FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

1921boy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 1921boy » 12 apr 2021, 16:37

Brkooo je napisao/la:
12 apr 2021, 16:09
LjoZee je napisao/la:
12 apr 2021, 15:23
Btw
"Upućen sam, stalno sam bio u BiH i pratio sve. Željo je novu godinu počeo kako je i završio prošlu. Pet utakmica je bio bez gola... Ekipa je stara, treba je podmladiti, treba se igrati moderniji nogomet. Kada kažem podmlađivanje mislim na momke iz omladinske škole kluba, juniorsku selekciju sjajno vodi moj prijatelj Omer Joldić. Željo je uvijek imao te mlade igrače, treba to posložiti, te da fokus bude na modernijem nogometu. Znam da nije bilo lako, jer kada kola idu nizbrdo, onda baš idu nizbrdo", dodao je Topić.
Vec vidim ko je favorit @Brkooo za trenera. :D
Nisam za Topica i ovoga Smajica. Ovo sto je rekao Topic je skoro sve istina, osim ovog dijela u vezi Joldica. Svima puna usta modernog fudbala a nikako nismo shvatili i mnogi i danas ne kontaju da se moderan fudbal ne moze igrati sa Alispahicem, Bojom, Stilicem, Bekricem, Stevanovicem, Veselinovicem, Lendricem itd. Sve ono sto je pogresno mi smo radili, apsolutno sve. Nikako ne mogu da shvatim Amara i ostale iz strucnog staba, sta je njima bilo u glavi pa su mislili da su Veselinovic i Subasic korisniji od Gasala i Kulasina ili da bi Celikovic, Sabanadzovic, Bojo, Alispahic bili korisniji od Durakovica koji ima top u nozi. Zanemarivanje talentovane djece a guranje i forsiranje starohana i losih igraca koji nemaju nikakvu perspektivu.. :facepalm:

Momci iz op koji su ove sezone trebali da imaju znacajniju minutazu u seniorima su Milicevic, Drina, Durakovic, Gasal i Kulasin. To su trebali da budu projekti kluba. Pored njih da su se dovela 4 kapitalca, ali bas kapitalca, za prvih 11 i da se zadrzao Ikic. Ekipa koja bi imala perspektivu, moderna ekipa, bez dizelasa i majstora u mjestu. Ekipa na zdravim temeljima..

Zamislite, ovi sadasnji igraci mjesecno klub kostaju cca 250 hiljada KM. 250 hiljada KM mjesecno bacamo na Erica, Fejzica, Sinisu, Blazevica, Boju, Bekrica, Alispahica, Veselinovica, Stilica, Kosorica, Miletica, Mujezinovica, Juricica itd itd. Ne mozes ni na igrici prodati nekoga od njih. Plus Amarova plata, plata Serbe, Memica, Cice, itd.. Bijedno, jadno, zalosno kako bacamo novac ali jbg tako to ide kad dodjes u klub bez plana i vizije..
Ko god dođe na mjesto trenera će biti na udaru od strane navijača ... Navijači hoće da se ekipa što prije vrati na pobjednički kolosijek sve u svemu ko god dođe u ovakvu situaciju bez para,plata,sakat igrački kadar ovaj negativan niz ima muda do poda i na tome mu treba čestitat.

Ne znam šta da kažem opet treba sagledat drugu stranu priče trenutno kako se priča da će Amar na poziciju SD znači njemu primanja ostaju 8.000KM mjesečno dok mu se ne vrate pare koje je "dao za licencu" i plate koje ga sleduju po ugovoru.

Ne znam da li ćemo sami sebi skočiti u stomak ako odaberemo nekog ko nije baš jeftin mislim na Sliškovića i Jovića. Mislim da nismo baš u toj poziciji da se razbacujemo parama osim ako Jasko ne razmišlja drugačije.

Cilj treba biti saniranje plata i zaostalih potraživanja prema igračima znači stabilizacija ali opet smo i dalje u igri za Evropu. Jer ćeš opet sa direktnim konkurentima za Evropu igrati po 1x. A još će oni između sebe igrati.

Sad na koju kartu će Jasko igrati ne znam. Ali znam da trenutno većinu novca koji troše u toku sezone čine pare iz Evrope barem ove sezone i ono što Jasko donese. Opet na drugoj strani "bagra" neće igrat ako nema plata i para.

Mislim da će ovo biti dosta zayebana odluka za Badžaka i za UO.

Ako je cilj i plan da se stabilizujemo u narednih tri,četiri godine onda neka budu jeftiniji treneri (Nalić,Amir Spahić iz Slobode ili Joldić bez rezultatskog imperativa osim da se osigura opstanak) ali mislim da je to prioritet da se riješe dugovanja i zaostala potraživanja sad ali eto ostavit ćemo Badžaku da odluči ja vjerujem u njega i podržavam ga.Jedini koji nešto konkretno radi i izdvaja pare iz svog džepa (koliko ja znam NE pozajmice već halal pare odnosno iz ljubavi bez povratka)
Rodjeni su pitarske picke!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 12 apr 2021, 16:49

Proteklog vikenda odigrane su utakmice petog kola Premijer lige BiH, a najviše pažnje privukao je susret Željezničara i Mladosti koji je završen rezultatom 4:4.

Mladost je ovu utakmicu završila sa devet igrača na terenu, s obzirom da su dva fudbalera gostujuće ekipe isključeni iz igre.

Danas se klub iz Doboja kod Kaknja oglasio saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

"Dvostruki aršini sudije Elvisa Mujića

U susretu protiv Zrinjskog na našem stadionu (31.08.2019.) nije dosuđen penal, premda je evidentno igranje rukom, ali sudija umjesto penala zove liječničku službu da "pomognu" igraču koji očigledno simulira povredu. Protiv Željezničara na Grbavici (10.04.2021.) igrač Mladosti refleksno štiti lice od lopte, koja ide u pravcu njegovog lica, a sudija bez imalo razmišljanja automatski dosuđuje penal.

U oba slučaja glavni arbitar je Elvis Mujić iz Banovića, koji se očito služi dvostrukim aršinima i pravi lakrdiju od utakmica u kojima dijeli "pravdu", što mu je očito uža specijalnost koju je i više nego dobro usavršio kroz godine svog rada.

Ovo saopštenje nema nikakve veze i ne odnosi se na klubove protiv kojih je FK Mladost nastupao u oba spomenuta susreta, jer FK Mladost ne želi stvarati rivalitet van terena, nego samo i isključivo na zelenom travnjaku u "fair" i sportskom nadmetanju.

Ovdje se ukazuje na samo jednu personu, dotičnog Mujića koji bi trebao biti persona non grata u bh. fudbalu, a zbog njega i njemu sličnih još mnogo će vode proteći, a fudbal u Bosni i Hercegovini neće krenuti naprijed.",

A nista za onaj start i direktni crveni

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 12 apr 2021, 16:53

svrakino1921 je napisao/la:
12 apr 2021, 16:49
Proteklog vikenda odigrane su utakmice petog kola Premijer lige BiH, a najviše pažnje privukao je susret Željezničara i Mladosti koji je završen rezultatom 4:4.

Mladost je ovu utakmicu završila sa devet igrača na terenu, s obzirom da su dva fudbalera gostujuće ekipe isključeni iz igre.

Danas se klub iz Doboja kod Kaknja oglasio saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

"Dvostruki aršini sudije Elvisa Mujića

U susretu protiv Zrinjskog na našem stadionu (31.08.2019.) nije dosuđen penal, premda je evidentno igranje rukom, ali sudija umjesto penala zove liječničku službu da "pomognu" igraču koji očigledno simulira povredu. Protiv Željezničara na Grbavici (10.04.2021.) igrač Mladosti refleksno štiti lice od lopte, koja ide u pravcu njegovog lica, a sudija bez imalo razmišljanja automatski dosuđuje penal.

U oba slučaja glavni arbitar je Elvis Mujić iz Banovića, koji se očito služi dvostrukim aršinima i pravi lakrdiju od utakmica u kojima dijeli "pravdu", što mu je očito uža specijalnost koju je i više nego dobro usavršio kroz godine svog rada.

Ovo saopštenje nema nikakve veze i ne odnosi se na klubove protiv kojih je FK Mladost nastupao u oba spomenuta susreta, jer FK Mladost ne želi stvarati rivalitet van terena, nego samo i isključivo na zelenom travnjaku u "fair" i sportskom nadmetanju.

Ovdje se ukazuje na samo jednu personu, dotičnog Mujića koji bi trebao biti persona non grata u bh. fudbalu, a zbog njega i njemu sličnih još mnogo će vode proteći, a fudbal u Bosni i Hercegovini neće krenuti naprijed.",

A nista za onaj start i direktni crveni
Svjesni su da su bili... udžbenički crveni kartoni...

Što se tiče ovoga što su se žalili, možda i imaju pravo, nisam gledao njihovu tekmu sa Zrinjskim. Uostalom nema veze što je pokrivao lice, zbog ruke je dobio neprirodan obujam tijela i sasvim opravdan penal (koliko sam upucen), ali da se ne vracamo na tu temu sada...

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 apr 2021, 16:53

1921boy je napisao/la:
12 apr 2021, 16:37
Ako je cilj i plan da se stabilizujemo u narednih tri,četiri godine onda neka budu jeftiniji treneri (Nalić,Amir Spahić iz Slobode ili Joldić bez rezultatskog imperativa osim da se osigura opstanak) ali mislim da je to prioritet da se riješe dugovanja i zaostala potraživanja sad ali eto ostavit ćemo Badžaku da odluči ja vjerujem u njega i podržavam ga.Jedini koji nešto konkretno radi i izdvaja pare iz svog džepa (koliko ja znam NE pozajmice već halal pare odnosno iz ljubavi bez povratka)
Pitanje je koliko ce i koliku zelju ima Badzak da ucestvuje u izboru novog trenera. On bi nam mogao osigurati skuplju opciju, ali jednom su ga zaebali ovi igraci i sumnjam da im vise vjeruje. Ne bere niko pare na drvecu pa da daje konstantno, a neko to koristi, daje lazna obecanja i okrece na svoj mlin. Zato mislim da ce Badzak samo dici ruku kad bude glasanje jer je Hasanbegovic rekao za ** da mora biti jednoglasno i to je to.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 12 apr 2021, 16:55

Samo da porucim ovim strucnjacima,trenerima i pokusaj od trenera ako citaju ovaj Zeljin pdf sto hoce da treniraju Zelju

Da mi smo veliki klub
I hvala vam na tome

Al nejmamo para
Pa prema tome
Odyebite od nas u tri pichke materine

Imamo u krajnjem slucaju igraca-trenera a to je Samir Bekric

Hvala

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 12 apr 2021, 16:56

Harrison je napisao/la:
12 apr 2021, 16:08
plavousrcu je napisao/la:
12 apr 2021, 14:56
Mada bismo pokazali da smo klub da smo sacekali ljeto, sjeli i vidjeli kako stoje stvari i onda donijeli odluku. Covjek koji je u uspjehe kluba ima 80 posto od tih uspjeha zasluzuje vise postovanja od celnih ljudi kluba i svih nas.
100%. Trebalo je sacekati kraj sezone. Ionako da sad dodje Klopp nece moci Evropu izboriti.
Jedino zamjeram Amaru sto sve pickurine od igraca nije nogom nabio i poslao ih da treniraju sa pjetlicima, a sa juniorima privesti prvenstvo kraju.
Sad ce ove pickice jos vise shvatiti da im sve prolazi.
Tesko je u datim okolnostima. Na nasu zalost, klub momentalno jako zavisi od igraca. Raja ne konta, aplaudira se nekom sto je osamario Veselinovica. Ljudi dragi, mi tom Veselinovicu dugujemo vise od 30.000 kojih nemamo. Sutra nek ne potpise reprogram licencu necemo dobiti. Manite se kurcenja.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 12 apr 2021, 16:57

12 apr 2021, 16:56
Harrison je napisao/la:
12 apr 2021, 16:08
12 apr 2021, 14:56
Mada bismo pokazali da smo klub da smo sacekali ljeto, sjeli i vidjeli kako stoje stvari i onda donijeli odluku. Covjek koji je u uspjehe kluba ima 80 posto od tih uspjeha zasluzuje vise postovanja od celnih ljudi kluba i svih nas.
100%. Trebalo je sacekati kraj sezone. Ionako da sad dodje Klopp nece moci Evropu izboriti.
Jedino zamjeram Amaru sto sve pickurine od igraca nije nogom nabio i poslao ih da treniraju sa pjetlicima, a sa juniorima privesti prvenstvo kraju.
Sad ce ove pickice jos vise shvatiti da im sve prolazi.
Tesko je u datim okolnostima. Na nasu zalost, klub momentalno jako zavisi od igraca. Raja ne konta, aplaudira se nekom sto je osamario Veselinovica. Ljudi dragi, mi tom Veselinovicu dugujemo vise od 30.000 kojih nemamo. Sutra nek ne potpise reprogram licencu necemo dobiti. Manite se kurcenja.
Potraživanja Lendrića i Veselog su isplaćena.
Željezničar za život cijeli!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 12 apr 2021, 17:04

veselinovica treba nastaviti samarati , kapitenu izbusiti gume na porseu , mujezinovicu golfa prefarbati, ericu citavu familiju ofarbati im glave da svi budu odvratni, lendrica natjerati da pise na tabli njesra je Split a jos veca Hajduk, kosoricu kupiti dvije ovce da bude pravi paljanin sta su nam priredili

Ritamreda
Kontakt:

Post Postao/la Ritamreda » 12 apr 2021, 17:06

Robust je napisao/la:
12 apr 2021, 17:04
veselinovica treba nastaviti samarati , kapitenu izbusiti gume na porseu , mujezinovicu golfa prefarbati, ericu citavu familiju ofarbati im glave da svi budu odvratni, lendrica natjerati da pise na tabli njesra je Split a jos veca Hajduk, kosoricu kupiti dvije ovce da bude pravi paljanin sta su nam priredili
Jesi opasan.
Jači od ratova, režima i partija !!!!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 12 apr 2021, 17:08

Cekaj sta je to bilo sa veselim,hoce li me neko obradovati i reci da je dobio pljusku ?
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 12 apr 2021, 17:10

Poslije razgovora koji su obavljeni s dosadašnjim šefom stručnog štaba Amarom Osimom, Upravni odbor je prihvatio izvještaj i naglasio da je postignuti dogovor u interesu za obje strane. Podsjetimo, Klub i Amar Osim su dogovorili da dosadašnji šef struke neće više obavljati tu funkciju.

Kakva je ovo papazjanija.

Jel to znači da će obavljati neku drugu funkciju ?
Jel za iste pare ?
Jel pored tih para moramo plačati drugog trenera i stručni štab?
Od kojih i čijih para ?
Jel ovo sve iz ljubavi prema klubu ?
Da li je ustvari ipak u igri jedino prodaja pomoćnog ?
Jesu li to svi trenutni u klubu u igri ? Neki da omaste brke, a neki da jedino na taj način vrate pozajmnice ?
Jel se neki nisu rukovali za Petrovićem što je potraživao svoje pare ?
Šta je problem da nas svi tuže ? Neka se zna zbog historije ko nas je ugasio.
Ovako će za godinu, dvije svako biti kriv osim krivaca.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 12 apr 2021, 17:10

Zalosno je procitati da se igraci samaraju i slicno, a da ljudi jos podrzavaju. Veselinovic je imao nekoliko dobrih utakmica prosle sezone, borio se. Ako vec niste zadovoljni, a nisam ni ja, raskid ugovora, ili cekaj dok mu ugovor istekne, i ostanes u korektnim odnosima. To su jedina rijesenja. Sto se tice kluba, moram opet ponoviti, ako sada skoro pa sam Badzak gura, onda je relativno jednostavno skontati da nama trebaju 3 takva covjeka da normalno funkcionisemo.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 12 apr 2021, 17:13, ukupno mijenjano 1 put.

Ritamreda
Kontakt:

Post Postao/la Ritamreda » 12 apr 2021, 17:12

delinjo je napisao/la:
12 apr 2021, 17:08
Cekaj sta je to bilo sa veselim,hoce li me neko obradovati i reci da je dobio pljusku ?
Dosao po hajnekene na pumpu.Naletio na pogresne. Dobio samarcinu. Poslije toga bjezao autom i prolazio kroz crvena. Kazu muriji prijavio.
Veseli tugu utapa u hajnašima.
Zadnja izmjena: Ritamreda, dana/u 12 apr 2021, 17:13, ukupno mijenjano 1 put.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 12 apr 2021, 17:13

Ritamreda je napisao/la:
12 apr 2021, 17:12
delinjo je napisao/la:
Dosao po hajnekene na pumpu.Naletio na pogresne. Dobio samarcinu. Poslije toga bjezao autom i prolazio kroz crvena. Kazu muriji prijavio.
Jel zivota ti ? Ako je taj brat na forumu nek se javi da ga castim :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Ritamreda
Kontakt:

Post Postao/la Ritamreda » 12 apr 2021, 17:14

delinjo je napisao/la:
12 apr 2021, 17:13
Ritamreda je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
Po kolicini bjesnoce i opasnosti vjerujem da je Robust.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 12 apr 2021, 17:15

Ritamreda je napisao/la:
12 apr 2021, 17:14
delinjo je napisao/la:
12 apr 2021, 17:13
Ritamreda je napisao/la:

Po kolicini bjesnoce i opasnosti vjerujem da je Robust.
Dosta i vas dvojice sa prepirkama,pruzite ruku.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 12 apr 2021, 17:17

Vakat je Jasko da postaneš broj 1 u klubu i zvanično.
Pokušao si s Igmanom nije išlo, pokušao si s prevarantom Cerićem takođe nije to to.
Preuzmi kormilo,dovedi sebi sposobne ljude kao što si i sam i da krenemo u jednu novu eru kluba. Ako je problem i pomoćni iako će to sanirati sve dugove te otvoriti klubu mogićnost zarade na drugim poljima,tebi raja vjeruje.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 12 apr 2021, 17:18

Šamar je mala kazna za ono što nam on priređuje zadnju godinu dana, iako to ne podržavam. **** obična.
Željezničar za život cijeli!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 12 apr 2021, 17:19

LjoZee je napisao/la:
12 apr 2021, 16:53
1921boy je napisao/la:
12 apr 2021, 16:37
Pitanje je koliko ce i koliku zelju ima Badzak da ucestvuje u izboru novog trenera. On bi nam mogao osigurati skuplju opciju, ali jednom su ga zaebali ovi igraci i sumnjam da im vise vjeruje. Ne bere niko pare na drvecu pa da daje konstantno, a neko to koristi, daje lazna obecanja i okrece na svoj mlin. Zato mislim da ce Badzak samo dici ruku kad bude glasanje jer je Hasanbegovic rekao za ** da mora biti jednoglasno i to je to.
Znam da niko ne bere pare sa drveća i da baca u rupu "bez dna". Ja kako sam čuo on je navodno razgovarao sa Bakom. Sad da li će pokušati nešto sad sa ovim mlatimudanima i vidjet ko će ostat na ljeto sa "dugoročnim rješenjem" ili će neko uletiti da proba ugasiti požar pa na ljeto birati novi stručni štab i trenera. Kako se priča Kutjevo i Mozzart će biti sponzori od sljedeće sezone to odmah znači da u klub stižu "neke" pare valjda se uveže još par sponzora barem da plate ne kasne sad kako će reagovati ostaje da vidimo. Znam da mu raja vjeruje da ima dobre namjere sad opet on zna svoje naravno znat će se sutra veče najvjerovatnije ko je nasljednik

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 12 apr 2021, 17:23

StrikeWarzone je napisao/la:
12 apr 2021, 17:17
Vakat je Jasko da postaneš broj 1 u klubu i zvanično.
Pokušao si s Igmanom nije išlo, pokušao si s prevarantom Cerićem takođe nije to to.
Preuzmi kormilo,dovedi sebi sposobne ljude kao što si i sam i da krenemo u jednu novu eru kluba. Ako je problem i pomoćni iako će to sanirati sve dugove te otvoriti klubu mogićnost zarade na drugim poljima,tebi raja vjeruje.
Jasko je i sad broj 1 u klub nisu stigle londonske pare za dvije zaostale plate pred derbi već ih je Jasko namakao i podijelio stručnom štabu i igračima.
Definitivno čovjek ima dosta potencijala ali treba i njega razumiti prvo nema vremena jer ima poslao oko firme i oko hotela. Uključen je pomalo i u Igman iz Konjica a mislim kad bi mu obaveze dozvolile da bude 100% in odnosno da bude glavni ne bi se trebali brinuti šta i kako. Sigurno da je on na čelu kluba privukao bi svoje poslovne partnere i velike Željovce koji bi sigurno bili sponzor Želji a zauzvrat bi dobili mjesto UO i u skupštini naravno jer su članovi kluba i jer upumpavaju svoj novac
Zadnja izmjena: 1921boy, dana/u 12 apr 2021, 17:24, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.