Ma samo otkaz, zgadio mi se i on i ovi debilu koje trenira, bez izuzetaka
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
sta cemo reci onda za grupe poltrona koje su nas ovdje mjesecima ubjedjivale da je sve top da je sve vrhunski da se pomocni treba prodati, da za sve je korona kriva, da je ceric dobro rjesenje , da u amarovo trenersko iskustvo ne treba sumnjatiRitamreda je napisao/la: ↑04 apr 2021, 22:22Odlican post.bojamora je napisao/la: ↑04 apr 2021, 19:12Izgleda da je normalno postalo da kada neko govori istinu i činjenice da bude napadnut da trola ili troluje ili već šta god to značilo iz oka ljudi koji ni ne razmišljaju šta pišu i nose se samo trenutnom perspekcijom. Dok su ti isti osvajali titule i duple krune ja sam govorio da ne pamtim a dugo i dobro pamtim, kada smo imali lošije igrače. Takođe je poznato da je prošla uprava odnosno ona za vrijeme Misimovičeve vladavine ostavila praznu kasu i dugove a takođe se zna da nikad više para nije ušlo u klub nego u njihovom mandatu. Ja sam prvi rekao da im sve halalim jer su nam ostavili istočnu trbinu i novi teren.
Poslije toga je došla afera sa virmanom zbog čega nismo otišli u Europu iako smo je na terenu osvojili i zbog toga je otišla i ta uprava. Poslije toga je došla korona i klub se našao u groznoj financijskoj situaciji i nije se imalo ni za plate igrače, kvalitetne pripreme, pojačanja i mnogo toga a nema ni danas.
Kada sam rekao da ne pamtim da smo imali gore igračr takođe i s obzirom kakva je liga i prosječan trener sa tim fondom igrača mora i to relativno lako izboriti izlazak u Evropu. Kada se na tablici vidi da smo izgubili trku za Evropu trener treba da ide bez obzira ko je.
Takođe treba naglasiti i to velikim slovima da su se sudije i fudbalski savez obrušile da unište naš klub jer se ne uklapamo u nacionalnu podjelu od 3 jaka kluba u BiH. Nije to prvi put u našoj istoriji da nas pokušavaju uništiti.
Svedoci smo nezapamčenih sudijskih krađa u kojima nam je oduzeto desetine bodova s kojim bi tabela i naše mjesto na njoj potpuno drugačije izgledalo. Sve to zajedno je uticalo i na stanje u svlačiomici koje je u najmanju ruku grozno.
Amar se nije uspio nositi sa svim tim i ako većina misli da treba da ide i ja se slažem jer niko nije iznad kluba ali vrijeđanje čovjeka i Ivicinog sina čija porodica živi Željezničar da je uhljup, smrad , kamatar i da je namjerno sve ovo on uradio i da je samo iz interesa u Želji je sramota onih koji to pišu i oni nisu nikakvi navijaći našeg kluba. Imaju drugu stranu grada gdje su slični njima i oni su ti koji treba da idu gdje pripadaju. Amar je sve pokušao da izvuče klub iz i da bude u vrhu našeg fudbala i to vrlo dobro znaju svi koji vole klub i imaju imalo mozga u glavi.
Ma bilo kakvo vrijedjanje ljudi koji su obiljezili Zeljinu pricu u bilo kakvom smislu je odlika licnih frustracija i kompleksa. Ti ispadas faca kad na forumu ili fejsbuku nesto vrijedjas i pises nebuloze. Sve se izmjenilo i postalo neprirodno, pa to i oko navijaca/simpatizera. Iskacu nekakvi anonimusi i neformalne radne grupe, te predstavljaju nekakve vizije, laju na legende i valjaju gluposti. Ljudi od 30, 40 godina koje u zivotu nisam vidio na utakmici van Grbavice.
Uglavnom, nadam se da ce krenuti nabolje i da ce se pronaci najispravniji put za naseg velikana.
Ima li neko video gola Durakovica danas protiv Sarajeva?
sta cemo za njih il njih ne treba dirati jer vole sampanjac i avatar revolucije za babuku raditi

- TMmanija2012
- Kontakt:
Amar i nova uprava nisu racunali na koronu koja je poremetilanas budzet , neke sponzore i prihode od ulaznica ,pa jedan ne izlazak u Evropu .Ove godine gotovo nista nismo hajrovali od Evrope,a plus imamo upravu koja nemoze nafatati jednu marke. Sledece sezone vjerovatno necemo igrati evropske tekme ,to još jedan udar na budzet i bas me zanima sta je nas pametni predsjednik iz Londona skontao.
Opet ponavljam rijesiti se vecine igraca pogotovo ovih iz regiona koji nas kostaju.Trebamo stvarati igrace ,a ne dovoditi igrace koje nece niko ,nismo mi socijalna ustanova za nezbrinute igrace.
Rad sa mladim igracima na neki duzi period donosi novce ,ali kvalitetan rad i davati mladjim igracima sansu da igraju. Meni je bolesna prica kao nasa djeca nisu za prve ekipe,a ovi trenutni nasi igraci kao jesu.Pogled na tabelu pokazuje kakva nam je trenutna ekipa.Još nesto sto me brine mi bukvalno nemamo nikog prodati da bi premostili ovu neuspjesnu sezonu.
Ova sezona je svakako batal ,ali me brine ljeto i sta dalje.
Opet ponavljam rijesiti se vecine igraca pogotovo ovih iz regiona koji nas kostaju.Trebamo stvarati igrace ,a ne dovoditi igrace koje nece niko ,nismo mi socijalna ustanova za nezbrinute igrace.
Rad sa mladim igracima na neki duzi period donosi novce ,ali kvalitetan rad i davati mladjim igracima sansu da igraju. Meni je bolesna prica kao nasa djeca nisu za prve ekipe,a ovi trenutni nasi igraci kao jesu.Pogled na tabelu pokazuje kakva nam je trenutna ekipa.Još nesto sto me brine mi bukvalno nemamo nikog prodati da bi premostili ovu neuspjesnu sezonu.
Amareeeeeee, bliži ti se kraj, odlazi iz svetinje!!!
Miralem Pjanić je najveća prevara od igrača iz kategorije "worldclass" igrači. Ako je ikada i pripadao toj kategoriji. Bezmudi mlitavac kojem je index korisnosti na terenu minus 700.
Pogledaj juniorsku tabelu pa vidi na kojem su mjestu taj trener kojeg dozivate i ti igrači koji kao trebaju da igraju za prvi seniorski tim i to skoro svi i odmah. Pa bolan iz lige bi ispali i razapeli bi i te igrače i trenera i upravu koja je to dozvolila- Budite bar malo realni.TMmanija2012 je napisao/la: ↑04 apr 2021, 22:36Amar i nova uprava nisu racunali na koronu koja je poremetilanas budzet , neke sponzore i prihode od ulaznica ,pa jedan ne izlazak u Evropu .Ove godine gotovo nista nismo hajrovali od Evrope,a plus imamo upravu koja nemoze nafatati jednu marke. Sledece sezone vjerovatno necemo igrati evropske tekme ,to još jedan udar na budzet i bas me zanima sta je nas pametni predsjednik iz Londona skontao.
- HapicaRadePaprica
- Kontakt:
Procitajte ovaj intervju sa Mirsom Šiljkom i sve ce vam biti jasno.
https://****/278699-mirsad ... i-sekretar
https://****/278699-mirsad ... i-sekretar
Zadnja izmjena: HapicaRadePaprica, dana/u 04 apr 2021, 23:03, ukupno mijenjano 1 put.
Ko te to ubjedjivao? Ja, a vjerujem ni ti nisi mogao ni u ludilu zamisliti da cemo tjerati covjeka koji nam je donio najvise radosti u 100 godina i koji je sinonim za nas klub. Ali neke stvari se ne mogu predvidjeti.Robust je napisao/la: ↑04 apr 2021, 22:33sta cemo reci onda za grupe poltrona koje su nas ovdje mjesecima ubjedjivale da je sve top da je sve vrhunski da se pomocni treba prodati, da za sve je korona kriva, da je ceric dobro rjesenje , da u amarovo trenersko iskustvo ne treba sumnjatiRitamreda je napisao/la: ↑04 apr 2021, 22:22Odlican post.bojamora je napisao/la: ↑04 apr 2021, 19:12Izgleda da je normalno postalo da kada neko govori istinu i činjenice da bude napadnut da trola ili troluje ili već šta god to značilo iz oka ljudi koji ni ne razmišljaju šta pišu i nose se samo trenutnom perspekcijom. Dok su ti isti osvajali titule i duple krune ja sam govorio da ne pamtim a dugo i dobro pamtim, kada smo imali lošije igrače. Takođe je poznato da je prošla uprava odnosno ona za vrijeme Misimovičeve vladavine ostavila praznu kasu i dugove a takođe se zna da nikad više para nije ušlo u klub nego u njihovom mandatu. Ja sam prvi rekao da im sve halalim jer su nam ostavili istočnu trbinu i novi teren.
Poslije toga je došla afera sa virmanom zbog čega nismo otišli u Europu iako smo je na terenu osvojili i zbog toga je otišla i ta uprava. Poslije toga je došla korona i klub se našao u groznoj financijskoj situaciji i nije se imalo ni za plate igrače, kvalitetne pripreme, pojačanja i mnogo toga a nema ni danas.
Kada sam rekao da ne pamtim da smo imali gore igračr takođe i s obzirom kakva je liga i prosječan trener sa tim fondom igrača mora i to relativno lako izboriti izlazak u Evropu. Kada se na tablici vidi da smo izgubili trku za Evropu trener treba da ide bez obzira ko je.
Takođe treba naglasiti i to velikim slovima da su se sudije i fudbalski savez obrušile da unište naš klub jer se ne uklapamo u nacionalnu podjelu od 3 jaka kluba u BiH. Nije to prvi put u našoj istoriji da nas pokušavaju uništiti.
Svedoci smo nezapamčenih sudijskih krađa u kojima nam je oduzeto desetine bodova s kojim bi tabela i naše mjesto na njoj potpuno drugačije izgledalo. Sve to zajedno je uticalo i na stanje u svlačiomici koje je u najmanju ruku grozno.
Amar se nije uspio nositi sa svim tim i ako većina misli da treba da ide i ja se slažem jer niko nije iznad kluba ali vrijeđanje čovjeka i Ivicinog sina čija porodica živi Željezničar da je uhljup, smrad , kamatar i da je namjerno sve ovo on uradio i da je samo iz interesa u Želji je sramota onih koji to pišu i oni nisu nikakvi navijaći našeg kluba. Imaju drugu stranu grada gdje su slični njima i oni su ti koji treba da idu gdje pripadaju. Amar je sve pokušao da izvuče klub iz i da bude u vrhu našeg fudbala i to vrlo dobro znaju svi koji vole klub i imaju imalo mozga u glavi.
Ma bilo kakvo vrijedjanje ljudi koji su obiljezili Zeljinu pricu u bilo kakvom smislu je odlika licnih frustracija i kompleksa. Ti ispadas faca kad na forumu ili fejsbuku nesto vrijedjas i pises nebuloze. Sve se izmjenilo i postalo neprirodno, pa to i oko navijaca/simpatizera. Iskacu nekakvi anonimusi i neformalne radne grupe, te predstavljaju nekakve vizije, laju na legende i valjaju gluposti. Ljudi od 30, 40 godina koje u zivotu nisam vidio na utakmici van Grbavice.
Uglavnom, nadam se da ce krenuti nabolje i da ce se pronaci najispravniji put za naseg velikana.
Ima li neko video gola Durakovica danas protiv Sarajeva?
sta cemo za njih il njih ne treba dirati jer vole sampanjac i avatar revolucije za babuku raditi![]()
![]()
Ti sto spominju prodaju pomocnog su u istom rangu sa onima sto prizivaju SIPU u klub i sve redom vrijedjaju. Jbg, forum i internet svima to omoguce.
Korona nije za sve kriva. Ali neke stvari kao sto je prekid prvenstva i manjak para od navijaca i podrska svakako je odigralo ulogu u ovome svemu.
Da je Ceric dobro rjesenje prvi nas je ubjedio Badzak. Covjeku se treba dati sansa, mada sa pojavom afere reapiratori i cinjenice da nista nije uradio treba letiti sto prije. Konkretno Amar je rekao za njega da je ubleha, ali nismo imali izbora. Vukotici, Gredici, Durakovici, Misimovici, Halilovici i druge uprave i 104 neformalne radne grupe se nisu ponudili, da jesu mogli su uci u klub i skloniti Amara.
A sto se tice njegovog trenerakog iskustva i znanja tu nije bitno ni tvoje, ni moje misljenje. Statistika i brojke su jasne. Kazem opet, nevjerovatno da ja sad ocekujem ostavku/otkaz za tog covjeka. Ali tako je to u zivotu.
Ta prica sampanjac, Violina, Stanic, pa prije Megamix, 7 % i slicno apsolutno nam nista ne donosi, nego se vracamo na ono isto i nebitno sad trenutno gdje se stavlja sujeta i licni ego ispred kluba, to je ono neprirodno i jadno sto mi baca na jedan drugi sarajevski klub i njegovu proslost. Moramo krenuti dalje. Bice Zeljo opet sampion.
Jači od ratova, režima i partija !!!!
Sinisa je nesto najsmjesnije sto se desilo Zelji,pa mogu i ja biti borben a da ne znam centarsut ubacit...... najlosiji desni bek u zadnjih 10 godina u Zeljidelinjo je napisao/la: ↑04 apr 2021, 22:19Naravno da jeste roki,ovdje par nas uvjeravalo,kumilo molilo da se otvore oci,da smo preslabi ali jok...sta ce imamo Sinisu kaze ,Aco nikad bolji bla bla..
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka trbini ugledat ćeš tamo mene....!
S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI !!!!!
1921-2021
Izet Nanić !
1921-2021
Izet Nanić !
Ne mogu da vjerujem da ima još botova koje brane babuku

Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Ko da je UFCRoki12 je napisao/la: ↑04 apr 2021, 23:02Sinisa je nesto najsmjesnije sto se desilo Zelji,pa mogu i ja biti borben a da ne znam centarsut ubacit...... najlosiji desni bek u zadnjih 10 godina u Zelji

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Amar Osim i 11 debila
-
- Kontakt:
Ja razumijem ove što ga brane i govore neka ga zbog svega što je donio. I ja ću ga braniti kad ga neko vrijedja. I njega i bilo koga drugog. Konstruktivna kritika da ali uvrede i psovke ne. Ali, sa čisto sportskog aspekta Amar jednostavno mora otići. Nema svlačionicu, izgubio povjerenje većine navijača, vjerovatno i jednog dijela uprave. Nema kontrolu nas trenutnom situacijom.
Od mene mu hvala od srca za sve što nam je donio u prošlosti. Ja sam one trofeje slavio kao lud. Ne znam da mi se išta sa tim slavljima i euforijom može porediti. Ali to je prošlost. Pa Claudio Ranieri sa Leicsterom osvoji historijsku titulu pa sljedeću sezonu nije išlo i ljudi mu se zahvališe i poželiše sreću na nekom drugom mjestu. Znam da je glupo poredjenje ali mi to uvijek prvo naumpadne kad neko kaže neka ga, najtrofejniji je trener i legenda kluba. To što je legenda i što nam je donio sreću ne znači da mu treba pustiti da radi šta hoće i kako hoće dok mu ne dosadi.
Od mene mu hvala od srca za sve što nam je donio u prošlosti. Ja sam one trofeje slavio kao lud. Ne znam da mi se išta sa tim slavljima i euforijom može porediti. Ali to je prošlost. Pa Claudio Ranieri sa Leicsterom osvoji historijsku titulu pa sljedeću sezonu nije išlo i ljudi mu se zahvališe i poželiše sreću na nekom drugom mjestu. Znam da je glupo poredjenje ali mi to uvijek prvo naumpadne kad neko kaže neka ga, najtrofejniji je trener i legenda kluba. To što je legenda i što nam je donio sreću ne znači da mu treba pustiti da radi šta hoće i kako hoće dok mu ne dosadi.
Ti si moj Željo, veliki Željo!
- TMmanija2012
- Kontakt:
Druze , kad su seniori dali zadnji put gol , a da ne pitam za pobjedu. Nemoj samo braniti kao sudija nas pokrao. Inace imamo love pa mozemo dovoditi one penzose i sumnjive igrace iz regiona, nema potrebe raditi sa mladim i davati sansu djeci.Uzivamo u majstorijama Kosorica,Stevanovica,Jurica da nenabrajam dalje. Igramo fudbal kao vaktile Barsa sa Cavijom i Iniestom.Mozda trenutna ekipa juniora nije za pohvalu,ali moramo se okrenuti stvaranju igraca. Ja ne vidim drugi izlaz , nemamo love da dovodimo dobre igrace,nemamo mladih igraca onda se postavlja pitanje zasto onda postojimo,da uhljebimo igrace pri zalasku karijere da klepe jos neku marku i da glumimo neku velicinu koja je srozana na najnizu granu.Mi smo trenutno najveci cirkus u ligi , trenutno nasa ekipa u najlosijoj formi.Ako sledece sezone krenemo sa ovom ekipom ,sta reci blago nama.Ja ne prizivam nikoga ,ja sam navijao za Zelju prije Amara i njegovih titula i prije Miskete i njegovih tribina obecanih.Hajde sto nam klub tone ,ali je zalosno stu su navijaci podijeljeni na ove i one.Da se ne lazemo ti navijaci najmanje vole Zelju , njima je Zeljo Amar ili Miske.bojamora je napisao/la: ↑04 apr 2021, 22:49Pogledaj juniorsku tabelu pa vidi na kojem su mjestu taj trener kojeg dozivate i ti igrači koji kao trebaju da igraju za prvi seniorski tim i to skoro svi i odmah. Pa bolan iz lige bi ispali i razapeli bi i te igrače i trenera i upravu koja je to dozvolila- Budite bar malo realni.TMmanija2012 je napisao/la: ↑04 apr 2021, 22:36Amar i nova uprava nisu racunali na koronu koja je poremetilanas budzet , neke sponzore i prihode od ulaznica ,pa jedan ne izlazak u Evropu .Ove godine gotovo nista nismo hajrovali od Evrope,a plus imamo upravu koja nemoze nafatati jednu marke. Sledece sezone vjerovatno necemo igrati evropske tekme ,to još jedan udar na budzet i bas me zanima sta je nas pametni predsjednik iz Londona skontao.
- HapicaRadePaprica
- Kontakt:
Raja se samo rezultata uhvatila a najgore je što nas je Amar sa svojim kompanjonima koje je doveo u klub srozao na najnize grane i doveo,zajedno sa njima,na rub opstanka.Procitajte intervju sa Mirsom Šiljkom od 16.06.2019. koji je dao za repr...ba i svima ce biti sve jasno.Nama sad treba tim dobrih,sposobnih ljudi u upravnom odboru na celu sa dobrim predsjednikom,da uvedu red i disciplinu,da rade u interesu Zelje i da uz našu pomoc popravljamo što se popraviti moze.Ovo sada što imamo sve rastjerati a odgovorne pozvati na odgovornost.Neko mora odgovarati za proizvedene ogromne dugove.
-
- Kontakt:
Moglo se ove sezone puno vise i igraci su to dokazali oni su dobili dva puta Zrinski,razvalili Velez..
Namjerno su izgubili utakmice sa Krupom,MDK..
Takav sljam trenutno igra za nas,primjer penal Bekrica ili penali u kupu.
Eh da,nije ovo prvi put da nema nikog oko Zelje da se interesne grupe odaljavaju do povoljne prilike,ali gori preplaceni igraci nikadn nisu igrali.
Sjetite se ekipe sa Odom do samog kraja se casno borili za titulu,bilo je pitanje da li cemo novca imati da odemo na Maltu da odigramo mec.
Navijaca bilo 3,4 milje na utakmicama.Meni je bilo cast tad pratiti i nikad se bolje nisam osjecao na utakmicama do smrti rahmetli Mirze.Od tog momenta bas se neka losa atmosfera na tribinama stvorila.
Ali to nije puno uticalo na momke na terenu,koji su ginuli!!
Koliko im se plata kasnilo,Bog samo zna.
Ali nikad nisu pomislili da bojkotuju.Jedan Kokot je igrao lijevo krilo,toliko o snazi tog tima.
Ali bitna je volja i sve se moze,ali treba htjeti.Ovi sad nece!
I zao mi je zbog Amara,ali sam je sebi natovario na ledja ove uhljupe,da je usao sa juniorima lakse bi bilo ovo sve gledati.
Drugi problem su ove silne podjele izmedju navijaca,to treba da bude nas cilj.Da probaml te stvaro ispraviti,a ne da nas portali podjele.
Namjerno su izgubili utakmice sa Krupom,MDK..
Takav sljam trenutno igra za nas,primjer penal Bekrica ili penali u kupu.
Eh da,nije ovo prvi put da nema nikog oko Zelje da se interesne grupe odaljavaju do povoljne prilike,ali gori preplaceni igraci nikadn nisu igrali.
Sjetite se ekipe sa Odom do samog kraja se casno borili za titulu,bilo je pitanje da li cemo novca imati da odemo na Maltu da odigramo mec.
Navijaca bilo 3,4 milje na utakmicama.Meni je bilo cast tad pratiti i nikad se bolje nisam osjecao na utakmicama do smrti rahmetli Mirze.Od tog momenta bas se neka losa atmosfera na tribinama stvorila.
Ali to nije puno uticalo na momke na terenu,koji su ginuli!!
Koliko im se plata kasnilo,Bog samo zna.
Ali nikad nisu pomislili da bojkotuju.Jedan Kokot je igrao lijevo krilo,toliko o snazi tog tima.
Ali bitna je volja i sve se moze,ali treba htjeti.Ovi sad nece!
I zao mi je zbog Amara,ali sam je sebi natovario na ledja ove uhljupe,da je usao sa juniorima lakse bi bilo ovo sve gledati.
Drugi problem su ove silne podjele izmedju navijaca,to treba da bude nas cilj.Da probaml te stvaro ispraviti,a ne da nas portali podjele.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka trbini ugledat ćeš tamo mene....!
1921-2021
Izet Nanić !
1921-2021
Izet Nanić !
- TMmanija2012
- Kontakt:
Ja kad se sjetim tekme sa Standardom tad igrali nasi momci Bajic,Memija,braca Sadikovic,Hadziahmetovic pola ekipe naša skola suze isle kada smo se oprastali od Bajica. Ovu ekipu nemogu ocima da gledam, to je zalosno.
Nikog ovdje ne treba zaliti osim nas navijaca. Nit imamo kakvu korist nit osjecaj srece. Samo patnja i bol.timpramosavePla je napisao/la: ↑05 apr 2021, 00:07Ali bitna je volja i sve se moze,ali treba htjeti.Ovi sad nece!
Treba se napraviti mangup i oduzimati procente od zaostalih plata i onih koje slijede ss i igracima. Kako igraju i kako nema sanse da proigraju makar financijski dobro da prodjemo. U junu bismo bili na nuli.

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
kako "igraju" trebao bi igracima dodatni kredit da dignu da te penale isplate hahahaLjoZee je napisao/la: ↑05 apr 2021, 00:22Nikog ovdje ne treba zaliti osim nas navijaca. Nit imamo kakvu korist nit osjecaj srece. Samo patnja i bol.timpramosavePla je napisao/la: ↑05 apr 2021, 00:07Ali bitna je volja i sve se moze,ali treba htjeti.Ovi sad nece!
Treba se napraviti mangup i oduzimati procente od zaostalih plata i onih koje slijede ss i igracima. Kako igraju i kako nema sanse da proigraju makar financijski dobro da prodjemo. U junu bismo bili na nuli.![]()