FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kolko se toga na gore okrene u jednom prelaznom roku, za ne povjerovat. Svi smo bili svjesni kvalitete Benje i Amara al ne znam jel iko vjerovo da ćemo ovoliko slabiji bit. Tj. da ćemo u prosjek past.
Samo naprijed Saraj'vo!
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Šta sad sa ovim kupom radit..
Stavi najjaču postavu i onda umoran Zrinjskom..
Halali se kupa, onda možeš ostat bez ijednog trofeja na kraju..
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
-
- Kontakt:
Sad nema pametnog poteza,nema sad sistema i nekog planiranja. Dvije su opcije da ostaviš Vinka, dati podrsku pa sta bude. I drugo Dzeno da uleti kao onda umjesto Kodre i tom nekom psihološkom promjenom nesto napraviti, Dzeno zna rasteretiti igrace nije zahtjevan. O nekim velikim imenima mozda na kraju sezone sad tesko da se to desi.
U obje izvesti najjaci sastav, bez ikakvih kalkulacija jer evo kalkulacije dovedose do trenutnog stanja.BordoSarajevo je napisao/la: ↑18 apr 2021, 00:25Šta sad sa ovim kupom radit..
A vala i ako nisu u stanju odigrati 2 utakmice u 4 dana nek upisu kakve skole.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
-
- Kontakt:
Realno brate, jel ti mislis da je one sezone Dzeno svojim znanjem nama doneo titulu ?bordobijeli je napisao/la: ↑18 apr 2021, 00:26Sad nema pametnog poteza,nema sad sistema i nekog planiranja. Dvije su opcije da ostaviš Vinka, dati podrsku pa sta bude. I drugo Dzeno da uleti kao onda umjesto Kodre i tom nekom psihološkom promjenom nesto napraviti, Dzeno zna rasteretiti igrace nije zahtjevan. O nekim velikim imenima mozda na kraju sezone sad tesko da se to desi.
Ako bi se trebao trazit neki vatrogasac ja bih prije Čalu pozvao do kraja sezone.
Da znas koliko ne znas, nikada ne bi komentar ostavio na temu Safet-reprezentacija.skoroalen je napisao/la: ↑18 apr 2021, 00:20@NisamInsajder ma joj, ne pitam se ja ništa. Imaju ljudi koji treba da procijene to.![]()
Al meni lično je to najbolji model vođenja ekipe. Dovedeš čovjeka i daš mu ovlasti, i on nema u koga uprijet prstom ako kiksa. A isto tako, ne može mu se ništa oduzet od uspjeha. Evo sad idu priče kako je Vinko osvajao kad mu je Emir doveo igrače, kad mu je prodao ne osvaja, on sad može reć da nije doveo pojačanja, SD može reć da je doveo al ih trener ne zna uklopit... Dovest jednog čovjeka i nek dovodi sebi. Najbolja solucija.
@Emir79 kakve bolan šuplje, frajer u drugoj francuskoj ligi nije ekipu mogao vodit. Ispao u Turskoj u drugu ligu. Čista ubleha koja je dobila u ruke jednu vrhunsku generaciju igrača i najlakšu grupu ikad. Treba da gledam formacije bez jednog beka, ili neke verzije bez špica? Daj ba, kakav Sušić. Radije bih Mirzu doveo nego njega.
Drugo, koji je klub Safet odveo iz prve u drugu tursku ligu?
I trece, znas li ti da je Evian kad je Safet dosao prodao komplet ekipu koja je ispala iz prve lige i da se ugasila zbog finansija?
Naravno da ne znas.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Mislim da je mali procenat likova poput tebe koji su se nafurali do te mjere jesmo se zaje.bavali i sve što ide uz to jer smo prvi samo smo itekako bili ranjivi i sa punim sastavom i vidjelo se to na kilometar i osjecali smo u sebi..ElCartel11 je napisao/la: ↑17 apr 2021, 23:56Koji deja vu ispred 2 godine. Identično sve.
Nafurali se preko zime, da ne +9 gotovo, da možemo i sa pionirima do kraja odigrati
Nakon par kola evo samo +2 i cupanje zive glave.
A naravno na forumu sve redom provocirali kao što to uvijek ide samo sad gori pod nogama.
Pa mi smo dobili jedva Zrinjskog s punim sastavom šta sad?

Bice 'ebeno.
-
- Kontakt:
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Iks mi se činio kao katastrofa prije utakmice zbog rasporeda u narednim utakmicama.. Sad bi za taj iks dao 7 godina svog života.
FK Sarajevo
- hordasDoboj
- Kontakt:
U Kupu akademce staviti jer:
1. Yebo te kup
2. Ne mogu gore odigrati od ovih iz prvih 11
Kova
Oremuš - Mili - Bešić - Hodžić
Đokanović/F.Hodžić - Pejović/Ramić
Zinedin/Krste
Jukić Dervišagić
Handžić/Cmiljanić
Fuj koliko mi imamo igrača na klupi koji nisu akademci nit kvalitet
1. Yebo te kup
2. Ne mogu gore odigrati od ovih iz prvih 11
Kova
Oremuš - Mili - Bešić - Hodžić
Đokanović/F.Hodžić - Pejović/Ramić
Zinedin/Krste
Jukić Dervišagić
Handžić/Cmiljanić
Fuj koliko mi imamo igrača na klupi koji nisu akademci nit kvalitet

Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Takodjer, primjera je mnogo. Eto, najsvjeziji je Bjelica sa Osijekom. Dovodi igrace koje on zeli za budzet koji mu dadne klub. I ima vremena da sprovede svoje zamisli. I onda imas jasnu sliku o njegovom radu. Kako u BiH nema nekoga na vidiku ko bi mogao preuzeti mjesto SD, dovesti zaista dobrog trenera, klasu za nasu ligu, Akrapovic, Hadzibegic, Kodro,... I neka radi. A mozes i platiti nekog realno, plata trenera + SD i jos nadodas malo to je tu negdje okvirno.skoroalen je napisao/la: ↑18 apr 2021, 00:20@NisamInsajder ma joj, ne pitam se ja ništa. Imaju ljudi koji treba da procijene to.![]()
Al meni lično je to najbolji model vođenja ekipe. Dovedeš čovjeka i daš mu ovlasti, i on nema u koga uprijet prstom ako kiksa. A isto tako, ne može mu se ništa oduzet od uspjeha. Evo sad idu priče kako je Vinko osvajao kad mu je Emir doveo igrače, kad mu je prodao ne osvaja, on sad može reć da nije doveo pojačanja, SD može reć da je doveo al ih trener ne zna uklopit... Dovest jednog čovjeka i nek dovodi sebi. Najbolja solucija.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
-
- Kontakt:
Pa vidis da sam napisao da sad nema znanja i pameti. Dzeno je otpustio ekipu poslje Kodre i to je to i uopšte ne mislim da je neki mag, al ovako u nekom kratkom periodu moze biti dobro prelazno rijesenje . Čala je gospodin veliki. Ma da ja licno nebi dirao Vinkaajdohordas je napisao/la: ↑18 apr 2021, 00:29Realno brate, jel ti mislis da je one sezone Dzeno svojim znanjem nama doneo titulu ?bordobijeli je napisao/la: ↑18 apr 2021, 00:26Sad nema pametnog poteza,nema sad sistema i nekog planiranja. Dvije su opcije da ostaviš Vinka, dati podrsku pa sta bude. I drugo Dzeno da uleti kao onda umjesto Kodre i tom nekom psihološkom promjenom nesto napraviti, Dzeno zna rasteretiti igrace nije zahtjevan. O nekim velikim imenima mozda na kraju sezone sad tesko da se to desi.
Ako bi se trebao trazit neki vatrogasac ja bih prije Čalu pozvao do kraja sezone.
-
- Kontakt:
Nije to jebote kup.
Na kup treba ici itekako jer je sada u ovim trenucima realniji nego titula koja nam bukvalno klizi iz ruke.
Do trofeja kupa ti je ostalo jos dvije utakmice a do titule jos 6-7 i to kakvih 6-7 tekmi.
Kup na neki nacin spasava cijelu sezonu i bio bi kakva takva utjeha da se osvoji u slucaju gubitka titule.
Na kup treba ici itekako jer je sada u ovim trenucima realniji nego titula koja nam bukvalno klizi iz ruke.
Do trofeja kupa ti je ostalo jos dvije utakmice a do titule jos 6-7 i to kakvih 6-7 tekmi.
Kup na neki nacin spasava cijelu sezonu i bio bi kakva takva utjeha da se osvoji u slucaju gubitka titule.
-
- Kontakt:
Čala je gospodin veliki i strasan motivator i psiholog. On je tada cini mi se imao losiju ekipu nego ova sada sto je i bio je u borbi na dva fronta do samog kraja. Od Bekica je napravio strasnog napadaca, od Ivetica top veznjaka a od Dulje najboljeg igraca lige koji je vukao cijelu ekipu za sobom.bordobijeli je napisao/la: ↑18 apr 2021, 00:36Pa vidis da sam napisao da sad nema znanja i pameti. Dzeno je otpustio ekipu poslje Kodre i to je to i uopšte ne mislim da je neki mag, al ovako u nekom kratkom periodu moze biti dobro prelazno rijesenje . Čala je gospodin veliki. Ma da ja licno nebi dirao Vinkaajdohordas je napisao/la: ↑18 apr 2021, 00:29Realno brate, jel ti mislis da je one sezone Dzeno svojim znanjem nama doneo titulu ?bordobijeli je napisao/la: ↑18 apr 2021, 00:26Sad nema pametnog poteza,nema sad sistema i nekog planiranja. Dvije su opcije da ostaviš Vinka, dati podrsku pa sta bude. I drugo Dzeno da uleti kao onda umjesto Kodre i tom nekom psihološkom promjenom nesto napraviti, Dzeno zna rasteretiti igrace nije zahtjevan. O nekim velikim imenima mozda na kraju sezone sad tesko da se to desi.
Poslije gubitka finala u Sirokom, mi glat rastavimo Zelju na Kosevu.
Ako ce vec Vinko ici i ako ce se trazit privremeno rjesenje ja bih ga pozvao do kraja sezone. I onda na kraju sezone pravit rezove ko treba ici a ko ostati. Čala se uvijek zvao kad je morao pravit pitu od govana.
- hordasDoboj
- Kontakt:
Možda je tebi utjeha, meni kup bez titule ne znači puno. Ok treba ići da se uzme, al titula je jedno 10x važnija.ajdohordas je napisao/la: ↑18 apr 2021, 00:37Nije to jebote kup.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ne mogu spavati, idalje sam u soku..Ja sam tek prije sat vremena skontao da nam je borac dosao na -2, bez trunka zezancije sekunda je falilo da me srce ne opali..
Hadzicu, ti ces sigurno biti do kraja sezone, hajde kad si nesposobni konj za dovesti pojacanja, bar nam sredi neke utakmice. Neki ce me pljuvati radi ovoga, ali sad je svakako sranje, pa nek Emir bar nesto uradi po tom pitanju, i fino nam sredi utakmice protiv MDK i Olimpika.
MDK svakako nije upitan opstanak, a Olimpik bi isto mogao doci u povoljnu situaciju gdje mu 3 boda nece puno znaciti..
Sto se tice promjene trenera, Vinko mora ici jos sutra, jer je to jedini sok koji nam moze pomoci.
Do kraja sezone staviti naprimjer Hadzibegica, Janjosa..Oni bi sigurno dosli da pomognu klubu, a mogli bi nam puno pomoci da se izvucemo iz govana i nekako uzmemo duplu krunu, ili bar ligu.
Ili to, ili odmah dovesti trenera koji ce praviti sistem za ljeta i ogromnu rekonstrukciju tima. Naprimjer, da dodje Akrapovic, i da gledamo dugorocno.
Nesto se mora poduzeti..Ja cu samo reci da je Nam rekao da ligu moramo osvojiti, a jadna nam majka ako se to ne desi.
Hadzicu, ti ces sigurno biti do kraja sezone, hajde kad si nesposobni konj za dovesti pojacanja, bar nam sredi neke utakmice. Neki ce me pljuvati radi ovoga, ali sad je svakako sranje, pa nek Emir bar nesto uradi po tom pitanju, i fino nam sredi utakmice protiv MDK i Olimpika.
MDK svakako nije upitan opstanak, a Olimpik bi isto mogao doci u povoljnu situaciju gdje mu 3 boda nece puno znaciti..
Sto se tice promjene trenera, Vinko mora ici jos sutra, jer je to jedini sok koji nam moze pomoci.
Do kraja sezone staviti naprimjer Hadzibegica, Janjosa..Oni bi sigurno dosli da pomognu klubu, a mogli bi nam puno pomoci da se izvucemo iz govana i nekako uzmemo duplu krunu, ili bar ligu.
Ili to, ili odmah dovesti trenera koji ce praviti sistem za ljeta i ogromnu rekonstrukciju tima. Naprimjer, da dodje Akrapovic, i da gledamo dugorocno.
Nesto se mora poduzeti..Ja cu samo reci da je Nam rekao da ligu moramo osvojiti, a jadna nam majka ako se to ne desi.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Kad su kone 2018 prokockale titulu, a osvojile kup, u prvoj utakmici finala protiv Krupe bilo 1500 ljudi. E takva bi atmosfera i kod nas bila, ako osvojimo kup bez titule.hordasDoboj je napisao/la: ↑18 apr 2021, 00:41Možda je tebi utjeha, meni kup bez titule ne znači puno. Ok treba ići da se uzme, al titula je jedno 10x važnija.ajdohordas je napisao/la: ↑18 apr 2021, 00:37Nije to jebote kup.
Ma opusteno braćo uzimamo duplu krunu samo nije zabavno da sve ide glat mora nekad i ovako
DAS IST WALTER
-
- Kontakt:
Nigdje nisam rekao da nije vaznija. I naravno da je utjeha, bolje je jedan trofej, makar to bio kup u slucaju da se titula ispusti ne do Bog, nego nijedan.hordasDoboj je napisao/la: ↑18 apr 2021, 00:41Možda je tebi utjeha, meni kup bez titule ne znači puno. Ok treba ići da se uzme, al titula je jedno 10x važnija.ajdohordas je napisao/la: ↑18 apr 2021, 00:37Nije to jebote kup.
Zato tu treba maximalno ozbiljno ici. Mozda nas i prolazak u finale malo razdrma pa se skontamo.
Naime, Sušić je poručio kako ga niko iz FK Sarajevo nije kontaktirao, ali i da jeste – ne bi prihvatio ponudu.
“Zaista me niko nije zvao, niti sam uopšte razmišljao o tome. I naravno da ne bih pristao, naročito nakon ovoga što se desilo. Prosto mi je nevjerovatno ovo šta su uradili Husrefu Musemiću. Čovjek im je donio duplu krunu prošle sezone, sada bio drugi sa istim brojem bodova kao i prvoplasirana ekipa… Svašta”, govori Pape u izjavi za ****.
"Naravno da ne bih pristao", e pa, niko te nikad nije ni tražio. Daleko ti kuća od nas bila, i tebi i ovoj prevari s brojem 31.
“Zaista me niko nije zvao, niti sam uopšte razmišljao o tome. I naravno da ne bih pristao, naročito nakon ovoga što se desilo. Prosto mi je nevjerovatno ovo šta su uradili Husrefu Musemiću. Čovjek im je donio duplu krunu prošle sezone, sada bio drugi sa istim brojem bodova kao i prvoplasirana ekipa… Svašta”, govori Pape u izjavi za ****.
"Naravno da ne bih pristao", e pa, niko te nikad nije ni tražio. Daleko ti kuća od nas bila, i tebi i ovoj prevari s brojem 31.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bhfanatic14, bvsic, Chony533, ErosViverosViv, hazarder, kraljlavova, mnon46, N3R3D, napoleon72, NazorUso, propoklopac i 80 gostiju.