FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

TrajniKulinBan
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la TrajniKulinBan » 19 apr 2021, 04:48

Mustedanagic ce presuditi laznim mostarcima :kafa:

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 19 apr 2021, 04:59

TrajniKulinBan je napisao/la:
19 apr 2021, 04:48
Mustedanagic ce presuditi laznim mostarcima :kafa:
Jedino ako utoku ponese dole

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 apr 2021, 06:59

Nek mi neko objasni sta smo mi dobili sto je Emir dobio otkaz mozda ustedu 2 plate mjesecne..

Ova ekipa je ne izbalansirana ne uigrana je i bez plana i ovde je samo mogla sok terapija novi trener neki minni bum 2 utakmice odigrat dobro izvuc 4-6 bodova sto bi bilo dovoljno za titulu jer poske zrinjskig i zelje nam dolaze slabije ekipe sigurno ce se desit neki kiks borca zrinjskog i to je to..

Mi nemamo sta koga ubacit da bi mi dobili neki kvalitet u igri vec treba igrat na motivaciju misice sto bi nas narod reko na silu i na kraju godine naprintat pun rusak raskida ugovora

Ako ne izbacimo tuzlu u kupu mi necemo izac u evropu ove godine

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 19 apr 2021, 07:10

E al mi usraše sedmicu.. fuuj
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 19 apr 2021, 07:14

Citam ovo za Salcina ali nista ne kontam. Je li neko skontao da mi objasni sta se tacno desilo

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 19 apr 2021, 07:27

Plače mi se od muke...
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 19 apr 2021, 08:01

Memara je napisao/la:
18 apr 2021, 21:56
Denchi na aparatima :kafa:
Ma jok, dobar sam, ovo je kriza, Kesoljub je imao 3 ovakve prije smjene...

Igraci su isluzeni i van forme, to je jedno, koristimo neodgovarajucu formaciju za kadar koji imamo, dosta je ozljedjenih, a ne mjenja se nista i nakon poraza, igraci koji su dovedeni se ne koriste...treba nam vise igraca u sredini i napadu...ne ide s jednim napadacem, ne ide sa krilima...ne ide sa samo 2 beka....izgubit vise ne smijemo, dakle ides nazad sa 3, gdje 2 od 3 mogu iznijet loptu u sredinu, ides sa 3 u napadu, 1 povuceniji

Milicevic-Adukor-Dupovac
Hodzic-Djokanovic-Oremus-Pidro
Mesanovic-Krste-Cmiljanic

Pa moze i sa klupe Fanimo, Susic(u napad), Pejovic, Jukic,Hebib, Milanovic

Niko nije iz krize izaso fudbalom nego borbom, trkom i zalaganjem
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 19 apr 2021, 08:04

Maminjo spasavaj
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 19 apr 2021, 08:15

Baci je Putine
ISTINA ZA VEDRANA!

Kemo88
Kontakt:

Post Postao/la Kemo88 » 19 apr 2021, 08:17

Uh...težak početak sedmice. Prvo da kažem da nisam gledao utakmicu sa Borcem, očito sam bio te sreće da nisam mogao naći link za utakmicu. Kada je u pitanju otkaz Hadžiću mislim da ga je zašlužio i prije ovog prelaznog roka u kojem je prodao dva najbolja igrača prije nego što je osigurao adekvatna pojačanja. Vratiti Milanovića koji je u Olimpiku bio rezerva da igra u prvih 11 kod nas je ravno ludilu, pogotovo jer je sa tim završio "pojačanje" na krilu. Vjerujem da je računao da imamo dovoljno igrača na 10. pa nije dovodio pojačanje na tu poziciju (Đani, Zidane, Dal,Krle), ali kada je doveo Mešanovića kao napadača ovdje je vladala velika euforija, a mnogi od nas smo zaboravili da ni sam Mešanović ne zna kada je dao posljednji gol. Moguće je da postoje dvije struje u svlačionici, Hadžić sigurno ima dobre odnose sa nekim igračima, da li im je garantovao mjesto, da li su pojednici morali igrati? Kada je Vinko u pitanju jedino što mu zamjeram je njegova tvrdoglavnost, mnogi vide da Pejović nema pojma,a on konstantno igra, mnogi vide sa Sušić ne može na 10. a on i dalje forsira... nadati se da će se nešto promjeniti Emirovim odlaskom, makar da će se svako prepasti za svoju guzicu ako ništa drugo. Glupo je da mi pričamo o finansijama, a niko nema ni polovičnu informaciju, tako da smatram da nismo kompetentni kada je to u pitanju, kada neki Jahović izađe i kaže da nemaju šta jesito onda možda povjerujem u tu info. Nadati se da možemo proći TC u srijedu i makar X kod Zrinjskog.

Kemo88
Kontakt:

Post Postao/la Kemo88 » 19 apr 2021, 08:39

slika

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 19 apr 2021, 09:10

Kemo88 je napisao/la:
19 apr 2021, 08:39
slika
U ovoj situaciji Sloboda i Borac ce odigrat X nikad.
Iduca 3 kola ako budu ko sto je napisano poselamit se s titulom. Ovi ako sjednu na prvo mjesto neces ih skinut da igras jos godinu

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 19 apr 2021, 09:12

Kemo88 je napisao/la:
slika
Ispade isto bodova, oni prvaci. Bolja go razlika. Ako prezivimo ova tri kola, tj. da ne izgubimo u Mostaru i da uzmemo derbi, mozemo do titule.
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Kemo88
Kontakt:

Post Postao/la Kemo88 » 19 apr 2021, 09:23

pitara je napisao/la:
19 apr 2021, 09:10
Kemo88 je napisao/la:
slika
U ovoj situaciji Sloboda i Borac ce odigrat X nikad.
Iduca 3 kola ako budu ko sto je napisano poselamit se s titulom. Ovi ako sjednu na prvo mjesto neces ih skinut da igras jos godinu
Zato sam u postu iznad napisao da se nadam X u Mostaru, oni sigurno neće kiksati puno. Sigurno će biti bez poraza do kraja

Kemo88
Kontakt:

Post Postao/la Kemo88 » 19 apr 2021, 09:25

Amca007 je napisao/la:
19 apr 2021, 09:12
Kemo88 je napisao/la:
slika
Ispade isto bodova, oni prvaci. Bolja go razlika. Ako prezivimo ova tri kola, tj. da ne izgubimo u Mostaru i da uzmemo derbi, mozemo do titule.
U tom slučau možemo i mi biti prvaci ako budemo efektniji

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 19 apr 2021, 09:32

Zadnje kolo ne daj Boze ako bi Borcu trebala pobjeda protiv Slobode u Tz to odmah mozemo da zaboravimo na bilo koji rezultat osim 2-ce.
Pa svirao bi im penal na centru ako treba.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 19 apr 2021, 09:37

Uzet derbi sigurno nećemo, teorije nema. U Mostaru je X moguć, ali mi moramo pobjediti sve ove "male" tekme i poboljšat gol razliku

Kemo88
Kontakt:

Post Postao/la Kemo88 » 19 apr 2021, 09:40

ado-hz je napisao/la:
19 apr 2021, 09:32
Zadnje kolo ne daj Boze ako bi Borcu trebala pobjeda protiv Slobode u Tz to odmah mozemo da zaboravimo na bilo koji rezultat osim 2-ce.
Pa svirao bi im penal na centru ako treba.
Ono gdje se mi možemo nadai njihovom kiksu je protiv Veleža u 28. kolu u Mostaru, te u 30. i 31. kada igraju sa Zrnjskim (H) i Željom (A).

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 19 apr 2021, 09:50

Borac će do kraja nažalost izgubiti samo 2 boda, u najboljem slučaju 4 odnosno sa omjerom 5-2-0.
Širokog su u lištici preslušali, i kod kuće će.
Krupu dobijaju kod kuće kao i Tuzlu City koja će tad bit bez ikakvih šansi za evropu preko lige.
Idu Željezničaru koji će tad bit bez ikakvih ambicija jer će i teoretski ostat bez evrope a i u cilju će im bit da nas syebu.
Slobodu uzimaju sa hendikepom.

Jedino gdje bi mogli kiksat su Velež i Zrinjski.
Svi se slažemo da je Velež pretanka ekipa ali onu želju u kontinuitetu niko ne pokazuje kao oni na što im treba čestitati. Mislim da će ovaj put Borac dobit, ili pomoću sudija ili regularno.
Protiv Zrinjskog moguć kiks ali opet teško, mušterija su im u Banja Luci..

Mi uzmimo da ćemo pobjedit Tuzlu, Slobodu, Olimpika, Mladost.. Nama je kiks protiv Radnika na Koševu, zatim neriješeno vjerojatno sa Željezničarom i ostane utakmica sa Zrinjskim koja će bit prelomna i gdje če bit preteško doć do bodova..
Zadnja izmjena: BordoSarajevo, dana/u 19 apr 2021, 09:53, ukupno mijenjano 1 put.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 19 apr 2021, 09:53

Ovo su razlozi smjene Emira Hadžića, Uprava nije mogla tolerisati serijske promašaje ( Sportske ba)

Uprava nogometnog šampiona Bosne i Hercegovine odlučila je da smijeni Emira Hadžića, koji je tako platio ceh loše transfer politike za koju je kao šef struke bio odgovoran

Sportski direktor Sarajeva u maju 2018. godine imenovan je na ovu funkciju u klubu u kojem je kao igrač ostavio trag. Iskustvo je stjecao ranije u Olimpiku, odakle je na poziv sa Koševa stigao bez dvoumljena, skoro trčeći. Logično, Sarajevo je mamac za svakog sportskog radnika u državi, ali i opasnost. Velika je odgovornost, ali i obaveza.

Plovio je ovaj Kakanjac nemirnim morem, rješavao je igračke i stručne križaljke kako je znao i umio. U njegovom mandatu sarađivao je s dvojicom trenera. Husrefa Musemića ne zatekao na toj poziciji, a Vinka Marinovića je doveo u klub.

Daleko je angažovaniji bio u dovođenju i prodaji igrača.

Ako se vodimo time da su pozitivni primjeri transfer politike angažiranje perspektivnih igrača za mali novac ili bez odštete, koje će klub afirmisati i prodati, te zaraditi na njima, onda je mnogo više promašenih investicija, nego li onih koje su se isplatile i pokazale opravdanost.

Hadžićevi pogoci su sigurno Amar Rahmanović, Benjamin Tatar, Hrvoje Miličević… Na prvoj dvojici je klub zaradio, treći je dao puno, a može se i zaraditi na njemu.

Lista promašaja je duga. Krenulo se sa Aladinom Šišićem, Gedeonom Guzinom, Marioom Crničkim, Kruzom, Bojanom Letićem.. i nijedan od njih nije opravdaao povjerenje, niti je ostavio trag na Koševu.

Nastavilo se s novim akvizicijama pa su dovedeni Aleksandar Pejović, Mario Oremuš, Emir Džafić, Nebojša Gavrić, Zinedin Mustedanagić, Ivan Jukić, Slobodan Milanović, Matthias Fanimo… Ovo, uz dužno poštovanje, nisu igrači koji su se iskazali u bordo dresu, niti je na njima Sarajevo moglo zaraditi. Pokazali su se solidnim klupskim igračima i ništa više od toga.

Posebna priča je Tino Sven Sušić. Igrač koji se nakon odlaska iz Hajduka nije iskazao ni u jednom klubu u kojem je igrao, doveden je na velika vrata. “Sušić opet na Koševu” vrištali su naslovi u medijima. Dobio je ogromnu platu za naše uvjete, a nije pokazao ništa.

Posljednji u nizu promašaja s potpisom Emira Hadžića su Jasmin Mešanović i pogotovo Boris Cmiljanić. Donedavni igrač Maribora utopio se tamu u kojoj se Sarajevo nalazi. Cmiljanić je enigma. Mnogo je spekulacija oko crnogorskog napadača, koje stavljaju pod sumnju i ovaj Hadzićev posao.

Kada se podvuče, odlazak se čini logičnim. Hadzić je sigurno imao najbolje namjere, želio je dobro klubu, ali su djela pokazala da to nije kako treba.

Njegov “modus operandi” nije se pokazao uspješnim i sasvim je sigurno da, osim titule koja je donekle zamaskirala evidentne pogreške u vođenju stručnog segmenta, Hadžić napušta klub u situaciji kad Sarajevo drži konce u svojim rukama, i dalje ovisi o sebi i u najboljoj je poziciji da osvoji titulu, zapravo je odbrani. Smješi im se i Kup. Sigurno da je i Hadžićeva uloga u ovome značajna, ali su kod Uprave prevagnuli pogrešni transferi.

Ja ne znam bil se smijo ili plakao na ovaj amaterizam or teksta :facepalm: :facepalm:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Jadnimi, PapakIzSa, Pena i 18 gostiju.