malo fizicki šamaramo pred naredne dvije utakmice garant bi dalo rezultat.
Razumijem te. Isti sam takav ali nemam namjeru da vrijedjam bilo koga , pogotovo ne sa iste strane. To sam samo naveo njih dvojicu. Imao si u ostalim ekipama bruku njih.
Hoces da kazes da bismo svi bili Messi i Ronaldo samo da smo radili i trudili se vise ako vec kazes da talenat ne postoji ? :hmmmmm:
Ma trebalo se samarati poslije Zelje odmah..
Ma malo se šprdam postoji talent, al' to je onih 10% u vrh glave ostatak ti je rad i samo rad.
Igraci poput njih i jesu pravi primjer ili recimo igraci poput Quaresme, al' tad se zezao i zato i jeste imao odlicnu karijeru samo je mogao imati daleeko vecu.

Da imamo svi Ronaldovu disciplinu i fokus dogurali bi daleko ne bi ti trebao talent uopšte al' nemamo i zbog toga smo i propali svi koji smo trenirali djetinjstvo.

Ovo su opasne stvari ako ispušimo titulu bicemo kao Zrinjski isti bez iste opet dugi niz godina.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 19 apr 2021, 14:09

ElCartel11 je napisao/la:
19 apr 2021, 14:04
vedinjo98 je napisao/la:
19 apr 2021, 13:41
slika
Vinkov stil. Ovako je i sa Zrinjskim igrao tad i osvojio titulu.
Samo sto mu to kod nas ne prolazi jer nema ko zabiti ni 1 gol.
Nije sto mu ne prolazi to kod nas nego treneri vise nisu iz prahistorijskog doba, danas su tu video analize, imas zaposlene ljude u klubu koji su zaduzeni samo za to, procitas protivnika, znas protivnika u dusu, kad ide u dribling 1 na 1, kad ce na centarsut i kojom nogom, ko je tanak na skoku, ko izbjegava duel, da li je golman linijski ili kupi sve u 16, sve se to sada zna unaprijed.
Ovo smece nije promijenilo nista u svojoj igri i zato nas krupa stisne na kosevu, procitana knjiga odavno.
NEMA NAZAD

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 19 apr 2021, 14:13

Poslusah ovaj intervju Bake i čovjek jedan dio isprica o psihi i samopouzdanju. Tacno se po njegovom govoru vidi da ima znanja i da je dobar motivator.
Mi definitivno, osim lose firme imamo veći problem sa psihom.
Ova ekipa izgleda bojažljivo na terenu, nema tog samopouzdanja i pobjedničkog mentaliteta.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 19 apr 2021, 14:17

Ne izgledamo bojažljivo uopšte vec jednostavno nemamo kvalitet da damo gol.

Veleža smo uništili u drugom, al' ko nam je kriv što Meša ne može s 2 metra gol dati u praznu stranu ili što bi Velkoski trebao odsjeci lijevu nogu.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 19 apr 2021, 14:19

SarajevoJeBordo je napisao/la:
19 apr 2021, 13:45
NisamInSajder je napisao/la:
19 apr 2021, 13:32
19 apr 2021, 13:23

Može li mi neko objasniti sljedeće:
Klub ima 28 igrača koji su pod palicom trenutnog trenera napravili +13 u odnosu na ekipu koja ti je sad na +2. Od tih 28 igrača, neki su zaslužni manje, neki više. Ali ono što je činjenica, jeste da su svi koji su jesenas dobijali minute, izgledali dobro, u formi, svaki nastup su imali neki dobar potez i dali kakav takav doprinos.

Dešava se da ti od tih 28 igrača odu dvojica najboljih i da dođe 1 kvalitetan igrač. I ti sa tih 27 u rosteru, u 7 kola najjadnije lige na dunjaluku, dadneš 2 gola. Hoće li mi neko objasniti i ubijediti me, da je tih 26-27 igrača zaboravilo da igra lopte preko noći? Ako već krečite trenera da je ovo plafon sa ovom ekipom.

Pazi ove vedete: Melvin Osmić, Mehmed Ćosić, Edo Vehabović, Marko Brtan, Vojnović, Bože yebeni Vukoja, Almir Bekić itd. Eto svi oni su odjednom preko noći postali fudbaleri, znaju lopte, a naši ne znaju. Hoćel me to neko ubijediti da Marko Brtan zna kako dobiti karton tek nakon 5og faula, zna da treba biti blizu igrača, a Adukor i Andrej to ne znaju pa im igrač Borca na stopalo prima prisiljeni degažman Pavlovića?

Halo, više od 2 gola u 7 kola trebaš zabiti kad bi te sad stavili u Bundesligu da je igraš. A vi i dalje krečite.
Potpisujem. A stvar bude gora, od tih 27 koristi se 14 ili 15 igraca. Ostali su izgleda samo nijemi posmatraci.
Ma samo nek kreče i uživaju dok misle da su za sliku na terenu krivi Emir Hadžić i igrači. A većina od tih igrača je imala znatnu ulogu u prethodnim trofejima.

I pošto ovdje ima glupana koji će reći da branim ćelavu spodobu, da ih preduhitrim:

Emir Hadžić je kriv za nedoveđenje igrača čiji kvalitet je srazmjeran novcu koji ima na raspolaganju da ih dovede! Samim tim, on ne može biti kriv što na terenu izgledamo kao rekreativci, jer su isti ovi igrači prije par mjeseci bili kaznena ekspedicija. I samo glup i ograničen posmatrač može misliti da je Emir dobio otkaz radi rezultata u ovih 7 kola. Ovih 7 kola je OKIDAČ za otkaz, a ne UZROK!
Slazem se sa tobom. Vidjet cemo kako ce biti u naredne dvije utakmice, ali Emir defitivno nije kriv za igru na terenu. Nije njemu u opisu posla da postavlja ekipu, vec da dovodi igrace. Ljetni prijelazni rok nista nisi poboljsao ekipu u odnosu na polusezonu prije. Cak, meni je korisniji bio Gavric od Pejovica. A iz zimskog prijelaznog roka si izasao slabiji, ali ne toliko slabiji da izgubiš +9 bodova prednosti.

I da se odmah razumijemo, Vinko je za mene najbolji trener koji je bio u Sarajevu, poslije Kodre. On kako je postavio ekipu u nekim utakmica je masterpiece za sve trener u BiH. Fali mu napadackog arsenala i to je to. Uvijek je bio nekako defanzivno orijentisan trener. I mana mu sto ne koristi sirinu kadra koju ima, vec udara po istih 14-15 igraca.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 19 apr 2021, 14:23

Al kako Pavlovic skine Susicu onaj sut glavom otac ga yebo, da je kod nas ono bi samo pogledom ispratio.
To je i prelomilo meč jer, da smo tu poveli izgubili ne bi sigurno.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 19 apr 2021, 14:28

19 apr 2021, 14:23
Al kako Pavlovic skine Susicu onaj sut glavom otac ga yebo, da je kod nas ono bi samo pogledom ispratio.
Ma Pavlovic je odlican golman. Branio je i kod nas svasta. Pogotvo onakve situacije kao sansa Tine, sjeti se samo Atalante sta je branio.

Za Tinine hejtere, on je igrac koji je najvise ulazio u sansu u ovoj polusezoni.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 19 apr 2021, 14:33

19 apr 2021, 14:28
Ma Pavlovic je odlican golman. Branio je i kod nas svasta. Pogotvo onakve situacije kao sansa Tine, sjeti se samo Atalante sta je branio.

Za Tinine hejtere, on je igrac koji je najvise ulazio u sansu u ovoj polusezoni.
Ne spominji brate Atalantu, u uzvratu ljudi sve sto su opucali to je i uslo.

Tino ide i meni na qrac sa reakcijama i tromosti. Ono kad je imao udarac sa desnom pa se zelio namjestiti na lijevu nogu, da sam bio bliže polomio bi mi desnu nogu koji ce mu moj.
Ali po drugoj strani barem nesto kreira i nadje se u prilici.
Jedina svjetla tacka u proljetnom dijelu su nasi momci Kovacevic i Djokanovic. Nikad ne podbace.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 19 apr 2021, 14:34

Da nije uradio šta je uradio, siguran sam da bi i danas bio kod nas u ekipi.

TrajniKulinBan
Kontakt:

Post Postao/la TrajniKulinBan » 19 apr 2021, 14:40

Zrinjskom se vraca Pejovic protiv nas. Bice yebeno

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 19 apr 2021, 14:52

Tino je prevara stoljeca vrlo jednostavno
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 19 apr 2021, 14:52

19 apr 2021, 14:33

Ne spominji brate Atalantu, u uzvratu ljudi sve sto su opucali to je i uslo.

Tino ide i meni na qrac sa reakcijama i tromosti. Ono kad je imao udarac sa desnom pa se zelio namjestiti na lijevu nogu, da sam bio bliže polomio bi mi desnu nogu koji ce mu moj.
Ali po drugoj strani barem nesto kreira i nadje se u prilici.
Jedina svjetla tacka u proljetnom dijelu su nasi momci Kovacevic i Djokanovic. Nikad ne podbace.
Ma to su dvije utakmica u kojima je sam sebe digao i sam sebe upropastio.

Pa i mene nervira to njegovo namjestanje na lijevu nogu, ali prema naprijed je nas najagilniji igrac, uvijek nesto iskreira, zeli igru prema naprijed, za razliku od ostalih koji prvo gledaju da vrate loptu stoperima i bekovima, pa ako su kojim slucajem oni zatvoreni onda gledaju vezne igrace. Kovacevic i Djokanovic su najbolji definitvno, posebno Kovacevic, a evo Djokanovic je u posljednje dvije- tri utakmice imao nekoliko gresaka, posebno u predaji lopte, ali te greske su bile sve na polovici protivnika i sa pasovima prema naprijed. Za razliku od Pejovica, koji pogrijesi na 30 metara od naseg gola i onda nemas Oremusa protiv Borca.

Tinu treba uvijek drzati u igri i da bude uvijek zadnja opcija za izmjenu. Nikad ne znas kada ce bljesnuti kao protiv Radnika, protiv Borca sam i vjerovao u preokret ili remi dok je on bio u igri, kasnije niti 1% sansi nam nisam davao, jer nije imao ko. Pa nece Adukor iskreirati nesto, proci dva igraca ili uputiti dobar centarsut. A i ako ne bljesne kao protiv Radnika, Tino bar igra, gura loptu prema naprijed.

Historicar je napisao/la:
19 apr 2021, 14:34

Da nije uradio šta je uradio, siguran sam da bi i danas bio kod nas u ekipi.
Pa vjerovatno bi. Kovacevic je bio pred odlaskom svakako to ljeto, a nije bilo ni nekih naznaka da mu Husref da priliku ispred Pavlovica.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 19 apr 2021, 15:18

Ma ja bih Velkoskog stavio na desetku, tu neke trzaje i pokazuje jedino. ne boji se uzeti loptu pokazao je protiv Zelje i Veleza. Iako je imao strasne prilike u tim tekmama. Od Mesanovica tu nista. Susic nema snage za 50 minuta.Stres je ovo ozbiljan .

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 19 apr 2021, 15:28

Pavlović je klasičan linijski golman, poput Kjosevskog i većine ligaških golmana koji realno i imaju neke vrhunske odbrane na liniji poput one u subotu ili kad Kjosevski izvadi onaj Krstin šut prsima. Za sve ostalo su taraba. Npr centaršut koji Vladan uhvati u buketu igrača, Pavlović ne može uhvatiti ni izaći sigurno na njega ni u nekom paralelnom univerzumu. Pa vidjeli ste jučer Erića...
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 19 apr 2021, 15:45

Nemanja Bilbija dobio žuti karton sredinom prvog dijela, a zbog istog neće igrati veliki derbi iduće sedmice proitv Sarajeva.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 19 apr 2021, 16:10

19 apr 2021, 13:23
vedinjo98 je napisao/la:
19 apr 2021, 13:10
skoroalen je napisao/la:
19 apr 2021, 13:05

Ma dobro, ljudi vjerovatno pišu svoje želje, al logično je da se neće mijenjat ništa. U zadnjih 10 godina ne pamtim da smo romb izveli, kod 15 različitih trenera. Najveća promjena bila Kodrin pokušaj 4-4-2 i ono nešta Ješićevo, ne zna ni on šta je igrao.
Niko ne govori da se ne treba mijenjati, ali sta promijeniti??? S kojim igracima? Nemas covjeka koji bi mogao biti prevaga. Zidan moze nesto sigurno, ali nema od njega nista kad je doveden da grije klupu, kao i Cmiljanic.

Napadacki smo talentovani kao Krupa i Olimpik...
Može li mi neko objasniti sljedeće:
Klub ima 28 igrača koji su pod palicom trenutnog trenera napravili +13 u odnosu na ekipu koja ti je sad na +2. Od tih 28 igrača, neki su zaslužni manje, neki više. Ali ono što je činjenica, jeste da su svi koji su jesenas dobijali minute, izgledali dobro, u formi, svaki nastup su imali neki dobar potez i dali kakav takav doprinos.

Dešava se da ti od tih 28 igrača odu dvojica najboljih i da dođe 1 kvalitetan igrač. I ti sa tih 27 u rosteru, u 7 kola najjadnije lige na dunjaluku, dadneš 2 gola. Hoće li mi neko objasniti i ubijediti me, da je tih 26-27 igrača zaboravilo da igra lopte preko noći? Ako već krečite trenera da je ovo plafon sa ovom ekipom.

Pazi ove vedete: Melvin Osmić, Mehmed Ćosić, Edo Vehabović, Marko Brtan, Vojnović, Bože yebeni Vukoja, Almir Bekić itd. Eto svi oni su odjednom preko noći postali fudbaleri, znaju lopte, a naši ne znaju. Hoćel me to neko ubijediti da Marko Brtan zna kako dobiti karton tek nakon 5og faula, zna da treba biti blizu igrača, a Adukor i Andrej to ne znaju pa im igrač Borca na stopalo prima prisiljeni degažman Pavlovića?

Halo, više od 2 gola u 7 kola trebaš zabiti kad bi te sad stavili u Bundesligu da je igraš. A vi i dalje krečite.
+1

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 7republictz, Amidzaa, Bordo10, bordobijeli, budzak, Burberry46, Dadox, ErosViverosViv, Google Adsense [Bot], johntravolta123, Kaunas, keli, nedimmmm1337, PapakIzSa, riki46, Vanja8 i 108 gostiju.