FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

KapitenK
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la KapitenK » 12 apr 2021, 11:14

Kometa je napisao/la:
12 apr 2021, 09:05

Zasto mislis sto je doveo Vrhovca i Miletica,pa zato sto nije imao para za bolje.Mislis da Amar ne zna da je Jakovljevic.bolji stoper,da ne zna da je Fanimo bolji od Subasica,da ne zna da Velic bolji od Fejzica.I sam.je trazio i Fanims i Crnkica i Radovca itd.Pa morao je u sred prvenstva prodati najboljeg veznog igrsca u ekipi Sadikovica....
Kad je tek došao i doveo DEBILE, bilo je para za Jovanovića, Sipovića i slične igrače. I šta se desi pa da spadnemo na Miletića, antitalenta za sport generalno? Nisu oni krivi vjerovatno.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 12 apr 2021, 11:17

LjoZee je napisao/la:
12 apr 2021, 11:09
Skupo rjesenje kao sto je Sliskovic moze samo ako Badzak odluci da idemo na "sve i nista" za Evropu pa se ukljuci financijski, ali s obzirom da je on sam rekao da igraci nece da igraju ne vjerujem da ce u izboru ucestvovati na taj nacin. Zato ce ici na jeftino nesto.
Imaš milion scenarija koji su mogući :
1. Da se dovede Baka i da se ide na sve i ništa na Evropu i isto tako sljedeće sezone na max. da se osvoji barem jedan trofej i izbori evropa
2. Da se dovede Nalić bez rezultatskog cilja da ubaci par mladih igrača i da se bori za evropu sljedeće sezone
3. Da šef bude Joldić da ubaci što više mladih,talentovanih igrača uz par iskusni pa da se barem pokažu u par utakmica što je preostalo
4. Da šef bude Šerbo,Đurbuzović ili Memić kojima će Amar davati instrukcije iz tunela a ovi biti tu samo zavedeni kao šef stručnog štaba
5. Da izleti neka neočekivana opcija potpuno koju niko nije spomenuo Jović,Starovlah,Krunić ili Jagodić da odrade ovih par utakmica što je ostalo kao privremeno rješenje a onda na ljeto vidjeti šta i kako
6. Neko nerealno rješenje u ovom trenutku Baždarević

Sve zavisi koji je cilj do kraja sezone i naravno šta je cilj naredne sezone logično u skladu sa financijskim mogućnostima
Zadnja izmjena: 1921boy, dana/u 12 apr 2021, 11:20, ukupno mijenjano 1 put.
Rodjeni su pitarske picke!

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 12 apr 2021, 11:19

bhsport je napisao/la:
12 apr 2021, 09:38
Kometa je napisao/la:
12 apr 2021, 09:32
VeteranSA je napisao/la:
12 apr 2021, 09:22
Vrijeme nekog fakinluka i kurchenja igračima je daleka prošlost. Zato i jesmo tu gdje jesmo, jer takvi odnosi prema igračima više ne prolaze, a posebno ne prolaze kada si im još dužan pare. Oni su tu upravo zbog tih plata, ljubavi nema. Shvatite da je to kao i kod svih nas. Kada su primanja visoka, uredna, na vrijeme, kada je šef nagodan, okruženje stabilno, tada smo i mi mnogo više angažovani, i donosimo mnogo bolje rezultate. Kada nam plata kasni heftu, a djeca traže svoje, režije, rata kredita, yebali bi majku svakome. Otprilike je u Želji takva situacija. Hem nema para, hem te još neko yebe. To ne može proći ni u kantonalnoj ligi. NIko više ne trpi vrijeđanja, psovke, kurchenja, i lako se udruže protiv toga...i onda imamo što imamo. Raspad...
Mnogo je primjera i u mnogo jačim, klubovima i ligama, finansijski stabilnim klubovima, gdje ej sve na vrijeme, ali treneri se kurche. To ne pije vode, takve situacije po firmamam se zovu mobing, i to više niko ne podržava. NIgdje.
Slazem se,najbolji primjer vranjes .Samo ti mene karaj,kospice na zapadu a 12 000 u dzep.Isplatices kad tad
Ili Projic, orilo gorilo 7 milja u padze.
Nije to samo kod nas ja sam mislio opcenito.Uzmi sarajevo plati mustedanagica 150 000 eura i momak 10 000 mjesecno 3-4 godine.Momak malo trenira i ne igra skoro nikako a klepi pola milona za 4 godine.I sta mu mozes nista

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 12 apr 2021, 11:20

Tristan10 je napisao/la:
12 apr 2021, 10:53
Moram priznati da su mi fascinantni ljudi u BiH, a mogu reci jer vecinu svog zivota zivim van BiH, i upoznao sam dosta kultura poslovno. Bosanci najvise vole da gledaju u proslost i da onda analiziraju unazad sta bi se trebalo uraditi. A slabo ko gleda naprijed sa konkretnim solucijama. Isto ponasanje ko kod politicara, evo nema SDA, neka nema, ali hajde onda pokazite da znate da radite bolje. Jok, ono dodje na funkciju i opet diskutuje o proslosti kako mu je neko pravio probleme. Sve pravi mahalci. Tako i kod nas, eto nema Amara, izvolite, udjite u klub, budite sponzor, i napravite bolje od ovoga. Ali velika je opasnost misliti da sam Badzak sa svojim novcem moze nesto vece napraviti. To sam i ranije govorio, klubu trebaju 3 Badzaka u isto vrijeme pa da kazes da normalno funckionise, Zato, eto nema Amara, izvolite.
Kako bolan nema Amara? On je još u klubu.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 12 apr 2021, 11:30

ExBlueone je napisao/la:
12 apr 2021, 08:29
sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
12 apr 2021, 01:24
Hiroša probati dovesti svim silama, loptu koju jeposlao za 0:1 ja nisam vidio u nasoj ligi ne pamtim. I jos onakav go da. Svim silama probati njega dovest.
On da se vrati kod nas, ne bi se sastavio s loptom.
Sto to mislis?
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 12 apr 2021, 11:34

Golubović - Šehić - Ikić - Mahmić - Blažević - Hiroš - Duraković - Štilić - Kulašin - Gasal - Hadžić/Nargalić

Klupa : Muftić,Vrhovac,Drina,Beća,Mujezinović,Bojo,Juričić,Pehilj,Malić

Evo ekipe koja bi bilo puno jeftinija od ove trenutno,vjerujem da bi sa nekim dobrim trenerom ušli u borbu za evropu a najbitnije je što volim reći "orali" bi teren

Ako ništa barem bi srce bilo puno kad vidiš Šehić,Gasal,Hiroš,Duraković,Muftić,Drina,Beća,Pehilj
Zadnja izmjena: 1921boy, dana/u 12 apr 2021, 12:08, ukupno mijenjano 2 puta.
Rodjeni su pitarske picke!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 12 apr 2021, 11:35

drzgemboadislic je napisao/la:
12 apr 2021, 11:20
Tristan10 je napisao/la:
12 apr 2021, 10:53
Moram priznati da su mi fascinantni ljudi u BiH, a mogu reci jer vecinu svog zivota zivim van BiH, i upoznao sam dosta kultura poslovno. Bosanci najvise vole da gledaju u proslost i da onda analiziraju unazad sta bi se trebalo uraditi. A slabo ko gleda naprijed sa konkretnim solucijama. Isto ponasanje ko kod politicara, evo nema SDA, neka nema, ali hajde onda pokazite da znate da radite bolje. Jok, ono dodje na funkciju i opet diskutuje o proslosti kako mu je neko pravio probleme. Sve pravi mahalci. Tako i kod nas, eto nema Amara, izvolite, udjite u klub, budite sponzor, i napravite bolje od ovoga. Ali velika je opasnost misliti da sam Badzak sa svojim novcem moze nesto vece napraviti. To sam i ranije govorio, klubu trebaju 3 Badzaka u isto vrijeme pa da kazes da normalno funckionise, Zato, eto nema Amara, izvolite.
Kako bolan nema Amara? On je još u klubu.
I da ga nema, isto bi bilo. Opet bi se ljudi prepucavali i gledali unazad, i solili pamet, isto ko politicari u Kantonu Sarajevo, a sve zesci amateri i pravi mahalci. Sve jedan od njih, ne samo SDA. Da zive u Danskoj nebi mogli da rade u lokalnoj banci, a kamoli da budu ozbiljni kandidati za funkciju gradonacelnika. Tako ti je i kod nas, i kad Amar nekad ode, doci ce neko drugi, ali ce trositi 70% energije da nam dokaze sta prijasnji nisu uradili kako treba. Tipican nas mentalitet. Izvoli, ima skupstina, prezentiraj plan, privuci neke sponzore.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 12 apr 2021, 11:36, ukupno mijenjano 1 put.

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 12 apr 2021, 11:36

12 apr 2021, 11:30
ExBlueone je napisao/la:
12 apr 2021, 01:24
Hiroša probati dovesti svim silama, loptu koju jeposlao za 0:1 ja nisam vidio u nasoj ligi ne pamtim. I jos onakav go da. Svim silama probati njega dovest.
Sto to mislis?
Pa ko god se vratio kod nas taj se više nije sastavio s loptom.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 12 apr 2021, 11:44

ExBlueone je napisao/la:
12 apr 2021, 11:36
12 apr 2021, 11:30
ExBlueone je napisao/la:

Sto to mislis?
Pa ko god se vratio kod nas taj se više nije sastavio s loptom.
Mozda ovaj srusi tradiciju :urnebes:
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

nekadafanatik
Kontakt:

Post Postao/la nekadafanatik » 12 apr 2021, 11:47

Jagodic? Nalic? Jedni u nizu onih koji ce se izredati u svim klubovima ove nekvalitetne lige..Samo neko van BH fudbala! Neko ko nije opterecen ovim sto se desava i u Zelji i u BiH fudbalu, neko ciste glave i iz bolje lige. Bolje sacekati jun pa pametno odluciti za neko trajnije rjesenje nego instant trener. Ionako bez nomalne uprave sve to nema smisla. Upropastena je stogodisnjica, a bice i vise od toga ako se ne stane i ne razmisli sta i kako dalje. Ozbiljan trener samo - i ne iz ove lige. Ozbiljni ljudi mogu dovesti npr Bazadarevica. Trazite najbolje, a ne - daj sta das.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 apr 2021, 11:53

1921boy je napisao/la:
12 apr 2021, 11:17
Sve zavisi koji je cilj do kraja sezone i naravno šta je cilj naredne sezone logično u skladu sa financijskim mogućnostima
Da. Vidim sad u ovom saopstenju zadnjem da ne spominju Evropu kao cilj za novog trenera sto se tice ove sezone. Vjerovatno su i oni poravnili da se ne moze nista preokrenuti. Onda ide jeftino neko rjesenje.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 12 apr 2021, 11:53

Moja želja je dovesti pravog trenera, npr Baždarević, neka u ovim preostalim kolima vidi šta može iskoristiti od ovih trenutnih pulena, pa od ljeta neka pravi ekipu po svojoj savjesti. Sad dovesti trenera za 8 kola pa na ljeto tražiti novog mislim da nema smisla
moSa ljoŽe

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 12 apr 2021, 12:00

moja jedina želja je da preživimo sve ovo.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 12 apr 2021, 12:01

lijevapolutka je napisao/la:
12 apr 2021, 11:53
Moja želja je dovesti pravog trenera, npr Baždarević, neka u ovim preostalim kolima vidi šta može iskoristiti od ovih trenutnih pulena, pa od ljeta neka pravi ekipu po svojoj savjesti. Sad dovesti trenera za 8 kola pa na ljeto tražiti novog mislim da nema smisla
Bazdarevic je strucna osoba, vodio sve omladinske selekcije Sochauxa - pa do prve ekipe, i u vise navrata uveo ekipu u prvu ligu Francuske. Kao selektor je radio najozbiljniji posao sto se tice skautinga i pracenja igraca, fakticki jedini koji je imao profesionalan pristup samom poslu. I ono sto mi se najvise svidilo, kad sam neku noc cuo da je rekao, da je bolje da smo proizveli jos nekoliko kvalitetnih mladi igraca poput Stanica i Dzeke, nego neke instant titule. I to je neko zdravo razmisljanje, ali i za to treba ulaganja, ulaganja u omladinski pogon.

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 12 apr 2021, 12:03

Hirosa mislim da trebamo pokusati dovesti, obavezno. Steta da se onakav igrac ne oproba.. ima neko znanje. Sad da li bi u zelji pruzao dobre partije... vidjecemo.. ja mislim da bi. Također, nedim hadzic mozda ako se bude moglo, nas je navijac kako sam cuo. Treba nam mladih igraca, neko ce eksplodirarti.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 12 apr 2021, 12:06

zeljodogroba je napisao/la:
12 apr 2021, 12:03
Hirosa mislim da trebamo pokusati dovesti, obavezno. Steta da se onakav igrac ne oproba.. ima neko znanje. Sad da li bi u zelji pruzao dobre partije... vidjecemo.. ja mislim da bi. Također, nedim hadzic mozda ako se bude moglo, nas je navijac kako sam cuo. Treba nam mladih igraca, neko ce eksplodirarti.
Mislim da obojica idu vani na kraju sezone.
Željezničar za život cijeli!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 12 apr 2021, 12:09

SudoHusika je napisao/la:
12 apr 2021, 12:06
zeljodogroba je napisao/la:
12 apr 2021, 12:03
Mislim da obojica idu vani na kraju sezone.
Idu vani, nazad za 6 mjeseci, i samo da budemo spremni :D

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 12 apr 2021, 12:09

Ako jagodic bude trener, trebamo se ugasiti, nemojte ga ni spominjati jer stvarno nije vrijedan toga.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 12 apr 2021, 12:10

Tristan10 je napisao/la:
12 apr 2021, 12:01
lijevapolutka je napisao/la:
12 apr 2021, 11:53
Bazdarevic je strucna osoba, vodio sve omladinske selekcije Sochauxa - pa do prve ekipe, i u vise navrata uveo ekipu u prvu ligu Francuske. Kao selektor je radio najozbiljniji posao sto se tice skautinga i pracenja igraca, fakticki jedini koji je imao profesionalan pristup samom poslu. I ono sto mi se najvise svidilo, kad sam neku noc cuo da je rekao, da je bolje da smo proizveli jos nekoliko kvalitetnih mladi igraca poput Stanica i Dzeke, nego neke instant titule. I to je neko zdravo razmisljanje, ali i za to treba ulaganja, ulaganja u omladinski pogon.
Zato i kažem bolje njemu dati dobra primanja i bez ikakvih najava u naredne 2-3 godine, tipa titula slične gluposti i neka čovjek napravi ekipu od mlađih igrača

A zamisli kakav bi marketing na njegovom imenu dobili
moSa ljoŽe

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 12 apr 2021, 12:11

drzgemboadislic je napisao/la:
12 apr 2021, 10:12
TigerWoods je napisao/la:
12 apr 2021, 10:08
Nadam se da je novi trener Omer Joldic
Dovesti će se trener kome će moći komandovati Amar jer je on i dalje glavni u klubu i on će se sve pitati.
Boli li te to? Mokri snovi da hadzija odlucuje su proslost nauci to :bih:

On topic: samo nemojte Jagodica i Nalica-idemo-na-remi
Eh da moze Baka.. bilo bi Veseli, Veseli, reci Štili da se ne zajebaje

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.