FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

FCUM
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FCUM » 17 apr 2021, 22:46

Te sok terapije sto spominjete se odnose na? Da imamo Amara,benju pa hajde. Na hebibovica grbalja i pidru mogu samo dobri samari da utiču da sami odu
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 apr 2021, 22:47

Definicija ludila: raditi istu stvar svaki put ispočetka i očekivati drukčije rezultate
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 17 apr 2021, 22:47

miky_hz je napisao/la:
17 apr 2021, 22:41
Zao mi onih momaka sto su morali gledati i pratiti tamo Luxemburg i koje vec ne lige.

I nevjerovatno da fakat ko prvi imamo najgori raspored(nije izvlakuka grozni smo) ali fakat nacekat se da dodju ove "lakse"tekme,nas Borac stize vec za kolo dva,nema sanse da mi uzmemo 9 bodova Zrinjskom,Zelji i Tuzli a pri tome oni imaju Siroki i Krupi kuci i Velez u gostima.

Samo nas neka šok terapija moze spasiti to nam dodje ko neko spajanje na respirator.
Imacemo i mi na kraju 4 "lagane" utakmice skroz na kraju. Ma moramo Zrinjski ili derbi uzeti 4 boda najmanje tako je kako je. Kiksace do kraja i oni a i mi. Nema vise smisla praviti kombinacije i neke formacije.

Osvojimo ne osvojimo, ima bitnijih stvari u zivotu, bas me zanima jel se neki nas igrac veceras nanervirao nakon poraza kao mi ovdje. Zeljini nemaju plate, pa imaju lose rezultate, ali ako nista stvore koju sansu. Nasi ni to ne mogu s astronomskim primanjima za bh. uslove.
Zadnja izmjena: vedinjo98, dana/u 17 apr 2021, 22:48, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Saban123
Kontakt:

Post Postao/la Saban123 » 17 apr 2021, 22:47

HeraklitMracni je napisao/la:
17 apr 2021, 22:44
A Pidro ? Frajer 6 utakmica katastrofa al ga ne dira , mislim da je Hebib svoje zavrsio , Cruz je za njih Romario
A ko ce dole umjesto njega, salcin povreda, Islamović povreda, nemaš apsolutno nikoga za tu poziciju, i opet krivim Hadziju sto smo se doveli u situaciju da izmisljao poziciju Salcinu

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 17 apr 2021, 22:47

Moje mišljenje oko svega:

- ko god navija protiv Sarajeva u bilo kojem obliku (da se smijeni SD, trener, ugodi egu) nije navijač Sarajeva

- imali smo tu nesreću da nam padne forma u periodu kad imamo najteži raspored

- do kraja teškog rasporeda imamo još 3/7

- niko do kraja ne može sve pobijediti jer će se konkurenti već od subote kolati između sebe a svima bodovi zlata vrijede

- prođemo li u finale kupa, siguran sam da nećemo izgubiti naredne dvije. Priželjkujem 4 boda u naredna dva kola i onda dobiti sve do kraja aBd.

- mora se i ova crna serija okončati , ne zato što smo mi nešto dobro, već zato što su to neke sportske zakonitosti. Realno, ko god nas je pobijedio učinio je to sa jedinim šutevima na gol, Sva četiri poraza kao na kalup. Vratiće se to aBd brzo.

Ne možemo reći ni da smo odigrali toliko loše, samo ta završnica koči. Ko je mogao znati da igrač Maribora u ovom prknu od lige neće moći pogledati na gol za 2 mjeseca...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 apr 2021, 22:47

HeraklitMracni je napisao/la:
A Pidro ? Frajer 6 utakmica katastrofa al ga ne dira , mislim da je Hebib svoje zavrsio , Cruz je za njih Romario
Koga ce dirati nemamo u rosteru 2 lijeva beka (zamjenu za njega)evo dvije sezone samo nesto kripmo improvizujemo,i na sve to postali smo prava mesarska ekipa sto je najtuznije samo se udaramo,veceras svi rekordi po broju faulova su oboreni.Mene sramota vidjeti koliko udaramo iz nemoci
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 17 apr 2021, 22:48, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 17 apr 2021, 22:48

Vinko i Hadzija su od veceras izgubili svu podrsku neka idu ovo je samo mrcvarenje. :x

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 17 apr 2021, 22:48

Premirati ekipe koje igraju protiv konkurenata, to je dozvoljeno, ovo ostalo ako ćemo raditi, ne treba Osima vise nikad prozivati...
Bahati, bahati Željkan!
1946

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 17 apr 2021, 22:49

Ne možeš pobijediti ok ali da barem bod nisi mogao uzeti... Zrinjski i Borac kući 0 bodova, Velež i Široki u gostima 0 bodova :rol: :rol:

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 17 apr 2021, 22:49

forza_juve je napisao/la:
17 apr 2021, 22:46
hordasDoboj je napisao/la:
BordoSarajevo je napisao/la:
17 apr 2021, 22:40
Između nas i Borca, po pobjeda i nerješeno. Gol razlika u ove 3 utakmice je 6:6. Znači gleda se gol razlika na kraju u slučaju istog broja bodova između nas?
Po pravilu nakon 22. kola se gledao međusobni radi utvrđivanja mjesta na tabeli, ako je isto gleda se gol razlika, ako je i ona ista onda idu dati golovi.

Nakon 33 kola se gleda samo gol razlika (jer nije fer da se gleda međusobni ako je neko igrao 2 kuči), nakon gol razlike se gledaju dati golovi,
Ako timovi osvoje isti broj bodova, odlučuje razlika između datih i primljenih
pogodaka.
U slučaju da je razlika jednaka, bolje mjesto zauzima ekipa koja je postigla
više pogodaka, a ako su postigli isti broj pogodaka, onda dijele mjesto koje im
pripada.
Izuzetno, ako je riječ o mjestu koje odlučuje o prvaku ili mjestu koje povlači
prelaz u viši ili niži stepen takmičenja, ili o mjestu koje osigurava učešće u
međunarodnim takmičenjima, kod jednakog broja bodova, plasman se određuje na
osnovu dodatne pomoćne tabele, na osnovu rezultata koje su u međusobnim
susretima ostvarili ekipe sa jednakim brojem bodova
Kako dajemo golove i krupa će nas prestići sa gol razlikom hehhe
Treba odvest ove iz saveza na vikendicu da se to malo izmjeni tipa: "Ekipa koja je dala najmanje golova u proljetnom dijelu prvenstva uzima titulu." :hmmmmm:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 17 apr 2021, 22:50

Meni je i dalje Zakarić prosječan igrač. Kakvo je to krilo bez driblinga, prodornosti i dr. elemenata koji čine krilo igračom koji može riješiti utakmicu, a da ne igra protiv panjeva iz naše odbrane?

Kako možemo biti ozbiljan klub ako nam panj Pidro igra redovno, ako i dalje računamo na Dušana Hodžića, čovjeka koji u normalnom klubu ni na klupi ne može biti.

Mi osim Fanima nemamo igrača koji može predriblati par igrača, pretrčati, napraviti nešto konkretno.

Sljedeći prelazni rok se mora dovesti kreativni vezni igrač, dobro lijevo krilo, lijevi bek da valja.

Razočaran sam i ljut!
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 apr 2021, 22:50

Al ono sto se mora preispitati zasto svaki drugi prelazni rok katastrofalno odradimo. Poslije duple umjesto da budemo duplo bolji, tada ti odu najbolji Mujakic, Crepulja, Kapic, Stanojevic itd. Sad opet odu ti 2-3 glavna ne dovedes nista. Gdje su ta ulaganja te pare? Ko je doveo Hadzica, Marinovica.

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 17 apr 2021, 22:51

Na treninzima samo radit kondicijske treninge i attacking/attacking movement. Zaboraviti na defanzivu. Ekipa koja ne da gol, ne može pobijediti.

Jedini problem što ja u ovoj ekipi ne vidim igrača koji može dat go, osim Fanima.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 17 apr 2021, 22:51

Glavni krivac je skrti i neambiciozni gazda. Imamo najbogatijeg gazdu na Balkanu i najskrtijeg na svijetu !!
Mi smo i sa Rahom i Benjom ,bili skromna ekipica i umjesto da se pojacamo,mi prodajemo dva najbolja igraca a to nije moglo bez gazdinog odobrenja. Igranka s Becirajem je isto gazdino maslo.
A Vinko je dobar covjek,skroman,posten i siromasan,nema on nivo za ovo,nije to on kriv.mada ne sumnjam da ce prvi platiti tudze zajebancije.
Svako ko se imalo razumije u fudbal je ovakav razvoj vidio jos za vrijeme zimskog prelaznog roka ,kad su nam osakatili tim zbog par eura. No niko nije smio nista reci od skretnicarske balavadije,koje je pun ovaj PDF.
Nemate se sta sekirati i brinuti,jesti svoje zivce bezze,dok gazda ne odluci da okrene plocu,da malo ozbiljnije ne pristupi klubu,mi smo osudjeni na tavorenje u ovoj kukuruz ligi ,sa ostalim sirotinjskim BH klubovima i nista tu ne mozemo promijeniti !!

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 17 apr 2021, 22:52

Vanja8 je napisao/la:
17 apr 2021, 22:29
ajdohordas je napisao/la:
17 apr 2021, 22:17
E yebiga, sad vi svi znali na deset bodova razlike da ce se ovo desavat, i svi ste kao ukazivali na ovo.
Samo Vanja, Zip i ja nismo.
Svaki drugi post pocinje “mi kad smo vam govorili”...
Ma generalno drug svaka struktura ce imati moju podršku dok klub ide naprijed, cim pocne stagnirati ta podrska prestaje.
Kako je prestala za Husa, prestaje i za ove, jer se pokazalo da smo ocajni.

Neko je to prepoznao ranije neko kasnije, ali nije to ono Sarajevo kojem stremimo...

Sto bi Hus rekao " sta je, tu je"
Najrealnije napisan post, al cim pocnes govoriti kontra sadasnjih si Husrefoljubac, kad kazes nesto protiv bivsih si Sabrinoljubac, nikako da ljudi skontaju da mozes misliti dobro za klub neovisno o tome ko ga vodi(ako ga dobro vodi). Najvise me boli sto postajemo anamo oni sto su na relaciji Amar-Miske mi se pretvaramo u Hus-Sabrina navijace

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 17 apr 2021, 22:53

Zeko87 je napisao/la:
17 apr 2021, 22:47
Moje mišljenje oko svega:

- ko god navija protiv Sarajeva u bilo kojem obliku (da se smijeni SD, trener, ugodi egu) nije navijač Sarajeva

- imali smo tu nesreću da nam padne forma u periodu kad imamo najteži raspored

- do kraja teškog rasporeda imamo još 3/7

- niko do kraja ne može sve pobijediti jer će se konkurenti već od subote kolati između sebe a svima bodovi zlata vrijede

- prođemo li u finale kupa, siguran sam da nećemo izgubiti naredne dvije. Priželjkujem 4 boda u naredna dva kola i onda dobiti sve do kraja aBd.

- mora se i ova crna serija okončati , ne zato što smo mi nešto dobro, već zato što su to neke sportske zakonitosti. Realno, ko god nas je pobijedio učinio je to sa jedinim šutevima na gol, Sva četiri poraza kao na kalup. Vratiće se to aBd brzo.

Ne možemo reći ni da smo odigrali toliko loše, samo ta završnica koči. Ko je mogao znati da igrač Maribora u ovom prknu od lige neće moći pogledati na gol za 2 mjeseca...
Inače taj SD je odradio lavovski posao pa forma onako pala. Forme nema od početka prvenstva s tim da su nas vadili Benjo i Amar. Taj SD nije doveo napadača kada je trebalo, doveo Mesanovica bukvalno zadnji dan, doveo Cmilju niko i je zna ko je lik plus stranac, nije doveo bekove, nije se riješio skarta, ništa nije dobro uradio za ovu sezonu. Nagomilao igrača sa platama a tvrdim da ne bi imali mjesta u top ekipama PLBiH.

@hordasDoboj treba prekinuti prvenstvo dok nismo izginuli heheh
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 17 apr 2021, 22:54

hordasDoboj je napisao/la:
17 apr 2021, 22:51
Na treninzima samo radit kondicijske treninge i attacking/attacking movement. Zaboraviti na defanzivu. Ekipa koja ne da gol, ne može pobijediti.

Jedini problem što ja u ovoj ekipi ne vidim igrača koji može dat go, osim Fanima.
Tanak nam je i match sharpness, otišao u crveno. A mala familiarity formacije. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 apr 2021, 22:55

joker90 je napisao/la:
17 apr 2021, 22:24
Nakon treninga, malo dođoh sebi, pa da napišemo koju "mudru". Ništa od ovog nije sveto slovo, samo moje mišljenje običnog forumaša, pa ostavljam mogućnost da ne rezonujem najbolje. :mrgreen:

1. EMIR HADŽIĆ - u ovom lancu odgovornosti, po mom mišljenju krivac broj jedan i prvi čovjek čija glava mora pod mač. Prelazni rok smo svi čekali ko zapete puške, prelazni rok i dođe i završi, a mi ostali u čudu i nedorečeni. Mešanovića smo dočekali kao pravo pojačanje, na osnovu CV-a i svega ostalog to i jeste, tu ne krivim toliko Emira. Ali, dolazimo do famoznog Cmiljare, pojačanja koje u prosjeku ima jedan gol godišnje u prethodnim klubovima, ako i toliko, a nama treba napadač golgeter, prevaga na terenu. Pa se protiv njega nije smjelo ništa reći, nego se trebalo čekati da se pokaže na terenu. Ruku na srce, nismo ga ni vidjeli na terenu još uvijek kako treba! :lol: Zašto? Imamo dvije mogućnosti, ili je momak takva truba da ne može da dobije šansu ni večeras kad gubiš i treba ti napadač, a on na klupi, pa je onda on prevara i "ugradnja" u režiji Emira Hadžića ili se Vinko zamjerio nešto Emiru oko njegovog dovođenja, pa mu ne da da igra. Treće opcije nema, a meni je realnija ova prva, da je jednostavno trubadur i Emir nam ga složio.

2. VINKO MARINOVIĆ - kao što rekoh, po mom mišljenju nije čovjek najveći krivac za ovo, ekipa mu je oslabljenja odlaskom dva najbolja igrača, ali ima svojih aferima i on. Veliki je gospodin, žao mi je što se ovo ovako razvija po njega, ali sada mora otići. Ne zato što je najviše kriv, nego što nama TREBA ŠOK TERAPIJA, i samo pomoću nje sad možemo ovo izgurati do titule. Neko mora doći i na taj početni šok i hajc ovo malo razdrmati i vratiti samopouzdanje ovim našim **** na terenu kojim po govoru tijela vidiš da su se ukenjali još sinoć. Naša ekipa jeste oslabljenja odlaskom dva najbolja igrača, ali zar smo toliko slabi igrački da nas svi ovako nadigravaju i nose bodove kako hoće? Nismo! Zato tu ima velike Vinkove krivice, zalaganje, trka, motiv, sve nedostaje ovoj ekipi. Nekim igračima se pozicija svaku tekmu mijenja, pa nađe li je više majka mu stara? Nismo igrački toliko loši, ali gledamo ovo proljeće najgore Sarajevo od dolaska Tana/Nama. Ovo proljeće smo takvi, da nekom sa strane kažeš da smo fenjeraš, povjerovali bi ti komotno. Pojedini ne znaju osnove fudbala i svoje pozicije, ali makar da trkom nadomjeste, ali jok. Ne znamo ni šta igramo, niti smo ekipa koja igra na kontre, niti ekipa koja igra na posjed, ne znamo ni šta smo, tražimo se kao da smo se tek sastali, a većina je tu godinama. Kapu skidam Vinku za ovu presicu i preuzimanje odgovornosti na sebe, to npr. onaj primitivac iz Tuzle nikad nije imao muda da uradi. Ako ostane, teško može izgurati ovo sada sa ovom lavinom negativnog, ali se opet nekako nadam da može napraviti preokret ako ostane. U lošoj smo situaciji kako god okreneš, otišao ili ostao on. Teško je sada donijeti ispravne odluke, ljudi iznad Emira i Vinka su na velikom ispitu.
joker90 je napisao/la:
15 apr 2021, 15:51
Elvis Mujic ce na Kosevu odsuditi perfektnu tekmu, citirajte me poslije slobodno. :kafa:
Rekoh jučer da će kopile odsuditi dobru utakmicu, ništa nas nije klao, Borac apsolutno zasluženo odnese tri boda rutinski, na tome im čestitam. Veliki problem po nas je što svi sada igraju bez trunke respekta prema Sarajevu, imam osjećaj da se mi s termina skupimo, da bismo na hajc, prvih 20 minuta pritisli Sarajevo koje je u nekakvom grču, panici, nesigurno svaku tekmu i u svakoj liniji. Da li su opet tu neki bojkoti, neke stvari iza zavjesa za koje mi ne znamo, to stvarno ne mogu reći, niti znam išta o tome, ali mi ne ide u glavu da smo ovako loši i ovakav pad. Nismo igrački toliko loši da ne možemo cijelo proljeće dati više od 2 prokleta gola na toliko utakmica! Nije nas spremao Ramo gazda lokalne teretane, pa da ne možemo ovako da potrčimo i tri kontre napravimo, niti presing. Ne znam stvarno šta se sve desilo i spojilo da dobijemo ovo što imamo sada. TITULA SE PROSUTI NE SMIJE, pa nek rade šta znaju. Toliko...
:salut: :salut: :salut:

Baš tako.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 17 apr 2021, 22:55

forza_juve je napisao/la:
17 apr 2021, 22:43
BordoSarajevo je napisao/la:
17 apr 2021, 22:27
Gostujemo Olimpiku i Mladosti. Platit, molit, povuć veze koje imamo i na sve legitimne načine bar ih zamolit da se ne bacaju na glavu protiv nas.
Tuzli City gostujemo, oni preko lige ne mogu izać u evropu. Dogovorit, mi u srijedu izlazimo sa drugom postavom koja je slaba al će poginut momci. Isto očekivat i od njih u ligi, nek stave drugu postavu protiv nas i nek ginu.
Protiv Slobode se možemo napet nekako na Koševu i nekako ih pobjedit, Husejnovića i družinu malo izgotivit u glavnom gradu. Za Saju brata se ne sikiram.

To je 12 bodova.

Od preteških utakmica su Radnik i Željezničar na Koševu i idemo Zrinjskom.
Protiv Radnika sam najmanje optimističan.
Huseinbašić je naš navijač, platit mu nek odglumi koronu kad bude ta utakmica. Novakovića našeg bivšeg igrača malo počastiti kojom miljom eura da koju kiksa ko što je znao kod nas. Mahiru Kariću neku vikendicu obezbjedit da sudiji izyebe sve i dobije crveni. Mogli bi tu onda očekivat tri boda..

Željo i Zrinjski. Napet se maximalno, probat jednu pobjedit i mislim da bi sa tih 18/21 bodova bili prvaci.

Premirat, povlačit veze, častit, sve legalne načine iskoristiti da se titula uzme, načina ima, gore sam napiso.
Ako se budemo pošteno borili bez legalnog "podmazivanja", mi ćemo se borit za evropu do kraja.
Kvalitet nemamo, sudije na našoj strani nemamo, čak šta više - protiv nas su. Udaramo se sa muljatorima, pa se moramo prilagodit.
Smiju ti se ljudi na ovo gore veze povući, moliti i tako to
Pa ti kao aktuelni šampion, najveći klub u državi hoćeš da molimo nekoga i da vucemo neke veze smiješno vala.
Mi trebamo moliti samo dragog Boga da podari zdravlja a ti drugi klubovi trebaju nas moliti da ih ne natrpamo.
Možemo motivisati ostale ekipe protiv konkurenata ali nekoga moliti nikada
Sada smo malo u kanalu ali ćemo se izvući, moliti i vući veze ne treba nikako pa makar zijanili sve to sam rekao prije i sada govorim
Djaba pricas, genetika je cudo !!! Muljati, prodavati, odavati, podmicivati...i tako u krug. Sramno da navijac Sarajeva ovako nesto priziva pa makar i u sali !!!
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 apr 2021, 22:55

Kakav god je Pejovic je uz Djokanovica jedini veznjak sto nesto vrijedi, tek kad ga nema vidiš sta i kako je.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, HyperOS, keli, kogmagie46, mikimaus, rimljanin90, samoFKS, Turo, UltraSa46, Zagor i 75 gostiju.