FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Jeb.ali bi vi klubu mater za godinu dana da se pitate...
Niko ne pita koju formaciju igramo
Koji igraci i koji tip treba
Da li imas u akademiji bolje
Kada smo skauting napravili u prvoj federalnoj i nasli momka od 17 ili 18 da je dole dobar i da ga dovedemo i napravimo posao? Za to treba znanjw i mud.a a mi haman to nemamo.
Zato nam dolaze stranci sa 25 26 godina i mi se nadamo da ce biti dobri.
Dinamo crpi igrace iz akademije svoje i dovodi najcesce iz vana igrace klji su skolovani igracki takticki i fizicki. Mi dovodimo sve suprotno tome. Dakle ne mozemo se porediti nikako.
Kad budemo od u10 do u19 imali svu djecu sto valjaju u ligi nasoj onda se mozemo necemu nadari a ne da nam 10 igraaca iz lige ode u evropu a ne dodje u sarajevo a nas zasnji bio Mujakic....
Kada smo skauting napravili u prvoj federalnoj i nasli momka od 17 ili 18 da je dole dobar i da ga dovedemo i napravimo posao? Za to treba znanjw i mud.a a mi haman to nemamo.
Dinamo crpi igrace iz akademije svoje i dovodi najcesce iz vana igrace klji su skolovani igracki takticki i fizicki. Mi dovodimo sve suprotno tome. Dakle ne mozemo se porediti nikako.
Kad budemo od u10 do u19 imali svu djecu sto valjaju u ligi nasoj onda se mozemo necemu nadari a ne da nam 10 igraaca iz lige ode u evropu a ne dodje u sarajevo a nas zasnji bio Mujakic....
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Za to treba imati ozbiljne, skolovane i iskusne ljude, jak sistem u klubu, definisan omladisnki pogon + akademija. Mi to nemamo. Plus kod nas je jos uvijek pristutan mahalsko-jaranski odnosi, uhljebljenje i dovodjenje igraca na rijec, reko mu neko da je dobar, ko da je 1983a godina, tako se prije radilo, a ne skauting, jer mi skauta i nemamo u klubu.Pantelija je napisao/la: ↑11 apr 2021, 11:25Jeb.ali bi vi klubu mater za godinu dana da se pitate...
Federalna liga se uopste ne prati. A moglo bi se iskopati pokoji mladi igrac do 19 godina. Nije da nema.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
EKIPA OTPUTOVALA U LJUBUŠKI, SUTRA UTAKMICA PROTIV FK VELEŽ

Ekipa FK Sarajevo otputovala je u Ljubuški gdje će boraviti do sutrašnje utakmice protiv FK Velež.
U 25. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine očekuje nas derbi susret između dvije ekipe koje se nalaze na vrhu tabele. FK Sarajevo je na prvoj poziciji, dok je ekipa Veleža petoplasirana sa deset bodova manje.
Meč koji nas očekuje najavio je i šef stručnog štaba FK Sarajevo, Vinko Marinović.

Ekipa FK Sarajevo otputovala je u Ljubuški gdje će boraviti do sutrašnje utakmice protiv FK Velež.
U 25. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine očekuje nas derbi susret između dvije ekipe koje se nalaze na vrhu tabele. FK Sarajevo je na prvoj poziciji, dok je ekipa Veleža petoplasirana sa deset bodova manje.
Meč koji nas očekuje najavio je i šef stručnog štaba FK Sarajevo, Vinko Marinović.
Rahmanović od prve minute protiv Sivasspora.
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Velež će u tzv. prvom derbiju Bosne i Hercegovine biti oslabaljen za neigranje čak četvorice igrača iz startne postave.
Obren Cvijanović je odradio suspenziju, ali se nije oporavio pa Feđa Dudić neće moći računati na svog najboljeg strijelca.
Za sutrašnji meč neće konkurisati ni odlični "univerzalac" Mehmed Ćosić koji je trenirao individualno zajedno sa Cvijanovićem.
Slaviša Radović je povrijeđen od ranije, ali nije propustio priliku da podrži saigrače pred važnu utakmicu.
Kapiten Denis Zvonić je protiv Olimpika zaradio treći žuti karton tako da će protiv dvostrukog uzastopnog šampiona biti suspendovan.
Inače, posljednji trening Rođenih protekao je očekivano u dobroj i vedroj atmosferi. Utakmica Velež - Sarajevo igrat će se sutra od 18 sati, a pravdu će dijeliti Luka Bilbija iz Prijedora.
Obren Cvijanović je odradio suspenziju, ali se nije oporavio pa Feđa Dudić neće moći računati na svog najboljeg strijelca.
Za sutrašnji meč neće konkurisati ni odlični "univerzalac" Mehmed Ćosić koji je trenirao individualno zajedno sa Cvijanovićem.
Slaviša Radović je povrijeđen od ranije, ali nije propustio priliku da podrži saigrače pred važnu utakmicu.
Kapiten Denis Zvonić je protiv Olimpika zaradio treći žuti karton tako da će protiv dvostrukog uzastopnog šampiona biti suspendovan.
Inače, posljednji trening Rođenih protekao je očekivano u dobroj i vedroj atmosferi. Utakmica Velež - Sarajevo igrat će se sutra od 18 sati, a pravdu će dijeliti Luka Bilbija iz Prijedora.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Sutra aBd pobjeda bez vecih problema..Velez dosta oslabljen, a super je vijest da im cak 4 igraca ne igraju..Nadam se da cemo poceti u 352 formaciji ponovno, jer mislim da imamo potencijala za tu formaciju..
Neobicno mi je da je Vinko malo otvoreniji bio, evo vidim i da je novinar ovaj primjetio to
Neobicno mi je da je Vinko malo otvoreniji bio, evo vidim i da je novinar ovaj primjetio to

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- Kockoglavi
- Kontakt:
Samo da j.bem causevicu mater na ovome tzv. derbiju, ko cetalji kad kazu tzv ARBiH.MortemHz je napisao/la: ↑11 apr 2021, 12:18Velež će u tzv. prvom derbiju Bosne i Hercegovine biti oslabaljen za neigranje čak četvorice igrača iz startne postave.
-
- Kontakt:
10000% je to tako. Onaj igrac koji kod njih kosta npr. 200 hiljada nama ce trazit duplo. Ali zato treba poradit na tome da se na vrijeme dovedu nama.Napapijri je napisao/la: ↑11 apr 2021, 09:32Nikada mi necemo moci dovesti igraca iz Zrinjskog, Borca, Zeljeznicara, pa i Sirokog. Ne zato sto su finansijski mocniji, ali uvijek ce nama podici cijenu u odnosu na druge timove. Prije ce Borac prodati Lukica vani za 300.000 eura nego nama za nesto vecu cifru, a koju svakako nemamo trenutno.
I to je taj segment kluba koji je po meni onako, tanak i sa kojim ja nisam zadovoljan. Bradonjić se nikako nije smjeo ispustit, pa i Lukić mozda. To je dvojac koji mi prvi pada napamet, a ima igraca jos sigurno. Pa evo i ovaj mali Alić.
Znaci najbolje uz lige, plus najbolje akademci i 5-6 top stranaca. Ne treba nista vise od toga, za one nase ciljeve i imperative.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
I zaboravih se nadovezati, imam dobar osjecaj da ce Mesanovic sutra zabiti prvijenac 

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Qrac od novinaraKockoglavi je napisao/la: ↑11 apr 2021, 12:26Samo da j.bem causevicu mater na ovome tzv. derbiju, ko cetalji kad kazu tzv ARBiH.MortemHz je napisao/la: ↑11 apr 2021, 12:18Velež će u tzv. prvom derbiju Bosne i Hercegovine biti oslabaljen za neigranje čak četvorice igrača iz startne postave.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
iskreno ona 3-5-2 uopšte nije loše djelovala, čak šta više mislim da bi se sa njom moglo do kraja eksploatisati brzina Fanima i Mešanovića. Samo što bi umjesto Pejovića stavio Sušića. Koliko smo samo puta u prvom poluvremenu izbacili Fanima u prostor al falilo je uigranosti da te lopte ne budu predaleke nego taman za njega.
Velez bez nekoliko vaznih igraca... Morali li bi ovo sutra dobiti. Pobjedom bi puno toga sebi olaksali
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kako bih volio kad bi nam na ljeto došli Hadžić i Doffo. Hajde hadžija obraduj nas.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Lukić je bio u Akademiji/OP, ako se ne varam, skupa sa Čatakovićem. Tad je Hamza dobio ugovor, Lukić nije. Jbg, to se dešava i velikim klubovima, tako je Manchester (i to Ferguson) zijanio Pogbu i Zahu, Chelsea De Bruynea, Salaha i Matića, Barcelona Icardija, Real Fabinha, Eto'a itd. A za Bradonjića, okej, ispustili smo ga, al ne možemo toliko krivit naše ljude što ga nisu primijetili sa 15 god. I Ajax ima ponajbolju akademiju u Evropi pa im npr umakne jedan Robben, nisu ga ni oni kaparisali kad je bio dijete, pa ga Groningem izbaci. I male ekipe s vremena na vrijeme stvore dobrog igrača, nijedna akademija na svijetu ne pokupi baš sve što valja.ajdohordas je napisao/la: ↑11 apr 2021, 12:2810000% je to tako. Onaj igrac koji kod njih kosta npr. 200 hiljada nama ce trazit duplo. Ali zato treba poradit na tome da se na vrijeme dovedu nama.Napapijri je napisao/la: ↑11 apr 2021, 09:32Nikada mi necemo moci dovesti igraca iz Zrinjskog, Borca, Zeljeznicara, pa i Sirokog. Ne zato sto su finansijski mocniji, ali uvijek ce nama podici cijenu u odnosu na druge timove. Prije ce Borac prodati Lukica vani za 300.000 eura nego nama za nesto vecu cifru, a koju svakako nemamo trenutno.
I to je taj segment kluba koji je po meni onako, tanak i sa kojim ja nisam zadovoljan. Bradonjić se nikako nije smjeo ispustit, pa i Lukić mozda. To je dvojac koji mi prvi pada napamet, a ima igraca jos sigurno. Pa evo i ovaj mali Alić.
Znaci najbolje uz lige, plus najbolje akademci i 5-6 top stranaca. Ne treba nista vise od toga, za one nase ciljeve i imperative.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
-
- Kontakt:
Koga je to Hadzija dove od igraca,a da je direktni transfer iz drugog kluba u Sarajevo i da taj nema vise od 18 god i prikljucio se odma prvom timu? primjera radi Cimirot mada je i on imao cini mi se 20 kad je dosao.
Inače se direktni transferi između klubova dešavaju svaki dan u našem fudbalu. Na prste jedne ruke ih možeš nabrojat.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Ne znam je li spominjano ovdje jucer ali nadam se da sabanovic nece vise prismrditi kosevu. Rijetko glup bek, kad vidim da pravi faul oko 16 a igrac okrenut ledjima ne bude mi dobro
NEMA NAZAD
Samo ovo sam trazio od Fanija u onoj njegovoj situciji na derbiju, je l' tesko ovo? Trebao je zategnuti desnom odmah, a ne primati je i peglati.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.