FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Historicar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Historicar » 13 apr 2021, 12:37

holyman je napisao/la:
13 apr 2021, 12:31
Samo ne mogu da vjerujem kakvi ste vi likovi,sad i Husarku branite kao i on znalac.
Pola vas nije macku sutnulo sa praga a kamoli loptu kao i Husarka.
Kakva primanja ima Mesanovic morao bi izmisljati golove u ligi gdje pola igraca igra na stipendiju ,pljujete po Pidri a smeta vam kad nema akademaca,mislite da oni ovo ne citaju.Gdje su sad oni sto brane Jeleskkovica,neka ga nazovu kad ce proraditi njegove pripreme,kraj je prvenstva da ne zakasnimo ili se ceka mladost,sloboda,krupa pa kao eh to je njegovo znanje.
Vinko mora preuzeti krivicu,kao sto su mu isle i pohvale kad je bio neporazen,REVOLVERAS juce ispade iniesta pored nasih igraca.
Ako ce ovakva igra biti nek i ne idemo u Evropu,da nas sampion Malte napada 90 min a mi cekamo kontru
Mešanovića i ne treba toliko kritikovati, momak promjeni nekoliko pozicija u timu tokom utakmice, pa ni Messi se u tolikim tumbanjima ne bi snašao.

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 13 apr 2021, 12:37

Shategabri je napisao/la:
13 apr 2021, 12:13
slika

:(

slika
:bih:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 13 apr 2021, 12:38

Dobro neko napisa sinoć, džaba ti i ekstra kvalitetne zamjene ako se ne uklope odmah u ekipu. I Rahmanović je došao kao zamjena za Duljevića pa je već dio prve sezone ulazio s klupe, osim vrhunskog debija protiv Zarije bio nevidljiv skoro do zimske pauze. Et Mešanović je relativno kvalitetno ime i 90% navijača je bilo zadovoljno dolaskom pa ništa, ćorak. Husara napljuva našu sredinu i akcije, a njegov Jasmin i u Mariboru jalov. To i Maribor ima lošu vezu i ne pravi akcije? Treba Jaska i Tinu poslat u City da igraju s nekim ko zna, oni su prerasli ovu ligu, nisu im dostojni protivnici a ni saigrači. :bow:
A i kad smo kod odlazaka, za Rahmana smo se dobro spremili vala. Svi smo znali da ide, čekali Sušića na prirodnoj poziciji, plus doveli Dala, kupili Zinedina ranije, čak imali i Salčina za kojeg se pričalo da ga Vinko planira vratit u sredinu. Od četiri AMFa su dvojica van stroja, jedan nije ni dobio šansu a jedan je odjednom odlučio da mu godi okretanje oko svoje ose na 30 metara od vlastitog gola a ne odgovornija pozicija gdje bi više očiju bilo uprto u njega. Zato sad imamo ovo što imamo.
Kad je cijela ekipa van forme, treba je razdrmat i promijenit 4-5 pozicija. Što protiv Borca ne bi krenuli Hebib i Hodžić na bekovima? Gori od Pidre i Oremuša teško da mogu bit. U sredini Đokanović i Sušić, krila Fanimo i Jukić, AMF Mustedanagić, gore Cmiljanić. Mustedanagić može bit očajan k'o Četković, al barem ćemo imat opasne slobodnjake i kornere, jer ih zna izvodit. A ima i petlje da opali sa distance, što većini naših igrača fali. Cmiljanić neće bit ništa gori od Handžića ili Mešanovića u vrhu. Ne mora bit Huntelaar, al makar malo će se razdrmat ekipa i napravit ćeš neko iznenađenje. Pa bokte, momci na forumu znaju postavu uoči svake utakmice od pauze, i to nisu nagađanja nego baš znaju, izdiktiraju i jedanaestorku i klupu. Ako znaju forumaši, što ne bi znao i Dudić ili Karačić?
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 13 apr 2021, 12:41

holyman je napisao/la:
13 apr 2021, 12:31
Samo ne mogu da vjerujem kakvi ste vi likovi,sad i Husarku branite kao i on znalac.
Pola vas nije macku sutnulo sa praga a kamoli loptu kao i Husarka.
Kakva primanja ima Mesanovic morao bi izmisljati golove u ligi gdje pola igraca igra na stipendiju ,pljujete po Pidri a smeta vam kad nema akademaca,mislite da oni ovo ne citaju.Gdje su sad oni sto brane Jeleskkovica,neka ga nazovu kad ce proraditi njegove pripreme,kraj je prvenstva da ne zakasnimo ili se ceka mladost,sloboda,krupa pa kao eh to je njegovo znanje.
Vinko mora preuzeti krivicu,kao sto su mu isle i pohvale kad je bio neporazen,REVOLVERAS juce ispade iniesta pored nasih igraca.
Ako ce ovakva igra biti nek i ne idemo u Evropu,da nas sampion Malte napada 90 min a mi cekamo kontru
Jelaskovicev ucinak ce se vidjeti onda kada pobijedimo ovu buraniju. Samo kod nas se velica ucinak kondicionog trenera i kaze se gdje god je bio osvajao je titule. Pa da ga posaljes sad u Bayern osvojio bi, garant bi mu Svabe pripisale zasluge. Lik svaki puta radio sa tada najboljom ekipom i eto veliki je znalac. U biti je dobar, kao sto su dobri i kondicioni 80% ekipa u nasoj ligi. Ali, mi imamo Catapult, to je mjerilo sada. Neka ode u Mladost i osvoji. Ne mora u Mladost, eto neka ode u Velez. Osvojit ce kada na vrbi rodi grozdje.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 13 apr 2021, 12:48

Imamo problem sa efikasnoscu nakon dovodjenja 2 napadaca, jednostavan je zakljucak da su oba dovedena ogroman promasaj ako je Haris Handzic sa ugovorom koji istice starter pored te dvojice..

Imamo i problem igre u zavrsnici na postavljenu odbranu, sto ne bi trebali imati jer ponovo imamo dovoljan broj napadaca, naprijed smo totalno neuigrani i dosta se solira i izmislja a opet ne bi trebalo jer cemu sluze treninzi...

Najskuplji i najtalentovaniji fudbaleri najgore igraju....totalni promasaj od postavke i organizacije...

Posto muku mucimo sa pronalaskom igraca da odigra lijevo krilo, trebamo zrtvovat krila za jos 2 napadaca/poluspica i izaci sa rombom....

Izaci sa Pejovicem/Susicem na 6
Adukor i Djokanovic ispred
Krste/Zinedin/Mesanovic
Pa u Spic i Hareta i Cmiljanica/Fanima/Mesanovic

Nemamo zasta vise cuvati nikog
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 13 apr 2021, 12:49

Vala niko ne traži da igramo ultra napadački fudbal, tika taku ili presing 90 minuta. Ali vala ni ono što mi gledamo, ono je muka i patnja. Pa jbna Mladost izađe i pofajta se. Gadi mi se iskreno. Pa igrači se pate na terenu jbte, vidi se iz aviona da se ne znamo braniti 90 minuta. Ok, nemamo te igrače više da igramo na posjed, ali nismo sad izgubili 16 igrača odjednom dan te yebo. Smišljene akcije ne mogu napraviti 90 minuta, pa šta radi trener na treningu i igrači!? Loša forma od početka. I to me zanima kako!?
Povuci se, igraj na kontre, al sa mrtvim Milanovićem, koji se pola sata namješta na desnu nogu i ultra pokretljivim Handžićem!? Kako paša!? Na koji način!?
Vazda nešto kalkuliše, ziheraš, nešto čuva, strah nakav. Pa mi ako primimo go, mi ga ne znamo dati, valjda je to kloc skonto dosad. Više od gola ne znamo da damo, ne možemo, nemamo kuveta, znanja, kvaliteta hadalju jedan!!! Svaki dan si s tim igračima jbte, ko da je lik mentalmi invalid da ne vidi.... Pa ako se bojiš, nemoj vodit ovu ekipu, za tebe je neki klub sredina tabele, koji nema nikakvih ambicija, pa se tamo fino zatvoriš i igraš na bod, ako ti je khurcu čejf svaku utakmicu. Ali ovdje se boriš za titulu, a igraš ko da se boriš za opstanak. Ma puši ga više.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 13 apr 2021, 12:52, ukupno mijenjano 1 put.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 apr 2021, 12:55

Miljacka je napisao/la:
13 apr 2021, 12:37
Shategabri je napisao/la:
13 apr 2021, 12:13
slika

:(

slika
:bih:
:thumbup:
Koševo Zapad

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 13 apr 2021, 12:59

Ja jos ne vjerujem da nam covjek nije svirnuo onakav penal. Sta cemo za blaze situacije od one.
Kad se sve sabere od sinoc i mi pretjerujemo. Mi smo njih drugo poluvrijeme napali nisu mogli meda. Nije bas zasluzena pobjeda ko sto kazu Radovac i Dudic.. Jeste zasluzeno ako gledamo 1.poluvrijeme. Ako gledamo cijelu tekmu x je mozda bio realan. Utakmica se igra 90.min. Umjesto Ramazan da docekam kako treba, mene sinoc zeludac boli zbog ziheraske igre i sudijske lakrdije.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 13 apr 2021, 13:01

čekaj neko ozbiljno pljuje Mešanovića a lik i ne igra na svojoj poziciji o.O
od njega traže dolove a lik koji je špic igra kao ACM 90% utakmica
meni je iskreno njega najviše i žao, da je ovo tim sa Tatarom i Rahmanom Meša bi ubica bio, ovako čovjeku izmišlja poziciju svaki meč

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 13 apr 2021, 13:05

ma de ba,kao neki uhljebi samo stite jedni druge,kaze mesanovic nema lopti,pa mi da imamo igraca da mu posalje loptu ne bi nam on trebao.Jednostavno igraci ne prikazuju kvalitet za koji su placeni,do sad su ih amar tatar i ahmo vadili cupali a oni se slepali i prikazivali svoje lagodne zivote na drustvenim mrezama a jedan posten centarsut ne znaju uputit za 20 kola.

pa de koja glava hoce iskorak Hebibom ,Handzicem,Pejovicem itd oni ne bi pomogli krupi da izbore opstanak a kod nas lafo iskorak u Evropi ganjaju,Jos na to sve ona ubleha od Hadzica koji je u olimpiku namjestao utakmice po federalnoj dodje u Sarajevo da kroji evropsku ekipu koja se 90 minuta brani u evropskim utakmicama a u domacim ide na 1-0.Dizali smo Celtic u nebesa nismo im suta uputili sl kolo ljudi ispadnu prime 4 kuci
ma gadi mi se sve
NEMA NAZAD

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 13 apr 2021, 13:05

Al sta ti je fudbal. Mi njih proslu na Vrapcicima ubili nogama i nismo mogli gola da damo. A oni nama ovakav gol daju, Andjusic ne zna ni sta je pritisn'o. Ne znam ni koga je on izbacao na 20 metara. Toliko los sut da bi je uhvatio Kovacevic. Pu

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 13 apr 2021, 13:12

Sretan rođendan najvećem igraču koji je obukao bordo dres. :ljepota:

SAFET SUŠIĆ PAPE!!!
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 13 apr 2021, 13:14

:rol:
Zadnja izmjena: holyman, dana/u 13 apr 2021, 13:36, ukupno mijenjano 1 put.
NEMA NAZAD

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 13 apr 2021, 13:14

Osnova i kičma svake ekipe na svijetu je vezni red. Mi ga jučer nismo imali nikako sve tamo do 60. minute kad je ušao Sušić. Nije da ga branim ali ko nije vidio razliku na terenu s njim i bez njega treba ići očnom pod hitno. Tino ako išta zna, zna igrati pod presingom, sačuvati posjed i naći kvalitetno rješenje pod pritiskom. A to je sve što nam je trebalo u prvom poluvremenu.

Dudić je znao da TSS neće startati i naložio svoje da izađu visoko i stisnu nas već na 20 metara od gola jer nema igrača koji može iznijeti loptu ili izbaciti napadače u brisani prostor. U suštini Vinko je taktički nadigran, klasičan primjer šta znači loša priprema i izbor igrača za utakmicu. Ovaj Velež je toliko površan i naivan da sve što je trebalo je spojit 3 tačna dodavanja, izbaciti dvojicu koji se zalete ko muhe bez glave i imao bi 50-60 metara čistog prostora da trčiš tranziciju preko krila. A mi nismo niti jednu kontru istrčali. Ovo što Husara kaže, vezni red... ništa drugo.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 13 apr 2021, 13:18

slika

Protiv Borca ovako
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 13 apr 2021, 13:25

Gomis99 je napisao/la:
13 apr 2021, 12:59
Ja jos ne vjerujem da nam covjek nije svirnuo onakav penal. Sta cemo za blaze situacije od one.
Kad se sve sabere od sinoc i mi pretjerujemo. Mi smo njih drugo poluvrijeme napali nisu mogli meda. Nije bas zasluzena pobjeda ko sto kazu Radovac i Dudic.. Jeste zasluzeno ako gledamo 1.poluvrijeme. Ako gledamo cijelu tekmu x je mozda bio realan. Utakmica se igra 90.min. Umjesto Ramazan da docekam kako treba, mene sinoc zeludac boli zbog ziheraske igre i sudijske lakrdije.
Ma mogao je juče svirati i penal za Velež kad je Dupovac igrao rukom.
Jučerašnje suđenje nije uticalo na rezultat da se na njega vadimo. Izgubili smo zasluženo.

Mene brine suđenje u sljedećoj utakmici.
Brinu me naši bekovi koje će napadat sa jedne strane Ćorić - Zakarić a sa druge strane Subić - Zilkić.
Oremuš suspendovan zbog 3 žuta, Hodžić upitan jer ga nije bilo juče ni na klupi, Pidro u psihičkom rasulu, Salčin čeka ili je već operisan a Hebibović koji je igrao desnog beka je do sada igrao sve osim toga (desno krilo, lijevo krilo)..
Nek nam je Bog na pomoći.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 13 apr 2021, 13:26

NisamInSajder je napisao/la:
13 apr 2021, 00:57
Ono sto bih ja volio da se proba i da se forsira u nastavku sezone, a moguce reci i da su velike vjerovatnoce da bi donijelo neki rezultat je:
Formacija 433:Kovacevic - Oremus, Milicevic, Dupovac, Pidro - Adukor, Djokanovic, Susic - Fanimo, Jukic, Cmiljanic.
Formacija 4231: Kovacevic - Oremus, Milicevic, Dupovac, Pidro - Djokanovic, Susic - Fanimo, Mustedanagic, Jukic - Cmiljanic.

Ova sa 4-3-3 se može već protiv Borca isprobati, samo što će umjesto Oremuša Hodžić igrati.

Dati slobodu Djokanoviću i Sušiću, Adukor da ostane zadnji i krpi rupe.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 13 apr 2021, 13:37

bodi123 je napisao/la:
13 apr 2021, 13:26
NisamInSajder je napisao/la:
13 apr 2021, 00:57
Ono sto bih ja volio da se proba i da se forsira u nastavku sezone, a moguce reci i da su velike vjerovatnoce da bi donijelo neki rezultat je:
Formacija 433:Kovacevic - Oremus, Milicevic, Dupovac, Pidro - Adukor, Djokanovic, Susic - Fanimo, Jukic, Cmiljanic.
Formacija 4231: Kovacevic - Oremus, Milicevic, Dupovac, Pidro - Djokanovic, Susic - Fanimo, Mustedanagic, Jukic - Cmiljanic.

Ova sa 4-3-3 se može već protiv Borca isprobati, samo što će umjesto Oremuša Hodžić igrati.

Dati slobodu Djokanoviću i Sušiću, Adukor da ostane zadnji i krpi rupe.
Pa da, Djokanovic box to box veznjak, Susic organizator igre, sa slobodom da se krece po cijelom terenu, a Adukor kao zadnji vezni osigurac, prakticno bi imao 3 uvijek pozadi (dva stopera i Adukora). I sa ovom postavom bi mogao sve igrat, na kontre, na presing, na posjed.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 apr 2021, 13:49

Fudbalski klub Sarajevo raspisuje glas za prijem radnika na sljedeće pozicije u Omladinskom pogonu:

1. Trener

2. Fitnes trener

3. Video analitičar utakmica

Potrebno je da kandidati pored svog CV-ja pošalju sljedeće podatke:

- strani jezik koji govore,

- UEFA Licenca koju posjeduju;

- dokaz da su bili na nekom seminaru i/ili kursu fudbala kao i da su učestvovali ili radili u nekoj od Akademija van granica Bosne i Hercegovine.

Oglas traje do 24.04.2021., a prijave potrebno slati na [email protected].
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 apr 2021, 13:52

Sretan rođendan zvanično najboljem bosanskom igraču ikada i drugom najboljem strijelcu FK Sarajevo u historiji.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bordobijeli, bvsic, Cuspajz, greenwood, Lecler, nedimmmm1337, Posejdon i 81 gost.