FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

delinjo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 05 apr 2021, 00:25

LjoZee je napisao/la:
05 apr 2021, 00:22
timpramosavePla je napisao/la:
05 apr 2021, 00:07
Ali bitna je volja i sve se moze,ali treba htjeti.Ovi sad nece!
I zao mi je zbog Amara,ali sam je sebi natovario na ledja ove uhljupe,da je usao sa juniorima lakse bi bilo ovo sve gledati.
Nikog ovdje ne treba zaliti osim nas navijaca. Nit imamo kakvu korist nit osjecaj srece. Samo patnja i bol.

Treba se napraviti mangup i oduzimati procente od zaostalih plata i onih koje slijede ss i igracima. Kako igraju i kako nema sanse da proigraju makar financijski dobro da prodjemo. U junu bismo bili na nuli. :rol:
Bice im oduzeto 50 % plate,takodjer Selimovic je posudio pare da se izmire 2 plate...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 apr 2021, 00:28

delinjo je napisao/la:
05 apr 2021, 00:25
Bice im oduzeto 50 % plate
Malo je 50% s obzirom na sve sta rade. Bekricu oduzeti sve i da vrati sve pare sto je ikad primio od nas.
Robust je napisao/la:
05 apr 2021, 00:24
kako "igraju" trebao bi igracima dodatni kredit da dignu da te penale isplate hahaha :mrgreen:
Bili bi oni u minusu i duzni nama, a ne mi njima. :rol:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 05 apr 2021, 00:28

Dragan Jović sjeda na užarenu klupu FK Željezničar ?

Kako je najavio sportsport.ba smjenu šefa stručnog štaba FK Željezničar Amara Osima i njegovog stručnog štaba pokrenut će novoizabrani predsjednik Samir Cerić.

Kako je naveo u svom obraćanju članovima upravnog odbora smatra da je ovaj potez neophodan jer smatra da je Amar Osim izgubio povjerenje navijača a i same svlačionice.

Navodno će sutra biti sastanak upravnog odbora i da predsjednik Samir Cerić ima podršku ljudi koji su zajedno sa njim ušli u upravni odbor Dine Husaka Osmanovića i Sam. X Lija.

Za smjenjivanje Amara Osima i njegovog stručnog štaba potrebno je pet od devet glasova ljudi koji čine upravni odbor.

Navodo će na stranu Samira Cerića stati podpredsjednik kluba Jasmin Badžak ali i Daver Balić.

U svakom slučaju bit će zanimljivo pratiti situaciju iz Zvorničke ulice.

Neslužbeno su se pojavile mnoge špekulacije ko bi mogao na užarenu klupu Željezničara .

Navijači priželjkuju povratak Admira Adžema ili Edisa Mulalića a još se spominju trenutni član stručnog štaba Adin Mulaosmanović te trener juniora ekipe sa Grbavice Omer Joldić.

Kako naš portal saznaje ukoliko sutra dođe do smjene Amara Osima na klupu bi mogao sjesti bivši trener Sarajeva,Zrinjskog i Borca - Dragan Jović. On je u svojoj karijeri osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine te kup Bosne i Hercegovine u sezoni 08/09,07/08.

Dragan Jović je prije par dana raskinuo ugovor sa egipatskim prvoligašem Ismaily SC te je slobodan u izboru nove sredine.

Navodno su već čelnici Željeničara stupili u kontakt sa Jovićem ali prije toga trebaju riješiti status Amara Osima.

U slučaju dogovora sa Jovićem na klupu Željeničara stižu Nedžad Selimović,Nermin Bašić i Dževad Šarić kao njegovi pomoćnici.
Rodjeni su pitarske picke!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 05 apr 2021, 00:30

Ovaj tekst sam preuzeo sa jedne stranice o M:Tel premijer ligi ali je osti obrisan nakon 2 minuta i sa stranice a i članak je obrisan tj nije dostupan

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 05 apr 2021, 00:36

Ni to nije istina,takodjer kao ovo za plate sam saznao k obi trebao na klupu i ni malo optimisticno nije jbg
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 05 apr 2021, 00:44

delinjo je napisao/la:
05 apr 2021, 00:36
Ni to nije istina,takodjer kao ovo za plate sam saznao k obi trebao na klupu i ni malo optimisticno nije jbg
cim nije optimisticno osman bajric iz travnika il nas kladionicarski brat vladex al ako je iz nasih redova nasmijani brk dzurbuzovic 10000000%

slika

daj osmu pa da izginemo

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 05 apr 2021, 00:46

Robust je napisao/la:
05 apr 2021, 00:44
delinjo je napisao/la:
cim nije optimisticno osman bajric iz travnika il nas kladionicarski brat vladex al ako je iz nasih redova nasmijani brk dzurbuzovic 10000000%
bukvalno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

kabas
Kontakt:

Post Postao/la kabas » 05 apr 2021, 00:47

Situacija je vrlo jednostavna. Amar Osim bukvalno leži na računu FK Željezničar i sudbina Želje je u njegovim rukama. On je franko (što bi rekao jedan političar), ali nije de jure vlasnik našeg kluba (to bi se moglo promijeniti nakon ovog mandata). Bukvalno može da nam radi šta hoće, jedino ga mogu nekim nepopularnim metodama natjerati na ostavku, ali veći je on mangup od ljudi koji bi mogli tim metodama pokušati nešto. Sada ako ga otjeraju ide blokada računa, ako hoće može na osnovu prethodnih tužbi, gdje ima izvršne presude, a ako mu je volja može i zbog sadašnjeg ugovora. Jedino bi ga mogla ispaltiti prodaja pomoćnog, ali u ovakvoj situaciji to raditi je suludo, jer bi cijena bila najniža moguća, plus nije građevinsko zemljište. Tako da htjeli mi to ili ne, mislim da će se ovo nastaviti dok se boje ne rastope. Kome se ne gleda i ne sviđa bolje mu je da počne pratiti drugi klub, a rekao bih i sport.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 05 apr 2021, 00:50

delinjo je napisao/la:
05 apr 2021, 00:46
Robust je napisao/la:
05 apr 2021, 00:44
delinjo je napisao/la:
bukvalno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
znas nas boje nas :crazy: :crazy:

slika

ambalaza rotira back to the 2014 hahahahah 😂😂😂

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 apr 2021, 00:54

delinjo je napisao/la:
Sef strucnog staba
slika
Prvi pomocnik
slika
Drugi pomocnik
slika
Trener golmana
slika
Strucni stab kompletiran ✅
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 05 apr 2021, 00:55

Samo vas posmatram šta pričate :mrgreen:
slika

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 05 apr 2021, 01:06

Ma jbg nek rpoba i on ,svakako ne mozemo nize
VOLIM ZELJEZNICAR!!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 05 apr 2021, 01:10

LjoZee je napisao/la:
05 apr 2021, 00:54
delinjo je napisao/la:
Sef strucnog staba
slika
Prvi pomocnik
slika
Drugi pomocnik
slika
Trener golmana
slika
Zec je investitor.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 05 apr 2021, 01:12

delinjo je napisao/la:
05 apr 2021, 01:10
LjoZee je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
Sef strucnog staba
slika
Prvi pomocnik
slika
Drugi pomocnik
slika
Trener golmana
slika
Zec je investitor.
zec je osoba sa invaliditetom nas zadro moramo biti senzibilni i prema toj društvenoj skupini tako da je to jos jedan razlog pored investitora

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 05 apr 2021, 01:14

Robust je napisao/la:
05 apr 2021, 01:12
delinjo je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:

Sef strucnog staba
slika
Prvi pomocnik
slika
Drugi pomocnik
slika
Trener golmana
slika
Zec je investitor.
zec je osoba sa invaliditetom nas zadro moramo biti senzibilni i prema toj društvenoj skupini tako da je to jos jedan razlog pored investitora
Debilcina,**** mu Helgu!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 05 apr 2021, 01:18

TMmanija2012 je napisao/la:
04 apr 2021, 23:52
bojamora je napisao/la:
04 apr 2021, 22:49
TMmanija2012 je napisao/la:
04 apr 2021, 22:36
Amar i nova uprava nisu racunali na koronu koja je poremetilanas budzet , neke sponzore i prihode od ulaznica ,pa jedan ne izlazak u Evropu .Ove godine gotovo nista nismo hajrovali od Evrope,a plus imamo upravu koja nemoze nafatati jednu marke. Sledece sezone vjerovatno necemo igrati evropske tekme ,to još jedan udar na budzet i bas me zanima sta je nas pametni predsjednik iz Londona skontao.
Opet ponavljam rijesiti se vecine igraca pogotovo ovih iz regiona koji nas kostaju.Trebamo stvarati igrace ,a ne dovoditi igrace koje nece niko ,nismo mi socijalna ustanova za nezbrinute igrace.
Rad sa mladim igracima na neki duzi period donosi novce ,ali kvalitetan rad i davati mladjim igracima sansu da igraju. Meni je bolesna prica kao nasa djeca nisu za prve ekipe,a ovi trenutni nasi igraci kao jesu.Pogled na tabelu pokazuje kakva nam je trenutna ekipa.Još nesto sto me brine mi bukvalno nemamo nikog prodati da bi premostili ovu neuspjesnu sezonu.
Ova sezona je svakako batal ,ali me brine ljeto i sta dalje.
Pogledaj juniorsku tabelu pa vidi na kojem su mjestu taj trener kojeg dozivate i ti igrači koji kao trebaju da igraju za prvi seniorski tim i to skoro svi i odmah. Pa bolan iz lige bi ispali i razapeli bi i te igrače i trenera i upravu koja je to dozvolila- Budite bar malo realni.
Druze , kad su seniori dali zadnji put gol , a da ne pitam za pobjedu. Nemoj samo braniti kao sudija nas pokrao. Inace imamo love pa mozemo dovoditi one penzose i sumnjive igrace iz regiona, nema potrebe raditi sa mladim i davati sansu djeci.Uzivamo u majstorijama Kosorica,Stevanovica,Jurica da nenabrajam dalje. Igramo fudbal kao vaktile Barsa sa Cavijom i Iniestom.Mozda trenutna ekipa juniora nije za pohvalu,ali moramo se okrenuti stvaranju igraca. Ja ne vidim drugi izlaz , nemamo love da dovodimo dobre igrace,nemamo mladih igraca onda se postavlja pitanje zasto onda postojimo,da uhljebimo igrace pri zalasku karijere da klepe jos neku marku i da glumimo neku velicinu koja je srozana na najnizu granu.Mi smo trenutno najveci cirkus u ligi , trenutno nasa ekipa u najlosijoj formi.Ako sledece sezone krenemo sa ovom ekipom ,sta reci blago nama.Ja ne prizivam nikoga ,ja sam navijao za Zelju prije Amara i njegovih titula i prije Miskete i njegovih tribina obecanih.Hajde sto nam klub tone ,ali je zalosno stu su navijaci podijeljeni na ove i one.Da se ne lazemo ti navijaci najmanje vole Zelju , njima je Zeljo Amar ili Miske.
Ma slažem se ja da trebamo što više možemo ppromovirati naše igrače iz omladinskog pogona i uvijek su mi ti igrači bili najdraži. Međutim pored toga moramo imati i rezultate. E sad u svemu tome treba imati mjeru. A što se tiče te neke navodne podjele mogu ti reči da je uprava na čelu sa Misimovičem napravili istočnu trinbinu i teren. Takodje istina je da nikad u isoriji Želje nije više para ušlo u klub a koje nisu došle njihovom zaslugom. Nikada nisam pljuvao Misimovića iako je on možda i največi krivac za ovo što nam se danas dešava. Ovdje se radi o podjeli između ljudi koji vole Želju i onih koji kažu da za njega navijaju kao i o podjeli između raje i papaka. Nijad navijač Želje koji ga voli nikada neče pljuvati jednu od važnih ličnosti u našoj istoriji i čovjeku koji nam je donjeo toliko pehara i radosti sa takvom mržnjom i žarom a da može reči da je navijač našeg kluba. Na kraju krajeva ko je Misomović i ko je ikad prije čuo za njega i vidio ga na Grbavici pa da se ikako on može stavljati u bilo kakav kontekst sa Amarom Osimom. Pa više sam ja, ti i mnogi od nas koji se viđamo na utakmicama vezani za Želju nego on. Amar je nešto drugo on je odmalena uz Želju i trenirao je i bio navijač na jugu i igrao i uvjek je na kakav god način bio uz klub i nije ovo zaslužio.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 05 apr 2021, 01:19

delinjo je napisao/la:
05 apr 2021, 01:14
Robust je napisao/la:
delinjo je napisao/la:

Zec je investitor.
Debilcina,**** mu Helgu!
:urnebes: :urnebes:

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 05 apr 2021, 01:23

delinjo je napisao/la:
05 apr 2021, 01:14
Robust je napisao/la:
delinjo je napisao/la:

Zec je investitor.
Debilcina,**** mu Helgu!

slika

joj treba ovog brata zvati nazad barem nam pripreme ne bi bile dosadne isli bi ih pratiti u grasovoj remizi dok igraci guraju buseve i trole hahahhaha 🤣🤣🤣🤣

i ovu trenerku što mu je necija nana usila zeljin znak treba u buduci muzej izloziti

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 05 apr 2021, 01:26

delinjo je napisao/la:
05 apr 2021, 01:06
Ma jbg nek rpoba i on ,svakako ne mozemo nize
Od domaćih :
Zlatan Nalić - ne znam šta da kažem imao je klubove gdje se i nije baš dokazao ali nisu ni imali nekih ambicija
Blaž Slišković - dvije vezane titule sa Zrinjskim
Dragan Jović - ako odbiju Admir i Edis on je po meni najbolje rješenje
Admir Adžem - dvaput je dvaput
Edis Mulalić - sutra moramo imati muda
Omer Joldić - ne znamo kako bi se priviknuo na seniorski fudbal ipak je velika razlika
Kemal Alispahić - on se sam nudio i prije ne znam kakav je
Slaven Musa - on je trebao 2x preuzeti ali je propalo oba puta
Adin Mulaosmanović - prelazno rješenje do kraja sezone
Dželaludin Muharemović - nema neku trenersku karijeru tu je zbog igračke karijere
Simo Krunić - bačen je u vatru davno možda je sad vrijeme da proba ponovo a i sad je još gora vatra
Hajrudin Đurbuzović - spomene se uvijek jer je tu okolo poznaje

Sa strane eventualno :
Nenad Lalatović - luđak "četnik" kako je proglašen od pojednih navijača i ljudi koji su tad bili sa S.Misimovićem
Dean Klafurić - želja S.Misimovića
Ivan Vukomanović - isto želja S.Misimovića ali je "četnik" proglašen od ljudi iz UO

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 05 apr 2021, 01:32

Jasta ba sutnuti Amara a ubaciti nekog cetnika ili ustasu u klub.
U **** ti lipu jos kokardu na grb i nema dalje :x
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, ristagrad i 46 gostiju.