Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Osttribine
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Osttribine » 11 apr 2021, 13:02

sviunapad1010 je napisao/la:
11 apr 2021, 12:22
Osttribine je napisao/la:
11 apr 2021, 12:11

Ako je tebi tako lakse da podnosis 100 godina postojanja onako onda te necu u suprotno ubjedjivati. Sto se sudija i sudijskih odluka tice nema ekipe koja nije ostecena ili pogurana svake sezone, ali isto tako je u svim ligama svijeta, ali ne vrijedi sa vama raspravljati, eto imali ste i "savrsenu" zemlju Jugoslaviju, pa ste i tu bili qrac od ovce, pardon koze.
Imaš li ti argumenata da kontriras na ovo moje ili nemaš? Laprdas u prazno bez potrebe ikakve. Bujrum odgovori na pitanja argumentovano.
Hajde argumentaš moj odgovori kako nacionalni kljuc, a titulu zaredom Zeljo uzima dva puta, Zrinjski tri puta, Sarajevo dva puta plus evo vjerovatno i treci, jedini koji uvijek laprdaju bezveze ste vi tuzlaci, ispadnete iz lige svojom zaslugom najprije ali okrivite Zelju, Gdje cemo kaze mi sa Lišticom, pa i oni su osvajali ovu ligu, pa Olimpik je osvajao KUP za razliku od vas nekakvih velikana satro. Imate tanku ekipu sezonama ali uvijek vam neko kriv, do jedne sezone kada ste kako rekoh nafatali covjeka sa parama pa su svi oni vasi kompleksi izasli na vidjelo te sezone, nije se moglo zivjeti od vas tada, sve vam je potaman bilo, nisu vam smetale ni sudije ni savez.
I kako ste se postenjacine vratili u PLBiH, fino rece vas ex prezident javno da nema ekipe koja se iz te lige vratila, a da nije surovala sa sudijama. Covjek je to u dva navrata odradio sa dva razlicita kluba, vama i Slogom.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 11 apr 2021, 13:07

killafrommanilla je napisao/la:
11 apr 2021, 12:26
Golemo ljudi govore da je kroz historiju PL isto pogurano i sudijski zasticeno Sarajevo, Zeljeznicar i Celik ili Sloboda, eto da ne uzimam nas u ovo poredjenje.

Godinama se zna koji su zasticeni klubovi, ne znam kako se mozete praviti slijepi. Doduse, nama niko nije kriv sto godinama nemamo nikoga da nas zastiti u Savezu kao sto Zrinjski ima Beusa npr ili sarajevski klubovi svoje ljude. Eto, penal protiv Sarajeva na Veselinovicu ili u Bijeljini je cista sudijska greska koja bi se desila i Slobodi da je bila u istoj situaciji kao Zrinjski.

Al u kurcu
Poštenjacine koji klub ove sezone ima najvise sviranih penala u svoju korist :D
Nemojte bolan, pa nema ovde niti jedne ekipe ciste u PLBiH.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 11 apr 2021, 13:11

Meraak1921 je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:
11 apr 2021, 10:57
Vagabundo88 je napisao/la:
11 apr 2021, 10:22
Za nas ne previse upucene, sta se desilo pa je Zeljo tako los ove sezone?
Novac, bojkot Osima od strane (najboljih
) igrača, nekvalitet 7/11 igrača u prvoj postavi.
Pitari bogme bolje znaju situaciju u Želji nego mi sami :rol:

Al' je tacno, bojkotuju neki igraci, para neJma, igrace libo racku, Osim izgubio kompas i eto ti
Za mene je penal Bekrića u Tuzli čist primjer bojkota. Koliko retardiran moraš bit da odbijenu loptu iz penala vratiš golmanu u ruke? A govorimo o jednom od najboljih igrača u historiji lige (od postanka ove zajedničke lige, ne mislim na Ex-Yu).
Takođe Erić juče, treći gol Mladosti cirkus. Štilić je onaj penal za 4:4 morao zabit, da je ondje promašio baš bi preofirno bilo i utakmica bi možda došla i pod istragu. Al generalno kažem, nerealno mi je da Željo ne može fenjeraše dobit a na početku sezone derali sve redom, i one utakmice koje nisu pobjeđivali su igrali dobro.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 11 apr 2021, 13:13

skoroalen je napisao/la:
11 apr 2021, 13:11
Meraak1921 je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:
11 apr 2021, 10:57

Novac, bojkot Osima od strane (najboljih
) igrača, nekvalitet 7/11 igrača u prvoj postavi.
Pitari bogme bolje znaju situaciju u Želji nego mi sami :rol:

Al' je tacno, bojkotuju neki igraci, para neJma, igrace libo racku, Osim izgubio kompas i eto ti
Za mene je penal Bekrića u Tuzli čist primjer bojkota. Koliko retardiran moraš bit da odbijenu loptu iz penala vratiš golmanu u ruke? A govorimo o jednom od najboljih igrača u historiji lige (od postanka ove zajedničke lige, ne mislim na Ex-Yu).
Takođe Erić juče, treći gol Mladosti cirkus. Štilić je onaj penal za 4:4 morao zabit, da je ondje promašio baš bi preofirno bilo i utakmica bi možda došla i pod istragu. Al generalno kažem, nerealno mi je da Željo ne može fenjeraše dobit a na početku sezone derali sve redom, i one utakmice koje nisu pobjeđivali su igrali dobro.
Da ne prodaju utakmice?
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 11 apr 2021, 13:14

Crveni, drugi crveni, penal....Kako vam se da raspravljati toliko o necemu sto se nece promijeniti? Razumijem da neko dodje s namjerom da se prepucava i zajebava, ali toliko se raspravljati oko odluka koje se nikad nece promijeniti, to ne kontam. Meni je i ovaj bodić koji su otkinuli sasvim okej :bih:
Nadam se sutra nekom golu za pobjedu iz sumnjivog ofsajda/penala/kornera/slobodnjaka pa da forumski puk analiticara ima nesto raditi i ponedjeljkom. Ali zapamtite jedno:

slika
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 11 apr 2021, 13:14

Vagabundo88 je napisao/la:
11 apr 2021, 10:22
Za nas ne previse upucene, sta se desilo pa je Zeljo tako los ove sezone?
Nemaju para ,vec par sezona,pa im je ekipa sastavljena od starih bogalja i netalentirane djece ! A sa takvima ne mozes u kukuruze.
Iducih godina ce biti jos gore i gore !!
Horor,strah,uzas,kraj !! :mrgreen:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 11 apr 2021, 13:15

A za ovo oko suđenja, sasvim je normalno u svakoj ligi na svijetu da su sudije blago naklonjene najvećim klubovima. Sudi li se isto Barseloni i Osasuni, Juventusu i Speziji, Bayernu i Darmstadu, Dinamu i Slaven Belupu, Zvezdi i Javoru...? Ne sudi i neće nikad ni sudit.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 11 apr 2021, 13:18

11 apr 2021, 13:07
Golemo ljudi govore da je kroz historiju PL isto pogurano i sudijski zasticeno Sarajevo, Zeljeznicar i Celik ili Sloboda, eto da ne uzimam nas u ovo poredjenje.

Godinama se zna koji su zasticeni klubovi, ne znam kako se mozete praviti slijepi. Doduse, nama niko nije kriv sto godinama nemamo nikoga da nas zastiti u Savezu kao sto Zrinjski ima Beusa npr ili sarajevski klubovi svoje ljude. Eto, penal protiv Sarajeva na Veselinovicu ili u Bijeljini je cista sudijska greska koja bi se desila i Slobodi da je bila u istoj situaciji kao Zrinjski.

Al u kurcu
Pa jel moguce da si tako retardiran? Je li Milan kriv sto mu se sviralo 20+ penala? ****, to je fudbal, i ne mozes bola samo gledat penale, pa recimo ono sto je Gigovic uradio u BL je gore od 3 penala zaredom za protivnika.

Ja ti samo kazem, Savez je kriminalna hobotnica i klubovi poput Sarajeva, Zeljeznicara, Zrinjskog su uvijek imali dokazano svoje ljude u Savezu i Hadzija, Selimovic itd. su uvijek znali kome se obratit jel tako? (citaj Dzemidzic) i uvijek su imali covjeka od povjerenja u Savezu.

De ti meni reci cije interese Beus zastupa u Savezu? Je li Velezove? Kome smo se mi mogli obratiti da nas "pripazi" poslije BL?

Uzmi izanaliziraj sve penale, jedini diskutabilan je protiv Radnika, i to kao neka kompenzacija sudije zbog diskutabilnog penala za goste. I to su neke greske koje se desavaju, kao iskljucenje Mandica(ako se ne varam) na Kosevu protiv Zrinjskog. To opet mozes pripisati nekom sudijskom uvjerenju, i onaj ofsajd Kosorica, vrlo lako je moguce da je sudijska losa procjena.

Ali dirigovana sudjenja poput onog Mujicevog jucer ili Gigovicevog kada sudi Borcu su nesto potpuno drugo. I cinjenica je da postoje klubovi sa ljudima u Savezu koji su zasticeni kao polarni medvjedi naustrb drugih klubova. Ko ce Mladost zasititi od ovakvog sudjenja kao jucer?

Odgovori normalno, bez pokusajaa trolovanja i tog "postenjacine", reci mi da nisam upravu argumentovano
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 11 apr 2021, 13:21

skoroalen je napisao/la:
11 apr 2021, 13:15
A za ovo oko suđenja, sasvim je normalno u svakoj ligi na svijetu da su sudije blago naklonjene najvećim klubovima. Sudi li se isto Barseloni i Osasuni, Juventusu i Speziji, Bayernu i Darmstadu, Dinamu i Slaven Belupu, Zvezdi i Javoru...? Ne sudi i neće nikad ni sudit.
Postoje li dirigovane utakmice od prvog zvizduka do zadnjeg, gdje sudija pomaze Bayernu tako sto Darmstadtu dijeli zute kao na traci i ne daju im da predju centar?

Pusti to veliki i mali klubovi, ne postoji to. Posto volis da poredis sa ino fudbalom, mislis da bi se ovdje moglo dozvoliti da tim poput Lestera osvoji titulu u PL, recimo Tuzla City?

Ma nema sanse kralju, jel tako?

Hocemo li isto tako se pravit slijepi i mislit da je Gigovic delegiran Borcu izvlacenjem kuglica sasvim slucajno? Ili Mujic Zeljeznifaru?

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 11 apr 2021, 13:28

11 apr 2021, 13:18
11 apr 2021, 13:07

Al u kurcu
Pa jel moguce da si tako retardiran? Je li Milan kriv sto mu se sviralo 20+ penala? ****, to je fudbal, i ne mozes bola samo gledat penale, pa recimo ono sto je Gigovic uradio u BL je gore od 3 penala zaredom za protivnika.

Ja ti samo kazem, Savez je kriminalna hobotnica i klubovi poput Sarajeva, Zeljeznicara, Zrinjskog su uvijek imali dokazano svoje ljude u Savezu i Hadzija, Selimovic itd. su uvijek znali kome se obratit jel tako? (citaj Dzemidzic) i uvijek su imali covjeka od povjerenja u Savezu.

De ti meni reci cije interese Beus zastupa u Savezu? Je li Velezove? Kome smo se mi mogli obratiti da nas "pripazi" poslije BL?

Uzmi izanaliziraj sve penale, jedini diskutabilan je protiv Radnika, i to kao neka kompenzacija sudije zbog diskutabilnog penala za goste. I to su neke greske koje se desavaju, kao iskljucenje Mandica(ako se ne varam) na Kosevu protiv Zrinjskog. To opet mozes pripisati nekom sudijskom uvjerenju, i onaj ofsajd Kosorica, vrlo lako je moguce da je sudijska losa procjena.

Ali dirigovana sudjenja poput onog Mujicevog jucer ili Gigovicevog kada sudi Borcu su nesto potpuno drugo. I cinjenica je da postoje klubovi sa ljudima u Savezu koji su zasticeni kao polarni medvjedi naustrb drugih klubova. Ko ce Mladost zasititi od ovakvog sudjenja kao jucer?

Odgovori normalno, bez pokusajaa trolovanja i tog "postenjacine", reci mi da nisam upravu argumentovano
Retardirana ti je materesina koja te iz pi.cke izbacila prije svega, pitao bih vas da je Sarajevu najvise svirano penala u ovoj sezoni kako bi ste vi to objektivno analizirali.

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 11 apr 2021, 13:32

Jel moguce da si tako retardiran?
Odgovori normalno.
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 11 apr 2021, 13:35

11 apr 2021, 13:21
skoroalen je napisao/la:
11 apr 2021, 13:15
Postoje li dirigovane utakmice od prvog zvizduka do zadnjeg, gdje sudija pomaze Bayernu tako sto Darmstadtu dijeli zute kao na traci i ne daju im da predju centar?

Pusti to veliki i mali klubovi, ne postoji to. Posto volis da poredis sa ino fudbalom, mislis da bi se ovdje moglo dozvoliti da tim poput Lestera osvoji titulu u PL, recimo Tuzla City?

Ma nema sanse kralju, jel tako?

Hocemo li isto tako se pravit slijepi i mislit da je Gigovic delegiran Borcu izvlacenjem kuglica sasvim slucajno? Ili Mujic Zeljeznifaru?
Ne kažem ništa za ove dvije navedene utakmice, to su vanserijske krađe. Al pogledaj utakmicu Manchester United - Arsenal iz 2005. godine, kad je Mike Riley PLANSKI zaustavio Arsenalovu seriju od 49 utakmica bez poraza. Evo ti i video s te utakmice.

Da li je ijedna ekipa u svjetskim ligama kupovala ulazak u viši rang, što kod nas svaka radi? Mi nismo normalna liga, nemamo normalnu državu, i nikad ništa neće bit 100% pošteno i neće svi bit zadovoljni.
A ta Tuzla možda i osvoji ligu kad dovedu dobru ekipu. Ne sjećam se da ih je iko pokrao ove sezone? Eto i u 1/2 finalu kupa igraju pa su pošteno izgubili, čak su i imali donekle domaćinsko suđenje.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 11 apr 2021, 13:36

dejavu je napisao/la:
11 apr 2021, 13:32
Jel moguce da si tako retardiran?
Odgovori normalno.
Ha ja, dobro si primjetio :D :thumbup:

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 11 apr 2021, 13:36

Amare izdrži još večeras!
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 11 apr 2021, 13:38

Vidis da se mozete drzat zajedno dejavu kad vas pogode cinjenice.

Mozda sam te uvrijedio, ali sam ti i obrazlozio zasto si retardiran :) a ovo tvoje psovanje ti je damo odraz nemoci i nekulture, ja sam mozda nekulturan al sam upravu :mrgreen:

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 11 apr 2021, 13:44

Retardirana ti materesina, eto vidis kakao sam ti fino objasnio zasto si ti retardiran.
Kakav nemoc glupko, ganjamo trecu titulu u nizu, to je ono sto vi ne znate kako izgleda za haman sto godina postojanja.

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 11 apr 2021, 13:46

Ako ode brko eto Nalica :kafa:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 11 apr 2021, 13:47

ode brko :(

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 11 apr 2021, 13:49

NK Željezničar ubija fudbal u BiH sa ovakvim utakmicama. Dođu mali Hiroš i Hadžić da igraju, da se pokažu djeca, jedan završi u svlačionici na poluvremenu jer mu sudija prijeti isključenjem i govori da prestane da siluje Željkana, drugog izvede trener iz igre jer su dobili drugi preofiran crveni. Mušija kaže plakala djeca u svlačionici, mentalno rastrojeni, pokradeni. I hajde ti onda postani igrač u ovoj ligi punoj Mujića, prokletih Osima, Prolića...
Bahati, bahati Željkan!
1946

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 11 apr 2021, 13:51

SarajevoJeBordo je napisao/la:
11 apr 2021, 13:36
Amare izdrži još večeras!
Hoće li se desiti scenario

slika

ili ipak

slika
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 11 apr 2021, 13:54, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.