kimbo je napisao/la:@harisp
Jeste asistirao je on veoma dobro sve do zadnjeg dana a i Wolfsurg je davao golova

najmanje 2 po utakmici ali sta to vrijedi kada su primali vise nego sto su davali. "Promet veliki zarada mala ".
A tu je Miske bio jedna od vecih rupa u fazi odbrane.
Kompletiran statistika , broja primljenjih i datih golova dok je Miske bio u igri i broj kilometar pretrcanih po tekmi daje malo realniju sliku o ucinku.
Sto se tice necitiranog dijela posta, tu ti samo mogu reci su svi klubovi iz Bundeslige, izuzev Bayerna, zeljeli Misimovica jesenas u svom timu. To ti je tako pajdo moj, a ti mozes pljuvati koliko hoces. Cinjenica je da nije pusten ni u jedan bundesligaski klub iz jednostavnog razloga: Wolfsburg nije htio pojacavati direktne konkurente. U Wolfsburgu mu nije niko bio kriv osim navijaca koji su ga uzeli na zub, isto kao sto recimo Hoffenheimovci uzimaju na zub Salihovica, a da ne pominjem tek Ibisevica. Miske je otisao radi fanova, a djelimicno i radi dugotrajnih spekulacija oko dovodjenja Diega.
Sto se tice ovog citiranog, ja ti samo mogu reci da je Wolfsburgova ekipa u ovoj sezoni bila olicenje nekreativnosti, te blijede i bezidejne igre, koja je bila na nivou osrednjeg kluba iz 2. Bundeslige, i budi uvjeren da su samo zahvaljujuci individualnim kvalitetama pojedinaca uspjeli sabrati ovo malo jada od bodova. S onom ekipom bi zapravo glatko trebali da se bore za titulu, a vidi ih gdje su. Pogledaj njihovu igru, pogledaj i broj primljenih golova. Nije bas znacajno "opao", dok se broj postignutih golova "drasticno" smanjio.
Ja ne znam sta ti ocekujes od klasicne desetke, da igra u odbrani ko Diaby, da trci po strani ko nekada Pires i Di Livio, da mozda i na stoperu uspjesno zamjenjuje Nestu itd?
On je odlican play, i nama i Wolfsburgu je uvijek valjao, a mogu ti reci da smo bez njega uvijek "nazor" igrali. Na stranu njegov karakter, to je polemika u koju se ne isplati ulaziti. Samo cu ti reci da ima daleko "problematicnijih" likova od njega na ovom dunjaluku koji predstavljaju kremu sutaca lopti na zelenom travnjaku...
Toliko od mene "losem" Misimovicu.
I da, valjda znas da Misimovic ne moze trenutno da nadje angazman iz jednog jednostavnog razloga: nastupao je vec ove godine za dva kluba!
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)