FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

miky_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la miky_hz » 18 apr 2021, 00:02

Na kraju ce nasa najveca greska biti sto nismo doveli Custovica za pocetak ako nista barem je neko ko nije iz ovih okvira tj neko ko nemoze izaci iz okvira PL.Poslije njega nekom stranom se okrenuti,ove nase sve zaboraviti nema tu nista novo da se izmisli,jedino je jos Faruk ostao da se mozda oproba
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 18 apr 2021, 00:04

Ljudi nedaju se za spica plate 3-6 x vise para za plate nego za bilo kojeg igraca na drugom mjestu.

Pidro ti je napravio 100% sansu a ti madis sa 3 metra

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 18 apr 2021, 00:04

Tačno ne mogu vjerovati da neko pokušava ovo sve odbraniti. Ljudi da li ste vi normalni? Halooooo 2 gola u nastavku sezone mi dali u ligi. Ispustili toliko bodova iz ruku, takoreci bili jednom nogom osvajanja titule.
Nemamo igre sa najplacenijim igracima u ligi. Mozes par igraca okriviti ako ispadnu iz forme, ali ako cijela ekipa nema formu zna se adresa.

Onda je vecina ovdje trubila o transfer politici, da je losa, a i kada se odradi da nije pravovremeno. Pripreme nam sluze za zayebanciju. Preko noci prestala prica o akademiji, a nekada isti srali kada su i po 4 bili u prvoj postavi, fol im malo bilo.

Mi nemamo nista, nikakvog koncepta, ideje, sistema. Sve nam se svodi na improvizaciju. Ne moze ovako vise, i ne smije se ovo vise dopustati. Koliko su krivi Vinko i Emir, toliko i uprava ima svojih velikih gresaka.

Mnogi se pale na Borac samo, a nama su prijetnja i Zrinjski i Siroki. Malo pogledajte tabelu, raspored.

Nama je podhitno potreban pozitivan šok, kako će se to izvesti ne znam, ali to se jos sutra mora uraditi. Ne ide vise ovako.

Mozda trebamo popušiti i u Mostaru pa da se nekima otvore oči? Ali tad ce vec biti prekasno.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 18 apr 2021, 00:05

Nasa ekipa je daleko najskuplja u ligi i daleko najlosije selektovana i izbalansirana,to je cinjenica.
A kako i nece biti takva kad nam transfer politiku vode i kroje ljidi koji pojma nemaju o fudbalu na celu sa Emirom.
Pa opet i takva kakva je opet ima najvise kvaliteta u ligi i Vinko ublehas sa tom ekipom izgubi 4 od 6 utakmica.
Dovedite (konacno) strucne ljude u klub,nisi ti Buljubasicko najpametnija da odlucujes o stvarima o kojima pojma nemas.
I ovo do sada sto ste uradili bilo je na ho-ruk taktiku,sa kapacitetima koje ste imali na raspolaganju sposobni ljudi bi cuda napravili u ovoj ligi.

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 18 apr 2021, 00:05

Nisam upratio zašto nema Fanima? Kartoni, povreda?
Mladost prezire posljedice, i u tome je njezina snaga.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 18 apr 2021, 00:06

miky_hz je napisao/la:
18 apr 2021, 00:02
Na kraju ce nasa najveca greska biti sto nismo doveli Custovica za pocetak ako nista barem je neko ko nije iz ovih okvira tj neko ko nemoze izaci iz okvira PL.Poslije njega nekom stranom se okrenuti,ove nase sve zaboraviti nema tu nista novo da se izmisli,jedino je jos Faruk ostao da se mozda oproba
Ni Faruk ne bi nista bolje donio. Mozda jedino Susic al i to mozda. Najbolje nekog stranca mladog dovesti. Od narosa bivše juge Slovenca ili Hrvata. Mi ostali narodi smo ostali u 90-im.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 apr 2021, 00:06

miky_hz je napisao/la:
Ma kakav Čustović, neprovjereno ime totalno. Puno su veće šanse da bi bio neka vrsta Nalića nego uspješan trener. OK, radio u Belgiji, al je drugačije radit s evropljanima i profesionalcima, i ovom balkanskom bandom. Da se razumijemo, ne kažem da nas mora vodit trener iz BiH, al bih radije uzeo trenera koji je radio bilo gdje na Balkanu nego nekog ko je radio u Engleskoj.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 18 apr 2021, 00:07

Bas me zanima komentar velikog navijaca i strucnjaka i upravobranitelja @zipa na sve ovo.
Lik je ovdje vrijedao i ponizavao svakoga ko je i najmanju kritiku uputio i ko je opravdano i argumentovano upozoravao na ovo.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 18 apr 2021, 00:08

Nismo iskoristili Rahmana i Benju za iskorak i vratili smo se 10g unazad!
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 apr 2021, 00:09

A zasto se trener zaobilazi kod price oko dovodjenja igraca. Ja mislim da je mnogo glupo i nelogično da Hadzija sam odlucuje o pojacanjima, ja vjerujem da su razgovarali kad su ostavljali Zinedina, kad su dovodili Mesanovica i Cmiljanića. To bi trebalo da bude normalno da trener i SD zajednickim snagama biraju igrace.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 18 apr 2021, 00:11

Zukanovic je napisao/la:
17 apr 2021, 23:45
Uprave Sarajeva posljednjih godina bile su domaćinski raspoložene prema trenerima izvan Sarajeva. Dragan Jović, Husnija Arapović, Jirži Plišek, Robert Jarni, Meho Kodro, Miodrag Ješić.., samo su neki od trenera, koji su defilirali Koševom. Čini se da je Uprava najmanje naklonjena prema svojim ljudima. Prema djeci i legendama Sarajeva. Musemić je sa suzama u očima napustio voljeni klub. Mehmedu Janjošu su nakon jedan dva poraza tražili ostavku. Senad Repuh pri prvoj rezultatskoj krizi, ni kriv ni dužan, na sebe je preuzeo odgovornost i gospodski se povukao. Almir Turković, “ikona” Koševa, nakon jedne dvije utakmice povukao se. Slično su se ponijeli Kemal Alispahić, Zijo Švrakić, Edin Prljača, Mirza Varešanović. U raji omiljeni Dženan Uščuplić dežurni je vatrogasac.

Kada poredate ova imena navijač Sarajeva s pravom se pita: Dokle više forsiranje prosječnih stranaca pored domaćih trenera.

Da li je vrijeme da klub šansu na duži rok da, recimo, Mirzi Varešanoviću. Koji ima iskustva, znanja, autoritet da vodi Sarajevo. Zašto sve ključne pozicije: sportski direktor, šef omladinske škole, direktor kluba, moraju obnašati osobe izvan Sarajeva. Koje su to njihove reference, koje im daju prednost i takvu moć da godinama sjede na svojim pozicijama i svaki prijelazni rok provrte desetak igrača. I od toga dobro žive.

Sarajevo je na prekretnici. Ukoliko se budu ponašali kao da je “stanje pod kontrolom”, upitni su trofeji, novi sponzori, pa i budućnost kluba. Bordo navijači upozoravaju, a Uprava spava dubokim zimskim snom. Da li je vrijeme za Mirzu Vareranovića. Na bilo kojoj poziciji!

Sinan :rol:
Kako covjek lupa gluposti. Ne znam kako naletis na njega haha. Sad je nesto legao na Sarajevo.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 apr 2021, 00:11

ElCartel11 je napisao/la:
18 apr 2021, 00:06
miky_hz je napisao/la:
Ni Faruk ne bi nista bolje donio. Mozda jedino Susic al i to mozda. Najbolje nekog stranca mladog dovesti. Od narosa bivše juge Slovenca ili Hrvata. Mi ostali narodi smo ostali u 90-im.
Ma Sušić je sam izjavio da ne bi nikad vodio Sarajevo, i hvala mu na tome, nije nikakvo rješenje realno. Jedino mu svaka čast na igri bez pardona prema svakom protivniku, on napada i Luksemburg i Francusku, al sve što je ostvario, ostvario je s najboljih 11 igrača u historiji reprezentacije. Čim je ostao bez 1-2 bitnija, pokazao je da je limitiran totalno.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 18 apr 2021, 00:12

Ima li istine oko ove Cmiljarine hronicne povrede? To bi tek bio show! :mrgreen:
Bahati, bahati Željkan!
1946

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 18 apr 2021, 00:13

skoroalen je napisao/la:
18 apr 2021, 00:11
miky_hz je napisao/la:
Ma Sušić je sam izjavio da ne bi nikad vodio Sarajevo, i hvala mu na tome, nije nikakvo rješenje realno. Jedino mu svaka čast na igri bez pardona prema svakom protivniku, on napada i Luksemburg i Francusku, al sve što je ostvario, ostvario je s najboljih 11 igrača u historiji reprezentacije. Čim je ostao bez 1-2 bitnija, pokazao je da je limitiran totalno.
Sta ti mislis o Faruku Hadzibegicu kao engleskom tipu menadzera? Kao Bjelica u Osijeku. Ili sto GiS spomenu Akrapovica.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 18 apr 2021, 00:17

Eh Akrapovic mozda ne bi bio los izbor ako dodje do ostavke Vinka

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 18 apr 2021, 00:17

skoroalen je napisao/la:
18 apr 2021, 00:11
miky_hz je napisao/la:
Mani se šuplje o Safetu.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 apr 2021, 00:20

@NisamInsajder ma joj, ne pitam se ja ništa. Imaju ljudi koji treba da procijene to. :mrgreen:
Al meni lično je to najbolji model vođenja ekipe. Dovedeš čovjeka i daš mu ovlasti, i on nema u koga uprijet prstom ako kiksa. A isto tako, ne može mu se ništa oduzet od uspjeha. Evo sad idu priče kako je Vinko osvajao kad mu je Emir doveo igrače, kad mu je prodao ne osvaja, on sad može reć da nije doveo pojačanja, SD može reć da je doveo al ih trener ne zna uklopit... Dovest jednog čovjeka i nek dovodi sebi. Najbolja solucija.

@Emir79 kakve bolan šuplje, frajer u drugoj francuskoj ligi nije ekipu mogao vodit. Ispao u Turskoj u drugu ligu. Čista ubleha koja je dobila u ruke jednu vrhunsku generaciju igrača i najlakšu grupu ikad. Treba da gledam formacije bez jednog beka, ili neke verzije bez špica? Daj ba, kakav Sušić. Radije bih Mirzu doveo nego njega.
Zadnja izmjena: skoroalen, dana/u 18 apr 2021, 00:24, ukupno mijenjano 1 put.

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 18 apr 2021, 00:22

joker90 je napisao/la:
18 apr 2021, 00:12
Ima li istine oko ove Cmiljarine hronicne povrede? To bi tek bio show! :mrgreen:
Jel ono kod njega ugovor 1.5 + 1?

Takodjer Zinedin ima do 2023, tako da ces i tu pljunit cifru ili ga trpiti. Pejovic do 2022. Ne znam ima li neko jos duži ugovor a da nam nije potreban?
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 18 apr 2021, 00:22

Kad dodje vrijeme za Vinkov odlazak, Adnan Custovic mora biti novi trener
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 18 apr 2021, 00:23

Mi svi i BiH imamo neki obicaj da je sve sa strane bolje od domaceg.Pejovic -Radovac u 100 g,Hadzic -Mesanovic bare bare.Imas Rahmanovica koji je vukao ekipu i umjesto da njemu povecas platu duplo ti dovodis Susica kao zamjenu ,igraca bez ambicije.Dovodis Smiljanica pa njegove pare prebaci Tataru i produzi ugovor itd.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bhfanatic14, Dave, keli, mma_hz, Mourinhokilledbarca, N3R3D i 79 gostiju.