FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Cunami87

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Cunami87 » 12 apr 2021, 13:20

lijevapolutka je napisao/la:
12 apr 2021, 12:42
LjoZee je napisao/la:
12 apr 2021, 12:37
Ovim novinarima sa Sinanovog portala je toliko krivo sto je Amar smijenjen, a niko drugi nije. Pojacali su kuknjavu na max. od jucer ko da je covjek umro Boze sacuvaj.
da su ovako kukali kad smo pokradeni gdje bi nam bio kraj
Bravo,onaj teoretičar izgleda
💙Željo mi te volimo,kako god završio💙

timpramosavePla
Kontakt:

Post Postao/la timpramosavePla » 12 apr 2021, 13:26

Frane2020 je napisao/la:
12 apr 2021, 12:56
Veseli samarcina, Eric ulosci, who is next ? :lol:
Ide selfi sa Kosoricem

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 12 apr 2021, 13:33

1921boy je napisao/la:
12 apr 2021, 11:34
Golubović - Šehić - Ikić - Mahmić - Blažević - Hiroš - Duraković - Štilić - Kulašin - Gasal - Hadžić/Nargalić

Klupa : Muftić,Vrhovac,Drina,Beća,Mujezinović,Bojo,Juričić,Pehilj,Malić

Evo ekipe koja bi bilo puno jeftinija od ove trenutno,vjerujem da bi sa nekim dobrim trenerom ušli u borbu za evropu a najbitnije je što volim reći "orali" bi teren

Ako ništa barem bi srce bilo puno kad vidiš Šehić,Gasal,Hiroš,Duraković,Muftić,Drina,Beća,Pehilj
Ova bi ekipa ispala iz lige

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 apr 2021, 13:39

Ova pozicija sportskog direktora bi mogla njemu fino sjesti da se fokusira samo na pracenje igraca, Op ne na taktike, pripreme. Medjutim, na njemu ne vidim neku zelju za ozbiljniji rad. Ove godine iza nas su njega iscrpile, izvukle svu energiju. Jasno je da ovo uradjeno zbog duga, klauzula u ugovoru i toga da se izmakne malo iz prvog tima jer ocigledno ni nema komunikaciju pretjeranu sa igracima. Nikakav manji pritisak on nece imati na ovoj poziciji. Jedino gdje bi stvarno bio rahat je sef Op, a ove ostale su kratkog daha dok ne dodje sta para da mu se nesto vrati jer je pritisak na njega ogroman.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 12 apr 2021, 13:57

Dejan1921 je napisao/la:
12 apr 2021, 12:17
Treba napokon trenera i ekipu uskladiti sa finansijskim stanjem. Bolje naći nekoga mlađeg, koji obećava, dati mu šansu i realne ciljeve te ulagati u njega polako. Isto tako uraditi i sa ekipom. Maksimalno gurati sve iz omladinskog koji iole obećavaju. Zaboraviti priču mi smo Željo i uvijek moramo ići na trofeje, jer to trenutno ne pije vodu. Mi se moramo vaditi iz ovih govana, reći jasno da narednih 3-4 godine ne računamo ni na šta osim borbe za opstanak i finansijske stabilizacije. U tom periodu ukoliko budemo pametno radili možemo se izvući i očekivati nešto.
Isto mislim i traziti investitora,jer ovako nemoze tesko je naci dobrog jakog sponzora da nas gura.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 12 apr 2021, 14:14

Roki12 je napisao/la:
12 apr 2021, 12:36
Izgleda da će ostati u klubu (nije vrijedan spomena imena) što znači da će automatski kolo voditi i za sve se pitati
PIŠI PROPALO
A sto ne bi ostao. Treba tebe i slicne pitati hoce li ostati i treba se po vama lezihljebovicima ravnati klub. Padne kisa, Amar kriv. Duzni igracima sedam Amaru deset plata, opet Amar kriv. Vi niste normalni, kakva mrznja prema liku za kojeg se direktno veze vecina uspjeha Zelje u stogodisnjoj historiji.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 12 apr 2021, 14:25

plavousrcu je napisao/la:
12 apr 2021, 14:14
Roki12 je napisao/la:
Izgleda da će ostati u klubu (nije vrijedan spomena imena) što znači da će automatski kolo voditi i za sve se pitati
PIŠI PROPALO
A sto ne bi ostao. Treba tebe i slicne pitati hoce li ostati i treba se po vama lezihljebovicima ravnati klub. Padne kisa, Amar kriv. Duzni igracima sedam Amaru deset plata, opet Amar kriv. Vi niste normalni, kakva mrznja prema liku za kojeg se direktno veze vecina uspjeha Zelje u stogodisnjoj historiji.
zato sto nema vise nista ponuditi klubu eto sto mora ici ne znam kako vam to nije jasno nego od jucer kukate
otisao otisao nećete sad ovdje kao ostavljena treba sedam dana cmizdriti za amarom :rol: :rol: :rol:

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 12 apr 2021, 14:28

Tek kad Amar Osim proda bubreg, da pare Zelji, zavrsi u nekom stanu punom vlage, sam. Eh tek je tad bi dokazao da voli Zelju. Ovako razmisljanje vlada :damn:
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 12 apr 2021, 14:38, ukupno mijenjano 1 put.

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 12 apr 2021, 14:29

Robust je napisao/la:
12 apr 2021, 14:25
Roki12 je napisao/la:
PIŠI PROPALO
zato sto nema vise nista ponuditi klubu eto sto mora ici ne znam kako vam to nije jasno nego od jucer kukate
otisao otisao nećete sad ovdje kao ostavljena treba sedam dana cmizdriti za amarom :rol: :rol: :rol:
ja ne kontam ljude Bgm. Jel im placa da ga brane ili koji k? Znaci ne mogu da shvatim navijaca Zelje kojem je ok da trener koji nije napravio rezultat 9 utakmica ostane na klupi. Ma da mi je otac, vozdra, nema rezultata, nema se sta razgovarati.

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 12 apr 2021, 14:31

Meni samo smeta što niko nije realan da kaže kako Amar ima qurchev fond igraca, i kako ovaj tim i nema kapacitet za prva 3 mjesta u ligi, pored Štile i još par igrača, ostali nisu ni za Bugojanske Iskre
Volim te Zeljo!!!

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 12 apr 2021, 14:33

Amar je najmanje oštetio Željezničar u zadnjem mandatu kao šef stručnog štaba.

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 12 apr 2021, 14:39

Sad ćemo žaliti mjesecima za Amarom, konstantno razmišljamo o prošlosti, mislimo na budućnost braco, promjena se morala desiti, tegoba je bilo ovo gledati u zadnje vrijeme, stresno...
Nadam se da će promjena uroditi plodom i da ćemo se vratiti na pobjednički kolosijek.
VTZ

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 12 apr 2021, 14:39

Ko je Veselom opalio samar? Ko se usudio onolikog covjeka udariti?

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 12 apr 2021, 14:44

Robust je napisao/la:
Roki12 je napisao/la:
PIŠI PROPALO
Kakve su tvoje ili moje refernce da tvrdimo kako Amar ili bilo ko nema sta ponuditi Zelji? Pazi, do juce je bila prica kako ce ga smijeniti kad se on pita za sve? Lazem li? Ispade da se ne pita i smijenise ga. Nema plata, duguju se njemu vise nego igracima a njima sedam, kriv Amar. Hakuje neko stranicu, kriv Amar. Pukne nokat nekoj tamo u administraciji, kriv Amar. Padne snijeg, kriv Amar. Sta god da se desilo kriv Amar. Nema ga, nije vise sef struke, ko ce sad biti stit. Hoce li igracima biti isplacena dugovanja, hoce li strucnom stabu isplatiti zaradjeno? Kriv je, uz Upravu za seriju losih rezultata. Odlazak s klupe je realan jer svi mi gledamo rezultat. Sta cemo ako ga ne bude u Bijeljini, ako nas dobiju komsije?
Zadnja izmjena: plavousrcu, dana/u 12 apr 2021, 14:47, ukupno mijenjano 1 put.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 12 apr 2021, 14:45

Smajić i Topić moguća opcija na Grbavici

Uspješno surađivali u Švicarskoj
FK Željezničar je još bez šefa struke.

Plavi su se jučer razišli sa Amarom Osim, pa je krenula potraga za njegovim nasljednikom.

Sinoć je održana i sjednica Upravnog odbora, očekivalo se više konkretnih informacija, no do toga nije došlo.

Odlučeno je da najkasnije do utorka najkonkretniji kandidati predstave program i plan rada, a u skladu sa kriterijima koji su usvojeni na sinoćnjoj sjednici.

U igri su navodno Blaž Slišković, te Zlatan Nalić, a špekuliše se i o drugim imenima.

Na klupu Plavih mogao bi trenerski dvojac Admir Smajić - Marko Topić.

Smajić je posljednji angažman imao u tuzlanskoj Slobodi, a radio je i u Švicarskoj, gdje je proveo veći dio igračke kerijere, uz beogradski Partizan. Bio je selektor mlade reprezentacije naše zemlje te trener u stručnom štabu A reprezentacije kod selektora Blaža Sliškovića.

Topić, nekadašnji reprezentativac naše zemlje, nedavno je stekao UEFA Pro licencu, a iza sebe ima bogato igračko iskustvo. Bio je i ljubimac navijača naše reprezentacije.

Smajić se sa Plavima povezivao i 2016. godine., nakon što je Grbavicu napustio Edis Mulalić.

Smajić i Topić su zajedno surađivali u Sionu i bilo je to veoma uspješno. Da li bi bili dobitna kombinacija i na Grbavici, znat će se već u narednim danima.
Rodjeni su pitarske picke!

TigerWoods
Kontakt:

Post Postao/la TigerWoods » 12 apr 2021, 14:45

drzgemboadislic je napisao/la:
12 apr 2021, 10:12
TigerWoods je napisao/la:
12 apr 2021, 10:08
Nadam se da je novi trener Omer Joldic
Dovesti će se trener kome će moći komandovati Amar jer je on i dalje glavni u klubu i on će se sve pitati.
To je dobra opcija

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 12 apr 2021, 14:46

Topić i Smajić na Grbavici? ‘I ranije smo pregovarali sa Željom’

Čim je objavljeno da je Amar Osim bivši, po običaju, odmah se u medijima počelo špekulisati o tome ko bi mogao na vruću klupu Željezničara.

Kao kandidati spominju se Zlatan Nalić, Dragan Jović, zatim Blaž Slišković, a jedna od opcija je i ta da na Grbavicu u tandemu dođu bivši reprezentativci Admir Smajić i Marko Topić.

Ovaj dvojac je zajedno imao priliku raditi u švicarskom Sionu, a sa Željezničarom su se povezivali i prije nekoliko godina. Po onome što nam je rekao Topić, interes, barem s njihove strane, postoji.

“Kontaktirao me je Smajić prije satak-dva, rekao mi je da se čuo s nekim, da ga je kontaktirao neki menadžer ili ko već u vezi dolaska u Željezničar. To je sve što znam u ovom trenutku”, prva je reakcija Topića u razgovoru za ****.

Dodao je još.

“Smajić i ja smo bili kandidati i dok je Misimović bio predsjednik. Bili smo i na pregovorima, ali tada su se odlučili za drugu opciju, čini mi se za Kostića, a znamo kako se to i završilo. Pratim Željezničar. Nije baš najbolja situacija, poslije toliko utakmica bez pobjede i golova, bilo je logično da se traži novi trener. Šta će od cijele priče biti, vidjet ćemo u ovih nekoliko dana.”

Najkasnije do utorka kandidati će morati rukovodstvu lavih predstaviti program i plan rada, a u skladu sa kriterijima koji su osvojeni na sinoćnjoj sjednici.

SMAJIĆ 2018

Smajić će uskoro postati vlasnik UEFA Pro licence, a kao trener radio je u Švicarskoj, te bio selektor mlade reprezentacije BiH, kao i trener u stručnom štabu "A" selekcije BiH kod selektora Blaža Sliškovića.

O eventualnom dolasku na Grbavicu za SportSport.ba je rekao.

"Željezničar je interesantan klub, kao i tim. Mislim da se o tome ne treba puno pričati. U posljednje vrijeme nije bilo razgovora, tako da ne bih imao šta da kažem na tu temu. Poznajem Želju, trebao sam ih preuzeti prije dvije godine, tada smo vodili razgovore. Smatram da Željo zaslužuje mnogo veću reputaciju ne samo u BiH, nego i u regionu", kaže Smajić.

Prokomentarisao je i stanje u Premijer ligi.

"Mislim da imaju 2-3 kluba koja su iskočila iz naših okvira. Tu prije svega mislim na Zrinjski i Željezničar, ali veliki je problem onda izlazak na evropsku scenu. Tu zaista imamo probleme, a ja sam mišljenja da bar po talentima možemo ravnopravno da se nosimo sa rivalima iz npr. Bugarske, Rumunije...".

Priznaje da želi doći u Premijer ligu BiH. Nešto ranije dovodio se i u vezu sa Čelikom.

"Da ne mogu donijeti nešto novo ne bih ni bio zainteresiran da dođem u Premijer ligu. Mogu donijeti puno novi stvari, prije svega novog načina razmišljanja iz jedne zemlje kao što je Švicarska. BiH ima mnoge veće talente od Švicarske, ali Švicarski prave sjajne rezultate, kako klubovi, tako i njihova reprezentacija. Bazirali su se na sistem, a tu prije svega mislim na forsiranje mladih igrača. To jeste i moj glavni cilj, ne zanimaju me mešetari, menadžeri i slično. Samo teren i ništa drugo", kazao je Smajić na kraju razgovora.

Posljednji trenerski angažman Smajić je imao U-21 selekciji FC Sion 2015. godine.
Rodjeni su pitarske picke!

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 12 apr 2021, 14:48

12 apr 2021, 14:44
Robust je napisao/la:

Kakve su tvoje ili moje refernce da tvrdimo kako Amar ili bilo ko nema sta ponuditi Zelji? Pazi, do juce je bila prica kako ce ga smijeniti kad se on pita za sve? Lazem li? Ispade da se ne pita i smijenise ga. Nema plata, duguju se njemu vise nego igracima a njima sedam, kriv Amar. Hakuje neko stranicu, kriv Amar. Pukne nokat nekoj tamo u administraciji, kriv Amar. Padne snijeg, kriv Amar. Sta god da se desilo kriv Amar. Nema ga, nije vise sef struke, ko ce sad biti stit. Hoce li igracima biti isplacena dugovanja, hoce li strucnom stabu isplatiti zaradjeno?
To pitaj ljude koje je doveo u klub.

Ti si klasični Amarovac, mali poltrončić. To se iz aviona se to vidi. Ti si ga na ovom forumu nazivao "Najdraži".

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 12 apr 2021, 14:48

voltron30 je napisao/la:
12 apr 2021, 12:43
LjoZee je napisao/la:
Ovim novinarima sa Sinanovog portala je toliko krivo sto je Amar smijenjen, a niko drugi nije. Pojacali su kuknjavu na max. od jucer ko da je covjek umro Boze sacuvaj.
A sta tek reci za ove megamix pizdurine. Oni bi bili zadovoljni samo da je covjek (ne d'o Bog) umro. Znaci i dalje bolesnu paranoju prosipaju. Zato sam juce i pisao, ko god dodje nastavit ce se poturanje klipova.
Zgrozen sam brate sta sam sve procitao tamo..ljudi mu smrt prizelkuju...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Mehmedaga
Kontakt:

Post Postao/la Mehmedaga » 12 apr 2021, 14:52

delinjo je napisao/la:
12 apr 2021, 14:48
voltron30 je napisao/la:
12 apr 2021, 12:43
LjoZee je napisao/la:
A sta tek reci za ove megamix pizdurine. Oni bi bili zadovoljni samo da je covjek (ne d'o Bog) umro. Znaci i dalje bolesnu paranoju prosipaju. Zato sam juce i pisao, ko god dodje nastavit ce se poturanje klipova.
Zgrozen sam brate sta sam sve procitao tamo..ljudi mu smrt prizelkuju...
Svkakvih bolesnika ima da čovjek ne povjeruje

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.