FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

voltron30
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la voltron30 » 04 apr 2021, 13:35

lendra je napisao/la:
04 apr 2021, 12:25
Raspitajte se kako je hajduk propao gotovo identicno gdje smo mi danas rasulo u upravi podjela navijaca dugovi ....
Evo kazu da je spreman otkaz al Nije se udostojio da dodje na sastanak, pa da podnese izvjestaj pred odborom.
Hajduk ima krizu rezultata, ali nema finansijskih problema. Mi smo grohnuli u svakom smislu. Ne mozemo se porediti s njima ni po cemu, osim po nedostatku titula zadnjih desetak godina.

PlavaOfanziva
Kontakt:

Post Postao/la PlavaOfanziva » 04 apr 2021, 13:47

Povucite samo paralelu izmedju stava predstavnika navijaca i reagovanja prethodnih sezona i onoga sto se sada desava. Tu nesto nije okej nadam se samo da svaki iduci poslje Osima koji dodje nece biti docekan na noz od istih i da mu se nece suditi nakon jednog poraza. Ako klub treba da ide u oporavk iz temelja svi moraju biti svjesni da su za to potrebne dvije stvari: rad i strpljenje
Željezničar šampion
#nastaviniz #ukost #plavoproljece

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 04 apr 2021, 13:48

Džaba nam sve ako ne promjenimo način funkcionisanja kluba. Možeš sutra dati otkaz Amaru, ali opet ćeš biti i kokuz i zaduživat se i gledat kako je sve više i više klubova u ligi bogatiji i organizovaniji od tebe. Ovim ne opravdam Amara, apsolutno po rezultatima zaslužuje otkaz. Ali govorim o široj slici, šta treba sutra novom treneru isto da se dešava da mu igračima kasne plate, da ima limitiran budžet za dovođenje igrača i slično?

Džaba ti i Lalatovići kojeg se priziva na ovoj temi ako klub nije uređen. A kad smo kod njega, frajer krv na slamku pije svima tamo što mu igračima kasne plate i sad baš u ovako haotičnog Želju da dođe i da mu se opet isto dešava. A drugo i najbitnije toliki smo kokuzi da ne možemo ni pomisliti da ga dovedemo.

Znači želim da kažem onu "izlizanu" da se kuća pravi od temelja. Sutra kad bi uprava dala otkaz Amaru, da su normalni prvo bi skontali kako da urede klub. Pa tek kad to uradiš, onda maštaš o Lalatovićima, Kekovima itd. Jer čitajući neke postove isto ko da je nama sve super u klubu ali ne ide nam na fudbalskom planu, pa hajmo dovesti neku trenerčinu i problem riješen.

Više su i trener i igrači postali nebitni na listi prioriteta, prvo moramo napraviti KLUB kako bog zapovjeda, a ne gasiti male požare (koga dovesti za trenera i igračka pojačanja) dok glavni požar bukti (klub ti se raspada).

Tako da ako dođe do Amarove smjene, po meni jedino logično riješenje koje bi poslužilo kao tranziciono je neki jeftin trener možda iz OP ili Čiča da nas vode do kraja trenutne sezone minimalno dok klub ne napravi početne korake ka procesu oporavka, U međuvremenu nek' gurne u vatru par mladih igrača pa ako od dvojice bude hajra za iduću sezonu dobro je.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 04 apr 2021, 13:52, ukupno mijenjano 1 put.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 04 apr 2021, 13:52

E čuj depilirani se nešto pita..
Nemoj da Lutvu pusti na njega emigrirat će do Mančestera..
Kad mu bude ćejf,sam će sebi dati otkaz i to je to.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 04 apr 2021, 13:53

1921boy je napisao/la:
04 apr 2021, 12:48
Kako kažu sve je dogovoreno oko otkaza i izglasano a navodno se nije udostojio doći da potpiše da raskidaju ugovor (dobija otkaz nije sporazumno)

Ako je istina šta i kako dalje sad ko će na klupu ? Šta će biti sa ostalim članovima stručnog štaba ?
Spominju se Kemal Alispahić i Dino Đurbuzović u tandemu (ako je tačno da je ovaj dobio otkaz)

Samo želim znati da li je bio bojkot u pitanju kako navode neki novinari i sam Badžak i Cerić
Badžak je rekao da su im obezbijeđene plate i uslovi a da igre i rezultata nema
Istina je, i ja sam cuo istu pricu. Pic.ka

PupanOzdrljic
Kontakt:

Post Postao/la PupanOzdrljic » 04 apr 2021, 13:54

braco je napisao/la:
04 apr 2021, 13:48
Džaba nam sve ako ne promjenimo način funkcionisanja kluba. Možeš sutra dati otkaz Amaru, ali opet ćeš biti i kokuz i zaduživat se i gledat kako je sve više i više klubova u ligi bogatiji i organizovaniji od tebe. Ovim ne opravdam Amara, apsolutno po rezultatima zaslužuje otkaz. Ali govorim o široj slici, šta treba sutra novom treneru isto da se dešava da mu igračima kasne plate, da ima limitiran budžet za dovođenje igrača i slično?

Džaba ti i Lalatovići kojeg se priziva na ovoj temi ako klub nije uređen. A kad smo kod njega, frajer krv na slamku pije svima tamo što mu igračima kasne plate i sad baš u ovako haotičnog Želju da dođe i da mu se opet isto dešava. A drugo i najbitnije toliki smo kokuzi da ne možemo ni pomisliti da ga dovedemo.

Znači želim da kažem onu "izlizanu" da se kuća pravi od temelja. Sutra kad bi uprava dala otkaz Amaru, da su normalni prvo bi skontali kako da urede klub. Pa tek to uradiš, onda maštaš o Lalatovićima, Kekovima itd. Jer čitajući neke postove isto ko da je nama sve super u klubu ali ne ide nam na fudbalskom planu, pa hajmo dovesti neku trenerčinu i problem riješen.

Više su i trener i igrači postali nebitni na listi prioriteta, prvo moramo napraviti KLUB kako bog zapovjeda, a ne gasiti male požare (koga dovesti za trenera i igračka pojačanja) dok glavni požar bukti (klub ti se raspada).

Tako da ako dođe do Amarove smjene, po meni jedino logično riješenje koje bi poslužilo kao tranziciono je neki jeftin trener možda iz OP ili Čiča da nas vode do kraja trenutne sezone minimalno dok klub ne napravi početne korake ka procesu oporavka, U međuvremenu nek' gurne u vatru par mladih igrača pa ako od dvojice bude hajra za iduću sezonu dobro je.
Od slova do slova :clap: .

Lahko je licitirati imenima bez pokrića. I ja mogu postaviti sliku Murinja i reći mogli smo i njega. Trenutna situacija je takva da bilo koga ko dođe poslije Amara mi moramo moliti da sjedne na tu klupu. Takav ambijent se stvorio da se više ni igrači ni treneri neće sami od sebe nuditi. Ko god sa strane pogleda bez da je uopće upućen u dešavanja vidi da je rasulo. Znam da nije neki izbor ali jedino rješenje vidim u tome da se u narednih sezonu ili dvije halalimo od titule i prebacimo trenera iz OP-a za šefa SŠ jer je upoznat sa kvalitetom koju posjedujemo među omladincima. Ko god misli da mi bez ozbiljnog guranja omladinaca možemo nešto postići grdno se vara. Možeš ti dovesti sad na ljeto još 10 Štilića i Alispahića i ne znam ti kojih ali to nije kapital za budućnost nego samo instant uspjeh.

I da dođe neko i gurne nešto novca i krene na bolje ništa nismo postigli ako se neće uspostaviti sistem koji će omogućiti klubu da ne ulazi u ovakve situacije više. Mi od jednokratnih finansija nemamo ništa nego se moraju stvari restartovati u svim strukturama kluba.
Ti si moj Željo, veliki Željo!

Mehmedaga
Kontakt:

Post Postao/la Mehmedaga » 04 apr 2021, 13:58

Trener je manji probelem u odnosu na to da nam je potreban investitor kojeg nikad naci necemo

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 04 apr 2021, 14:00

Ljudi dragi pomirite se da 3-4 godine minimalno nema od nas ništa, ali bukvalno ništa. Tek poslije toga možemo pričati o nečemu. Naravno ako se u tom periodu bude kvalitetno radilo i saniralo svo ovo zlo koje se nagomilalo.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 apr 2021, 14:00

Ne znam smatrajte me budalom ali ja ne mislim da je on ovo uradio zlonamjerno,mislim da se preracunao ,da ce na svoje znanje sa levatinama gurati neke rezultate i tako pokrivati nedostatke kao i uvijek,mislim das ep precjenio i dodatno mu je otezalo kada je Selimovic otisao iz kluba jer je ostao bez bilo kakve podrske,cak sad i ovo oko otkaza kontam da je vise do sujete i ega da bi bio otjeran iz kluba u kojem je legenda nego zbog para aman zaman,mozda sam lud ali eto tako mislim..

Nama je svejedno i kad ode Amar isti je ****,ostaju isti problemi,Misimovic je poceo a Amar zavrsio i zapecatio buducnost ovog kluba,i sta god kako god dok se ne promjeni iz temelja fukcionisanje kluba nece i ne moze biti bolje taman Laporta dosao,dok se ne sklonimo od mahale,dok ne otjeramo mahalce iz OP kao sto je Zeric ,Alihodzic i slicni kooji primaju platu a ni sami ne znaju za sta....u svakoj pori kluba su potrebne promjene,moramo se okrenuti stranim rjesenjima jer od nasih mahalaca nema hljeba,valjda smo se uvjerili do sad...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 04 apr 2021, 14:02

slika

osmijeh osobe koja uzima osam milja i koju dns milion posto libo racku za sve sto se dogadja on dns vrti neki rostilj il tuca jaja na Uskrsu

Cunami87

Post Postao/la Cunami87 » 04 apr 2021, 14:06

lendra je napisao/la:
04 apr 2021, 12:25
Raspitajte se kako je hajduk propao gotovo identicno gdje smo mi danas rasulo u upravi podjela navijaca dugovi ....
Evo kazu da je spreman otkaz al Nije se udostojio da dodje na sastanak, pa da podnese izvjestaj pred odborom.
Gdje piše,ili je neka forumska standardna?
💙Željo mi te volimo,kako god završio💙

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 apr 2021, 14:09

delinjo je napisao/la:
04 apr 2021, 14:00
Ne znam smatrajte me budalom ali ja ne mislim da je on ovo uradio zlonamjerno,mislim da se preracunao ,da ce na svoje znanje sa levatinama gurati neke rezultate i tako pokrivati nedostatke kao i uvijek
U rezultatskom smislu oslanjao se na Stilica, Bekrica, Zeca, Alispahica, Kosorica, Lendrica... Sa njima je bio privatno dobar i kontao je da ce na osnovu toga izvuci neki rezultat, ali klinac. Imati takve igrace je preopasno jer ih ne mozes kontrolisati taman 3 miliona na dan da im uplacujes. Njemu su svi okrenuli ledja. Od Badzaka do Bekrica, Stilica i ostalih.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 apr 2021, 14:11

LjoZee je napisao/la:
04 apr 2021, 14:09
delinjo je napisao/la:
Ne znam smatrajte me budalom ali ja ne mislim da je on ovo uradio zlonamjerno,mislim da se preracunao ,da ce na svoje znanje sa levatinama gurati neke rezultate i tako pokrivati nedostatke kao i uvijek
U rezultatskom smislu oslanjao se na Stilica, Bekrica, Zeca, Alispahica, Kosorica, Lendrica... Sa njima je bio privatno dobar i kontao je da ce na osnovu toga izvuci neki rezultat, ali klinac. Imati takve igrace je preopasno jer ih ne mozes kontrolisati taman 3 miliona na dan da im uplacujes. Njemu su svi okrenuli ledja. Od Badzaka do Bekrica, Stilica i ostalih.
Da,bukvalno ga pojeli ,sazvakali i pljunuli...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 04 apr 2021, 14:15

delinjo je napisao/la:
Ne znam smatrajte me budalom ali ja ne mislim da je on ovo uradio zlonamjerno,mislim da se preracunao ,da ce na svoje znanje sa levatinama gurati neke rezultate i tako pokrivati nedostatke kao i uvijek,mislim das ep precjenio i dodatno mu je otezalo kada je Selimovic otisao iz kluba jer je ostao bez bilo kakve podrske,cak sad i ovo oko otkaza kontam da je vise do sujete i ega da bi bio otjeran iz kluba u kojem je legenda nego zbog para aman zaman,mozda sam lud ali eto tako mislim..

Nama je svejedno i kad ode Amar isti je ****,ostaju isti problemi,Misimovic je poceo a Amar zavrsio i zapecatio buducnost ovog kluba,i sta god kako god dok se ne promjeni iz temelja fukcionisanje kluba nece i ne moze biti bolje taman Laporta dosao,dok se ne sklonimo od mahale,dok ne otjeramo mahalce iz OP kao sto je Zeric ,Alihodzic i slicni kooji primaju platu a ni sami ne znaju za sta....u svakoj pori kluba su potrebne promjene,moramo se okrenuti stranim rjesenjima jer od nasih mahalaca nema hljeba,valjda smo se uvjerili do sad...
Da
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 04 apr 2021, 14:22

Ja jos ne mogu da vjerujem sta covjek uradi od sebe. Vise ga necemo pamtiti po titulama, nego po srozavanju Zelje na najnize grane od zavrsetka rata. I sto @braco napisa, i kada ga smijene, mi smo opet u istim problemima. Ko ce se normalan prihvatiti posla u ovakvom nakaradnom sistemu? Znaci, ostaje nam krpljenje. Narednih 5 godina, ja nas ne vidim nigdje. Bit ce tavorenja u ovoj zabokrecini. Ali pristao bih sada i na to, kada bih znao da se udaraju temelji nekom normalnom, stabilnom klubu koji nece ovisiti o pojedincu.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 04 apr 2021, 14:23

Možda sam naporan jer sam o ovom pisao u predhodnom postu ali zna li neko da li se može bez Amarovog uticaja uručiti otkaz svim pomoćnicima i da li bi to prouzrokovalo neku finansijsku obavezu. Nisam upoznat kakve oni ugovore imaju.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 04 apr 2021, 14:23

Iskreno da odgovorite. Šta mislite koliko bi vremenski dali fore novom treneru i podmlađenoj ekipi prije nego što krene tjeranje?
moSa ljoŽe

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 apr 2021, 14:24

braco je napisao/la:
04 apr 2021, 13:48

Znači želim da kažem onu "izlizanu" da se kuća pravi od temelja. Sutra kad bi uprava dala otkaz Amaru, da su normalni prvo bi skontali kako da urede klub. Pa tek kad to uradiš, onda maštaš o Lalatovićima, Kekovima itd. Jer čitajući neke postove isto ko da je nama sve super u klubu ali ne ide nam na fudbalskom planu, pa hajmo dovesti neku trenerčinu i problem riješen.
Ja mislim da je Amar bivsi samo je pitanje datuma kad ce to izaci u javnost. Ovih dana treba sve opcije pogledati kako namaci pare da se plati bar dio Amaru sad. Da li je to pozajmica, kredit, sta god, ali nesto mora biti. Kad Amar ode potrebno je postaviti prelazno rjesenje samo do kraja sezone i onda se okrenuti malo igracima i sastavljanju nove Uprave. Sto prije poceti se pripremati za sljedecu sezonu to je bolje. Od ove svakako nema nista i ne treba trositi vrijeme i paznju njoj pridavati.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 apr 2021, 14:24

LjoZee je napisao/la:
04 apr 2021, 14:09
delinjo je napisao/la:
To je on sam znao nije lud baš toliko pogotovo za Ivana i Ermina. Vratio je Lendrića kad ga niko nije htio i opet ga je "oporavio" i to mu je ovaj vratio dobrim igrama i onda su došla dva transfera jedan u CH drugi u Maleziju i Amar je to prekinuo i rekao da ga treba i ovaj mu sad to vraća na ovakav način.

Ermin uzima astronomsku platu a doprinos ništa,pa čovjek ne može uvezati 2 utakmice da odigra po 60 minuta barem odmah zadnja loža,kičma,operacije oporavak u Splitu doktori itd

Bekrić nas je izvlačio ove sezone u dosta trenutaka ali i podbacivao (više boljih partija veća želja za igrom a ne zadnjih 20ak minuta) pa smatram da je i on pripadao tom "klanu" koji je predvodio bojkot (ako je istina da su ga bojkotvali)

Badžak njega nije napustio ali je čovjek uvidio i rekao to javno da imaju obezbijeđene plate,pripreme,premije a rezultata od -9 i drugog mjesta spadaš na 6 mjesto i u slučaju poraza u narednom kolu ideš na 7 mjesto. Nešto ne štima ili neko nekoga bojkotuje ili ih sve zajedno boli khurac za klubom i rezultatima a potraživanje keša svaki dan

Svi imaju podjednaku krivicu i igrači i stručni štab a i UO osim Badžaka koji je davao svoje pare da se putuje na utakmice,pripreme,hrana itd
I on ima moju podršku ni ja ne bih davao pare u nešto što nema nikakvog cilja niti ičega
Sam je rekao ako nije cilj da se uzimaju trofeji i da se pobjeđuje da NEĆE biti dio toga
Rodjeni su pitarske picke!

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 04 apr 2021, 14:27

Valter je napisao/la:
04 apr 2021, 14:23
Možda sam naporan jer sam o ovom pisao u predhodnom postu ali zna li neko da li se može bez Amarovog uticaja uručiti otkaz svim pomoćnicima i da li bi to prouzrokovalo neku finansijsku obavezu. Nisam upoznat kakve oni ugovore imaju.
Pa eto vidiš primjer jedan. Murinjo kad dobije otkaz naplati 20 miliona, s toga ako Amar npr ima ugovor do 2023. a klub mu da otkaz sad u aprilu, klub mu mora isplatit ostatak ugovora ili ako trener ima obraza i kaže da ne želi ostatak jer nije napravio ugovor što čisto sumnjam da će se desiti. To nije samo u fudbalu tako, već i u ostalim branšama ne smiješ dobit otkaz ako nisi nešto zajebo, može ti se dati otkaz na radnom mjesto ali ćeš dobit otpremninu...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Levin i 15 gostiju.