FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

rishovski
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la rishovski » 11 apr 2021, 03:22

Sarajevo mora dovesti 5 brazilaca i da oni cine prevagu i budu glavni igraci,dakle Leyrielton,Celsinho,Thiago Neves,Ribeiro,Andre Cruz,pokupit sve domace sto valja,e tek tad se moze ocekivati iskorak u Europi,a ne kupovat od Mladosti iz Kaknja i hoces grupnu fazu 😎
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 11 apr 2021, 03:35

vedinjo98 je napisao/la:
11 apr 2021, 03:17
Pjaca, Rog, Modric, Mandzukic, Gavranovic, Livakovic, Ademi, Leskovic, Atiemwen, sada Nevistic, Stefulj, Cabraja. Vecina od ovih dobri transferi kasnije bili.

I ja nisam rekao da konkretno Alica treba dovesti? Za klupe je eventualno, u ostatku igre sem slobodnih nije nesto. Govorim da umjesto pojedinih nasih panjeva ima pet puta boljih i jeftinijih igraca u ligi.

Smanjite malo dozivljaj, nemamo mi tih mogucnosti za neke ozbiljne stvari. Mora se dici kvalitet cjelokupne lige. Nece Nam sigurno davati neke nenormalne pare budite u to sigurni.
Pjaca i Rog vec sam rekao, u par godina se pojavi jedan takav talenat(manje vise) u Hr na kojem mozes zaraditi 15 miliona za godinu dvije. Evo poslije njih ne sjecam se da je neko takav bio.

Mandzukic isto tako, samo prije 10 godina, to takodjer govori u prilog prvoj tezi da ne mozes svake godine u svojoj ligi naci 10 talenata koji ce zavrsiti u Juventusu ili Bayernu.

Modric je u Dinamo dosao sa mislim nepunih 16 godina, znaci nemam tu sta komentarisat. Njihova skola. Isto kao i Livakovic i Ademi koje si naveo.

Gavranovic iako iz Rijeke je dosao kao dokazan igrac i reprezentativac Svicarske, nije on bio otkrovljenje iz HNLa.

Nadovezao sam se na postove u kojima je neko pisao da ga treba dovesti, ustvari ne samo njega nego jos par njih iz Mladosti, halali nisam direktno mislio na tebe. :mrgreen:
rishovski je napisao/la:
11 apr 2021, 03:22
Sarajevo mora dovesti 5 brazilaca i da oni cine prevagu i budu glavni igraci,dakle Leyrielton,Celsinho,Thiago Neves,Ribeiro,Andre Cruz,pokupit sve domace sto valja,e tek tad se moze ocekivati iskorak u Europi,a ne kupovat od Mladosti iz Kaknja i hoces grupnu fazu 😎
Eto recepta za Pereza, nek uzme od Eibara 3-4 talenta i Liga Sampiona za 2 godine zagarantovana. Mozda i tripletu ponovi. Ustvari i ne mora, al je zagarantovana LaLiga par sezona unaprijed. :salut:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 11 apr 2021, 08:47

Naravno uvijek sam za to da se pokupe najbolji igrači iz lige i dovedu u ekipu, ali ne sada dovoditi 6 takvih igrača jer liga nema toliko top kvalitetnih igrača. Pokazatelj neka bude igrač tipa Fanimo, e sada dovest tipa dva najbolja igrača lige + još 2-3 strana igrača koja će baš biti igrači to je već 5, ostatak tima neka bude akademija+igrači od ranije (koji su tu da se zadrži kostru tima) i to bi bio neki plan za uspijeh u Evropi.
Sad naravno to je lako reći, to svi znaju ali je teško sprovesti u djelo.......

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 11 apr 2021, 09:09

Dovesti Alića, jer nam treba lijevi bek. U budućnosti pratiti djecu iz naše države, dovoditi ih u akademiju. Ne trebaju nam igrači, koji odigraju jednu dobru utakmicu.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 11 apr 2021, 09:32

Nikada mi necemo moci dovesti igraca iz Zrinjskog, Borca, Zeljeznicara, pa i Sirokog. Ne zato sto su finansijski mocniji, ali uvijek ce nama podici cijenu u odnosu na druge timove. Prije ce Borac prodati Lukica vani za 300.000 eura nego nama za nesto vecu cifru, a koju svakako nemamo trenutno.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 11 apr 2021, 09:34

Ne znam.,kontam da im uzmemo Zeca da imamo igraca sa klupe ako ovako nastavi.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 apr 2021, 09:37

Napapijri je napisao/la:
11 apr 2021, 09:32
Nikada mi necemo moci dovesti igraca iz Zrinjskog, Borca, Zeljeznicara, pa i Sirokog. Ne zato sto su finansijski mocniji, ali uvijek ce nama podici cijenu u odnosu na druge timove. Prije ce Borac prodati Lukica vani za 300.000 eura nego nama za nesto vecu cifru, a koju svakako nemamo trenutno.
Moze, moze. Samo dobra strategija i novci i dolazit ce oni sami.

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 11 apr 2021, 09:49

Ide Fanimo umjesto Višće po strani...
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Covid19
Kontakt:

Post Postao/la Covid19 » 11 apr 2021, 09:51

Napapijri je napisao/la:
11 apr 2021, 09:32
Imamo sve uslove, osim SD-a.
Nas jedini problem je sto nam pregovore u ime kluba obavlja, tj ne obavlja pregovore nego gleda kako da se obogati, seljacina koji je sve osim SD-a...

Cokituki
Kontakt:

Post Postao/la Cokituki » 11 apr 2021, 09:58

rishovski je napisao/la:
11 apr 2021, 03:22
Karamba i karambita 5 brazilaca eto ih pjeske jedva cekaju da dodu...

A hoces i najbolje iz lige a da to ne bude n'aka Mladost iz Kaknja iako si doveo Fanima kao najboljeg iz lige i spominje se Hiros kao jedan od najboljih iz lige iako je i on iz nake Mladosti.

Kontradiktorno, nema uspjeha u 2 3 godine uspijeh se gradi deceniju dvije, najbolji proizvod mladost u sopstvenom klubu, najbolji igraci lige da ali mnogi klubovi ti nece dati te i takve igrace logicno.
Black Mambi je proslo svakojakih i evo nakon bruku vremena si ubo strasno nasprem predhodnika sa Fanimom i Adukorom za razliku od Ikandea, Cruza, Emersona, Cesara... Pa sve do Marciana koji je bio da valja igrac u sezoni 2006/2007 nakon cega i on put pod noge.

Sanjati se moze takav sistem u nekim drugim vremenima al za ova trenutno i naredna su ti igraci Mladosti jedni od najvecih talenata sto proizvodi jedan seniorski klub u drzavi i zbog toga volio bih da taj klub ne ispadne cemu idiot iz plavog tabora sa pistaljkom je juce pridonio da se to ne desi. Sljedeca baza uspjeha je sopstvena mladost odnosno akademija koja je u zadnje vrijeme na niskim granama i to je ono u sta treba ulagati drzati na veci nivo i kupovati od svih klubova tu djecurliju. Uz takve mlade izvorno proizvedene igrace, najbolje iz lige dovedene (npr Fanimo, Hiros...) i uz 3 do 4 kapitalca ti si na vrhu futbala ove zemlje, ides prvi put ka outu da postanes cetvorostruki prvak drzave, nadas se izlasku u europu za neki inekcijski udar u novcanicama ko macija guza a za nesto vise cujemo se drugom polovinom ili pocetak naredne decenije sa tim da ti ovo sve u bobu fercera pogotovo AKADEMIJA.

Ne znam jesi bio ironican ili ne al eto da se upute malo drugi koji nisu ironicni u vezi ovoga ako ti vec jesi.

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 11 apr 2021, 10:29

Amca007 je napisao/la:
11 apr 2021, 09:49
Ide Fanimo umjesto Višće po strani...
Upravo sam vidio taj naslov u novinama.
"Fanimo uzima BH drzavljanstvo"

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 11 apr 2021, 10:32

Izvrcete rijeci dzaba.

Nisam reko za sve igrace, al dovedi Hirosa u Sarajevo izgubit ce se. Covjek zivi u Mladosti na osnovu slobode koju ima u svakom smislu. Na terenu i izvan njega ( nasi ne bi dozvolili ni jedno ni drugo ). Momak igra opusteno, ako ostanu dobro je ako ne ostanu svejedno mu je promijenit ce ekipu, dok ovdje jedan kiks i odmah cijela ekipa nervozna, odmah neki pritisak osjetis.

Iz lige sto smo dovodili a da su se pokazali il smo ih ko mlae doveli il smo doveli igrace koji su bili napravili kakvu takvu ino karijeru il su to igraci koji su prosli neke skole vani. Svi Fanima spominju a Guzinu zaboravljaju ( Milanovica isto, nije ista ekipa al je slicno )
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 11 apr 2021, 10:38

Onog malog Alica i Hadzica treba dovesti. Alic bi kod nas bas dobro napredovo, njemu samo treba jaci i ozbiljiji kluba. I plus nama treba neko da izvodi prekide, a mali je majstor u tome. Pidro meni vise ne djeluje nakon povrede kao bek, spor, trom, slabo cita protivnika i cesto krilo desno ostane nepokriven od njega jer luta negdje glavom, svaki put 1 na 1 izgubi duel na driblingu od protivnika. Nek ga prebace na zadnjeg veznog ili stopera, ali za beka on nije. U najboljem slucaju prodat ga.
Hadzica malog dovest, ima nos za go. Na stranu sve ostalo. Emocije neke i mahalstinu treba ostaviti po strani, ako zelimo napredovat.

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 11 apr 2021, 10:41

Stroj1946 je napisao/la:
11 apr 2021, 10:38
Onog malog Alica i Hadzica treba dovesti. Alic bi kod nas bas dobro napredovo, njemu samo treba jaci i ozbiljiji kluba. I plus nama treba neko da izvodi prekide, a mali je majstor u tome. Pidro meni vise ne djeluje nakon povrede kao bek, spor, trom, slabo cita protivnika i cesto krilo desno ostane nepokriven od njega jer luta negdje glavom, svaki put 1 na 1 izgubi duel na driblingu od protivnika. Nek ga prebace na zadnjeg veznog ili stopera, ali za beka on nije. U najboljem slucaju prodat ga.
Hadzica malog dovest, ima nos za go. Na stranu sve ostalo. Emocije neke i mahalstinu treba ostaviti po strani, ako zelimo napredovat.
Alic je definitivno igrac koji bi kod nas napredovao. Plus Hadzic. Mislim da njih dvojica moraju doci u paketu..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Covid19
Kontakt:

Post Postao/la Covid19 » 11 apr 2021, 10:43

Amca007 je napisao/la:
11 apr 2021, 10:41
Stroj1946 je napisao/la:
Alic je definitivno igrac koji bi kod nas napredovao. Plus Hadzic. Mislim da njih dvojica moraju doci u paketu..
I ako ima jos neko, umjesto kusura..
Nema veze sto je taj isti hadzic izvadio ono malo kurcica i pisao se po nasem klubu, ali musijin je, pa ima pravo na to..

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 11 apr 2021, 10:46

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
11 apr 2021, 00:20
Hiroš ima mjesta u ekipi, ali ljudina neće da igra za Sarajevo i to je to. Siguran sam da bi unaprijedio igru, ali ogroman pritisak Željovaca je bio na njega, čak i prijetnje (preko društvenih mreža). Ne bih mu bio u koži.
Dzeko uvijek govorio da navija za Milan i derao se po vecerama Forza Romaa, a na pragu bio potpisa i za Inter i za Juve.

Milion jos primjera pa nikom nista :D
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 11 apr 2021, 10:47

Stroj1946 je napisao/la:
Hadžić ide u Tursku na kraju sezone. Da se džaba ne nadate.
ISTINA ZA VEDRANA!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 11 apr 2021, 10:49

Nek dođe i Bukvić, svakako Vladan ide na ljeto.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 11 apr 2021, 10:50

Cijelu ekipu nama dovedi. I Musiju, Nama otjerat
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 11 apr 2021, 11:02

Alić je za Pidru trenutno Roberto Carlos i Marcelo u jednom.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], mnon46 i 8 gostiju.