FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 12 apr 2021, 12:15

Ermin Zec je na utakmici protiv Mladosti postigao dva gola, ubilježio dvije asistencije i iznudio crveni karton.
:shock:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 12 apr 2021, 12:17

Treba napokon trenera i ekipu uskladiti sa finansijskim stanjem. Bolje naći nekoga mlađeg, koji obećava, dati mu šansu i realne ciljeve te ulagati u njega polako. Isto tako uraditi i sa ekipom. Maksimalno gurati sve iz omladinskog koji iole obećavaju. Zaboraviti priču mi smo Željo i uvijek moramo ići na trofeje, jer to trenutno ne pije vodu. Mi se moramo vaditi iz ovih govana, reći jasno da narednih 3-4 godine ne računamo ni na šta osim borbe za opstanak i finansijske stabilizacije. U tom periodu ukoliko budemo pametno radili možemo se izvući i očekivati nešto.

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 12 apr 2021, 12:18

LjoZee je napisao/la:
12 apr 2021, 12:15

Ermin Zec je na utakmici protiv Mladosti postigao dva gola, ubilježio dvije asistencije i iznudio crveni karton.
ma on je zvijer, samo kad je zdrav i ima volje. Nervira me malo jer se k*rci previse, al dobro...

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 12 apr 2021, 12:19

LjoZee je napisao/la:
12 apr 2021, 12:15

E svašta.
Željezničar za život cijeli!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 12 apr 2021, 12:22

lijevapolutka je napisao/la:
12 apr 2021, 12:10
Tristan10 je napisao/la:
12 apr 2021, 12:01
lijevapolutka je napisao/la:
12 apr 2021, 11:53
Moja želja je dovesti pravog trenera, npr Baždarević, neka u ovim preostalim kolima vidi šta može iskoristiti od ovih trenutnih pulena, pa od ljeta neka pravi ekipu po svojoj savjesti. Sad dovesti trenera za 8 kola pa na ljeto tražiti novog mislim da nema smisla
Bazdarevic je strucna osoba, vodio sve omladinske selekcije Sochauxa - pa do prve ekipe, i u vise navrata uveo ekipu u prvu ligu Francuske. Kao selektor je radio najozbiljniji posao sto se tice skautinga i pracenja igraca, fakticki jedini koji je imao profesionalan pristup samom poslu. I ono sto mi se najvise svidilo, kad sam neku noc cuo da je rekao, da je bolje da smo proizveli jos nekoliko kvalitetnih mladi igraca poput Stanica i Dzeke, nego neke instant titule. I to je neko zdravo razmisljanje, ali i za to treba ulaganja, ulaganja u omladinski pogon.
Zato i kažem bolje njemu dati dobra primanja i bez ikakvih najava u naredne 2-3 godine, tipa titula slične gluposti i neka čovjek napravi ekipu od mlađih igrača

A zamisli kakav bi marketing na njegovom imenu dobili
Eh, ovo je glavna stvar zbog kojeg je dobro imati zvučno ime ali po meni Mehmed nije za nas ne da ne valja već potrošit ćemo mi i njega za kratko vrijeme.

Ja bi prvi bio presretan da Mehmed preuzme ekipu jer ima to nešto što klubu treba :
1. Naravno legenda je
2. Ima autoritet
3. Ima dovoljno godina i iskustva a vjerujem da zna kako treba raditi

Što je najvažnije vijest bi odjeknula u regionu Mehmed Baždarević novi trener Željezničara. Opet financije kroje sve
Rodjeni su pitarske picke!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 12 apr 2021, 12:25

Po meni ovaj ostatak prvenstva moze odraditi bilo ko. Jedino ako imaju plan i strategiju za iducu sezonu (u sta sumnjam) pa da dovedu nekog da lagano sprema ekipu i vidi na koga ce racunati, a na koga ne.
Mesa bi bio idealan izbor na neke duze staze, ali za to nam je potrebna finansijska stabilnost, koju nemamo.
Znaci ostaju nam standardna imena koja se stalno vrte.
Iskreno, meni je Baka odbojan lik i ne bih ga volio vidjeti na klupi. Nalice i sl. da ne spominjem, sve ubleha do ublehe. Da skratim, nemamo nekog velikog prostora za manevre sa ovakvim stanjem u klubu.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 12 apr 2021, 12:31

Rekli su najkasnije do sutra da će se znati ko će voditi ekipu i šta i kako

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 12 apr 2021, 12:33

PointBlank je napisao/la:
12 apr 2021, 12:11
drzgemboadislic je napisao/la:
12 apr 2021, 10:12
TigerWoods je napisao/la:
12 apr 2021, 10:08
Nadam se da je novi trener Omer Joldic
Dovesti će se trener kome će moći komandovati Amar jer je on i dalje glavni u klubu i on će se sve pitati.
Boli li te to? Mokri snovi da hadzija odlucuje su proslost nauci to :bih:

On topic: samo nemojte Jagodica i Nalica-idemo-na-remi
Eh da moze Baka.. bilo bi Veseli, Veseli, reci Štili da se ne zajebaje
Ti si klasicni FKAO :urnebes:

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 12 apr 2021, 12:34

Baka i Željo su idealan spoj, legendarni as je pravi izbor za trenera

Željezničar je u potrazi za trenerom. Odlaskom Amara Osima, otvorilo se mjesto na klupi sarajevskih plavi, koje bi u narednim danima biti popunjeno.

Istog dana kada je objavljen prekid saradnje sa najtrofejnijim trenerom Željezničara, u eteru su se našli potencijalni nasljednici.

Pored Zlatana Nalića, Nenada Lalatović, Kemala Alispahića, Omera Joldića… izdvaja se jedno ime – Blaž Baka Slišković.

Legendarni igrač, bivši selektor BiH, trener s pozamašnom biografijom, mogao bi preuzeti klub slavnog imena i tradicije. Baka i Željo kao dobitna kombinacija.

O tome ko je Baka, poznato je na ovim prostorima. Bivši as Veleža i Hajduka, jedan od najboljih igrača Jugoslavije osamdesetih godina, veliki majstor, kralj slobodnih udaraca, maestralnih poteza, ali i nogometni Enfant terrible, uvijek svoj, ponekad tvrdoglav, ters, ne podilazi nikome, direktan, što zna biti mana u ovakvom svijetu.

Okrenimo se Baki kao treneru. Počeo je kao pomoćni trener reprezentacije BiH zbog čega je svojevremeno u Hercegovini dobio batine. U dva mandata vodio A tim BiH, bio na pragu Evropskog i Svjetskog prvenstva. Vodio neke sjajne utakmice protiv Danske u Kopenhagenu, Norveške i Španije u Zenici, Belgije, Francuske u Rennesu… Trener Zrinjskog i Širokog Brijega, splitskog Hajduka s kojim je došao na korak do titule, a onda ga nepravedno smijenili da bi se Štimac okitio naslovom prvaka. Radio u Aziji, Rumuniji, Albaniji… Ogromno je iskustvo nogometno koje posjeduje 61-godišnji Slišković, koji je sazrio, s puno energije, željan rada i ozbiljnih projekata.

Ovdje ne treba postavljati pitanje da je Slišković pravi trener za Želju, nego da li su plavi spremni za Baku. On jeste odličan izbor, ali klub ovakav kakav je, možda još nije stvorio pretpostavke za ovakvog trenera. Mnogo je problema u Želji o kojima trebaa otvoreno govoriti. Loš predsjednik, slaba uprava, klub koji počiva na plećima jednog ili dva čovjeka, nedostatak novca, gubitak utjecaja u Savezu i ligi, zapostavljena ekipa, nemotivisani igrači, posebno oni stariji koji su se “izvukli” nakon smjene Osima, a snosne veliki dio krivice za trenutno (loše) stanje. Njih, igrače, niko ne kritikuje, a zaslužuju mnogi od njih da im se ne podigne rampa na Grbavici.

Sam dolazak Sliškovića ne može promjeniti trenutno stanje na tabeli, slabe rezultate, neće popraviti formu.

Baka mora imati podršku Uprave. Obaveze prema nezadovoljnim igračima se moraju izmiriti. To nije zadatak trenera, bio to Slišković ili ne. To je zadatak ljudi koji vode klub. Mora se obezbijediti budžet za pojačanja i odrediti cilj do kraja sezone, te za onu narednu.

Slišković može puno dati Želji, ali i Željo može njemu oživjeti karijeru. Samo je važno da prepoznaju međusobno i obave iskrene i konkretne razgovore.

Roki12
Kontakt:

Post Postao/la Roki12 » 12 apr 2021, 12:36

Izgleda da će ostati u klubu (nije vrijedan spomena imena) što znači da će automatski kolo voditi i za sve se pitati
PIŠI PROPALO
Zadnja izmjena: Roki12, dana/u 12 apr 2021, 12:39, ukupno mijenjano 2 puta.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka trbini ugledat ćeš tamo mene....!

S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI !!!!!
1921-2021
Izet Nanić !

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 apr 2021, 12:37

Ovim novinarima sa Sinanovog portala je toliko krivo sto je Amar smijenjen, a niko drugi nije. Pojacali su kuknjavu na max. od jucer ko da je covjek umro Boze sacuvaj.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 12 apr 2021, 12:42

LjoZee je napisao/la:
12 apr 2021, 12:37
Ovim novinarima sa Sinanovog portala je toliko krivo sto je Amar smijenjen, a niko drugi nije. Pojacali su kuknjavu na max. od jucer ko da je covjek umro Boze sacuvaj.
da su ovako kukali kad smo pokradeni gdje bi nam bio kraj
moSa ljoŽe

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 12 apr 2021, 12:43

LjoZee je napisao/la:
A sta tek reci za ove megamix pizdurine. Oni bi bili zadovoljni samo da je covjek (ne d'o Bog) umro. Znaci i dalje bolesnu paranoju prosipaju. Zato sam juce i pisao, ko god dodje nastavit ce se poturanje klipova.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 12 apr 2021, 12:49

voltron30 je napisao/la:
12 apr 2021, 12:43
LjoZee je napisao/la:
A sta tek reci za ove megamix pizdurine. Oni bi bili zadovoljni samo da je covjek (ne d'o Bog) umro. Znaci i dalje bolesnu paranoju prosipaju. Zato sam juce i pisao, ko god dodje nastavit ce se poturanje klipova.

A vjeruj mi gledam i ne vjerujem. Fuj kakvi jadovi od ljudi da te Bog mili sacuva.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 12 apr 2021, 12:54

Sve dok se na onom forumu pljuje Amar, a na ovom blati Misimović mi nikada nećemo krenuti dalje.

Tek kada svi koji imaju bilo kakve poveznice sa AO ili Misimovićem napuste klub i kada se ujedine navijači, kada svi budu navijali za Želju, a ne za Amara Osima ili Misimovića tek tada možemo očekivati napredak.

Frane2020
Kontakt:

Post Postao/la Frane2020 » 12 apr 2021, 12:56

Veseli samarcina, Eric ulosci, who is next ? :lol:

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 12 apr 2021, 12:58

drzgemboadislic je napisao/la:
12 apr 2021, 12:54
Sve dok se na onom forumu pljuje Amar, a na ovom blati Misimović mi nikada nećemo krenuti dalje.

Tek kada svi koji imaju bilo kakve poveznice sa AO ili Misimovićem napuste klub i kada se ujedine navijači, kada svi budu navijali za Želju, a ne za Amara Osima ili Misimovića tek tada možemo očekivati napredak.
Napredak možemo imati onda kada u klubu budu sposobni ljudi koji će napraviti kvalitetan plan, viziju razvoja kluba. Koji će postaviti stručne ljude na većinu pozicija i tako dalje. Sami ćemo se mi svi ujediniti kada vidimo da se u klubu dešavaju pozitivne stvari. Naravno onih koji će biti hejteri će biti uvijek i oni će pisati gluposti i dalje ali ko da to koga briga ako nama u realnom svijetu ide dobro.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 12 apr 2021, 13:03

bjez ba znas nas boje nas tamo da amar umre ovdje neki kukaju kako cemo se ugasiti sad kad amara nema ima li iko da mu je zeljo na prvom mjestu

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 12 apr 2021, 13:10

Robust je napisao/la:
12 apr 2021, 13:03
bjez ba znas nas boje nas tamo da amar umre ovdje neki kukaju kako cemo se ugasiti sad kad amara nema ima li iko da mu je zeljo na prvom mjestu
Pa to je cijela poenta. Alergican sam na ove ulizice. 99% nas ovdje je bilo za odlazak Amara. Jednostavno vidis da ne ide, trebaju nam promjene. I onda citas, nije ni to dovoljno. Odmah vidis odakle vjetar puse.

Ritamreda
Kontakt:

Post Postao/la Ritamreda » 12 apr 2021, 13:16

Roki12 je napisao/la:
12 apr 2021, 12:36
Izgleda da će ostati u klubu (nije vrijedan spomena imena) što znači da će automatski kolo voditi i za sve se pitati
PIŠI PROPALO
Sa platama koje nije vidio imamo mu duzni 700 tisuca. Davao je opet svoj novac, a zavrsio i licencu, kako on to kaze "izmajmunisao". Bez obzira nisam za njegov ostanak u klubu i takav nacin rada kao ni za ostatak uprave, ali eto oni imaju jos malo fore.
Jači od ratova, režima i partija !!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 36 gostiju.