Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Kakav ce biti konacni ishod BL - vase prognoze? Ostala su jos 4 kola, a evo vam rasporeda top 5 ekipa:
Bayern:
Cottbus - Bayern
Bayern - Leverkusen
Hoffenheim - Bayern
Bayern - Stuttgart
Wolfsburg:
Stuttgart - Wolfsburg
Wolfsburg - Dortmund
Hannover - Wolfsburg
Wolfsburg - Werder
Hertha:
Hertha - Bochum
Köln - Hertha
Hertha - Schalke
Karlsruher - Hertha
Stuttgart:
Stuttgart - Wolfsburg
Schalke - Stuttgart
Stuttgart - Cottbus
Bayern - Stuttgart
HSV:
Werder - HSV
HSV - Bochum
HSV - Köln
Frankfurt - HSV
Tabela nakon 30 odigranih kola:
1 Wolfsburg (+30) 60
2 FC Bayern (+23) 57
3 Hertha BSC (+8) 56
4 Stuttgart (+15) 55
5 HSV (+2) 55
Bayern:
Cottbus - Bayern
Bayern - Leverkusen
Hoffenheim - Bayern
Bayern - Stuttgart
Wolfsburg:
Stuttgart - Wolfsburg
Wolfsburg - Dortmund
Hannover - Wolfsburg
Wolfsburg - Werder
Hertha:
Hertha - Bochum
Köln - Hertha
Hertha - Schalke
Karlsruher - Hertha
Stuttgart:
Stuttgart - Wolfsburg
Schalke - Stuttgart
Stuttgart - Cottbus
Bayern - Stuttgart
HSV:
Werder - HSV
HSV - Bochum
HSV - Köln
Frankfurt - HSV
Tabela nakon 30 odigranih kola:
1 Wolfsburg (+30) 60
2 FC Bayern (+23) 57
3 Hertha BSC (+8) 56
4 Stuttgart (+15) 55
5 HSV (+2) 55
Hertha ima najlaksi raspored prema nekom mom misljenju, ali ja mislim da nemaju oni taj kvalitet da osvoje Bundesku. Tipujem na Wfl i pored ovih "nesuglasica" na relaciji trener-uprava, sad je Magathova zelja da osvoji mozda i veca da im pokazu da su pogrijesili. Istina trazio je mnogo novca, ali vishe ce izgubiti oni od tih par miliona loshim igrama kroz marketing, loshe transfere i ostalo, a iako dovedu Rijkaarda, nece ni on dzaba raditi...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Ne znam, zato je i fudbal tako zanimljiv. Kako god bilo Bayern nije zaslužio titulu ali eto ostaje nada. Volio bih ipak nakon svega da Vukovi ovo uzmu, prije svega radi Magatha te naših što igraju tamo. Šteta što ode Magath, brukat ćer se u LP, ali šta se može.
Hertha ima najlaksi raspored, al' kao sto rece lik iznad, ne vjerujem ni ja da imaju dovoljno jaku ekipu za prvaka Njemacke. Ja vjerujem da ce Wolfsburg osvojiti na osnovu ogromne kolicine golova Grafitea i Dzeke + sto imaju najboljeg asistenta BL, naseg Misketa.
Imam neki ruzan osjecaj da ce Bayern bez problema dobiti ove zadnje 4 utakmice, a da ce Wolfsburg zijaniti protiv Suttgarta u gostima, da ce gol razlika odluciti na kraju
Imam neki ruzan osjecaj da ce Bayern bez problema dobiti ove zadnje 4 utakmice, a da ce Wolfsburg zijaniti protiv Suttgarta u gostima, da ce gol razlika odluciti na kraju

Taj te osjećaj vara. Ma koliko god ja bio optimista, ne mogu da povjerujem u to da mogu sve dobiti. Nekad je ovo bio mačiji kašalj sada David protiv Golijata. Nikad nismo kod kuće zijanuli ko ove godine. Sječam se tačno kada je BAyernova kriza počela. U doba kada je Elber igrao posljednu sezonu za Bavarce. Lens sa nama bio u grupi i mi zadnju odigrali neriješeno, davno je to bilo. Od tada ne mogu da prepoznam Bayerna nikako. Sve dovode dobre igrače ali to nije to, ko da su izgubili taj Njemački duh za pobjedom.
Until it's not over there is some faith.
Until it's not over there is some faith.

Stutgart ce odluciti prvaka. Moja prognoza je da ce na kraju imati isti broj bodova i da ce wolfsburg osvojiti titulu zbog bolje gol razlike. Vukovi ce imati +35 a bayern + 34, s tim da ce ribery promasiti dva penala protiv stutgarta (moram malo dramaturgije unijeti u ovaj svoj scenarij). Herta bas ima tezak raspored. Kolna nece dobiti kao ni werdera, karslruhe se bori za opstanak pa ce mu ti bodovi mozda biti jako potrebni.
Ma stavio sam posteljinu Bayerna, nema gubljena bodova kod kuće. Dobijamo kod kuće ove dvije 100% akoBogda, samo ta 2 gostovanja, Cottbus možemo, ali mislim da će Hoffeinheim baš prekinuti taj crni niz protiv nas. Carlos Eduardo je čudo od igrača, šta nam je u Minhenu radio a ne doma. Ma bili živi i zdravi pa vidjeli šta će se desiti.
Važno se zabaviti.
Važno se zabaviti.
Zanimljivi postovi iznad, al' evo sam odlucio komentarisati na ovaj; takodjer mislim da ce Stuttgart mnogo toga odluciti, ako ne i sve. Herthi je ostao najlaksi raspored, na papiru, ma da su mi se svi smijali kad sam rekao prije 2 hefte da ce Wolfsburg 100% zijaniti protiv Piplice i Radeljicamajestic je napisao/la:Stutgart ce odluciti prvaka. Moja prognoza je da ce na kraju imati isti broj bodova i da ce wolfsburg osvojiti titulu zbog bolje gol razlike. (...)Herta bas ima tezak raspored. Kolna nece dobiti kao ni werdera, karslruhe se bori za opstanak pa ce mu ti bodovi mozda biti jako potrebni.

Ma neka njih Sttutgart dobije iako sumnjam u to ali eto sve je moguće. Vrijeme je za Nba pa pozz .
Prije toga da napišem samo još da je Herta sretna ekipa i ne bih se začudio da iznenade i budu među prve 3 ekipe. Sreća je sastavni dio igre. Kako god bilo neka samo zanimljivo bude, mislim za nas Bayernove navijače.
Prije toga da napišem samo još da je Herta sretna ekipa i ne bih se začudio da iznenade i budu među prve 3 ekipe. Sreća je sastavni dio igre. Kako god bilo neka samo zanimljivo bude, mislim za nas Bayernove navijače.
Evo mojih prognoza za 30. kolo Bundeslige
Leverkusen - Bielefeld - 1 - mislim da ovdje za Leverkusen ne bih trebalo biti problema ako budu igrali svoju igru i ne budu imali veliku nesrecu (utakmica protiv Karlsruhe-a)
Stuttgart - Wolfsburg - 1x - derbi ovog kola igra se u Stuttgartu, i mislim da cemo gledati odlicnu utakmicu, a malo vise prednosti dajem Stuttgartu radi domaceg terena
Cottbus - Bayern - 2 - ako Bayern zeli titulu mora u ovoj utakmici pokazati zasto su najaci klub u Njemackoj i pobjediti Cottbus bez nekih vecih problema
Hertha - Bochum - 1x - ovdje je kod mene dvoznak zato sto Bochum tradicionalno dobro igra u Berlinu, no Berlnicima dajem malo vise prednosti zbog domaceg terena i njihove srece koja ih nikad ne napusta
Dortmund - Karlsruhe - 1 - ako sve bude kako treba ovdje nema dileme ko ce teren napustiti kao pobjednik
Hoffenheim - Koln - 1 - imam neki osjecaj da ce Hoffenheim protiv Kolna prekinuti svoju crnu seriju i ostvariti toliko dugo cekanu pobjedu
Hannover - Frankfurt - 1x - zanimljiva utakmica i dajem malo visu prednost Hannover-u zbog domaceg terena
M"Gladbach - Schlake - 1 - Schalke-u ne trebaju bodovi, a Gladbachu bi znacili mnogo i zato mislim da ce dati sve od sebe i ostvariti pobjedu
Bremen - Hamburg - 1 - ovo je za mene najsigurniji par ovog kola u Bundesligi, moje pic..ce nemaju karaktera da se iskupe za poraz u Kupu i Kupu Uefa i Bremen ce pic..ce pobjediti u roku 10 minuta
Leverkusen - Bielefeld - 1 - mislim da ovdje za Leverkusen ne bih trebalo biti problema ako budu igrali svoju igru i ne budu imali veliku nesrecu (utakmica protiv Karlsruhe-a)
Stuttgart - Wolfsburg - 1x - derbi ovog kola igra se u Stuttgartu, i mislim da cemo gledati odlicnu utakmicu, a malo vise prednosti dajem Stuttgartu radi domaceg terena
Cottbus - Bayern - 2 - ako Bayern zeli titulu mora u ovoj utakmici pokazati zasto su najaci klub u Njemackoj i pobjediti Cottbus bez nekih vecih problema
Hertha - Bochum - 1x - ovdje je kod mene dvoznak zato sto Bochum tradicionalno dobro igra u Berlinu, no Berlnicima dajem malo vise prednosti zbog domaceg terena i njihove srece koja ih nikad ne napusta
Dortmund - Karlsruhe - 1 - ako sve bude kako treba ovdje nema dileme ko ce teren napustiti kao pobjednik
Hoffenheim - Koln - 1 - imam neki osjecaj da ce Hoffenheim protiv Kolna prekinuti svoju crnu seriju i ostvariti toliko dugo cekanu pobjedu
Hannover - Frankfurt - 1x - zanimljiva utakmica i dajem malo visu prednost Hannover-u zbog domaceg terena
M"Gladbach - Schlake - 1 - Schalke-u ne trebaju bodovi, a Gladbachu bi znacili mnogo i zato mislim da ce dati sve od sebe i ostvariti pobjedu
Bremen - Hamburg - 1 - ovo je za mene najsigurniji par ovog kola u Bundesligi, moje pic..ce nemaju karaktera da se iskupe za poraz u Kupu i Kupu Uefa i Bremen ce pic..ce pobjediti u roku 10 minuta
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Hertha i Stuttgart namaju sanse da osvoje "salataru", nemaju oni "kila" da to uzmu!
Bayern je definitivno nije zasluzio, ali ko to pita, nakon svega. Ja licno, kao navijac Bayerna ne bih bio toliko sretan ako je osvoje, malo iz razloga sto su ove sezone puno puta razocarali, a drugi razlog, sto bih mi bilo drago da nasi igraci u Wolfsburgu to uspiju.
Do skora mi je HSV bio favorit, medjutim njih je s*ebao Bremen u kupovima, tako da su oni "kaput"
Jedno je sigurno, poslije ovog kola znat' ce mo vise.
Bayern je definitivno nije zasluzio, ali ko to pita, nakon svega. Ja licno, kao navijac Bayerna ne bih bio toliko sretan ako je osvoje, malo iz razloga sto su ove sezone puno puta razocarali, a drugi razlog, sto bih mi bilo drago da nasi igraci u Wolfsburgu to uspiju.
Do skora mi je HSV bio favorit, medjutim njih je s*ebao Bremen u kupovima, tako da su oni "kaput"

Jedno je sigurno, poslije ovog kola znat' ce mo vise.

Vom Jäger zum Gejagten
- el-fighter
- Kontakt:
Težak raspored ima svih top 5 ekipa. Pitanje je samo ko će se najbolje snaći i ko je ostavio najviše energije za posljednja kola. Wolfsburg je prvi i nadam se da će osvojiti Bundesligu. Međutim Bayern je vrlo blizu. Wolfsburg danas igra protiv Sttutgarta i kao da imam osjećaj da će se poskliznut. Bayern bi bez većih problema trebao savladati Cottbus.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Pored zanimljivih rasporeda koje imaju sve ekipe koje se bore za naslov, ono sto dodatno povecava neizvjesnost je sto nijedan tim nije toliko jak a ni u nekoj top formi (Iako Wfl izgleda po rezultatima da je najboljoj formi) i to da svi mogu vrlo lako kiksati, ali eto vec sam naveo nadam se i ocekujem titulu Wolfsburga. Da je ova situacija nekad prije 3-4 godine rekao bi da ce iskusni Bayern to rijesiti u svoju korist, medjutim od onog Bayerna prijeel-fighter je napisao/la:Težak raspored ima svih top 5 ekipa. Pitanje je samo ko će se najbolje snaći i ko je ostavio najviše energije za posljednja kola. Wolfsburg je prvi i nadam se da će osvojiti Bundesligu. Međutim Bayern je vrlo blizu. Wolfsburg danas igra protiv Sttutgarta i kao da imam osjećaj da će se poskliznut. Bayern bi bez većih problema trebao savladati Cottbus.
10+ godina, pa cak i onog od prije 4-5 je samo ime ostalo...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
- el-fighter
- Kontakt:
Slažem se sa ovim da je od Bayerna samo još ime ostalo. Kad se samo sjetim sezona dok su Effenberg, Jeremies, Elber, Kahn, Scholl i mnogi drugi bili na vrhuncu karijere. Kkav je to Bayern bio. Pa ono finale Lige prvaka protiv Valencie kada su dobili na penale. To je bio pravi Bayern. Ovi današnji igrači samo stoje i čekaju da Ribery sve sam završi.Genghis je napisao/la:Pored zanimljivih rasporeda koje imaju sve ekipe koje se bore za naslov, ono sto dodatno povecava neizvjesnost je sto nijedan tim nije toliko jak a ni u nekoj top formi (Iako Wfl izgleda po rezultatima da je najboljoj formi) i to da svi mogu vrlo lako kiksati, ali eto vec sam naveo nadam se i ocekujem titulu Wolfsburga. Da je ova situacija nekad prije 3-4 godine rekao bi da ce iskusni Bayern to rijesiti u svoju korist, medjutim od onog Bayerna prijeel-fighter je napisao/la:Težak raspored ima svih top 5 ekipa. Pitanje je samo ko će se najbolje snaći i ko je ostavio najviše energije za posljednja kola. Wolfsburg je prvi i nadam se da će osvojiti Bundesligu. Međutim Bayern je vrlo blizu. Wolfsburg danas igra protiv Sttutgarta i kao da imam osjećaj da će se poskliznut. Bayern bi bez većih problema trebao savladati Cottbus.
10+ godina, pa cak i onog od prije 4-5 je samo ime ostalo...
Bayern igra kad mu je najpotrebnije. Ipak su titule vazne,jel tako rz88? Siguran sam da ce wolfsburg jos negdje prosuti bodove do kraja sezone,dok za bayern nisam bas siguran. Iskustvo je iskustvo,a bayern ga ima na pretek.
- el-fighter
- Kontakt:
Bio sam u pravu kada sam rekao da će Wolfsburg danas prosuti bodove. Do poluvremena igrali su i nekako, ali u drugom poluvremenu bez Misketa jednostavno nemaju ideje. Džeko opet pogodio i nastavio sa dobrim igrama. Bayern iskoristio kiks Wolfsburga i bodovno se izjednačio sa njima.
bayern i stutgart u vrhu bundeslige, cime su to zasluzili, stutgart ima jednoga gomeza , penzionera lemana i devet vodonosa. bayern moze pobijediti samo troljave ekipe od svih ostalih gubi. nadajmo se da ce najbolji na kraju biti u vrhu
- adnan_nanda
- Kontakt:
uh jest se sad zakuhalo,bice gusto ova zadnja 3 kola a bayern je gotov stigao wollfe i po gol razlici pa i to vise nije prednost za vukove ako ne poprave do kraja gol razliku.mislim da ce sledeca tekla wolffsburga i borusije biti i odlucujuca a one zadnje dvije trebali bi wollfi dobit i nadam se da ce osvojit.
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)
Hertha me iznenađuje svaka čast u borbi je ide im Berlinski tim gura !
Sretno vidim opet vikend naših 'dijamanata' ,lijepo prava golijada
Sretno vidim opet vikend naših 'dijamanata' ,lijepo prava golijada

Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
Kako se sezona priblizava kraju, moze se primjetiti da nijedan tim nije pokazao konstantnost u toku citave sezone, sto je inace odlika sampiona. Tako da od svih mogucih kandidata (5), racunam jos i HSV, koji bi danas mogao dobiti Werder (koji je davno digao ruke od prvenstva), ko god osvoji ne moze se reci nezasluzeno. Apsolutnu dominaciju niko nije pokazao.
Najbolji timovi proljetnog dijela Wolfsi i Stuttgart, na kraju jesenje polusezone zauzimali su poziciju 9 i 10!
Sjetite se kakav je VfB bio aljkav sve dok nije dosao Babbel (koji usput sve vise lici na Guardiolu sa novim image-om
), Vukovi bili truba na gostovanju, redovno fasungu dobijali.
Pa Hoffenheim, sa briljantnom polusezonom, totalnim fudbalom koji je odusevljavao mase, u nastavku sezone taraba.
Leverkusen koji je bio pri samom vrhu, sada radi neiskusnog trenera ili vjecitog gostovanja, nisu za prepoznati. Ovaj rezervni stadion u Dusseldorfu im je bas baksuzan, pobjede tu nisu upisali. A imaju potencijal...
Neku srednju konstantnost su iskazali Hertha, HSV i Bayern. Interesantno da se Bayern i nakon 31 kola jos nijednom nije nalazio na liderskoj poziciji.
HSV ubi igranje na tri fronta, plus peh sa povredama.
Jos da pomenem Borussiu, ekipu sa najmanje poraza (4) i cak 13 remija. Ne bas jaka ekipa, ali na krilima najboljih navijaca i izvrsnog trenera oborise klubski rekord iz sampionske sezone 2001/2002, sa 7-om uzastopnom pobjedom!
Bundesliga se vec nastavlja u utorak i srijedu.
Najbolji timovi proljetnog dijela Wolfsi i Stuttgart, na kraju jesenje polusezone zauzimali su poziciju 9 i 10!
Sjetite se kakav je VfB bio aljkav sve dok nije dosao Babbel (koji usput sve vise lici na Guardiolu sa novim image-om

Pa Hoffenheim, sa briljantnom polusezonom, totalnim fudbalom koji je odusevljavao mase, u nastavku sezone taraba.
Leverkusen koji je bio pri samom vrhu, sada radi neiskusnog trenera ili vjecitog gostovanja, nisu za prepoznati. Ovaj rezervni stadion u Dusseldorfu im je bas baksuzan, pobjede tu nisu upisali. A imaju potencijal...
Neku srednju konstantnost su iskazali Hertha, HSV i Bayern. Interesantno da se Bayern i nakon 31 kola jos nijednom nije nalazio na liderskoj poziciji.
HSV ubi igranje na tri fronta, plus peh sa povredama.
Jos da pomenem Borussiu, ekipu sa najmanje poraza (4) i cak 13 remija. Ne bas jaka ekipa, ali na krilima najboljih navijaca i izvrsnog trenera oborise klubski rekord iz sampionske sezone 2001/2002, sa 7-om uzastopnom pobjedom!
Bundesliga se vec nastavlja u utorak i srijedu.
Vom Jäger zum Gejagten
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.