FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

forza_juve
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la forza_juve » 14 apr 2021, 11:29

amypitar je napisao/la:
14 apr 2021, 11:26
FoSte95 je napisao/la:
14 apr 2021, 11:17
Ma kakva drugačija politika oko igrača i da se tu štedi, sad kada treba tu najviše zapeti, doći do dobrog koeficijenta koji ti garantuje mjesto nosioca u prvom kolu LŠ ti tu treba da štediš
Ma otvara se poseban ziro racun za renoviranje stadiona.Opstina centar ce odmah prebaciti 400 milja namijenjeni za tu svrhu.Pogurat ce nesto i druge opstine, grad, kanton NS BiH, UEFA .Malo sponzori, navijaci ja sam siguran kad krene, vrlo brzo cemo uz BP biti jedini sa 3 cat.
Kada su svi gurali ( medju njima najmanje zeljo ) golubarnik ne vidim razlog zašto nas ne bi gurali zajedno sa našim parama da se napravi dobar stadion koji ispunjava uvjete igranja evropskih utakmica
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 14 apr 2021, 11:34

Ontopic: sad za sad je najvažnije uradit teren i te sitnice za Evropu, a poslije će doći i ostalo. Danas-sutra bi i reprezentacija mogla zaigrat, ako se nekad dignemo na stari nivo pa tekme sa nekim Francuzima ili Špancima budu privlačile ogroman broj gledatelja. Jedino mi je malo žao što nema više Merlinovih koncerata. :mrgreen:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 14 apr 2021, 11:37

skoroalen je napisao/la:
14 apr 2021, 11:34

Ontopic: sad za sad je najvažnije uradit teren i te sitnice za Evropu, a poslije će doći i ostalo. Danas-sutra bi i reprezentacija mogla zaigrat, ako se nekad dignemo na stari nivo pa tekme sa nekim Francuzima ili Špancima budu privlačile ogroman broj gledatelja. Jedino mi je malo žao što nema više Merlinovih koncerata. :mrgreen:
Rekli smo arrivederci koncertima i javašluku. Naš stadion, NAŠEEEEEEE! :bih:
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Feridaga
Kontakt:

Post Postao/la Feridaga » 14 apr 2021, 11:41

Nekome ko je odrastao u blizini stadiona,ko je ulazio kroz one ventilacije i preko istoka kao dijete da osjeti cari velikog terena bi bilo zadovoljstvo vec sutra se ukljuciti u akciju ciscenja pranja itd a da ne govorim da u skladu sa svojim mogućnostima jedva cekam taj ziro racun da uplatim bar dva tri fesa.Ali opet tu cemo doci i do onog dijela samoprozvanih i stvarnih legendi samo kad bi po 100km uplatile te legende sto su se ovde po forumu spominjale prozivale dizale u nebesa mi bi za par godina vembli izgradili.

alehz1946
Kontakt:

Post Postao/la alehz1946 » 14 apr 2021, 11:42

Kone dobile secer nakon vijesti da je Fk Sarajevo postalo vlasnik stadiona.
auu i to protiv Zeljkana na Kosevu na SVOM Kosevu...

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 14 apr 2021, 11:43

forza_juve je napisao/la:
14 apr 2021, 11:29
amypitar je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:
Ma kakva drugačija politika oko igrača i da se tu štedi, sad kada treba tu najviše zapeti, doći do dobrog koeficijenta koji ti garantuje mjesto nosioca u prvom kolu LŠ ti tu treba da štediš
Ma otvara se poseban ziro racun za renoviranje stadiona.Opstina centar ce odmah prebaciti 400 milja namijenjeni za tu svrhu.Pogurat ce nesto i druge opstine, grad, kanton NS BiH, UEFA .Malo sponzori, navijaci ja sam siguran kad krene, vrlo brzo cemo uz BP biti jedini sa 3 cat.
Kada su svi gurali ( medju njima najmanje zeljo ) golubarnik ne vidim razlog zašto nas ne bi gurali zajedno sa našim parama da se napravi dobar stadion koji ispunjava uvjete igranja evropskih utakmica
Ja jutros Benju sreo zasustavim ga reko sta ima za stadion.
I bas covjek kaze posle potpisa krece medijska kampanja , marketing ,za izgradnju Koseva. Vec sad se ima obecanja od opstinski vlasti ,grada, sponzora da ce pogurati. Bitno je krenuti, te to dobro mediski pokriti, pokazati ljudima da Kosevo sve ljepse izgleda.
Osposobiti za 3 kategoriju prioritet br 1

stb
Kontakt:

Post Postao/la stb » 14 apr 2021, 11:44

Zip je napisao/la:
14 apr 2021, 10:05
Ono sto nije skupo a znaci, jest da stadion bude cist.
Metlu jednu, i polako tribina po tribina.
Vanjski izgled stadiona, okreciti, pokositi...

Na onom dijelu iza Istoka, moze se neki veliki znak FKS, statua postaviti(to je malo skuplje) Haseta npr...

Srusiti objekte koji narusavaju izgled iza istoka... I aBd, samo da naprave da se ne dimi vise kad se reflektori pale, napravite nesta modernije :D
Ono sto se prvo treba uraditi je uzeti desetine litara bordo boje i svaki moguci zid obojati u bordo!
7 1 2 1 0

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 14 apr 2021, 11:44

Da se zahvalimo Srdjanu Mandicu na odrzanoj rijeci i maksuz selam rogatickom generalu uz poziv da navrati nekada na stadion...
Srdjane... :bow: :bih:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 apr 2021, 11:45

amypitar je napisao/la:
14 apr 2021, 11:43
forza_juve je napisao/la:
14 apr 2021, 11:29
amypitar je napisao/la:

Ja jutros Benju sreo zasustavim ga reko sta ima za stadion.
I bas covjek kaze posle potpisa krece medijska kampanja , marketing ,za izgradnju Koseva. Vec sad se ima obecanja od opstinski vlasti ,grada, sponzora da ce pogurati. Bitno je krenuti, te to dobro mediski pokriti, pokazati ljudima da Kosevo sve ljepse izgleda.
Osposobiti za 3 kategoriju prioritet br 1
To neće biti problem jer smo preko 20 godina bili u toj kategoriji. Ništa posebno ne treba za tu kategoriju iako jeste UEFA sve strožija što se tiče kategorizacije stadiona.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 14 apr 2021, 11:45

Realno, nemamo više nikakve prepreke da ne sredimo stadion. Kao što Feridaga reče, daj da vidimo sad te legende. :) Kad bi se par miliona moglo skupiti, makar da se sredi sve da izgleda pristojno, da se stave stolice na cijelom stadionu, da se sredi prostor za snimanje (gdje se nalazi centralna kamera), da se sve suvišno skine sa stadiona itd.

Ima mnogo posla. Ako Lištica ima uredan stadion, sramota je da je kod nas onako prljav i neuređen.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

SarajevoForza
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoForza » 14 apr 2021, 11:51

FoSte95 je napisao/la:
14 apr 2021, 09:44
FoSte95 je napisao/la:
14 apr 2021, 09:42
Danas na rasporedu dva vrlo bitna meča.

slika

Prvo gledamo prema Armeniji. Tek kada se pogleda tabela vidi se koliko je važnosti ovaj meč:

slika

Znači Alashkert ima 27 bodova i 10 mečeva do kraja šampionata, a Uratru ima 2 meča manje u odnosu na Alashkert ( i generalno vodeći trojac) a 21 bod. Ačashkert ako pobjedi ostaje u trci za titulu a Uratru uz pobjedu u ovom derbiju, plus računajući pobjedu u toj zaostaloj utakmici, kada se broj utakmica izjednači može imati bod manje u odnosu na prvoplasiranom. Pobjedom Uratrua dobijamo još jednog kandidata za titulu što će uvijek interesantno armensko prvenstvo učiniti još interesantnijim.

A večeras derbi svih derbija;

slika

slika

Pogled na tabelu dovoljno govori, Fola trenutno +6 u odnosu na Dudelange, pobjedom ide na +9 deset kola do kraja. Ovdje bi i bod Foli odgovarao, ali sa pobjedom mislim da bi pitanje šampiona u Luksemburgu bilo rješeno.
Pazi Shiraka, zadnji i gol razlika 10:34 i izvuku 0:0 protiv Alashkerta prošlo kolo, nema šanse da oni osvoje, a ko bi tek rekao prije par godina da ćemo tražiti kartu (link) više za derbi luksemburškog prvenstva

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 14 apr 2021, 11:52

Koševo Mubarek Olsun !
Sarajevo ljubavi moja.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 14 apr 2021, 11:52

FoSte95 je napisao/la:
Neće biti štednje da će se skresati buđet. Buđet ce biti toliki koliki jeste ili da se ispravno izjasnim, Nam će nastaviti investirati isto kao i dosada samo što je naglašeno upravnim strukturama da ako hoće da ostanu tu na mjestu moraju donijeti kroz sponzorstva neke novce u klub.
Zašto, pa upravo zato jer ćemo od trenutka kada stadion oficijalno pređe u naše vlasništvo imati mnogo veće troškove održavanja istog, plus investicije koje naravno da neće Nam sve sam snositi jer zapravo on na papiru nije vlasnik kluba jer nismo D.D. Ulagati će i više ali će sada puno veća odgovornost biti na ljudima koji su na direktorskim pozicijama.

Pa pokazatelj takvog pristupa je početak ove godine gdje je već uloženo mnogo mnogo da se akademija i oml. pogon oporave nakon pravog urbicida mladih igrača zadnjih godina. Klub je intenzivno na čelu sa Cioffiem pratio mnogo trenera iz ŠF u Sarajevu, sa nekim se razgovaralo, nekima ponuđen ugovor. Totalna reorganizacija omladinskog pogona i akademije je u tijeku.

Čak sam načuo da bi se vrlo lahko mogla desiti i reorganizacija u prvom timu zbog nedovoljnog broja minuta mladih igrača. Tj da će Emir Hadžić odgovarati za to na kraju sezone i da bi se moglo krenuti u potragu za novim SD.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 apr 2021, 11:56

OsmaDolazi je napisao/la:
14 apr 2021, 11:52
FoSte95 je napisao/la:
Neće biti štednje da će se skresati buđet. Buđet ce biti toliki koliki jeste ili da se ispravno izjasnim, Nam će nastaviti investirati isto kao i dosada samo što je naglašeno upravnim strukturama da ako hoće da ostanu tu na mjestu moraju donijeti kroz sponzorstva neke novce u klub.
Zašto, pa upravo zato jer ćemo od trenutka kada stadion oficijalno pređe u naše vlasništvo imati mnogo veće troškove održavanja istog, plus investicije koje naravno da neće Nam sve sam snositi jer zapravo on na papiru nije vlasnik kluba jer nismo D.D. Ulagati će i više ali će sada puno veća odgovornost biti na ljudima koji su na direktorskim pozicijama.

Pa pokazatelj takvog pristupa je početak ove godine gdje je već uloženo mnogo mnogo da se akademija i oml. pogon oporave nakon pravog urbicida mladih igrača zadnjih godina. Klub je intenzivno na čelu sa Cioffiem pratio mnogo trenera iz ŠF u Sarajevu, sa nekim se razgovaralo, nekima ponuđen ugovor. Totalna reorganizacija omladinskog pogona i akademije je u tijeku.

Čak sam načuo da bi se vrlo lahko mogla desiti i reorganizacija u prvom timu zbog nedovoljnog broja minuta mladih igrača. Tj da će Emir Hadžić odgovarati za to na kraju sezone i da bi se moglo krenuti u potragu za novim SD.
Da je nama završiti ovu sezonu sa duplom krunom/titulom pa neka odgovara ko hoće na kraju sezone, ne bi me zanimalo sekunde.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 14 apr 2021, 11:57

Evo Safete Susicu, kad se otvori taj racun ds vidimo kolika je tvoja ljubav :kafa:
FaruČe, takodjer...

Da vas vidimo...

Znam samo da od jedne osobe ne ocekujem "ni jedne lipe" sto bi rekao Maminjo 😂

Ako bi koncert donio dobre parex ja se ne bih bunio da se i odrzi u momentu kad bi to nama najvise odgovaralo i kad bi se teren naravno zastitio.
Lijepo je sve imati, al treba to odrzavati a pare se nece same od sebe namaci. Koncerti su jedan od izvora. To je tsko, jbga...

Ovo za kantu bordo boje, obavezno i super ideja...
Takodjer bih volio da se i stepenice vanjske srede, da se uradi i predulaz jer kad kisa pada, brate ko da je bazen ispred.. itd itd

To su neke sitnice koje nisu skupe a daju ljepsi izgled i ugodjsj stadionu...

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 14 apr 2021, 11:57

Husic ce dati za sebe 100 km i za Musemica 20 km kaze ramazan je ...

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 14 apr 2021, 11:59

MortemHz je napisao/la:
14 apr 2021, 11:56
OsmaDolazi je napisao/la:
14 apr 2021, 11:52
FoSte95 je napisao/la:

Da je nama završiti ovu sezonu sa duplom krunom/titulom pa neka odgovara ko hoće na kraju sezone, ne bi me zanimalo sekunde.
Mislim da je ne mozemo dovesti u pitanju iako smo nehumano loši. Baš će nas morati pokrasti jer koliko smo mi loši i ostali su nažalost.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 apr 2021, 12:00

Što se tiče ankete, imate li nekih prijedloga vezano za Koševo pa da to postavim, kontam dobar je trenutak za to.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 14 apr 2021, 12:03

SarajevoForza je napisao/la:
14 apr 2021, 11:51
FoSte95 je napisao/la:
14 apr 2021, 09:44
FoSte95 je napisao/la:
14 apr 2021, 09:42
Danas na rasporedu dva vrlo bitna meča.

slika

Prvo gledamo prema Armeniji. Tek kada se pogleda tabela vidi se koliko je važnosti ovaj meč:

slika

Znači Alashkert ima 27 bodova i 10 mečeva do kraja šampionata, a Uratru ima 2 meča manje u odnosu na Alashkert ( i generalno vodeći trojac) a 21 bod. Ačashkert ako pobjedi ostaje u trci za titulu a Uratru uz pobjedu u ovom derbiju, plus računajući pobjedu u toj zaostaloj utakmici, kada se broj utakmica izjednači može imati bod manje u odnosu na prvoplasiranom. Pobjedom Uratrua dobijamo još jednog kandidata za titulu što će uvijek interesantno armensko prvenstvo učiniti još interesantnijim.

A večeras derbi svih derbija;

slika

slika

Pogled na tabelu dovoljno govori, Fola trenutno +6 u odnosu na Dudelange, pobjedom ide na +9 deset kola do kraja. Ovdje bi i bod Foli odgovarao, ali sa pobjedom mislim da bi pitanje šampiona u Luksemburgu bilo rješeno.
Pazi Shiraka, zadnji i gol razlika 10:34 i izvuku 0:0 protiv Alashkerta prošlo kolo, nema šanse da oni osvoje, a ko bi tek rekao prije par godina da ćemo tražiti kartu (link) više za derbi luksemburškog prvenstva
Nema nigdje linka za Lux, tražio sam već ali dzaba

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 14 apr 2021, 12:03

MortemHz je napisao/la:
14 apr 2021, 12:00
Što se tiče ankete, imate li nekih prijedloga vezano za Koševo pa da to postavim, kontam dobar je trenutak za to.
Da li bi se kao navijac, ukljucili u neku od akcija za stadion AFHase?
U komentarima ovdje, mozemo predlagati i koji.

Ili nesto tako.
- FKS -

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Evander, miguelramos, propoklopac i 42 gosta.