FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

90minut
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la 90minut » 18 apr 2021, 03:02

Harise je napisao/la:
18 apr 2021, 02:52
90minut je napisao/la:
18 apr 2021, 02:48
Harise je napisao/la:
18 apr 2021, 02:45
Sve u svemu sam 100% siguran da ce Sarajevo osvojit titulu i to zahvaljuce raspored utakmice koji imaju. Jedini teške utakmice ce sada biti protiv Zrinjskog i Zelje. A ostalo igraju protiv Tuzla City, Sloboda, Radnik, Olimpik i Mladost DK. Dok ce Borac igrati protiv Široki, Zrinjski, Zeljo, Velez i protiv Tuzla City vani. Ovo ce biti do kraja interesantno. Krupa je dobila Slobodu i otvara vrata opstanak, Borac pobijedi Sarajevo. Ako Zeljo sad dobi Radnik i ako Velez ili Široki kiksova isto tako i za Zrinjski onda nije ništa gotovo sto tice Evrope.
Ma preživiti 2 kola i onda je u našim rukama sve.
Ja ti kazem da ce do kraja biti zanimljivo, ako samo izvuce bod u Mostaru i protiv Zelje onda su ostale utakmice lagani. Jedino sto ce biti hendi kep je taj Kup. Jer ce Borac i Sarajevo dosta biti ojacani, tako da ima Borac puno teze utakmice u raspored, dok ce Sarajevo igrati protiv ekipe koji se bori za opstanak. Pitanje da li je Marinovic sposoban da ekipu vodi do kraja. Jednom je Meho Kodro napustio Sarajevo, a kasnje je Uscuplic vodio ekipu do kraja i osvojio titulu.
Ma haos brate vjeruj ili cemo biti u totalnoj depresiji ili ce biti ludilo mi ako prezivimo lupicemo i Borca..

Pod uslovom da prođemo Tuzlu kako igraju ne bi me cudilo sekunde da izgube i da ispadnemo na penale ništa me ne cudi trenutno. :mrgreen:

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 18 apr 2021, 03:40

90minut je napisao/la:
18 apr 2021, 03:02
Harise je napisao/la:
18 apr 2021, 02:52
90minut je napisao/la:
18 apr 2021, 02:48

Ma preživiti 2 kola i onda je u našim rukama sve.
Ja ti kazem da ce do kraja biti zanimljivo, ako samo izvuce bod u Mostaru i protiv Zelje onda su ostale utakmice lagani. Jedino sto ce biti hendi kep je taj Kup. Jer ce Borac i Sarajevo dosta biti ojacani, tako da ima Borac puno teze utakmice u raspored, dok ce Sarajevo igrati protiv ekipe koji se bori za opstanak. Pitanje da li je Marinovic sposoban da ekipu vodi do kraja. Jednom je Meho Kodro napustio Sarajevo, a kasnje je Uscuplic vodio ekipu do kraja i osvojio titulu.
Ma haos brate vjeruj ili cemo biti u totalnoj depresiji ili ce biti ludilo mi ako prezivimo lupicemo i Borca..

Pod uslovom da prođemo Tuzlu kako igraju ne bi me cudilo sekunde da izgube i da ispadnemo na penale ništa me ne cudi trenutno. :mrgreen:
Borac ima sad tezak raspored, a nebi ni loše bilo za Sarajevo ako ispadaju iz Kupa jer ce imati dovolnjo snagu do kraja za ove ostale utakmice. Marinovic nemoze više motivirati ekipu isto što nije mogao Amar Osim više motivirati Zelju. Ako Uscuplic ponovo klub preuzima i titulu osvoji onda treba te vi njemu spomenik napraviti i njemu ugovor za 3 godina produziti. Sve u svemu zelim vama puno srece za nastavak sezone. Zelio bi vidjeti Sarajevo u Ligu Evrope zato sto imaju dobar koeficijent za izlaz prema Evrope. Bili bi cak nositelj u prvo pretkolo. Zelio bi barem jednom u zivotu dok sam još ziv viditi jednu ekipu u neku Grupnu Fazu za Evropsko takmicenje... Ja se nadam da ce Zeljo nekako izboriti Evropu, ali bit ce teško, a ne nemoguce...
Zadnja izmjena: Harise, dana/u 18 apr 2021, 03:43, ukupno mijenjano 2 puta.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 18 apr 2021, 03:40

Rak rana kluba je Emir Hadzic. Seljače kakanjsko koje preko one svoje izraelske agencije muti i rovari godinama. U sve ove tobejarabi transfere se očigledno ugradjuje jer nema drugog objašnjena. Spominjete kako je, eto, doveo Tatara - jeste, na probu kao 27. igrača. Doveo je prethodno Šišića kao pojačanje i Tatar je upao na njegovo mjesto jer se ovaj povrijedio i nekim je čudom proigrao. Na svako iole kvalitetno pojačanje dovodio je 7 potpunih, ali POTPUNIH promašaja koje smo masno plaćali. Guzina, Halilovic, Dzafic, Mustendanagic, Cmiljo, Cruz, Kapić, Crnički, Šofranac, Mešanović, Kanurić, Marković, Gavrić, Milanović, Pejović, Oremuš... halo ba, svi su oni uzeli ozbiljan novac. Za Milanovića je Krupa plaćena 100k kerma u kešu, Mešanović uzima 150k, za Zinedina koji grije klupu placeno je 150k obeštećenja, Tino uzima četvrt miliona. Uzgred budi rečeno, treba neko DOVESTI **** Pejovića koji je u cekeru ne može prenijeti preko centra. Treba neko DOVESTI Cmilju koji kao napadač ima slovom i brojem ČETIRI (4) gola u karijeri, uključujući juniorski staž. Frajer nije mogao igrati u B timu Slovana iz Bratislave, dakle u rezervama osrednjeg kluba grijao je klupu i ti ga dovedeš kao pojačanje, seruckajući o evropskom iskoraku. Kakvom bolan iskoraku? Imao si bolje igrače, kvalitetnije, tehnički potkovanije, taktički pismenije dok su plate bile 700 marona i kad je ekipa živjela na viršlama. A i ti silni igrači koje pojedinci ovdje hvale i sa sjetom ih se prisjećaju - Lazića, Stanojevića, Šerbečića - sve su to mrtvi polovnjaci. Kako je moguće da ne dovedes malog Hadžića a da dovedes Cmiljana? Kako je moguće da si se doveo u situaciju da ne možeš stvoriti **** prilike a kad je stvoriš nemaš igrača koji može gola dati, a da su kroz ovu ligu u posljednje 3-4 godine protutnjali ili još tutnje Kojić, Menalo, Ćavar, Irfan Hadžić, Jovo Lukić, Obradović, Zakarić, Hiroš, Ziljkić, Lončar, a ti spao na Hareta Handžića u špici i Pejovića i Adukora koji ti trebaju nešto iskreirati. Klupska transfer politika je katastrofalna i naprosto ukazuje na mešetarenje. Je li moguće da platiš 150k obeštećenje za nekog a da taj igrač ni minute ne odigra? Očigledno jeste, no to znači da si jednostavno FULIO pojačanje. Je li moguće da Saidu Husejinoviću daš 16-17 hiljada platu, a da on ne odigra dvije utakmice kako treba, pa da onda isto uradiš sa Tinom i da dobiješ isti rezultat. Je li moguće da je PUNA liga tvojih bivših igrača koje si otjerao, a koji u svojim novim klubovima dominiraju. Tamaru smo otjerali **** motikom a frajer već godinama jede živu djecu u Zrinjskom, svake sezone je u prva dva strijelca, donio im tri titule prvaka. Lastu smo isto tako otjerali i čovjek takođe godinama jeo živu djecu i nauzimao se trofeja. Samira Radovca uništili pa je sad u Veležu glavni igrač. **** Lija Anđušić koji je nekoć bio jedno 14. igrač po redu u našoj ekipi izgleda kao Mo Salah u poređenju s našim prednjim redom. Ne valja ni Crnkić jer je budala, dobro, otjerali ga, u Tuzli vodeći igrač. Ne valja ni Almir Bekić, dobro, nek ne valja, ja prvi kažem da je krampa, al’ ne valja ni Kadušić pa i njega otjeraš i sad ostaneš na poluinvalidu Pidri i na prevari Oremušu za kojeg je Al. Bekić Marcelo lično. I konstantno ti se dešava da ti ispod nosa, jer ti klub vode ili potpune neznalice ili klasični mešetari a skloniji sam mišljenju da je u pitanju ovo drugo, konkurentski klubovi pokupe dobrog igrača.p Pa **** mater, Ziljkić ti je bio pred nosom, u Tuzli a završi u Borcu, a ti dovedeš Milanovića za masne pare koji je Borcu bio pred nosom, a na pamet im nije palo da ga dovedu i sad vidimo ko je bio u pravu. Predugo smo plivali na nekim igračima koji su došli u nekim prošlim vremenima. Raha je došao za sportskodirektorskog vakta Papeta Ihtijarevića, Ahmo i prije toga, Tatar kao što rekoh zaluta. Sve ovo ostalo je da te bog sačuva. Ljudi otjeraju Adukora, tj. prema njemu se ponesu potpuno šupački, koliko sam ja čuo, svima ponude makar simboličku povisnicu osim njemu jer je valjda crnac, u trenutku kad je momak stvarno igrao dobro. Dakle, otjeraju ga, neće da mu daju veću platu jer u tom trenutku smatraju da nije važan igrač. Frajer ode vani, izgubi se, završi u totalnom downhillu da ne kažem u potpunom kurcu i tad ga vrate. Dakle, otjeraš igrača jer ti nije potreban, sačekaš koju godinu da padne kurcu za uši i onda ga vratiš kao pojačanje, ne izganjaš mu papire na vakat i na kraju dobiješ ovo što si dobio - na terenu potpuno izgubljenog i beskorisnog igrača. A usput, da spomenemo i tu mega giga ultra akademiju kojom se dičimo, a koja nije, što bi rekli braća Srbi, izbacila krštenog igrača otkad je nastala. I još samo da napomenem da su juniori SEDMI u ovoj kukuruz ligi. Po ušima ih lupi ko god stigne. Ne mogu da spavam koliko su me iznervirali ccc
Zadnja izmjena: PeppermintSA, dana/u 18 apr 2021, 04:16, ukupno mijenjano 2 puta.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 18 apr 2021, 03:58

Prije nam bio najveci problem kako igra Velkoski a vidi sad kakvi nas sve problemi stigose

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 18 apr 2021, 04:00

Zar neko normalan moze prizivati Susica ? Ljudsko nistavilo, a sumnjam da je i kao trener bolji. Lik koji ponosno izvali da ne zna kad igra Sarajevo...kao da smo mi Hrid pa ne mozes upratiti, makar na sofascore...
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 apr 2021, 04:01

Saida je Ihtijarević vratio, ne Emir.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 18 apr 2021, 04:03

midzuka je napisao/la:
18 apr 2021, 01:20
Ljeto 19/20
Milanović
Letić
Gavrić
Oremuš
Guzina
Marković
Serbecic
Zima19/20:
Milicevic
Mustedanagic
Susic
Jukic
Ljeto 20/21:
Fanimo
Pejovic
Adukor
Kanuric
Varesanovic
Zima 20/21:
Cmiljanic
Mesanovic

Kada pogledamo posljednja 4 prelazna roka, jasno je gdje je krenulo po zlu. Igraci koji su dolazili hajmo realni biti i mozemo raspravljati koliko ih je bilo pojacanja i unaprijedilo igru Sarajeva.
Tužna realnost jeste da su svi prelazni rokovi bili poslije sezona i u trenucima kada smo bili sampioni, kada su finansije krenule na bolje i kada je bilo prostora za napredak neogracineno.
Svu igru su nosili oni koji su vec bili tu Tatar, Rahman, Krste, Ahmetovic itd. Realno bilo koji trener kada ima ovu cetvoricu ili barem dvojicu ne mora biti sir alex ferguson da bi pobjedjivao i osvajao titule.
Ekipa treba remont na ljeto, i to remont na maltene svakoj poziciji a ako pogledamo ove gore pobrojane pitanje je li emir hadzic dovoljno dobar da iznese taj remont. Njegov trag je bio u sezoni 18/19 kada nam je doveo tatara, lazića, crepulju i tu je nazalost bio njegov vrhunac. Nije bitno da li ce to biti dvije osobe u jednoj trener + sportski direktor ili samo jedna sportski direktor ali nova lica u sportskom segmentu kluba su NEOPHODNA.
Od ovih sto si nabrojao igru su unaprijedili Serbecic(19/20), Milicevic, Fanimo i donekle Oremus. Ostalo tanko, pogotovo imas ovih promasaja bas dosta:Milanovic, Letic, Guzina, Markovic, Mustedanagic, Susic, Cmiljanic...
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 apr 2021, 04:05

Zoran28 je napisao/la:
18 apr 2021, 04:00
Zar neko normalan moze prizivati Susica ? Ljudsko nistavilo, a sumnjam da je i kao trener bolji. Lik koji ponosno izvali da ne zna kad igra Sarajevo...kao da smo mi Hrid pa ne mozes upratiti, makar na sofascore...
Dovoljno nas handri Tino Sušić. Dva bi bilo previse

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 18 apr 2021, 04:09

Da smo se celavog rjesili prije zimskog transfer roka sad bi imali normalnu ekipu, adekvatno popunjenu koja bi nastavila mljeti gdje su stali jesenas.

Da smo se celavog rjesili prosle godine, prije ljetnog transfer roka, mozda bi ovu sezonu pričali o historijskom uspjehu i grupama euro takmicenja. Jer svi smo vidjeli, da ce nam faliti najvise napadac osim naravno celave ublehe.

Ima i Vinkove krivice u svemu normalno, ali ne mozes ti od govana pitu praviti.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 18 apr 2021, 04:20

ubipara je napisao/la:
18 apr 2021, 01:57
Realno gledajuci mi imamo najboljeg trenera lige sto je potvrdio i u prvom dijelu prvenstva, najodgovorniji za ovakvo stanje ekipe je Emir Hadzic i niko drugi, radi kriminalo odradjenog zimskog prelaznog roka sto ce se mnogi sa ovog foruma i sloziti. Da je Vinko neznalica i da covjek nema pojma sta radi ne bi imao onakve rezultate na pocetka sezone gdje nismo imali poraza i gdje smo licili realno na ekipu koja ima i glavu i rep sto se kaze i gdje smo igrali sa svima za go vise. Ali sta reci kada covjeku prodas 2 najbolja i najstandardnija igraca, dva igraca koji su nam bila okosnica ekipe, statistika to pokazuje ma kolko mi to pokusavali prekriti i misliti kako ce se 2 igraca lako zamjeniti drugima. Vi koji ste za smjenu trenera i koji zagovarate bilo kakvo mjenjanje strucnog staba u toku sezone a gdje se pri tome ima odigrati jos 7 kola ili pojma nemate o fudbalu ili ste samo zlonamjerni prema treneru ove ekipe, jer da imate iole pojma o fudbalu trebali bi znati da se takve stvari ozbiljnim ekima ne desavaju pred kraj sezone i gdje se prvestvno lomi. Ja ni sekund jedne jedine ne zamjeram Vinku jer lik ima to sto ima, ko je odgovoran za to nema ko da dadne gola i sto trebaju nasim napadacima - Handzicu, Mesanovicu i Hebibovicu bar po 10 sansi po utakmici da zabiju jedan go, sigurno nije do Vinka jer imamo dobru igru ali nema realizacije i nemamo trenutno nikoga ko bi mogao da pravi razliku na terenu kao sto je to recimo radio Rahmanovic ili Tatar koji su mogli jednim potezom rijesiti utakmicu protiv koga kod da igramo. Ne pisem cesto na ovom forumu ali evo ovo danas me je tako iznerviralo da sam se realno morao oglasiti i iznijeti neki moj licni stav oko ekipe. Samo pogledate zadnjih 5 utakmica naseg kluba pa cete vidjet da na utakmicama imamo po par sto postotnih sansi, da je do trenera nije jer da je do njega ne bi ni imali prilika za go a primali bi jako puno golova. Odgovorno tvrdim da smo sacuvali bar jednog igraca Tatara ili Rahmana da bi mi prvenstvo vec osigurali protiv listice na njihovom terenu.
Nije rjesenje tjerati trenera kada se sezona lomi, treba pametno reagovati i rijesit se hadzica vec u ponedeljak, zahvalit mu se za sve do sada sto je uradio ali isto tako se i on treba FKS zahvaliti sto moze u CV stavit da je bio sportski direktor ovog kluba a dosao je iz prvoligasa. Treba ga zamjenit sa covjekom koji ima veze a ne samo da dovodi igrace iz jednog kluba ili polovljake iz srbije. Sam je rekao da stranci koji budu dolazili treba da budu bad 2x bolji od igraca sa nasim papirima, pa je doveo Cmiljanica kao zamjenu za benju i amara, totalnu nepoznanicu koji evo otkako je dosao ni 10 minuta ukupno nije odigrao a vec smo u samoj zavrsnici lige. Znaci sam je sebe pljuno da se tako izrazim i sve ono sto je do sada dobro uradio pokvario ovim zadnjim prelaznim rokom koji bi nas na kraju krajeva mogao i titule kostati pa cak i kupa, a bili smo tako blizu oba trofeja ali jos uvijek nista nije gotovo. Ima jos 7 kola da se odigra treba se skupiti i biti zajedno sada ko jedan pa kako god zavrsilo, isto tako treba napomenuti da nam sada poslije derbija sa zeljom idu malo "lakse" utakmice pa ako te nazovimo lakse protivnike pobjedimo a oni vicini budu kiksali posto njima slijedi sada zustar raspored imamo cemu da se nadamo. Pozdrav braco i bez sekiracije samo, kako god zavrsilo !

PS: izvinjavam se radi malo duzeg posta.
Ljudino koju igru samo da te napomenem

Krupa prvo kolo, krupa bila ravnopravna slucajno krste dao go i sudija pokazao na penal i crveni karton koji nije postojao igraca lopta pogodila u prsa

Mladost 2:2 igrao si sa tatarom sa rahmanovicem samo ahmet bio aut hsndzic dao jedan go

Borac utakmicu smo pobjedili bili smo bara bara dvije individualne greske i crveni za borac

Velez 22

Tc kuci ljudi su nas rastaviki na proste faktore 1-0 ih uzeli

Tc 00

Zeljo drugo poluvrijeme sramota 11

Velez dole 00

Borac u bl jedina utakmica koja je bila takmicarska 22 oba puta borac vodio

Nomad teski amateri nazor igra

Breste dokaz koliko smo tanki

Crnogorci sreca

Pa sloboda u tuzli go iz ofsaida

Pa radnik kuci u 89 gubio 1-0

Pa sad je sve doslo na naplatu jer ekipa se nije nadogradjivala i nije se radilo planski.. dovodimo cmiljenica a prije 2 godine smo pomagali i znali da ahmet ima 35 godina ( doduse govorilismo vise da nece vise imat snage da ce ostat bez goriva)

E ovde je kvaka. AHMETOVIC MERSUDIN NISMO NAJBOLJEG IGRACA KOJI JE DOSO KOD NAS IZ STARACKIG DOMA mudro planski pratili sa mladjim igracem, vec smo pustili da on igra ko ono nek vuce dokle moze kad crkne komu **** mater tad cemo dovest nekog drugog..E TO MOJ HADZIJA VINKO HUSREFE NEJDE TAKO LAHKO A POSEBNO SA BUDZETOM KOJI MI IMAMO..

Druga stvar je SUDIC I ZIDAN uzeli su nam pare na platu ostetu sa kojim smo mogli imat BENKA SA 27 godina..

Ne svatanje hadzije sabrine da nema ljubavi cim su turci susnuli sa lovom ili arapi ljubav nestala.

Da smo zadrzali tatara koji je poceo da vec tuce nase igrace da dere dres itd jel stvarno mislis da bi bio stari raha mozda bi se vise trudio nego tatar al definitivno da bise cuvo i nebi bio onaj stari jer 700-800 k km ceka na stolu zagarantovano

Kakve ba sanse jednu sansu koju je mesanovic ima protiv krupe jednu u sb od susica i jednu njegovu danas

Besic ti ne ugra nikako zidan nikako i sto je najtuznije napad ti nije dao go 300 godina nisi dao dervisagicu ni 1 minuti igre

Ovde se pricalo da je JELESKOVIC TATA MATA ZA KONDICIJU DOSAD SVE I JEDNA EKIPA IMA VISE KONDICI OD NAS..

Borac danas igrao citavu utakmicu korektno bez valjanja i pobjedili su fer i posteno. Mi da smo imali 1-0 rez mi bi ko radnik se ponasali

Mi nismo odigrali u 19 utakmica 5 gdje smo se nesto pitali, a to ti je kad trener gleda da igra nerjeseno samo radi rekorda i trener koji ne konta da je bolje imat 2 poraza i pobjedu Nego tri remija

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 18 apr 2021, 04:27

Ja samo cekam 05:00 da odem kupit cigare, ni sam ne znam koliko sam ih ispušio od nervoze, nevjerice i bjesa.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 apr 2021, 05:04

Ma teško je u ovoj ligi pričat o trenerima ba. Budimo realni, svi treneri koji su osvajali prvenstvo su imali ili ekstra dobru ekipu ili politiku/mutne radnje. Vlado Jagodić ima trofej lige, Dženo bez licence, sad će je možda osvojit početnik Maksimović, pa onaj iz Modriče Božičić ili kako već? Pri eventualnom izboru novog trenera treba bit baš oprezan. Treneri koji su radili u Zapadnoj Evropi tipa Čustović bi se vrlo vjerovatno izgubili ovdje. Kad gledaš i slušaš Nalića, rekao bi da slušaš Contea, u teoriji razbija. Dođe na teren... Tanko. Igrači u Belgiji su profesionalci, školovani igrači, mlad igrač tamo poslije treninga ode u teretanu, a kod nas ode na nargilu. Koliko puta ste čuli da u Evropi neka ekipa bojkotuje trenera? Jako, jako rijetko. Kod nas se to desi nekom skoro svake sezone. Igrači ovdje su lijeni, bezobrazni, ne trpe autoritet, ne trpe neke moderne taktike i treninge... Cijeli ovaj region je takav, par ekipa se izdvojilo iz tog sivila, al većina je takvih. Balkanac i Nijemac/Belgijanac/Šveđanin ni na baušteli nisu isti, ni kao konobari, ni u kojem drugom sektoru, što bi u fudbalu bili isti? Znači, veće su šanse da bi takvog trenera pojeo balkanski bezobrazluk nego da bi uspio.
Druga stvar su igrači i tereni. Zamisli dovedeš trenera koji gaji brz fudbal, pas igru... I dođe takav u Bijeljinu na nepokošen i suh teren. Gajit će vraga svoj stil igre. Ili dođe u Tuzlu na onu kaljužu. Okej, i Kodro je u onoj močvari razbio Zvijezdu, nije to sporno, al trener neće nikad moć ostavit svoj potpis na takvim terenima. A tek igrači... Zamisli da dođe neko trenersko ime i uči Hebiba otvaranju prostora, kretanju između linija, ubacivanju... NEMOGUĆE je sa neškolovanim igračima ostvarit bilo šta napredno. Kao da izmišljaš vakcinu za koronu sa studentima travničkog univerziteta. Ne ide ba. Kad Talijan sredi akademiju, kad počnemo sami izbacivat školovane igrače, tad će moći doći trener koji će moć radit s njima. Sad nam treba 15 novih kvalitetnih i školovanih profesionalaca da bi neko mogao nešta napravit od njih.
Ovo sve pričamo o nekom napretku. Ligu ovdje možeš osvojit i sa Jagodićem, već je osvajao. Ni ova sezona nije još skroz izgubljena, možda Vinko dobije otkaz pa neko razdrma ekipu i uzme titulu, možda na neku šugavu sreću uzmemo u Mostaru, održimo ovu razliku... Nije sve izgubljeno, jesu nam šanse sad nekih 30% al nada ipak postoji. Sad, ako već smijenimo Vinka, koga dovest? Idealno bi bilo nekog ko je radio vani, al to "vani" da podrazumijeva Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Rumuniju, Bugarsku... Nekog ko se izdigao malo iz ove lige al je radio sa sličnim igračima, zna mentalitet ovdašnjeg čovjeka, ko će se moći izborit s njima. Realno, za ovakvo Sarajevo, radije bih izabrao Lalatovića (npr) nego Rajkarda. Kruno Jurčić se jednom povezivao s nama, možda neko njegovog kalibra? Iako mislim da su njegovi finansijski zahtjevi dobrano porasli kako se okušao u Aziji. :mrgreen:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 18 apr 2021, 05:06

Ma vidjelo se na pripremama da se loše radilo. Krenuvši od kondicionog treninga pa do taktičkog dijela.

Kad se na to doda još katastrofalan prelazni rok dobijemo ovo sad.

Jedna stvar mi je zanimljiva, otkad je Vinko došo, jednostavno vlada neka depresija u ekipi. Nema energije, koja je jedan od najbitnijih elemenata koju trener sa sobom nosi. Plus osjećaj za igru i igrače. Treba to imati, to je prirodna stvar. To se ne može naučiti ili dobiti. To imaš ili nemaš.
Kažu nije do trenera. Kako nije!? Njegovo je da sa ovom ekipom koja je imala +9 bodova prednosti, da samo završi prvenstvo, ali jok, debil će to da prokocka, a to je NE ZNANJE. Njemu znači trebaju najbolji igrači, da bi on bio prvak!? Pa može onda svako od nas voditi takvu ekipu.
Ali trenersko znanje treba pokazati kad imaš i ovakvu ekipu. Ovaj jedinstveno lik nije spreman psihički i nema mentalitet da vodi ekipu kod nas. Otkada je došao vidi se neki strah na njemu i nesigurnost. Ne treba nama takav trener, koji još gaji defanzivan fudbal, a imaš napadački orijentisanu ekipu. Uništio je psihički ekipu ovu sezonu sa svojom filozofijom nekom. Nakon poraza od Lištice se totalno pogubio.

Lako je kad imaš Ahmetovića, Tatara i Rahmanovića u ekipi i dobiješ gotovu ekipu, samo je preuzmeš i nastaviš dalje, ali kad ih nema vidi se onda kakav je kalibar.
Spasti sa +9 na +2, jbga pa ne znam vala da mi je otac, letio bi zbog. Usro si i šefa i stanicu, nije ti tu ni kriv ni SD, ni uprava, ni igrači, nego ti trener.
Ne mogu da vjerujem da niko u upravi ne sjedne sa njim i kaže mu da ovo ne valja! Ne sviđa mi se igra, mijenjaj nešto! Hoću rezultat! Gdje su mladi igrači!? Ne znam kako mu ne kažu da mladi igrači moraju imati određenu minutažu, pa makar nazor.

Ako se u upravi šuti na to, onda je problem negdje drugo, ako je njima ovo normalno. A meni se čini da je problem u vrhu negdje, jer mi to liči i ukazuje baš na to.

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 18 apr 2021, 06:49

Adukor i Crepulja ne produzavaju ugovor i onda u Evropu idemo bez veznog reda odnosno sa Velkoski na zadnjem veznom. U zadnji tren dolazi Oremus i Serbecic i ispadamo od Seltika ali sto je najbolnije ispadamo i od Bate-a. Ruku na srce ni jedni ni drugi nas nisu nadigtali.

Godina dana poslije gotovo isti scenarij u zadnji tren dolazi Pejovic i krpi sredinu terena jer smo zbog povreda i otkaza spali smo na Djokanovica. I ispadamo od Bresta
Pa od Seltika i opet nas prvi nisu nadigtali a protiv drugih smo se povukli i nista naprijed nismo pokusali.

U oba evropske izleta ostajemo na Handzicu kao jedinoj opciji u napadu. Od ranije su nam problematicne bekovske pozicije i uvjek jedna krilna pozicija, u kontinuitetu 2 godine.
Ali ono sto je najvaznije Evropu igramo sa neuigranim vezanim redom a pri tome i krnjavim, i u takvim utakmicama nemamo nikoga na klupi da taj isti vezni red osvjezi ili nadomjesti karton.
U prvom slucaju samo kriv Husref a u drugom samo Vinko. Naravno da oba nose krivicu ali i oni koji su im krojili igraci kadar a nije da nije bilo para jer su se obestecenje placala.

Mi smo svoje sanse u Evropi prokockali i samo nas dragi Bog moze pocastiti sa jos jednom. Kad uzmemo u obzir da od 28 igraca 8 nece produziti ugovor, da ce vrlo vjerovatno Djokanovic, Kovacevic i Milicevic biti unovceni, da nekih 7 igraca nije dobilo priliku nikako ili vrlo malo i vrlo je izvjestan i njihov odlazak, znaci da cemo Evropu docekati u novom sastavu i tesko da cemo bolje proci i ako nas Bog plocasti jos jednom prilikom.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 18 apr 2021, 07:06

Oj Saraj'vo muko
ISTINA ZA VEDRANA!

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 18 apr 2021, 07:37

Ekipi definitivno treba znacajna promjena - sok terapija ukoliko mislimo izac iz ovog negativnog ciklusa. Trenera u svakom slucaju ne bih (jos) mijenjao. Radili su dobro od pocetka i treba im dati sansu da ovo okrenu. Eh sad ako oni ostaju onda treba da pokazu da imaju petlju da naprave zaokret. Od formacije preko pocetnih 11 to treba da se vidi. Moraju imat muda da klupiraju one koji ne pokazuju sto se od njih ocekuje - dosta je bilo. Moraju dati sansu onima koji su tu, dovedeni s velikim ocekuvanjima a sjede i igraju sporadicnu ulogu. Jednostavno nema vise zajebancije i na price na finjaka nego uzbuna i potpuna mobilizacija.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 18 apr 2021, 07:45

Nama je svaka utakmica teška, ni na šta ne ličimo.. mlohava čuna bas ko i trener
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 18 apr 2021, 07:49

Prije dvije godinee se vadili protiv zelje na Grbavici, sad se vadis protiv Zrinjskog u gostima. U ovakvom stanju, mi ni Famos ne mozemo dobiti.

Rastimana ekipa, i jednostavno ne vidim nacina da se mozemo izvuci iz ovoga.

Iscrpljena ekipa, bez snage, volje, motiva i muda.

Gledas ovo Sarajevo, isto kao da igraju sa igracem manje sve ove utakmice. Imaju strucni ljudi kojima je ova informacija sasvim dovoljna da bi nesta promjenili, nazalost nase je strah slomio.

Podhitno, ovoj ekipi je potrebna svjezina. Mrtvi smo, samo jos nismo zakopani.
Placaj nekoga ko ti moze dignuti ekipu, motivisati, uradite bilo sta...

Izgidosmo smo!!

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 18 apr 2021, 08:03

Zip je napisao/la:
18 apr 2021, 07:49
Prije dvije godinee se vadili protiv zelje na Grbavici, sad se vadis protiv Zrinjskog u gostima. U ovakvom stanju, mi ni Famos ne mozemo dobiti.

Rastimana ekipa, i jednostavno ne vidim nacina da se mozemo izvuci iz ovoga.

Iscrpljena ekipa, bez snage, volje, motiva i muda.

Gledas ovo Sarajevo, isto kao da igraju sa igracem manje sve ove utakmice. Imaju strucni ljudi kojima je ova informacija sasvim dovoljna da bi nesta promjenili, nazalost nase je strah slomio.

Podhitno, ovoj ekipi je potrebna svjezina. Mrtvi smo, samo jos nismo zakopani.
Placaj nekoga ko ti moze dignuti ekipu, motivisati, uradite bilo sta...

Izgidosmo smo!!
Sta ti je tempiramo formu sad ce nas krenut. Pa valjda Vinko, Jela i Hadžija znaju sta rade. Sacekajmo kraj maja pa cemo donositi zakljucke i kritikovati, prvi smo imamo +2 cemu negativa
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 18 apr 2021, 08:18

Ma nek ih nekako premiraju. Samo da ih je nekako trznuti da malo bolje igramo. Nesto se mora uraditi da se makar malo trznemo jer ovo je na nivou Krupe i Radnika a siguran sam da makar mozemo biti na nivou Veleza ili Sirokog npr

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”