FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

kraljlavova
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la kraljlavova » 14 apr 2021, 09:05

Evo ga i zvanicno za stadion

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 apr 2021, 09:11

Usaglašeni nacrt ugovora o dugoročnom zakupu sada treba biti izglasan na sjednici Općinskog vijeća, nakon čega će stavke ugovora transparentno biti predstavljene javnosti.

:ljepota: :njanjanja:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 14 apr 2021, 09:23

MortemHz je napisao/la:
14 apr 2021, 09:11
Usaglašeni nacrt ugovora o dugoročnom zakupu sada treba biti izglasan na sjednici Općinskog vijeća, nakon čega će stavke ugovora transparentno biti predstavljene javnosti.

Dakle, svodi se na ulaganja , inače je ovo Zakup, ne Vlasništvo.To sam i napisao prije, a drukčije i ne može biti....Ipak , čestitam neka mi samo upravljamo, Nam nam je sada bog i batina, bez njegovih para mrka kapa...
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 14 apr 2021, 09:24

Evo ga opet :tokralju:

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 14 apr 2021, 09:30

FCUM je napisao/la:
14 apr 2021, 06:53
zar se isplati u onakvo stanje ulagati? Znam da je preskupo napraviti novi stadion ali postoje li mogucnosti nekako pare od kantona,drzave sta ja znam vise da se dobije za neki stadion?
Ne isplati, nikad se onde ne moze nista odraditi, bez da se ulupa kilometer milliona, i opet dobijas los stadion. Meni onde od svega postojeceg vrijedi samo zemlja. Nama bi stadion kao kod Veleza, do 15000 mjesta, bio super. Em jeftiniji, em navijaci par metara od terena, sve bi dobilo puno vise bliskosti I duse.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 14 apr 2021, 09:34

Zip je napisao/la:
14 apr 2021, 09:24
Evo ga opet :tokralju:
Kako je lijepo čitat komentare i kmečanje na društvenim mrežama.
"Ali...ali... moj dedo je pravio taj stadion, ne smiju ga tako dat nekom kineskom pasojedu... Nek plati punu vrijednost stadiona... Ne smiju tako uništavat jedan od simbola Olimpijade, moje dijete sutra neće znat da je Olimpijada bila u Sarajevu..." Što ste Grbavicu renovirali, neće ni moje dijete sutra znat da je bio rat u Sarajevu, sve što je staro i srušeno se renovira, nije fer. Samo je eto Koševo ostalo kao simbol kojeg ne treba dirat. :rol:
Kakva godina za nas, u jednoj godini postajemo najtrofejniji BH klub i vlasnici stadiona. Nema se bijeda više za šta uhvatit.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 14 apr 2021, 09:37

keno83 je napisao/la:
14 apr 2021, 09:30
FCUM je napisao/la:
zar se isplati u onakvo stanje ulagati? Znam da je preskupo napraviti novi stadion ali postoje li mogucnosti nekako pare od kantona,drzave sta ja znam vise da se dobije za neki stadion?
Ne isplati, nikad se onde ne moze nista odraditi, bez da se ulupa kilometer milliona, i opet dobijas los stadion. Meni onde od svega postojeceg vrijedi samo zemlja. Nama bi stadion kao kod Veleza, do 15000 mjesta, bio super. Em jeftiniji, em navijaci par metara od terena, sve bi dobilo puno vise bliskosti I duse.
Mozda u tom idejnom projektu postoji mogucnost sa se tribina po tribina rusi i nova pravi, mozda su to jos neke stavke koje treba da se dogovore i odobre da to mozemo uraditi ako budemo imali para.

Trenutno je Kosevo najbrza opcija da imas neki uslovan stadion, al po meni on nije nqjidealnije i najbolje rkesenje.
Al podrzavam, da dobijemo i Kosevo.
Ljudi u klubu su sposobni, znaju sta zele i vjerujem im da je to nqjbolje za klub.

Ipak su u upravu istog usli sposobni ljudi a i onaj ima neke veze sa gradjevinom.

Bit ce to dobro, jos samo da svi stanemo iza kluba, gdke bi nam kraj bio :kafa:
Zadnja izmjena: Zip, dana/u 14 apr 2021, 09:41, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 apr 2021, 09:39

keno83 je napisao/la:
FCUM je napisao/la:
To jednostavno nije tačno. Za svaki stadion koji je kat. 4 ti moraš uložiti više miliona. Rušenje Koševa i pravljenje novog stadiona do 15.000 bi koštalo više novca, ne znam kako si uspio sve zamijeniti.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 14 apr 2021, 09:44

FoSte95 je napisao/la:
14 apr 2021, 09:42
Danas na rasporedu dva vrlo bitna meča.

slika

Prvo gledamo prema Armeniji. Tek kada se pogleda tabela vidi se koliko je važnosti ovaj meč:

slika

Znači Alashkert ima 27 bodova i 10 mečeva do kraja šampionata, a Uratru ima 2 meča manje u odnosu na Alashkert ( i generalno vodeći trojac) a 21 bod. Ačashkert ako pobjedi ostaje u trci za titulu a Uratru uz pobjedu u ovom derbiju, plus računajući pobjedu u toj zaostaloj utakmici, kada se broj utakmica izjednači može imati bod manje u odnosu na prvoplasiranom. Pobjedom Uratrua dobijamo još jednog kandidata za titulu što će uvijek interesantno armensko prvenstvo učiniti još interesantnijim.

A večeras derbi svih derbija;

slika

slika

Pogled na tabelu dovoljno govori, Fola trenutno +6 u odnosu na Dudelange, pobjedom ide na +9 deset kola do kraja. Ovdje bi i bod Foli odgovarao, ali sa pobjedom mislim da bi pitanje šampiona u Luksemburgu bilo rješeno.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 14 apr 2021, 09:46

Antikloc je napisao/la:
14 apr 2021, 08:42
Lecler je napisao/la:
14 apr 2021, 06:47
Ovaj sam post negdje našao,zabpravio sam gdje.
Ovo je ono što otprilike možemo očekivati u vezi stadiona.

Što se tice opstine, sve je zavrseno. Ceka se Sabrinin povratak iz Amerike iduce sedmice, da se zvanicno objavi datum sjednice (28. ili 29. april ce biti), to ce biti vanredna sjednica sa tri takce dnevnog reda, sve tri se ticu stadiona i CSR-a. Jedna je neka izmjena u statutu CSR-a, po kojim se skida Kosevo s obaveza, druga je nesto oko zemljisnih papira oko Koseva, zaboravio sam i treca je verifikacija ugovora izmedju FKS i Opstine. Sto znaci da ce od tog dana teci vazenje ugovora, 30+15 godina.

Sarajevo se obavezuje ugovorom da u roku od 180 dana napravi kompletan projekat modernizacije stadiona do cat4 (nasa procjena je da je 90 dana dovoljno za to), jer dobar dio skica vec postoji (ovi papiri sto se vide na stolu 😃). Jedini problem je sto ljudi koji su crtali sve to, nemaju potpuni uvid u sam stadion. Ne znaju strukturu zemljista, stanje postojeceg betona i svega ostalog i zbog toga je tih 90 dana, jer treba doci sa sondama i tim nekakvim aparatima, ispitati stanje zemlje ispod stadiona, betona, potoka koji ide ispod sjevera i terena itd itd.

Takodjer, odmah poslije potpisa ugovora FKS otvara ziro racun za rekonstrukciju. Na njega ce opstina Centar uplatiti 400.000 KM, a on ce sluziti da se preko njega namakne lova i od ostale tri opstine, grada, kantona i saveza/uefe. Bice zestoka borba za svaki dinar. Cilj je da se ne traze od Nama pare, nego da se proba skupiti sto vise love, a onda da se ode Namu i zatrazi od njega da dopuni koliko treba. To je, kako sam ja skontao ove iz kluba, model koji inace zagovara Nam u posljednje vrijeme. Ne daje pare samo onako, nego trazi od njih, da oni sto vise sami nadju/obezbijede. To je vjerovatno i razlog ovakvog transfer roka.

Eh, a onda krece prava prica. Prvi i osnovni cilj je cat4 i nista drugo. Dakle, nikakvi avioni, kamioni, arene, kurci palci. Nego cat4, zamjena terena i ispunjavanje ostalih uslova koji vise (pres kabine, pres salon, sala za fotoreportere, mjesta za catering, nabavka dodatnih bar kod čitača jer ovo sto sad ima je dovoljno za 17.000 gledalaca po uefa standardima, sredjivanje svih WC-a, prosirenje broja pisoara, jer je takodjer po UEFA standardima trenutni broj pisoara za 17.000 ljudi). Za skoro sve te stvari je vec nacrtan projekat i osmisljeno gdje ce i sta ce biti.

U nekoj blizoj buducnosti, zamisljeno je da istok postane centralna tribina, da se na istok prebace pres kabine sa zapada, da centralni dio istoka bude svecana loza, a dole u tribini ce se raditi sve ostalo sto je potrebno (pres salon, foto sala, VAR soba itd itd). Dakle istok postaje centralna tribina. ProGym se ruši, umjesto njega pravi se ulaz za VIP ložu, itd itd.

To bi otprilike bili radovi od kojih bi se vecina mogla izvesti do augusta 2022. tako da se iduca Evropa (ne ova sad) igra na Koševu. Ako se šta i ne stigne (osim terena, on se mora uraditi), moze se dobiti uslovna cat4 na godinu dana, ali uz obavezu da do ljeta 2023. se to riješi. Grbavica trenutno tako ima uslovnu cat3, ali sve što su obećali da će uraditi do ovog ljeta, su slagali, ništa nisu uradili i zato će ovog ljeta izgubiti cat3 i vratiće i na cat2. Zato je Vico rekao da se repka vraća na BP.

Uglavnom, eto ukratko. Love nema, to je najveći problem. Vjerovatno će zbog stadiona malo nastradati prvi tim, kresaće se troškovi, gledaće se da se riješe igrača s velikim platama (čitaj: Tine 😃), da se malo podmladi ekipa, a od navijača će se očekivati **** da prihvate to da niko živ u ovoj situaciji ne može izvaliti desetine miliona i napraviti neku Allianz arenu, nego da će se ići polako, korak po korak, kako finansije budu diktirale.
:clap: :clap:
Znaci ,prestici cemo Celik i zeljeznicar !! Imacemo najbolji stadion u federalnoj ligi !! :mrgreen:
Ma pola lige je skoro ko i mi po kvaliteti a imamo puno vece plate od njih. Uz ispravan rad i izbor igraca mogu se smanjiti plate a imati ekipu za vrh.
Meni ovo sve zvuci realno i podnosljivo. Razumijem i Nama i slazem se s njim da treba prvo uprava i ta silna administracija da nesto para namaknu a da ostalo on pokrije. Ne mogu oni imati te silne plate a skoro nista ne doprinositi.
Bive ovo sve dobro abd samo da ove godine uzmemo titulu pa bi nekako sve to bilo lakse

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 14 apr 2021, 09:49

Zip je napisao/la:
14 apr 2021, 09:37
keno83 je napisao/la:
FCUM je napisao/la:
Mozda u tom idejnom projektu postoji mogucnost sa se tribina po tribina rusi i nova pravi, mozda su to jos neke stavke koje treba da se dogovore i odobre da to mozemo uraditi ako budemo imali para.

Trenutno je Kosevo najbrza opcija da imas neki uslovan stadion, al po meni on nije nqjidealnije i najbolje rkesenje.
Al podrzavam, da dobijemo i Kosevo.
Ljudi u klubu su sposobni, znaju sta zele i vjerujem im da je to nqjbolje za klub.

Ipak su u upravu istog usli sposobni ljudi a i onaj ima neke veze sa gradjevinom.

Bit ce to dobro, jos samo da svi stanemo iza kluba, gdke bi nam kraj bio :kafa:
U tom slucaju bi bila druga prica.
Mozda sam i ja preveliki zaljubljenik tih manjih stadiona, kojima je teren na par metara od tribine, i koji sa 7000 ljudi izgleda gotov pun. Bilo kako bilo, odluka je donesena, sad bi trebalo uraditi projekat, i polako, bez vecih odstupanja po njemu graditi i raditi, kako bi dobili dobar i pristojan stadion, i okrenuli se drugim stvarima.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 14 apr 2021, 09:53

MortemHz je napisao/la:
14 apr 2021, 08:47
Nemojte zaboraviti na ono prvenstvo za žene i gdje bi savez trebao zamijeniti teren što bi značilo da tu ne bi (pretpostavljam) ništa morali dati.
Znači 400K od općine pa onda grad i kanton. Ostalo sponzori i mi navijači, moglo bi se to odraditi.
Ako budu navijaci skupljali najbolje preko poruke ili telefonskog poziva da se donira neka simbolicna cifra jer vjerujete veliki dio nas ne zna uplatiti karticom preko interneta a neki se nesto boje tog placanja i tako. Mozda je to vecini forumasa smijesno ali vjerujte da je tako. Najlakse preko telefona

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 14 apr 2021, 09:56

Strašno dobra vijest, samo da sad ne zayebeno sa ligom i titulom, džaba nam sve ako ovo prokockamo, mislim da se ne bi mogli od ovog oporavit ko kone kad su onda za 5 minuta primili 3 gola i igrali 3:3..
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 14 apr 2021, 09:57

Ja se plasim da necemo biti dovoljno strpljivi kada zaista bude trebalo rezati troskove kako bi se radilo na stadionu. Sve ekipe to rade, ali poznavajuci nas i kako se nerviramo na svaki negativan sportski aspekt, bit ce bas zeznuto kada se budemo morali navici na ovakve transfer rokove. Zbog toga ce i ovaj prelazni period da bude od kljucnog znacaja. Ako vec planiramo rezati plate i troskove, Hadzic mora biti zamijenjen nekime sa sirim spektrom poznanstava i boljom skauting mrezom.
Zadnja izmjena: Napapijri, dana/u 14 apr 2021, 09:57, ukupno mijenjano 1 put.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 apr 2021, 09:57

Sa velikim zadovoljstvom vas želim obavijestiti da smo, sa predstavnicima FK Sarajevo, usaglasili detalje ugovora o dugoročnom zakupu stadiona Koševo. Država se do sada nije pokazala kao dobar upravitelj i vjerujem da će klub znati kako i na koji način najbolje da iskoristi potencijale našeg najvećeg stadiona. Opština Centar ostaje i dalje partner i podrška. Svi detalji će biti prezentovani na tematskoj sjednici OV Centar, krajem aprila, kada očekujemo konačnu potvrdu ovog dogovora. Veliko hvala svima koji su učestvovali u ovom procesu, posebno navijačima Sarajeva na strpljenju i razumijevanju. Idemo dalje 🖐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 apr 2021, 09:59

Tatamata1946 je napisao/la:
14 apr 2021, 09:53
MortemHz je napisao/la:
14 apr 2021, 08:47
Nemojte zaboraviti na ono prvenstvo za žene i gdje bi savez trebao zamijeniti teren što bi značilo da tu ne bi (pretpostavljam) ništa morali dati.
Znači 400K od općine pa onda grad i kanton. Ostalo sponzori i mi navijači, moglo bi se to odraditi.
Ako budu navijaci skupljali najbolje preko poruke ili telefonskog poziva da se donira neka simbolicna cifra jer vjerujete veliki dio nas ne zna uplatiti karticom preko interneta a neki se nesto boje tog placanja i tako. Mozda je to vecini forumasa smijesno ali vjerujte da je tako. Najlakse preko telefona
Mislim da će se ići na malo veću cifra tipa jedna stolica i slično a ne marka, dvije. Neće te niko tjerati da plaćaš karticom, uvijek se može platiti i lično.

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 14 apr 2021, 09:59

Red1946 je napisao/la:
14 apr 2021, 09:23
MortemHz je napisao/la:
14 apr 2021, 09:11

Dakle, svodi se na ulaganja , inače je ovo Zakup, ne Vlasništvo.To sam i napisao prije, a drukčije i ne može biti....Ipak , čestitam neka mi samo upravljamo, Nam nam je sada bog i batina, bez njegovih para mrka kapa...
Pretvori u kilometre da te ceo svet razume :opaopa:
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 14 apr 2021, 10:00

Kad je stadion FK SARAJEVA vracen od drzave FK SARAJEVO, i ako je to zadnji simbol olimpijade,Sabrina rusi taj simbol i pravi stadion samo za nogomet, onu stazu atlesku pazljivo skini i odvuci do grbavice i to sve na nas racun i platim im majstore nek postave istu na onaj stadion koji je 90 dug a 43 metra sirok i nek ga proglase olimpiskim i nek svojoj djeci objasne da je bila olimpijada i da je manifestacija bila na tad zvanoj konjska arena hipodrom ili ti ga u 21 vjeku prosjak arena

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 14 apr 2021, 10:01

NIKAD VIŠE SDA!

slika

Čestitam nam svima na ovom velikom poduhvatu Uprave!
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 apr 2021, 10:03

Maksimović: Sarajevu se ne prijeti

Za vikend stižete u goste Sarajevu. Šta možemo očekivati od Borca na Koševu?

"Igrao sam u Sarajevu i znam kako se gleda na utakmice protiv Borca. Biće to pravi derbi, u to sam siguran. Sarajevo ima odličnu ekipu, dobar roster i sjajnog trenera. Usudio bih se reći, najboljeg u prvenstvu. Tako da se Sarajevu ne prijeti nikada, a pogotovo u današnje vrijeme. Teško je davati bilo kakvu prognozu, sigurno je da mi dolazimo, da tako kažem rasterećeno, jer smo blizu ostvarivanja primarnog cilja. Očekujem izvanrednu utakmicu".

Bliži se kraj sezone, pričate li sa čelnicima kluba o novoj. Šta Borcu treba za još jedan iskorak, kako u domaćim takmičenjima, tako i u Evropi?

"Iskreno, pomalo razgovaramo i o idućoj sezoni. Ali, moje misli su ovdje, nismo još izborili izlazak na evropsku scenu. Isitina, na dobrom smo putu ali matematički kada to osiguramo, onda možemo konkretnije razgovarati i o narednoj sezoni. Sada smo fokusirani samo na utakmicu sa Sarajevom".

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, MaroonBjelave, mnon46, Napapijri, Proximic, USB i 67 gostiju.