Ko god dođe na mjesto trenera će biti na udaru od strane navijača ... Navijači hoće da se ekipa što prije vrati na pobjednički kolosijek sve u svemu ko god dođe u ovakvu situaciju bez para,plata,sakat igrački kadar ovaj negativan niz ima muda do poda i na tome mu treba čestitat.Brkooo je napisao/la: ↑12 apr 2021, 16:09Nisam za Topica i ovoga Smajica. Ovo sto je rekao Topic je skoro sve istina, osim ovog dijela u vezi Joldica. Svima puna usta modernog fudbala a nikako nismo shvatili i mnogi i danas ne kontaju da se moderan fudbal ne moze igrati sa Alispahicem, Bojom, Stilicem, Bekricem, Stevanovicem, Veselinovicem, Lendricem itd. Sve ono sto je pogresno mi smo radili, apsolutno sve. Nikako ne mogu da shvatim Amara i ostale iz strucnog staba, sta je njima bilo u glavi pa su mislili da su Veselinovic i Subasic korisniji od Gasala i Kulasina ili da bi Celikovic, Sabanadzovic, Bojo, Alispahic bili korisniji od Durakovica koji ima top u nozi. Zanemarivanje talentovane djece a guranje i forsiranje starohana i losih igraca koji nemaju nikakvu perspektivu..LjoZee je napisao/la: ↑12 apr 2021, 15:23Btw
Vec vidim ko je favorit @Brkooo za trenera."Upućen sam, stalno sam bio u BiH i pratio sve. Željo je novu godinu počeo kako je i završio prošlu. Pet utakmica je bio bez gola... Ekipa je stara, treba je podmladiti, treba se igrati moderniji nogomet. Kada kažem podmlađivanje mislim na momke iz omladinske škole kluba, juniorsku selekciju sjajno vodi moj prijatelj Omer Joldić. Željo je uvijek imao te mlade igrače, treba to posložiti, te da fokus bude na modernijem nogometu. Znam da nije bilo lako, jer kada kola idu nizbrdo, onda baš idu nizbrdo", dodao je Topić.![]()
![]()
Momci iz op koji su ove sezone trebali da imaju znacajniju minutazu u seniorima su Milicevic, Drina, Durakovic, Gasal i Kulasin. To su trebali da budu projekti kluba. Pored njih da su se dovela 4 kapitalca, ali bas kapitalca, za prvih 11 i da se zadrzao Ikic. Ekipa koja bi imala perspektivu, moderna ekipa, bez dizelasa i majstora u mjestu. Ekipa na zdravim temeljima..
Zamislite, ovi sadasnji igraci mjesecno klub kostaju cca 250 hiljada KM. 250 hiljada KM mjesecno bacamo na Erica, Fejzica, Sinisu, Blazevica, Boju, Bekrica, Alispahica, Veselinovica, Stilica, Kosorica, Miletica, Mujezinovica, Juricica itd itd. Ne mozes ni na igrici prodati nekoga od njih. Plus Amarova plata, plata Serbe, Memica, Cice, itd.. Bijedno, jadno, zalosno kako bacamo novac ali jbg tako to ide kad dodjes u klub bez plana i vizije..
Ne znam šta da kažem opet treba sagledat drugu stranu priče trenutno kako se priča da će Amar na poziciju SD znači njemu primanja ostaju 8.000KM mjesečno dok mu se ne vrate pare koje je "dao za licencu" i plate koje ga sleduju po ugovoru.
Ne znam da li ćemo sami sebi skočiti u stomak ako odaberemo nekog ko nije baš jeftin mislim na Sliškovića i Jovića. Mislim da nismo baš u toj poziciji da se razbacujemo parama osim ako Jasko ne razmišlja drugačije.
Cilj treba biti saniranje plata i zaostalih potraživanja prema igračima znači stabilizacija ali opet smo i dalje u igri za Evropu. Jer ćeš opet sa direktnim konkurentima za Evropu igrati po 1x. A još će oni između sebe igrati.
Sad na koju kartu će Jasko igrati ne znam. Ali znam da trenutno većinu novca koji troše u toku sezone čine pare iz Evrope barem ove sezone i ono što Jasko donese. Opet na drugoj strani "bagra" neće igrat ako nema plata i para.
Mislim da će ovo biti dosta zayebana odluka za Badžaka i za UO.
Ako je cilj i plan da se stabilizujemo u narednih tri,četiri godine onda neka budu jeftiniji treneri (Nalić,Amir Spahić iz Slobode ili Joldić bez rezultatskog imperativa osim da se osigura opstanak) ali mislim da je to prioritet da se riješe dugovanja i zaostala potraživanja sad ali eto ostavit ćemo Badžaku da odluči ja vjerujem u njega i podržavam ga.Jedini koji nešto konkretno radi i izdvaja pare iz svog džepa (koliko ja znam NE pozajmice već halal pare odnosno iz ljubavi bez povratka)